Στηρίξτε μας

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

2 Μαρτίου 2012 22:37 | Καταγγελίες
Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

Δύο σχεδόν μήνες μετά τα πρώτα περιστατικά κανιβαλισμών μεταξύ των σκυλιών εντός του Δημοτικού Κυνοκομείο Καστοριάς και παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες φορέων και φιλόζωων η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά χειροτέρεψε. Τα ζώα διαρκώς αλληλοσπαράσσονται ενώ παράλληλα άρχισε η εξόντωση των αδέσποτων με φόλες, που βρίσκονται εκτός κυνοκομείου.

KastoriaKanivalismos (2)

Σε κάποιους προφανώς δεν άρεσε η δημοσιότητα και η έκταση, που πήρε το θέμα μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr στις 15 Ιανουαρίου 2012 και άρχισαν να «καθαρίζουν» αλλιώς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καστοριά και στα περίχωρα δηλητηριάστηκαν πάνω από 50 ζώα αδέσποτα και δεσποζόμενα.

Το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο, αφού είχε στηθεί έτσι, ώστε να γίνει ολοκληρωτική «κάθαρση» από τα σκυλιά. Όλοι φυσικά κατηγορούν το Δήμο Καστοριάς, γιατί ποιος άλλος θα οργάνωνε τον διασκορπισμό της δηλητηριασμένης τροφής και την άμεση περισυλλογή των πτωμάτων, ώστε να μην υπάρχουν πειστήρια;

Ευτυχώς που κάποιοι κατάφεραν να τραβήξουν και πλάνα και φωτογραφίες από τα σώματα των νεκρών ζώων. Την κραυγή αγωνίας της Αναστασίας Πρωτόγερου μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο, αφού φόλες έπεσαν και μέσα στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Οι δράστες έριξαν φόλες ακόμα και στον χώρο του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, που υπάρχει στην περιοχή, και το οποίο παράτυπα έχει «καταλάβει» η Αναστασία Πρωτόγερου, για να φροντίζει τα κουτάβια και τα νεαρά σκυλάκια, που θα κινδύνευαν πολύ περισσότερο, αν βρίσκονταν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου. Μόνο εκεί δηλητηρίασαν 20 ζώα!

KastoriaElkythro (1)Τα σκυλιά αλληλοτρώγονται εντός Δημοτικού Κυνοκομείου και οι φόλες πέφτουν βροχή!

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 ένα μήνα μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που σόκαρε και την τοπική κοινωνία και τους φιλόζωους εντός και εκτός Ελλάδας, βρέθηκε ξεσκισμένο άλλο ακόμα σκυλί μέσα στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Καστοριάς. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Στις 20 Φεβρουαρίου ένα ακόμα ζώο δέχθηκε επίθεση από τα άλλα, όταν έφτασε η Αναστασία Πρωτόγερου το σκυλί ζούσε και φτιάχνοντας επί τόπου ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο από χαρτοσακούλες σκυλοτροφής - όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες - το κατέβασε στην πόλη μέσα από τα χιόνια. Αν και η Εισαγγελία Καστοριάς έχει ζητήσει από την Αστυνομία να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες επιβίωσης των ζώων τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει.

Θυμίζουμε, ότι και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και έλαβε ως απάντηση στις 17 Φεβρουαρίου μια γενική τοποθέτηση εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο Δήμος Καστοριάς κωφεύει, αφήνει τα ζώα να αλληλοεξοντώνονται από την εξαθλίωση, εξοντώνει με δηλητήρια όσα περιφέρονται εκτός Δημοτικού Κυνοκομείου και στα περίχωρα της πόλης και επί της ουσίας τιμωρεί τους 2-3 ανθρώπους, που παλεύουν με δικούς τους πόρους να σώσουν τα αδέσποτα της περιοχής.

