Στηρίξτε μας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης προς Δήμο Σπάρτης: Μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας κακοποιώντας σκυλιά στα παράνομα «καταφύγια» (βίντεο)

4 Νοεμβρίου 2018 21:37 | Επικαιρότητα
Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης προς Δήμο Σπάρτης: Μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας κακοποιώντας σκυλιά στα παράνομα «καταφύγια» (βίντεο)

Μια αποστομωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης σχετικά με τις ευθύνες του Δήμου Σπάρτης και μέσω αυτής απάντησε στα ψεύδη της δημοτικής αρχής, που οργάνωσε ακόμα και συνέντευξη Τύπου στις 2 Νοεμβρίου για να πείσει όλους μας ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε στα μάτια μας και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης για εκατοντάδες σκυλιά που ζουν (πολλά αλυσοδεμένα) σε δύο χωράφια (στην Αγία Ειρήνη και στον Ξηροκάμπι Λακωνίας) μέσα σε περιττώματα, χωρίς να είναι στειρωμένα μαζί με άλλα πτώματα ζώων, χωρίς κατάλληλη τροφή, καθαρό νερό, προστασία από τις καιρικές συνθήκες, που αναγκάζονται να τραφούν με εντόσθια για να έχουν βέβαιο θάνατο...


 

Τα ψεύδη του δημάρχου Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη, και του εντεταλμένου συμβούλου με χρέη αντιδημάρχου, Σταύρου Αργυρόπουλου, περί άδικων κατηγοριών - καθώς όπως ισχυρίζονται τα πτώματα των σκυλιών, σκόπιμα τοποθετήθηκαν στους δύο χώρους των παράνομων «καταφυγιών» από φιλόζωους μόνο και μόνο για να στοχοποιηθεί ο Δήμος Σπάρτης - τελικά δεν έπεισαν άλλωστε ούτε τις εισαγγελικές αρχές και έτσι για την υπόθεση ορίστηκε δικάσιμος, αφού πρώτα συνελήφθη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ένας υπάλληλος και η υπόθεση θα δικαστεί προσεχώς από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης.

Τι επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Σπάρτης και τη σχετική συνέντευξη τύπου της δημοτικής αρχής, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι στοχοποίησε το Δήμο, εκτιμά ότι οφείλει να γνωστοποιήσει στο Δήμο Σπάρτης, στους δημότες δηλαδή οι οποίοι αποτελούν το Δήμο, τα εξής:

Βάση της ελληνικής νομοθεσίας, και συγκεκριμένα του Ν.4039/2012, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 2/2/2012, υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος και μόνον αυτός.

Η οποιαδήποτε φιλοζωική οργάνωση δρα επικουρικά κι εκπροσωπείται στην πενταμελή επιτροπή η οποία παρακολουθεί το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής και την τήρηση της ευζωίας τους. Η συναίνεση των μελών του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης στη διαβίωση ζώων στο χώρο φιλοξενίας, δε συνεπάγεται και την αποδοχή των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που φαίνονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Ισχυρίζεστε κύριε Δήμαρχε και κύριε εντεταλμένε σύμβουλε, ότι τα δημοσιεύματα ήταν στημένα, προβοκατόρικα και αφορούν μόνο στο χώρο της Αγίας Ειρήνης. Τα αλυσοδεμένα ζώα δίπλα στους βρώμικους κάδους απορριμμάτων και τα παλιά ψυγεία, τα οποία καταγράφηκαν στο χώρο στο Ξηροκάμπι είναι προβοκάτσια;

Τα βρώμικα και στην πλειοψηφία τους άδεια δοχεία (τενεκέδες, πλαστικές λεκάνες και κουβάδες) νερού είναι προβοκάτσια; Η έλλειψη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες είναι προβοκάτσια; Τα πεταμένα στο έδαφος σακιά με σκυλοτροφή εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες είναι προβοκάτσια;

Η αλυσόδεση των ζώων στην περίφραξη, όπου μπορεί ο καθένας να τους πετάξει δηλητηριασμένο δόλωμα είναι ευζωία; Τα ζώα αυτά λύνονται ποτέ; Μήπως είναι ευζωία το λασπωμένο και γεμάτο περιττώματα έδαφος στο χώρο της Αγίας Ειρήνης; Κι εφόσον κύριε εντεταλμένε σύμβουλε γνωρίζατε ότι κάτι συμβαίνει στο καταφύγιο της Αγίας Κυριακής από το βράδυ της 28/10/2018, γιατί δεν καλέσατε επί τόπου την αστυνομία;

Για να μην τους ενοχλήσετε; Κι εφόσον υπάρχει και καθαρός χώρος, γιατί δεν έχουν μεταφερθεί εκεί τα ζώα; Κι εφόσον η παρούσα δημοτική αρχή εξελέγη το 2014, γιατί δεν έχει κατασκευάσει ακόμη ένα δημοτικό κυνοκομείο όπως το ορίζει ο νόμος; Με κελιά με προαύλιο χώρο, συγκεκριμένων ελαχίστων διαστάσεων, με αποχέτευση και κατάλληλες ρήσεις και δάπεδα και τοιχώματα τα οποία μπορούν να πλυθούν και να απολυμανθούν;

