Στηρίξτε μας

Ως πότε ο Γ. Τσιρώνης θα κάνει ότι δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία;

29 Ιουλίου 2020 23:41 | Επικαιρότητα
Ως πότε ο Γ. Τσιρώνης θα κάνει ότι δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία;

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ο Γιάννης Τσιρώνης είναι ένας από τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. (διετέλεσε αναπληρωτής υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αν. υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που κατάφερε με το αντιφιλοζωικό του νομοσχέδιο τον Μάρτιο του 2018 και να ξεσηκώσει την κοινωνία και να αναγκάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό σε αναδίπλωση με την απόσυρση του (με εντολή μάλιστα του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), το οποίο παρά τις αλλαγές, που ειπώθηκε τότε ότι θα γίνουν για να βελτιωθεί, ποτέ δεν κατατέθηκε εκ νέου.

Ο κ. Τσιρώνης τότε ήρθε σε σύγκρουση και με το ίδιο του κόμμα, τους Οικολόγους Πράσινους, φιλοζωικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, πολιτικούς από κόμματα της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που επισήμαναν τα λάθη του νομοσχεδίου, καθώς στοχοποιούσε τα αδέσποτα, τα οδηγούσε στον εγκλεισμό, (αφού αυτή είναι η πρακτική και η μόνιμη επιδίωξη των δήμων) και πολλές διατάξεις του ήταν ή ανέφικτες στη μνημονιακή Ελλάδα (λήψη DNA σκύλου για έλεγχο παράνομης εκτροφής) ή έβαζαν στο στόχαστρο τους εθελοντές - ιδιώτες, οι οποίοι φροντίζουν σκυλιά και γάτες, χαρακτηρίζοντας τους ως «εμπόρους».

80 μέλη των Οικολόγων Πράσινων αποχωρούν απ' το κόμμα και κατακεραυνώνουν Τσιρώνη για αδέσποτα - δελφινάριο κ.ά.

Ύβρεις & απειλές Τσιρώνη προς εσωκομματικούς αντιπάλους του αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο των Οικολόγων Πράσινων

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίον Γ. Τσιρώνη: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τη δήθεν προστασία ζώων συντροφιάς

 

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τσιρώνης ήταν εκείνος που άλλα έλεγε για το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και άλλα έπραττε, με τον ίδιο τρόπο διαχειρίστηκε και τα θέματα του κυνηγιού που το 2015 χαρακτήριζε ότι είναι εκ του περιττού – και πως ήταν εκείνος που δεν σταμάτησε ούτε τις θρησκευτικές σφαγές ζώων (Χαλάλ, Κοσέρ) με στόχο την αύξηση της εξαγωγής κρέατος, αφού έβαλε την υπογραφή του στην Κ.Υ.Α. για αναισθητοποίηση μετά τη σφαγή...

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Κανένα απ’ όλα αυτά τα λάθη, καμιά από τις αστοχίες ή και τα ατοπήματα συμβούλων του (;) που τον οδήγησαν να στηρίζει απόψεις εκπροσώπων φιλοζωικών φορέων - σφραγίδα με ναζιστικό πολιτικό υπόβαθρο δεν συνέτισε τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής.

Έτσι στις 25 Ιουλίου μέσα από το facebook και στην τουλάχιστον αναξιόπιστη σελίδα «Η Σκοτεινη πλευρα της φιλοζωιας» έγραψε για να υποστηρίξει το άρθρο 8 στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. που ο Μάκης Βορίδης ως αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε ήδη αποσύρει, λέγοντας ότι θα το ξαναδεί (πρακτικά Βουλής 21/7) καθώς άκουσε τις ενστάσεις των φιλοζωικών φορέων.

Η επιμονή του κ. Τσιρώνη και η ανάγκη του να στηρίξει το αποσυρμένο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άρθρο - η υλοποίηση του αποτελεί σαφώς επιδίωξη των δήμων ώστε να γίνεται εγκλεισμός των αδέσποτων οπουδήποτε και είχε φέρει και ο ίδιος αντίστοιχο στη Βουλή - αποδεικνύει αν όχι την ολοκληρωτική άγνοια του, για το τι συμβαίνει στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία (και όχι μόνο) της χώρας, σίγουρα τότε την εσφαλμένη ενημέρωση που έχει.

