Στηρίξτε μας

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

19 Οκτωβρίου 2014 17:26 | Καταγγελίες
Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Στον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων ζώων του Βόλου προχωράει η δημοτική αρχή αφού ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για το τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την ορθή διαχείριση τους.

VolosMpogias

Σήμερα το απόγευμα άγνωστος αριθμός σκυλιών συγκεντρώθηκε από συνεργείο του Δήμου Βόλου για να μεταφερθεί είτε στο Δημοτικό Κυνοκομείου, που είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο, είτε στον νέο ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο χώρο που έχει περιφράξει ο Δήμος Βόλου πάνω στο βουνό.

Φιλόζωοι σήμερα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος – είναι γνωστός για το θράσος του και όχι μόνο – αφού κάποια σκυλιά κακοποιήθηκαν από τους μπόγιες του δήμου μέχρι να καταφέρουν να τα αιχμαλωτίσουν.

Ο δήμαρχος Βόλου δεν ήθελε καν να ακούσει κατά την περισυλλογή των ζώων από τους φιλόζωους ποια σκυλιά ήταν ήδη στειρωμένα και ποια όχι και φυσικά οι μπόγιες δεν είχαν μαζί τους σκάνερ για να ελέγξουν αν τα ζώα έφεραν μικροτσίπ αφού στόχος τους απλά είναι να τα διώξουν από την πόλη.

Μάλιστα στις αντιρρήσεις των φιλόζωων ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε «αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλιώς πάρτε σπίτια σας». Ενώ για να το παίξει και ολίγον φιλόζωος χάιδευε που και που και κανένα αδέσποτο.

Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στα τέλη Σεπτεμβρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα των τοπικών Μ.Μ.Ε. για όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 22/9 έστειλε επιστολή στον Αχιλλέα Μπέο, την οποία κοινοποίησε σε Περιφέρεια, Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς η ασυλοποίηση των αδέσποτων απαγορεύεται.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπέος είχε δηλώσει τότε ότι θέλει να συγκεντρώσει τα σκυλιά κάπου στο βουνό, επειδή εκεί θεωρεί ότι είναι το φυσικό τους περιβάλλον και πως «μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη».

VolosMpeosSkylia (2)Σε φραστική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο ήρθαν σήμερα οι φιλόζωοι που αντιδρούσαν στην κακοποίηση των σκυλιών.

Η νομοθεσία προβλέπει μόνο την προσωρινή διαμονή των σκυλιών σε αδειοδοτημένα καταφύγια και αυτό μόνο για να στειρωθούν, να εμβολιαστούν ή να γιατρευτούν αν είναι άρρωστα. Ενώ στη συνέχεια επιβάλλεται η επανατοποθέτηση τους αν δεν υιοθετηθούν.

Φυσικά επανατοποθέτηση μετά τις προαναφερόμενες πράξεις δεν νοείται στο βουνό ή σε άλλη ερημική περιοχή, γιατί έτσι δεκάδες σκυλιά, που είτε συνηθίζουν να αναζητούν δυστυχώς την τροφή τους στα σκουπίδια των ανθρώπων είτε σιτίζονται από φιλόζωους στις γειτονιές καταδικάζονται έτσι σε ασιτία. Δηλαδή σε έναν μαρτυρικό βίο που οδηγεί αργά αλλά σταδιακά στο θάνατο.

VolosMpeosSkylia

Εμείς αναρωτιόμαστε τι άλλο χρειάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να αποφευχθεί ο εγκλεισμός των ζώων σ' ένα νέο «κυνοκομείο» που θα λειτουργεί ως «Νταχάου» εντός του οποίου αδέσποτα πλάσματα θα πεθαίνουν σωρηδόν.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

«Ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, και με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, η επιχείρηση περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων από τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον οξυμμένα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους πολίτες.

VolosDimotikoKynokomeio (2)Το νέο «καταφύγιο» του Δήμου Βόλου.

Η επιχείρηση περισυλλογής των αδέσποτων, που θα φιλοξενούνται πλέον στο καταφύγιο των Γλαφυρών, δεχόμενα πλήρη ιατρική περίθαλψη, τροφή και νερό, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο, γίνεται με πλήρη διαφάνεια και υπό τον κοινωνικό έλεγχο, και αντιδράσεις και ψίθυροι περί κακοποίησης τους και άλλων αθλιοτήτων χαρακτηρίζει αυτούς που τους διαδίδουν.

Ο δήμαρχος Βόλου επί το έργον.