Μιλήσατε κύριε Αργυρόπουλε για χρήματα. Οι Δήμοι, μέσω αντίστοιχων Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) επιχορηγούνται ανά διαστήματα κατά 75% για εκτελεσμένες δαπάνες που αφορούν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Το υπόλοιπο ποσοστό μήπως καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη; Κι όταν η δαπάνη για τις υπηρεσίες του κτηνιάτρου ανέρχεται περίπου στο ποσό των 30.000 € κι η δαπάνη για την αγορά ζωοτροφών στο ποσό των 24.800€, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι υπηρεσίες καλύπτει η δαπάνη των 45.000€ που αφορά στις υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων; Υπάρχει κάποιο πολυτελές όχημα στο οποίο επιβιβάζονται τα αδέσποτα ζώα, παρουσία θετικού εκπαιδευτή ζώων και δεν το έχουμε δει;

Τα ζώα που βρίσκονται στους χώρους φιλοξενίας κύριε Αργυρόπουλε και κύριε Μαντά, είναι όλα στειρωμένα; Διότι για το Σύλλογό μας η ουσία του προβλήματος είναι ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων κι αυτός γίνεται μόνο με μαζικές στειρώσεις. Όπως επίσης κι ο έλεγχος και περιορισμός ζωοανθρωπονόσων όπως η λεϊσμανίωση. Τα ζώα που νοσούν ήδη, αποπαρασιτώνονται κατάλληλα εξωτερικά προκειμένου να μην τσιμπηθούν εκ νέου από σκνίπα κι η νόσος μεταδοθεί σε υγιή, δεσποζόμενα κι αδέσποτα ζώα;

Κύριοι της δημοτικής αρχής Σπάρτης, με την ανακοίνωσή σας αυτή ξεπεράσατε κάθε όριο ανοχής και ανευθυνότητας. Δηλαδή πιστεύετε πως συλλέγουμε πτώματα ζώων (πολλά από αυτά σκουληκιασμένα και σε πλήρη αποσύνθεση), τα συντηρούμε σε καταψύκτες και τα τοποθετούμε στους χώρους των "καταφυγίων" για να κατηγορήσουμε εσάς; Μάλλον εσείς είστε σε πλήρη αποσύνθεση, αφού οι πράξεις και οι συμπεριφορές σας προσβάλλουν όχι μόνο τα ζώα αλλά και κάθε νοήμονα πολίτη.

Αλήθεια, τι δουλειά είχε ο εργάτης του καταφυγίου – υγειονομική βόμβα στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης; Φυσικά για να εξαφανίσει τα όποια υπολείμματα των πτωμάτων, δεν μάζεψε το ίδιο απόγευμα, όταν και δόθηκε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο. Δυστυχώς γι’ αυτόν και για εσάς, ο Φιλοζωικός μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας τον περίμεναν στην είσοδο του χώρου. Λυπούμαστε κύριοι της δημοτικής αρχής μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας σαν σύγχρονοι Οιδίποδες.

Αγαπητοί δημοτικοί άρχοντες, είμαστε συνηθισμένοι να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας παρουσιάζουν ως γραφικούς και κακοήθεις. Δε θα πάψουμε ποτέ να αγαπάμε όμως τα αδέσποτα ζώα και να θυσιάζουμε χρόνο, χρήμα και πολύ μεγάλο κομμάτι της προσωπικής μας ζωής για την προστασία τους. Ως Σύλλογος κι ως άνθρωποι, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη κι αναμένουμε το πόρισμά της, αδιαφορώντας για τις φωνές και τις απειλές σας. Ο πανικός σας άλλωστε είναι πασιφανής!».

Η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης

«Ο Δήμος Σπάρτης, οι συνεργάτες του και τα αδέσποτα ζώα που διαχειρίζεται, δέχθηκαν ανήθικη και προκατασκευασμένη επίθεση από άτομα με σκοπό να βλάψουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα.

Δημοσιοποίησαν εικόνες και βίντεο από καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική κατάσταση των χώρων διαβίωσης των αδέσποτων ζώων.

Σάββατο προς Κυριακή 28 Οκτωβρίου υπήρξε είσοδος ατόμου ή ατόμων στους χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων. Κυριακή απόγευμα ημέρα της εθνικής μας εορτής διαπιστώθηκε από τον υπάλληλο του αναδόχου περισυλλογής αιφνίδια και παράνομη τοποθέτηση νεκρών ζώων και οστών σε κεντρικό σημείο του χώρου φιλοξενίας με σκοπό την στημένη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση και διασυρμό του Δήμου και των εμπλεκόμενων προσώπων.