Δεν γνωρίζει άραγε ο πρώην υπουργός ότι ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων είναι γεγονός; Πως τα σκυλιά που ζουν όλη τους τη ζωή σε κλουβιά σε άθλιες συνθήκες, υποσιτίζονται και διαβιούν για όσο αντέξουν μέσα στα κόπρανα και στα ούρα τους; Πεθαίνουν χωρίς κανείς να ελέγχει το γιατί, αφήνονται εκεί αβοήθητα συνήθως χωρίς περίθαλψη, στείρωση ή άλλη φροντίδα και οι όποιες κινήσεις σωτηρίας γι’ αυτά γίνονται αν κάποιος ευαισθητοποιημένος άνθρωπος καταφέρει να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα ή να τα καταγγείλει στις αρχές.

Ο κ. Τσιρώνης όλα αυτά τα αγνοεί; Προσπαθεί δηλαδή να μας πείσει ότι δεν τα γνωρίζει γι’ αυτό και υποστηρίζει τη δημιουργία περισσότερων δημοτικών κυνοκομείων, χώρων εγκλεισμού οπουδήποτε και φυσικά αρκετά μακριά από εκείνους οι οποίοι νοιάζονται και μάλιστα επιχειρηματολογεί για το πόσο προσωρινή είναι η παραμονή των σκυλιών εκεί κάνοντας έτσι ακόμα πιο φανερή την άγνοια του;

Στο τέλος του δημοσιεύματος μας θα βρείτε δεκάδες ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία στα δημοτικά κυνοκομεία – τα οποία συνήθως είναι χωρίς άδεια και χωρίς υπαλλήλους – και έτσι θα σας γίνει κατανοητό γιατί οι φιλοζωικοί φορείς επιμένουν στην ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων – για περίθαλψη, στειρώσεις αδέσποτων χαμηλού κόστους – και όχι στην κατασκευή χώρων εγκλεισμού οπουδήποτε και ειδικά μακριά από αυτούς που τα νοιάζονται.

Ο κ. Τσιρώνης για να στηρίξει τις απόψεις του αναφέρεται στο τέλος της ανάρτησης του σε λαθρέμπορους ζώων εντούτοις για ακόμα μια φορά δεν αναφέρει κανένα άλλο στοιχείο για θεμελιώσει τον ισχυρισμό του. Και αν δεν το κάνει ένας πρώην υπουργός, ποιος θα το κάνει;

Τα «επιχειρήματα» του Γιάννη Τσιρώνη αποδεικνύουν τουλάχιστον την άγνοια του

Ο κ. Τσιρώνης έγραψε τα εξής στο facebook: «Παρακολουθώ για πολλοστή φορά την άθλια προπαγάνδα ενάντια στην δημιουργία καταφυγίων ζώων σε δασικές εκτάσεις. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι απαγορεύεται να γίνουν καταφύγια εντός αστικού ιστού, οπότε σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλης, υπόκεινται στη δασική νομοθεσία. Φυσικά είναι οικονομικά αδύνατον για έναν δήμο να δεσμεύσει γεωργική γη. Είναι και απαράδεκτο.

TsironisGiannis25 7 2020FacebookSkoteiniPlevraFilozoias

Ωστόσο η προπαγάνδα δημιουργεί κάποιες σοβαρές απορίες:

  1. Γνωρίζουν οι αγνοί ζωόφιλοι ότι τα καταφύγια είναι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, μέχρι να εμβολιαστεί το ζώο, να στειρωθεί ή να αναρρώσει εάν είναι άρρωστο ή τραυματισμένο;
  2. Γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ολιγοήμερη φιλοξενία το ζώο απελευθερώνεται στο σημείο που βρέθηκε, ή πλησιέστατο εάν το σημείο δεν ενδείκνυται; Γνωρίζουν ότι απαγορεύεται ο μόνιμος εγκλεισμός ζώων, αλλά ακόμα και εάν επιτρεπόταν κανένας δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σιτίζει και να φιλοξενεί ζώα για περισσότερες από τις μέρες ίασης;
  3. Γιατί θεωρείται "κολαστήριο" ένα καταφύγιο σε δασική έκταση; Είναι κολαστήρια οι παιδικές κατασκηνώσεις που κατά 99% βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις; Είναι κολαστήριο το ...Μον Παρνές; Είναι κολαστήρια τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα που επιδιώκουν να χτίσουν σε δάση οι επιχειρηματίες;

Μάλλον θα είναι "κολασμένοι" όσοι λεφτάδες έχτισαν παράνομα μέσα στα δάση τις βίλες τους.