Χαρακτηριστική η παρουσία, κατά την σημερινή προσπάθεια, μιας ομάδας ατόμων, που μετά βίας ανέρχονταν σε διψήφιο αριθμό, που υπό προφανή καθοδήγηση θέλησαν να προκαλέσουν εντυπώσεις, φυσικά χωρίς επιτυχία, αφού η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συναντά την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του Βόλου.

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και υπενθυμίζεται ότι για οποιοδήποτε περιστατικό με επιθέσεις αδέσποτων ή γενικότερα για προβλήματα από τα αδέσποτα (αγέλες, κλπ) μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24280 73111 και 24210 26576, προκειμένου να παρεμβαίνουν ειδικευμένοι συνεργάτες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται».

Τι ορίζει η νομοθεσία

Ο νόμος 4039/2012, που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2012, αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο μόνιμος εγκλεισμός ζώων σε ιδιωτικά ή δημοτικά καταφύγια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και η παραμονή των ζώων εκεί είναι προσωρινή έως ότου στειρωθούν, εμβολιαστούν ή αναρρώσουν μετά από θεραπεία. Στη συνέχεια απαιτείται η επανένταξη τους αν δεν έχουν υιοθετηθεί!

Στο άρθρο 9 παρ. 2 του 4039/2012 επισημαίνεται ότι: «Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978».

Ενώ στην παράγραφο 4 του άρθρου 9 τονίζεται: «Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που περισυλλέγονται, οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα, υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή».

Στην παράγραφο 9 του άρθρου 9 ο νομοθέτης γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος: «Ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση».

Στην παράγραφο 10 του ίδιου άρθρου γίνεται λόγος για την επανένταξη των αδέσποτων. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά…».

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Δημοτικά Κυνοκομεία: Μαρτυρική η ζωή για τα έγκλειστα ζώα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

55 Σχόλια

  1. Εύη

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ..ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ..ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΕΛΟΙΕ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΒΑΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Κ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...!!!!!!ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ Κ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ..

  2. J.A

    Τι να περιμενει κανεις απο εναν απατεωνα - καταδικο ! Που να δειτε τη εκανε εδω στην Αθηνα ! Εχει ομως υψηλες επαφες.. Όλα εδώ πληρώνονται θα ρθει η στιγμη και για σενα !!

  3. alexvamvaka

    k ti thes na peis re megale???oti oti mas enoxlei to "mazeyoume"??an einai na arxisoume!!emeis k ola ta plasmata k olh h fysh einai dhmiourghma t theou k ola k oloi yparxoume g kapoio logo!!poios einai aytos p tha paei enantia sth fysh sth zwh k stous nomous??poios einai aytos k o kathe aytos p theopoihte k apofasizei g ta plasmata t theou???ante mazepsou re noumero!!k esy enoxleis m ayta p les..,na se "mazepsoume"???ante me to kathe kompleksiko!!k mporei na kathomaste spitia mas alla tha erthei h wra olonwn k mazi k t mpeou otan tha plhsiazoun oi ekloges k tha fylaei kwlous g na parei kamia pshfo!!!

  4. bob1704

    Χωρίς να θέλω να θίξω ή να υποστηρίξω κανέναν, γιατί οι ρίζες του προβλήματος δεν είναι ούτε τα σκυλιά, ούτε το κράτος, αλλά ούτε οι φιλόζωοι. Είναι οι ιδιοκτήτες διαφόρων σκύλων οι οποίοι απλά αδιαφορούν και το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιούν τις ορέξεις των σκύλων τους πετώντας τα κουτάβια που γεννιούνται στο δρόμο, είτε παρατώντας τους σκύλους τους (αφού μεγάλωσαν περισσότερο απ'οτι ήθελαν) στο δρόμο. Μια απορία έχω, αφού οι φιλόζωοι αγαπούν τα ζώα (και πολύ καλά κάνουν), γιατί ποτέ δεν αναλαμβάνουν δράση να ευνουχίσουν ή να στειρώσουν όλα τα αδέσποτα όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το πρόβλημα; Γιατί δεν ψάχνουν να βρουν αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα (τους ανθρώπους εννοώ) και να αναλάβουν δράση πάνω σε αυτούς; Γνωρίζω οτι διατηρούν ένα σεβαστό αριθμό αδέσποτων στις εγκαταστάσεις τους, αλλά γιατί δεν οργανώνουν εκστρατεία στείρωσης των αδέσποτων, παρά μόνο φωνάζουν; Μόνα τους θα στειρωθούν ή με τις φωνές τους; Όσο δεν αναλαμβάνει κανείς κάποια δραστικά μέτρα, το πρόβλημα θα οξύνεται μέχρι να θρηνίσουμε θύματα, είτε με άμεσο (δαγκώματα κτλ), είτε με έμμεσο τρόπο (αρρώστιες κτλ)...
    Ξαναλέω οτι δεν παίρνω τη θέση κανενός, αλλωστε κι εγώ διατηρώ έναν γάτο, τον οποίο διατηρώ καθώς πρέπει όμως, με εμβόλια, ευνουχισμό κτλ.
    Ευχαριστώ