Οι αναφορές σε απαγορεύσεις εισόδου της πενταμελούς επιτροπής είναι παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς. Το αντίθετο ισχύει καθώς έχει ζητηθεί και έχει παρθεί απόφαση για προγραμματισμένη και συντονισμένη συνεργασία τόσο με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης όσο και με μεμονωμένα άτομα. Ενώ απλοί φιλόζωοι πολίτες συνεργάζονται υποδειγματικά κα εποικοδομητικά με τις υπηρεσίες του Δήμου για το καλό των αδέσποτων, δυστυχώς μεμονωμένα άτομα αρνούνται την συνεργασία και τον προγραμματισμό εθελοντικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος ήδη διαθέτει σημαντικά ποσά ετησίως για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων τα οποία η υπηρεσία διαχειρίζεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό έτους 2018 έχουν εγγραφεί και υλοποιούνται οι παρακάτω προμήθειες και υπηρεσίες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς:

«Υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους», ποσού 45.000,00 ευρώ
«Αμοιβές κτηνιάτρων», ποσού 30.219,00 ευρώ
«Προμήθεια εργαλείων και λοιπών υλικών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους 2017», ποσού 3.500,00 ευρώ
«Προμήθεια ζωοτροφών», ποσού 24.800,00 ευρώ
«Προμήθεια φαρμακευτικού - κτηνιατρικού υλικού», ποσού 2.000,00 ευρώ
Προμήθεια: «Σπιτάκια σκύλων», ποσού 10.000,00 ευρώ
Τα ζώα κατά κύριο λόγο είναι στο φυσικό τους περιβάλλον εντός του αστικού ιστού και φυσικά υπάρχουν ζώα σε εσωτερική φύλαξη και φιλοξενία για πολλούς και διάφορους ιδιαίτερους κτηνιατρικούς λόγους.

Είμαστε κατηγορηματικοί στη εφαρμογή πρακτικών σύμφωνα με το νόμο για την ευζωία των ζώων. Είμαστε κάθετοι και κατηγορηματικοί ότι για τις παράνομες και προκλητικές αυτές ενέργειες θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει το κύρος του.».

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αποδεικνύουν τη φροντίδα που παρέχει ο Δήμος Σπάρτης στα έγκλειστα σκυλιά...

 

Όπως θα διαπιστώσετε με ασύστολα ψεύδη ο Σταύρος Αργυρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος με καθήκοντα αντιδημάρχου στον Δήμο Σπάρτης στις 2 Νοεμβρίου από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ισχυρίστηκε ότι τα πτώματα των σκυλιών, τα κόκκαλα και τους όγκους από εντοσθίων, που φιλόζωοι εντόπισαν στο παράνομο «καταφύγιο» το οποίο διατηρεί η δημοτική αρχή στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στη Λακωνία, «φυτεύτηκαν» εκεί από αυτούς που θέλουν το κακό του δήμου!

 

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση στη Βουλή της Κ. Μάρκου για την κακοποίηση σκυλιών στα δύο παράνομα δημοτικά «κυνοκομεία» του Δήμου Σπάρτης (βίντεο)

Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

Λακωνία: Κυνοκομείο – κολαστήριο ζώων ο χώρος που ο Δήμος Σπάρτης τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Ο Δήμος Σπάρτης ζητάει να υιοθετήσουμε αδέσποτα που ο δήμαρχος θέλει να θανατωθούν (βίντεο)

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Βρήκε τον σκύλο που φρόντιζε απαγχονισμένο στην αυλή του σπιτιού της στον Άγιο Δημήτριο Λακωνίας

13 αδέσποτα σκυλιά νεκρά από φόλες στη Δαιμονία Λακωνίας

Συνεχίζεται η θανάτωση των αδέσποτων με φόλες στην Πλύτρα Λακωνίας (βίντεο)

Υιοθέτησαν τον σκύλο που κάποιος κοπάνησε με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Ένα βήμα πριν τη νέα του οικογένεια ο σκύλος που κάποιος βασάνισε με τσεκούρι στην Πλύτρα Λακωνίας

Θα υιοθετήσουν τον σκύλο που κάποιος βασάνισε χτυπώντας με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Δίνουν αμοιβή σε όποιον καταγγείλει αυτόν που κοπάνησε σκύλο με τσεκούρι στην Πλύτρα Λακωνίας

Πλύτρα Λακωνίας: Βρήκε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε χτυπημένο στο κεφάλι με τσεκούρι!

Φούτια Λακωνίας: Με κομμένο πόδι εντοπίστηκε άλογο που κακοποίησε άγρια ο ιδιοκτήτης του (βίντεο)

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. Adriano Pire

  Παιδιά σας παρακαλώ πάρα πολύ
  !!! Πείτε μου που ακριβώς είναι αυτό το μέρος, οδός, αριθμός, χωριό. Στείλτε μου φώτο όπου έχετε κάνει κλικ πάνω από το μέρος αυτό στο Google maps, διότι νμζ πως είδα τον σκυλακο μου που έχω χάσει εδώ κ ένα χρόνο από την Πύλο Μεσσηνίας.
  Facebook: Adriano Pire
  Email: [email protected]
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΒΟΗΘΉΣΤΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.