Στηρίξτε μας

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

24 Σεπτεμβρίου 2017 23:18 | Καταγγελίες
Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Περίπου 500 σκυλιά ζουν έγκλειστα σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης λίγο έξω από την πόλη της Σπάρτης στη Λακωνία και αυτόν τον χώρο και αυτές τις συνθήκες ο Δήμος Σπάρτης τις χαρακτηρίζει ευζωία και φροντίδα των αδέσποτων.

Στους λιγοστούς εθελοντές που νοιάζονται για τη φροντίδα των σκυλιών η είσοδος στο παράνομο «καταφύγιο» έχει απαγορευτεί. Τα περίπου 500 σκυλιά βρίσκονται και ζουν για όσο αντέξουν αλυσοδεμένα σε δέντρα, κάποια σε κλουβιά, άλλα «στεγάζονται» μέσα σε πλαστικούς ή μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών και κάποια είναι δεμένα και έχουν για να τα προστατεύουν παρατημένα ψυγεία παγωτών.

Ουσιαστικά ο εμπαιγμός σε βάρος των ζώων συνεχίζεται εδώ και χρόνια αφού η δημοτική αρχή προσπαθεί να μας πείσει πως τα ζώα έχουν ό,τι καλύτερο μπορεί να τους προσφέρει η λακωνική κοινωνία, αν και αυτά τα πλάσματα είναι ολοφάνερο ότι μπαίνουν εκεί υγιή και πεθαίνουν εκεί αφού είτε αλληλοσπαράσσονται, είτε καταλήγουν από ασθένειες και τις ακραίες καιρικές συνθήκες διαβίωσης π.χ. καύσωνας ή παγετός…

Τη φροντίδα των 500 σκυλιών έχει αναλάβει ένας και μοναδικός δημοτικός υπάλληλος – και είναι φανερό τι σημαίνει αυτό για τα ζώα – με αποτέλεσμα να μη γίνεται καμιά καταγραφή, τα ζώα να υποσιτίζονται, κανείς να μην ξέρει ποια είναι τα στειρωμένα ποια είναι τα άρρωστα κ.ο.κ., ενώ όλα αυτά τα σκυλιά έχουν να εμβολιαστούν και να αποπαρασιτωθούν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σταύρος Αργυρόπουλος, δήλωσε μάλιστα στα μέλη του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, που διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτήν την κατάσταση, ότι τα 500 σκυλιά μπορεί να τα κάνει εύκολα και 1.000 μαζεύοντας ό,τι βρίσκει καθώς προφανώς θεωρεί τον εαυτό του και τη δημοτική αρχή υπεράνω του νόμου.

Μάλιστα ο Δήμος Σπάρτης πρόσφατα για να μην βλέπουν «περίεργοι» τι συμβαίνει εκεί φρόντισε με πράσινα πανιά να καλύψει τα κλουβιά… Αλλά η εγκληματική του συμπεριφορά προς τα ζώα δεν κρύβεται και σύντομα θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε στις 16 Σεπτεμβρίου η Αγγελική Μανωλάκου, που είναι μέλος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, μας δείχνουν πως διαχειρίζεται και αυτός το δήμος τα αδέσποτα του. Ουσιαστικά εγκλεισμός μέχρι θανάτου…

Η αντίδραση της Π.Φ.Π.Ο.

Αξίζει όμως να θυμηθούμε τι είχε καταγγείλει στις 28 Δεκέμβριου του 2015 με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), η οποία ξεκάθαρα ανέφερε ότι τα σκυλιά που ζουν έγκλειστα στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο υποσιτίζονται.

Η Π.Φ.Π.Ο. τότε δεν περιορίστηκε στο να καταδικάσει αυτή την ενέργεια. Αντιθέτως εξηγούσε στους αρμοδίους γιατί τους συμφέρει να φτιάξουν άμεσα Δημοτικό Κτηνιατρείο για να πραγματοποιούνται εκεί με πολύ χαμηλό κόστος στειρώσεις, εμβολιασμοί και άλλες κτηνιατρικές πράξεις. Αν ο δήμος θελήσει να κατασκευάσει νέο κυνοκομείο ή να νομιμοποιήσει το ήδη υπάρχον θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κόστος κατασκευής και συντήρησης είναι τεράστιο (προϋπολογισμός άνω των 400.000 ευρώ Προεδρικό Διάταγμα 463/1978/Α96 19780614 για τις προϋποθέσεις του νοσοκομείου /ν.604/1977/ Α16319770613) και φυσικά ότι ο εγκλεισμός των αδέσποτων ζώων απαγορεύεται.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι υποχρέωση των δήμων, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Δεν απαιτεί τεράστια ποσά, απαιτεί όμως πολιτική βούληση ώστε αυτά που ορίζει η νομοθεσία να εφαρμόζονται.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.