Στηρίξτε μας

Συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται τα έγκλειστα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς (βίντεο)

27 Ιανουαρίου 2019 14:56 | Καταγγελίες
Συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται τα έγκλειστα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Καταγγελία στην Αστυνομία κατάθεσε στις 20 Ιανουαρίου η Αναστασία Πρωτόγερου καθώς ο χώρος του παράνομου Δημοτικού Κυνοκομείου Καστοριάς στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου παραμένει χώρος μαρτυρίου για τα έγκλειστα ζώα, πολλά εκ των οποίων αλληλοσπαράσσονται, ενώ τα περισσότερα από αυτά ζουν όλο τον βίο τους μέσα σε κλουβιά, χωρίς περίθαλψη, χωρίς ποτέ να προαυλίζονται ή να γίνεται κάποια σοβαρή προσπάθεια για την υιοθεσία τους.

Την καθαριότητα του χώρου που έχει αναλάβει ένας άνδρας, δημοτικός υπάλληλος, εντούτοις πηγαίνει στον χώρο όποτε το θυμάται με αποτέλεσμα τα ούρα και τα κόπρανα να μένουν στα κλουβιά για μέρες, ενώ το νερό στους κουβάδες των ζώων είναι σάπιο όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά βίντεο. Μάλιστα τις ημέρες με τη σφοδρή χιονόπτωση δεν πάτησε στο κυνοκομείο για ένα δεκαήμερο!

Η κα Πρωτόγερου, που είναι εθελόντρια και δεν αμείβεται, πηγαίνει καθημερινά εκεί για το τάισμα των σκυλιών, αψηφώντας τις όποιες καιρικές συνθήκες ειδικά τον χειμώνα, που ο δρόμος προς τον Άγιο Χαράλαμπο είναι κλειστός π.χ. από την χιονόπτωση. Οι τροφές αγοράζονται μεν από τον Δήμο Καστοριάς αλλά ένας άνθρωπος εθελοντικά δεν μπορεί να φροντίσει μόνος του επί χρόνια τα περίπου 130 σκυλιά που είναι εκεί εγκλωβισμένα εκεί. Για την καθαριότητα του χώρου δεν επαρκεί ούτε η ποσότητα του νερού, καθώς από τους ίδιους αγωγούς τροφοδοτούνται και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή με αποτέλεσμα η ροή του ύδατος να είναι εξαιρετικά μικρή και χρειάζεται ώρες να γεμίσουν οι δεξαμενές.

Τον ακατάλληλο - για πολλούς λόγους – υπάλληλο, καλύπτουν συνάδελφοι του στον Δήμο Καστοριά καθώς ψευδώς βεβαιώνουν την καθημερινή παρουσία στο κυνοκομείο ενώ είναι σε γνώση τους ότι αυτό δεν ισχύει. Ένα επίσης σοβαρό ζήτημα είναι η απουσία κτηνιάτρου για τα 130 έγκλειστα ζώα καθώς σύμφωνα πάντα με την κα Πρωτόγερου ό,τι παθαίνουν τα ζώα αναγκάζεται να το αντιμετωπίζει μόνη της και η δημοτική αρχή το μόνο που κάνει είναι να της αγοράζει κάποια σκευάσματα.

Η κα Πρωτόγερου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τα περισσότερα από τα σκυλιά είναι στειρωμένα γιατί εκείνη πριν από χρόνια φρόντισε με εθελοντές κτηνιάτρους να τα στειρώσει και όχι γιατί κάποιος από τον δήμο νοιάστηκε να κάνει το αυτονόητο. Τόσο εντός κυνοκομείο όσο εκτός αυτού τα αδέσποτα κινδυνεύουν και οι φόλες πέφτουν βροχή και στις 23 Ιανουαρίου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μαθιουδάκη» στην περιοχή Νταηλάκη βρέθηκαν δύο δηλητηριασμένα αδέσποτα ένα εκ των οποίων πέθανε.