Η απάτη αυτή πρέπει να σταματήσει: Δασικές εκτάσεις είναι όλες οι δημόσιες εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλης και προφανώς κάθε δήμος έχει τέτοιες εκτάσεις στα σύνορα της πόλης. Προφανώς δεν θα πάει κανένας δήμος να φτιάξει καταφύγιο στην κορυφή της Πάρνηθας ή του Παρνασσού, όχι γιατί θα ήταν βασανιστήριο για τα ζώα, αλλά γιατί θα ήταν πανάκριβη η πρόσβαση για το προσωπικό, τους γιατρούς ή τον εφοδιασμό. Προφανώς όταν μιλάμε για δασικές εκτάσεις μιλάμε για περιοχές στα όρια των δήμων, με οδική πρόσβαση.

Ας αναρωτηθούν όμως οι αγνοί φιλόζωοι, ποιος έχει συμφέρον, εκτός από τους λαθρέμπορους, να μην έχει η Ελλάδα νόμιμα καταφύγια προσωρινής φιλοξενίας.

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλον.».

Τι δήλωσε στη αρμόδια επιτροπή ο Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 21 Ιουλίου στην ομιλία του για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» και για το επίμαχο άρθρο 8 το οποίο περιελάμβανε την εξής φράση «Επιτρέπεται η εγκατάσταση σε δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις καταφυγίων κάθε είδους αδέσποτων ζώων» στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δήλωσε τα εξής:

«Θα σας πω λίγο και την ιστορία, με το άρθρο 8. Έγινε μια συζήτηση, απεσύρθη. Κάποιοι ήθελαν να μείνει, κάποιοι ήθελαν να φύγει.

Να πω την αμαρτία μου σε αυτό. Εγώ  όταν είδα αυτό το άρθρο, το άρθρο 8  τώρα συζητώ, το αποσυρθέν. Όταν είδα αυτό το άρθρο, μελέτησα λίγο τη νομοθεσία, αυτό που κάνω πάντα. Και είδα το εξής, ότι αυτό το άρθρο δεν κάνει κάτι καινούργιο, παρά μόνο εφόσον η νομοθεσία έχει ήδη ρυθμίσει το ζήτημα της υπάρξεως καταφυγίου για τα αδέσποτα που μπορεί να το φτιάχνουν οι δήμοι, το μόνο το οποίο έκανε αυτό το άρθρο είναι ότι έδινε τη δυνατότητα σε δήμους που δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα καταφύγια εντός του οικιστικού ιστού να τα κάνουν και εκτός του οικιστικού ιστού.

Μου φάνηκε απλό διαβάζοντας τη νομοθεσία, ότι δεν είναι κάτι πρόσθετο, δεν είναι κάτι περίεργο, δεν είναι κάτι το οποίο εγείρει συζητήσεις.

Όταν άνοιξε η κουβέντα, μου ετέθη μία διαφορετική οπτική. Δεν συνδεόταν με τη ρύθμιση αυτή καθαυτή, συνδεόταν με τον τρόπο της λειτουργίας αυτών των καταφυγίων.

Με δυο λόγια, το αν αυτά τα καταφύγια πράγματι λειτουργούν καλά και φροντίζουν τα ζώα με τον τρόπο που πρέπει να τα φροντίζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας πολιτισμένης χώρας που κοιτά την ευζωία, που κοιτάει αυτά τα ζώα τα οποία είναι αδέσποτα και τα οποία πρέπει να πάνε εκεί για να στειρωθούν και ενδεχομένως να μείνουν ένα διάστημα μέχρι να μπούνε σε μια διαδικασία υιοθεσίας, θα σας πω τώρα, γιατί εδώ σε κάθε κουβέντα ανοίγουμε ζητήματα που αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα, αν τελικώς λειτουργούν αποτελεσματικά και αν υπάρχει η προβλεπόμενη μέριμνα και φροντίδα.

Και ετέθησαν υπόψη μου σειρά περιπτώσεων όπου δεν ίσχυε αυτό, ότι έχουμε  εξαιρετικά κακή λειτουργία αυτών των καταφυγίων.

