Στηρίξτε μας

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

20 Φεβρουαρίου 2012 06:50 | Επικαιρότητα
Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

Για την παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, που πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Σερρών και για την κατάσταση των ζώων, που «φιλοξενούνται» στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών, διαμαρτύρεται η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Με επιστολή, που έστειλε σήμερα στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών και την κοινοποιεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Εφετών Σερρών, στον Κώστα Σκανδαλίδη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών (Κ.Α.Φ.Ε.), ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα, να παρέμβει.

Η κα Μπομπολάκη ζητά να σταματήσει η περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών, και αυτά που ήδη μάζεψαν οι δημοτικοί υπάλληλοι να επανατοποθετηθούν, όπως ο νόμος ορίζει, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους για την κατάσταση, που επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, που είναι και κτηνίατρος, προφανώς δεν πήρε στα σοβαρά τα όσα τονίζαμε από το www.zoosos.gr. Επανειλημμένα είχαμε δημοσιεύσει, ότι παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και το οικονομικό σκανδαλάκι, που έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, θα προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα…

Ολόκληρη η επιστολή

«Κύριε Εισαγγελέα,

Ενημερωθήκαμε με έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τις πάρανομες ενέργειες του Δήμου Σερρών σχετικά με την περισυλλογή αδέσποτων ζώων εντός της πόλης των Σερρών. Εχθές Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, παρακολουθήσαμε εικόνες ντροπής και φρίκης σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων καθώς και με το Δημοτικό Κυνοκομείο όπου είδαμε εκτός από αποστεωμένα ζώα και κουφάρια!

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν είναι μέχρι και το Δεκέμβριο 2011, όπου εκτοτε καθημερινά, εθελοντές και μέλη του φιλοζωικού σωματείου ,εν απουσία γιατρού στο κυνοκομειο Σερρών, ταΐζουν και φροντίζουν με ατομικά τους έξοδα με εξωτερικούς γιατρούς, περίθαλψη και διατροφή ,τα ζώα που σήμερα διαβιούν σε αξιοπρεπή κατάσταση εντός κυνοκομείου . Όμως πλέον αδυνατούν να αναλάβουν το βάρος όλης αυτής της υποχρέωσης που αποτελεί ευθύνη του κρατικού φορέα.

Σημειώσατε δε ότι η ‘’αρμόδια’’ κτηνίατρος μετά το σκάνδαλο της τελευταίας εβδομάδος πήρε άδεια άνευ αποδοχών 2 ετών

Τα θέματα κακοποίησης ζώων, είτε ενεργητικής είτε παθητικής, δεν τιμούν ούτε τον πολιτισμό μιας χώρας σαν την Ελλάδα, ούτε και εμάς τους πολίτες της γιατί είναι θέματα που άπτονται όχι μόνο του υποτιθέμενου πολιτισμού μας αλλά και της αξιοπρέπειάς μας, εφόσον διακυβεύεται η ίδια η έννοια της ζωής νοημόνων και συναισθανόμενων όντων τα οποία καλούμαστε να προστατεύσουμε.

Αιτούμεθα, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να σταματήσετε την παράνομη αυτή περισυλλογή των ζώων, την κατά το δοκούν ερμηνεία των νόμων από τον εν λόγω Δήμο, καθώς και την επαναφορά τους στα σημεία όπου διήγαν πριν.

Ο πλανήτης μας δεν ανήκει στον άνθρωπο αποκλειστικά, ανήκει στη φύση και στα ζώα εν γένει, και ουδείς άνθρωπος έχει το δικαίωμα να φέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο σε άλλα πλάσματα, επειδή τυγχάνουν να έχουν διαφορετική μορφή από αυτή του ανθρώπου.

Επιπλέον, αιτούμεθα, βάσει του Ν. 4039/2012, άρθρο 19 παρ. 2 να διεξάγετε επιτόπια έρευνα στο Δημοτικό Κυνοκομείο και να αποδώσετε τις ποινικές ευθύνες αλλά και τις διοικητικές, όπου δει, δίδοντας τις ανάλογες οδηγίες προς κάθε αρμόδιο, εφόσον βεβαίως διαπιστώσετε παράβαση. Η αποκατάσταση των συνθηκών ευζωίας για τα ζώα του κυνοκομείου είναι επιτακτική ανάγκη.

Αρμόδια για τους φορείς μας στις Σέρρες είναι η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, κα Ζωή Κοντού, η οποία και θα σας προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία για όλα τα παραπάνω αναφερθέντα θέματα, αλλά και για τις οικονομικές ατασθαλίες του Δήμου σε σχέση με το Δημοτικό Κυνοκομέιο Σερρών.

Με εκτίμηση

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος

Αναστασία Μπομπολάκη».

Αν θέλετε να δείτε, τι έδειξε χθες η τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Παρά Τρίχα» και τι είπε ο δήμαρχος εκεί πατήστε εδώ. Μετακινήστε το βελάκι στο 10'.

Διαβάστε εδώ για το οικονομικό σκάνδαλο και για την παράνομη περισυλλογή ζώων στις Σέρρες:

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. γιώργος

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΜΕ- ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΜΕ....Κατα το ψηφίστε με-ψηφίστε με...
  Μόνο αυτό φοβούνται αυτοί οι "κύριοι".
  Ας τους πληρώσουμε με το νόμισμα που φοβούνται...
  Κινητοποίηση ΟΛΩΝ όμως των φιλόζωων ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
  Για να σας δω....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.