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων τις είχαμε επισημάνει αρκετά χρόνια πριν και τελικά ελάχιστα άλλαξαν προς το καλύτερο, όπως θα δείτε και από τα δημοσιεύματα μας το 2012. Το τι υφίστανται τα ζώα στο μη αδειοδοτημένο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς είχε αποκαλύψει και πάλι η Αναστασία Πρωτόγερου το 2012 και μάλιστα ο τότε δήμαρχος, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, ενοχλημένος από τη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα είχε αλλάξει τις κλειδαριές ώστε η συγκεκριμένη γυναίκα να μην μπορεί να μπαίνει στον χώρο. Παρά τα δημοσιεύματα, τον ντόρο, και το γεγονός ότι ο τότε βουλευτής Θάνος Πλεύρης είχε καταθέσει μετά το ρεπορτάζ μας και σχετικό ερώτημα στη Βουλή  κανείς δεν νοιάστηκε επί της ουσίας… Η κατάσταση εκεί παραμένει απαράλλαχτη και επί δημαρχίας Ανέστη Αγγελή.

Χωρίς νερό βρήκε σήμερα τα ζώα εκεί η κα Πρωτόγερου καθώς ο αρμόδιος υπάλληλος είχε να πάει μέρες...

Η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων βασίζεται ουσιαστικά στην αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας η οποία αντιμετωπίζει τα αδέσποτα ως παράσιτα – αν και οι κάτοικοι της δημιουργούν αφού εγκαταλείπουν τα δικά τους ανεπιθύμητα οικόσιτα ζώα – και φυσικά επιθυμεί τον εγκλεισμό και αν είναι δυνατόν την εξόντωση τους.

Για τα όσα συμβαίνουν το Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς, τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις δημοτικών υπαλλήλων και λοιπών αρμοδίων το www.zoosos.gr θα στείλει όλα τα στοιχεία και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – καθώς δεν αγνοεί η Εισαγγελία Καστοριάς το τι γίνεται εκεί – καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

 

«Είδα τα ζώα να δαγκάνουν τα σίδερα για να βγουν να πιουν νερό»

Με ανάρτηση της στο facebook η Αναστασία Πρωτόγερου περιγράφει τι είδε και σήμερα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστορία. Συγκεκριμένα τονίζει το εξής για το δράμα των ζώων: «Έφυγα από το σπίτι μου στις μια το μεσημέρι με σκοπό να ταισω τα ζώα στο δημοτικό καταφύγιο της Καστοριάς. Η ώρα πήγε επτάμισυ και εγώ φεύγω τώρα παγωμένη απογοητευμένη λυπημένη δάκρυσμένη . Η εικόνα που αντικρυσα για άλλη μια φορά έκανε να αδειάσει το σώμα μου έφυγαν όλα στομάχι συκώτι νεφρα καρδιά . Δεν πάτησε κανείς μέρες τώρα . Την Πέμπτη το πρωί πήγα αφήνοντας την δουλεια μου και πάλι η κατάσταση φριχτη τελειωσα το μεσημέρι . Όπως φάνηκε και σήμερα απολύτως κανείς δεν ξαναπήγε . Είδα τα ζώα να δαγκανουν τα σίδερα για να βγουν να πιουν νερό .........Δεν μπορώ πια ούτε να κλάψω ούτε να φωνάξω ούτε άλλες πια φωτογραφίες να βγάλω έχω εκατοντάδες . Όμως αυτή την φορά θα κηρύξω τον πολεμο ξανά !».

ProtogerouAnastasiaFacebook27 1 2019

Διαβάστε επίσης:

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα! (Βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Alex76

    Και να γινονταν προσπάθειες για υιοθεσια/ες, ελάχιστοι και ΑΝ θα ενδιαφερονταν.
    Στην Ελλαδα η μεγαλη πλειοψηφια θελει σκυλια ρατσας και οχι ημιαιμα, κατασπρα και οχι αλλο χρωμα/τα, μικρα σε μεγεθος 4-5 κιλα μξ, σκυλια τσεπης δλδ και πολυ μικρα σε ηλικια (κουταβια).
    Εννοειται να ειναι και υπακουα, εκπαιδευμενα, να μην ουρουν και αφοδευουν μεσα στο σπιτι κοκ.
    Για τσιπ, στειρωση, βιβλιαριο υγειας, κτηνιατρο τακτικα, κτλ, ας το αφησουμε καλυτερα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.