KastoriaFoles (1)Αδιαφορεί ο δήμαρχος Καστοριάς;

Ο δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δεν αντιλαμβάνεται, ότι δυσφημεί την πόλη του με την αδιαφορία, που επιδεικνύει; Δεν καταλαβαίνει, ότι ξεφτιλίζει την Ελλάδα στα μάτια των τουριστών, που ενδεχομένως να ήθελαν, να επισκεφθούν την Καστοριά;Τον αφήνει ασυγκίνητο το δράμα των ζώων; Πόσο ακόμα νομίζει, ότι θα παραμένει ατιμώρητος εκείνος και οι υπηρεσίες του γι’ αυτό το διαρκές έγκλημα, που συμβαίνει σ’ έναν τομέα ευθύνης τους;

Τι ακόμα πρέπει να συμβεί, ώστε τα ζώα αυτά να μην υποφέρουν; Ήδη με το θέμα ασχολείται και η Εισαγγελία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που τελικά θα πρέπει να απευθυνθούμε για να δικαιώσουμε τα ζώα, που χάθηκαν από τα δηλητήρια και εκείνα, τα οποία υποφέρουν έγκλειστα και απροστάτευτα;

Διαμαρτυρηθείτε για ακόμα μια φορά γι’ αυτό το αίσχος στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, στο email: [email protected].

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του καναλιού ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σχετικά με τις φόλες, την κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο και τις 100.000 ευρώ, που ο Δήμος Καστοριάς λέει, ότι ξόδεψε για τα αδέσποτα! Βάλτε τον δείκτη στο 24:08''.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ασχολήθηκε με το θέμα εκτενώς για να δείτε και αυτό το ρεπορτάζ μετακινήστε τον δείκτη στο 19:48''.

Διαβάστε επίσης:

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα!

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης στην Καστοριά

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Απομάκρυναν την αρκούδα που πλησίασε την πόλη της Καστοριάς και έκανε βόλτες πάνω στην παγωμένη λίμνη

Πελεκάνοι στην λίμνη της Καστοριάς αντιμέτωποι με τους -16 βαθμούς Κελσίου

Με εκσκαφέα έσπασαν τον πάγο στη λίμνη Καστοριάς για να ταΐσουν τα υδρόβια πουλιά (βίντεο)

Απελευθέρωσε τον κύκνο που είχε εγκλωβιστεί σε δίχτυα στη Λίμνη Καστοριάς

Κυνηγός σκότωσε με καραμπίνα 3 σκυλιά βοσκού κοντά στην Ιεροπηγή Καστοριάς

Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στην Καστοριά

Νεκρά από φόλες τ' αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζαν φιλόζωοι στην περιοχή Μανιακοί Καστοριάς (βίντεο)

Καστοριά: Χτύπησε τον σκύλο της και του τύφλωσε το μάτι

Διευκρινίσεις για το θέμα των αδέσποτων δίνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Καστοριάς

Φιλόζωοι επικήρυξαν τον δράστη που δηλητηρίασε 14 σκυλιά στην Καστοριά (βίντεο)

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Ελπίζουν το αρκουδάκι που βρέθηκε μόνο του να έσμιξε ξανά με τη μαμά του στην Καστοριά (βίντεο)

Καστοριά: Ευχαριστούν την κτηνίατρο – βουλευτή που βοήθησε στην διάσωση του τραυματισμένου ζαρκαδιού

Φροντίζουν το ορφανό ζαρκαδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Καστοριάς αρνήθηκε να μεταφέρει τον τραυματισμένο αργυροπελεκάνο!

Με σοβαρά κατάγματα το ζαρκάδι που χτυπήθηκε από όχημα στην Καστοριά

Καστοριά: Έριξε βραστό νερό στον σκύλο για να κάνουν πλάκα!

Πολυάνεμος Καστοριάς: Το αρκουδάκι πέθανε αγκαλιάζοντας τη νεκρή από τα σκάγια μάνα του!

Πολυάνεμος Καστοριάς: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

14 Σχόλια

 1. Aimilia

  Ο ΔΗΜΟΣ ισχυριζεται οτι εδωσε 100.000 για τα αδεσποτα τα οποια αλληλοσπαραζονατι?(τα οποια και φολιαζονται για να λιγοστεψουν)
  εδωσε 100.000 για να ζουνε σε τετοιεσ αθλιες συνθηκεσ???
  Ε ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!
  Αλλος ενας που πουλαει μπαρουφες...
  Να εφαγε 100.000 χιλιαδες για οφελος δικο του μου ακουγεται πιο νορμαλ 😛
  Η δικαιωσυνη της χωρας μπορει να "κοιμαται" αλλα τα ματια του Θεου οχι...
  αλλα οταν σε στοιχειωσουν οι χιλιαδες ψυχες των σκυλιων ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΟΥ να σε δω τοτε!!!!

 2. γιωτα

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!!!!!!!!!!
  Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΑ ΖΩΑ!!!!