    1. ΗΡΑΚΛΗΣ

      Απο αυτα που λες καταλαβαινουμε οτι δεν εχεις ιδεα το τι αγωνα για στειρωσεις και ποσες στειρωσεις εχουν κανει φιλοζωοι στην Ελλαδα...για ψαξτο λιγο...

      1. bob1704

        Απ'όσο γνωρίζω, ένας απο τους λόγους ύπρξής του συλλόγου είναι και αυτός... Άρα, είναι καθήκον του να προβαίνει σε αναγκαίες στειρώσεις και φιλοξενείες των αδέσποτων...

    2. Maria P

      Τα χρήματα για τις στειρώσεις που προτείνεις πού θα τα βρουν;;; Από τις τσέπες τους; Έχουν ήδη δώσει πολλά και σε στειρώσεις και σε εμβολιασμούς και σε φάρμακα και σε τροφή. Χρειάζονται οικονομική στήριξη από το Δήμο. Η άγνοια που έχεις για τα πράγματα είναι φανερή.

      1. bob1704

        Νομίζω πως με απλή λογική, θα μπορούσε να έρθει ο φιλοζωικός όμιλος σε επαφή με τον δήμαρχο για την εξεύρεση χρημάτων. Προεκλογικά, είχε ήδη δηλώσει οτι θα γίνουν περισσυλογές αδέσποτων. Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα ο σύλλογος των φιλόζωων να έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να εξευρεθούν αυτά τα χρήματα...

    3. Εύη Π.

      Οι φιλόζωοι και οι φιλοζωϊκές οργανώσεις συνέχεια κάνουν αυτή την δουλειά, να μαζεύουν αδέσποτα, να τα στειρώνουν, να τα εμβολιάζουν και να τους βρίσκουν φιλοξενία σε σπίτια μέχρι να υιοθετηθούν. Αλλά εκεί που σώζεις ένα αδέσποτο , εμφανίζεται αμέσως άλλο , τέλος δεν έχει αυτή η ιστορία... δυστυχώς πολλοί αποκτούν κατοικίδιο και σύντομα το βαριούνται ή προσπαθούν να το μάθουν που να κάνει την ανάγκη του και εκνευριζονται όταν τους λερώνει το σπίτι. Τότε ή το επιστρέφουν εκεί από όπου το υιοθέτησαν [αυτή είναι η καλή εκδοχή] ή το παρατάνε στο δρόμο. Θα ΄χετε ασφαλώς προσέξει ότι τελευταία κυκλοφορούν πάλι στους δρόμους πολλές γάτες, όλων των ηλικιών και όλων των ειδών, ο κόσμος δεν στειρώνει τώρα με την κρίση, όσο για τους σκύλους έχω άπειρα παραδείγματα εγκαταλειμένων ακόμα και ράτσας, μιας και είμαι εθελόντρια σε φιλοζωϊκή οργάνωση.
      Μην τα ρίχνουμε όλα στους φιλόζωους και τις φιλοζωϊκές , είναι και αυτοί άνθρωποι άνεργοι πολλές φορές που προσπαθούν οσο μπορουν..

  5. Νίκος Αγγελόπουλος

    Έπρεπε ο κόσμος να μην τους αφήσει να τα πάρουνε. Να μην αφήσουνε τα αυτοκίνητα να φύγουνε.. Εγώ αυτό θα έκανα πάντως στην περιοχή μου..

  6. Ενας απλος πολιτης...

    χαχαχ καλα ο μπεος ειναι ενας ανθρωπος ο οποίος δεν λογαριάζει νομους και δεν του καιγετε καρφι , το ξεραν αυτο οσοι τον ψήφιζαν Αλλα ηρεμήσετε ολοι οι παραπάνω ,ξαφνικά δείξατε ολοι ενδιαφέρον για τα αδεσποτα του βολου ωραια ειναι ολοι να κάθεστε σπιτι σας και να λετε την γνώμη σας αλλα ρωτήσατε αν αυτα τα σκυλιά ενοχλούν κάποιους απο τους συμπολίτες σας.