Εκεί ετέθη, επίσης, υπόψη μου το επιχείρημα ότι ξέρεις, αν τα βγάλεις και έξω από τον οικιστικό ιστό, στην πραγματικότητα τα απομακρύνεις από οποιουδήποτε είδους, ας το πω, έλεγχο, κοινωνικό έλεγχο. Όχι κοινωνικό έλεγχο απαραίτητα δομημένο, αλλά ας πούμε  τον έλεγχο της γειτονιάς, που βλέπει τι γίνεται εκεί γύρω, τόσο απλά, δηλαδή. Απομακρύνεται αυτός ο έλεγχος. Πηγαίνουν κάπου και τα αφήνουν. Αυτή τη διάσταση, που δεν είναι μια νομική διάσταση, δεν είναι μια διάσταση του τι γίνεται στο νομό, αλλά είναι μια διάσταση του τι γίνεται στην πραγματικότητα,  θεώρησα ότι έπρεπε να την ξαναδώ.

Καταλαβαίνω ότι  στο φιλοζωικό κίνημα υπάρχουν ένθεν και ένθεν απόψεις. Εγώ αυτό θέλω να το δω συνολικά. Π.χ.  είπαμε για το θέμα της υιοθεσίας. Η υιοθεσία ανοίγει, επίσης, άλλα ζητήματα που, επίσης, υπάρχουν απόψεις, άλλα που όμως είναι συνδεδεμένο με τη λειτουργία των καταφυγίων. Γιατί γεννιέται ένα ερώτημα. Τα πήγαμε τα ζώα, άντε και τα στειρώσαμε. Τι τα κάνουμε; Μένουν εκεί;  Θα τα αφήσουμε; Πόσο καιρό; Θα μείνουν εκεί για πάντα σε αιχμαλωσία ζώα συντροφιάς; Άρα, λοιπόν, όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία κανείς πρέπει  να τα δει συνολικά, εξού και η απόσυρση του 8, για να τα δω συνολικά.

Το 3 δεν είναι αυτή η  περίπτωση, συγχωρέστε με, γιατί στο 3 ακούω το εξής επιχείρημα: Διευκολύνετε με αυτό τον τρόπο την αδειοδότηση των εκτροφέων και επειδή διευκολύνετε την αδειοδότηση των εκτροφέων θα αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων. Συγγνώμη, η αδειοδότηση, διευκρινίζουμε εδώ, είναι σύμφωνα με όσα ορίζει ο ν.4061. Αυτό είναι σαφές από τη διάταξη ελπίζω. Δεν  αλλάξουμε κάτι. Δεν πειράζουμε τον ορισμό του επαγγελματία εκτροφέα. Όποιος είναι ο επαγγελματίας εκτροφέας αυτού διευκολύνουμε την αδειοδότηση. Άρα, λοιπόν, δεν είναι ότι ανοίγω το πεδίο, ώστε ένας μη επαγγελματίας να γίνεται ευκολότερα επαγγελματίας ή ότι κάποιοι, τους οποίους μέχρι τώρα τους χαρακτηρίζαμε  μη επαγγελματίες, τώρα τους χαρακτηρίζουμε επαγγελματίες και άρα τους διευκολύνουμε. Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Υπήρχε μια διαδικασία αδειοδοτήσεως, εμείς συγκροτούμε αυτή τη διαδικασία αδειοδοτήσεως, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ν. 4061. Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο. Άρα εδώ το επιχείρημα που ακούγεται δεν έχει βάση, δεν είναι σωστό. Είναι ένα επιχείρημα συναισθηματικό.

Καταλαβαίνω τι λένε, ότι, ρε παιδί μου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει  σε περισσότερα αδέσποτα, αλλά αυτό που λένε δεν έχει σχέση με αυτό που κάνουμε. Εμείς κάνουμε μία διοικητική απλοποίηση, δεν αλλάζουμε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αδειοδότηση. Άρα, εδώ αυτό που λένε δεν  είναι σωστό.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Εδώ και μια δεκαετία καταγράφουμε τα εγκλήματα που γίνονται μέσα στα δημοτικά κυνοκομεία

Στα δημοσιεύματα που ακολουθούν θα δείτε τι έχουμε καταγράψει ότι συμβαίνει στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας την τελευταία δεκαετία. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών βελτιώθηκαν ως ένα βαθμό μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού, η είσοδος στους εθελοντές που αποκάλυψαν την κακοποίηση των ζώων απαγορεύτηκε από τους δήμους, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες διαρροές...