 3. andriana_max_power

  ma kala afou den ta prosexoun giati to kratane akoma anoixto...as ta metaferoun allou ta skulakia amartia einai...kalo tha itan na boithisoume kai emeis giati einai aboithites psixoules einai krima apo to theo...kai autoi oi m@l@kes pou ta ipotithete oti ta prosexoun theloun polu ksilo

 4. Iria

  Εγώ απορώ με τους κατοίκους που ψήφισαν αυτο το κτηνος για Δήμαρχο, άρα αυτό και κάτι σημαίνει, απορώ γιατι δεν εχει γίνει καταγγελια απο όλους τους αρμόδιους φορείς, σωματεια, και διάρορες φιλοζωικες οργανώσεις κατά του Δημάρχου.
  Και αναρωτιέμαι πως έχουν το θάρρος κ το θράσος καποιοι να προάγουν τον τόπο τους μέ τέτοια φρίκη και τόση απανθρωπιά ?
  Λυπούμαστε αλλα εμεις ουτε προκειται να ξαναπατήσουμε στην Καστοριά, συνειφέροντας ούτε ένα ευρώ σε αυτήν την εξοργιστικά απάνθρωπη κοινωνία αυτου του Δημάρχου που αποτελει μόνο ντροπή, φρίκη και αίσχος για την Ελλάδα του 2012' που ήδη θα έπεπε να ντρέπομαστε με όλα όσα γίνονται είς βάρος των ζώων και κατά συνέπεια είς βάρος του πολιτισμού μας.
  Αλήθεια για ποιόν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μιλάμε ? ...............

 5. DESPOINA

  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΚΕΛΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ) ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ!!!
  Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
  ΤΟ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ (ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ-ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ Κ ΑΝΑΞΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΖΩΕΣ....
  Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ Κ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!!!

 6. Σταυρουλα Λαμπροπουλου

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ? ΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΙ [ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ] ΕΙΣΑΣΤΑΙ ?ΣΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΣΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΙΟΘΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΣΤΕΤΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙ ΖΩΗ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ......... ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΔΗΣΤΑΖΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΙ ΠΟΙΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ....

 7. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ

  ντροπή, ντροπή, ντροπή... αλλά όπως έγραψε και ο κύριος πιο πάνω, στην Καστοριά υπάρχουν τα γνωστά "σφαγεία" μόνο για τη γούνα θα τους νοιάξει τι γίνεται στα ζώα; θα ήθελα μόνο να ήξερα τι λέει στα παιδιά/ανίψια/εγγόνια του όταν συναντούν σκυλιά να σπαρταράνε απο τις φολές; ότι κάνει θεάρετο έργο;;;;;!!! ντροπή του αυτούνου και όσων τον "βοηθάνε" προς αυτήν την κατεύθυνση.

  1. Ξενογιαννάκη Σταυρούλα

   Όντως! Απορώ με τι συνείδηση προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις και πώς μπορούν να γδέρνουν ένα ζώο μόνο και μόνο για την οικονομική τους τέρψη! Έτσι, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ανεργία στον τόπο τους; Νομιμοποιώντας την εξαφάνιση- δολοφονία των ζώων;;;;;;

 8. Gιώργος

  Πραγματικά βλέποντας αυτές τις εικόνες. μου κάνει εντύπωση πως και κάποιοι απορούν με το τι συμβαίνει στη περιοχή της Καστοριάς...
  Ξεχνάτε λοιπόν οτι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται τα εκτρτοφεία της ντροπής , τα στρατόπαιδα συγκέντρωσης γούνας όπου χιλίαδες αθώα ζωντανά χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους με τον πιο απάνθρωπο, διεστραμένο και φρικτό τρόπο, μόνο και μόνο γιατι είχαν την ατυχία να γεννηθούν με γούνα.
  Ζώα που δεν πείραξαν ποτέ κανένα, πεθαίνουν με ηλεκτροπληξία, τοποθετώντας ηλεκτρόδια στους πρωκτούς τους, ραπίζονται στο κεφάλι με γκλόπ , ή στην "καλύτερη " γιαυτά περίπτωση, σε θαλάμους αερίων, και ολά αυτά....ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ της δημοτικής αρχής που στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τη βιομηχανία αυτή.
  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ 'ΨΩΡΟΣΚΥΛΑ"?
  Σας παρακαλώ...

 9. κωστας

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ? ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ! ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ! ΤΑ ΛΕΜΕ ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.