Σπάρτη

Ερώτηση στη Βουλή απ’το ΜέΡΑ 25 για την τραγική κατάσταση για τα σκυλιά στα παράνομα Δημοτικά Κυνοκομεία Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά στα παράνομα δημοτικά κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης κακοποιούνται και ο νέος δήμαρχος Πέτρος Δούκας βρίσκει μόνο δικαιολογίες

Ξηροκάμπι Λακωνίας: Έβαλαν σκίαστρα για να προστατεύσουν από τον ήλιο τα σκυλιά που κακοποιεί ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά αλυσοδεμένα στον ήλιο στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας (βίντεο)

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης προς Δήμο Σπάρτης: Μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας κακοποιώντας σκυλιά στα παράνομα «καταφύγια» (βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή της Κ. Μάρκου για την κακοποίηση σκυλιών στα δύο παράνομα δημοτικά «κυνοκομεία» του Δήμου Σπάρτης (βίντεο)

Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

Λακωνία: Κυνοκομείο – κολαστήριο ζώων ο χώρος που ο Δήμος Σπάρτης τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Πρέβεζα

Ερώτηση στη Βουλή απ'το MέΡΑ25 για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας

Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά μέσα στο κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας – Τα ζώα ζουν πάνω στα λύματα

Ψεύδεται ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Β. Ροπόκης για τις αιτίες καθυστέρησης στην προμήθεια σκυλοτροφής

Χωρίς τροφή αφήνει ο Δήμος Πρέβεζας 350 σκυλιά στο κολαστήριο που χαρακτηρίζει «καταφύγιο» (βίντεο)

Σέρρες

Ο Δήμος Σερρών συνεχίζει την «παράδοση» υπερσυσσώρευσης αδέσποτων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο (βίντεο)

Παράνομες περισυλλογές σκυλιών απ' τον Δήμο Σερρών και απαράδεκτη συμπεριφορά από την Αστυνομία καταγγέλλει φιλόζωη ηθοποιός

700 σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών και ο δήμος μαζεύει και άλλα αδιαφορώντας και για την εξοικονόμηση πόρων

Αθωώθηκε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών για τη συκοφαντική δυσφήμιση επειδή κατήγγειλε το 2012 ότι δεν γίνονται στειρώσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αθώα η Ζ. Κοντού (πρώην πρ. Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών) καθώς αποδείχτηκαν τα ψεύδη σε βάρος της περί εγκατάλειψης κουταβιών

Δυναμική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Σερρών κατά του δημάρχου Π. Αγγελίδη που επιδιώκει την θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι! (Βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Διδυμότειχο

Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Διδυμοτείχου

Σε αυτή την κατάσταση ζουν τα κουτάβια στο Δημοτικό Κυνοκομείο Διδυμότειχου

Καστοριά

Συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται τα έγκλειστα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς (βίντεο)

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα! (Βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Κομοτηνή

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (παρ. Ν. Ροδόπης) καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για 400 έγκλειστα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Καλαμπάκα

Σε άθλιες συνθήκες δεκάδες σκυλιά σε παράνομα κυνοκομεία στην Καλαμπάκα (βίντεο)

Βόλος

Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές για 100 έγκλειστα σκυλιά (βίντεο)

Δήμος Βόλου: «Βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσοι διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή! (Βίντεο)

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Φλώρινα

Έκκληση για τα 80 σκυλιά που υποφέρουν στους -20 βαθμούς Κελσίου έγκλειστα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό «Καταφύγιο» - κολαστήριο για τα σκυλιά

Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

Και στον ΣΚΑΪ το κυνοκομείο – κολαστήριο στη Φλώρινα (βίντεο)

Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες μέσα από το κυνοκομείο – κολαστήριο του Δήμου Φλώρινας

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Ρόδος

Αργοπεθαίνουν αβοήθητα τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο καταγγέλλουν τα παραιτηθέντα μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου

SOS για τα αδέσποτα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου

Ναύπακτος

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Στειρωμένα μόνο τα 25 από τα 150 σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Θα απελευθερώσουν 150 σκυλιά αδιαφορώντας για την τύχη τους (βίντεο)

Κατερίνη

Κυνοκομείο Κατερίνης: Αδιαφορία, πενία, ή οικονομικό έγκλημα;

Μέσα στα χιόνια έτρεχαν να φροντίσουν τα σκυλιά του Κυνοκομείου Κατερίνης

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.