    Αλλα μάλλον ολοι μιλατε εκ του ασφαλούς ,ολα αυτα τα σκυλια δεν βρέθηκαν τυχαια εκει καποιος απο τους συμπολίτες μας το εκαναν και τοσο καιρο οσοι απο σας συμμετείχε σε καποια φιλοζωική και λετε πως ειστε φιλόζωοι δεν κάνατε τιποτα για να δημιουργηθεί ενας χώρος για αυτα τα σκυλια , το μονο που εχετε να κανετε ειναι να κάθεστε και να κραζετε απο το pc για τον τροπο, βεπετε το χαλι με τα σκυλια και σας αρεσει αυτο το χαος, αλλα μολις καποιος παρουσιάζεται να δωσει λυση για τα αδεσποτα τοτε θυμασται τι θα πει να εισαι φιλοζωος !
    οχι συμπολίτες δεν παει ετσι οταν εισαι φιλοζωος προσπαθείς να συνεργαστείς και οχι να κανει το "δάκτυλο του κακου" σε πολλους δεν αρεσει που ο μπεος έγινε δημαρχος αλλα εγινε ,για το λογο οτι ειχε την πλειοψηφία πως να το κανουμε ετσι ειναι η δημοκρατία στην ΕΛΛΑΔΑ.

    Δεν ειδα όμως και πολλους να διαμαρτύρονται για το χαος του Σκοτινιωτη και τα λεφτα που φαγαν για τους ποδηλατοδρόμους ,ενα μαύρο χαλη ουτε μελετη δεν εγινε αλλα ξέχασα καποιους απο τους ενοχλει που δεν βγηκε για μια φορα ενα ακομα "Ρουσφετης Δημαρχος "και δεν κολλάει στην ιδεολογία τους και τα κομματικά συμφέροντα

    Αλλα ας γυρισω στο θεμα αυτο το πρόβλημα στο βολο το εχουμε εδω και 5 χρονια αλλα καμια απο τις προηγούμενες δημοτικες αρχες δεν εκανε κατι , αλλα αυτο σωστά δεν σας πηραζει? Σας πηραζει που ο μπεος πηρε αυθαίρετα την απόφαση χωρις να τηρήσει τον νομό ,δεν σας πειράζουν τα αδέσποτα αλλα σας φταιει ο δημαρχος για αυτο αφηστε αυτο το θεμα για αυτους πυ πραγματικά ενδιαφέρονται.. Δεν συμφωνώ με αυτο που κανει αλλα ουτε με τον τροπο που συμπεριφέρομαι η δήθεν φιλόζωοι και η δήθεν φιλοζωικές…

    1. constandina alevra

      λοιπον και εγω μενω στον βολο και μπορω να πω πως πολυ λιγοι ειχαν προβλημα με τα σκυλια.αυτο που κανει ο μπεος ειναι προφανως ΛΑΘΟΣ και ΨΕΜΑ(αφου λεει οτι θα παει τα σκυλια καπου στο βουνο).και εσλοιπον που μας το παιζεις και expert φιλόζωος, ισουν μηπως στον αγιο κωνσταντινο οταν σινεβισαν ολα αυτα, ή μηπως ησουν και εσυ στην σπιταρωνα σοθ στον καναπε??? εγω μπορω να πω πως δεν πηγα , αυτο ομως για εναν και μοναδικο λογο ''δεν με ενιμερωσε κανεις οτι θα υπαρξει κατι τετοιο εξαρχης και εμαθα οτι εγινε αυτο πριν κυριολεκτικα 10 λεπτα!
      αρα μην μας κρινεις ολους λεγοντας οτι επειδη και μονο και μονο μπορει να μην ημασταν στην διαδηλωση αυτη,δεν σημαινει πως δεν νιαζομαστε!
      και μετανιονω πραγματικα που δεν ηρθα , αλλα μολις ακουσω για 2 διαδηλωση ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ!

    2. Εύη Π.

      Δήθεν είσαι εσύ και επίσης είσαι μακριά νυχτωμένος ! απαξιώ να σου εξηγήσω περισσότερα , γιατί μάλλον είσαι τσιράκι του Μπέου.. οπότε ότι και να πω χαμένο θα πάει.

  7. Ενας απλος πολιτης...

    χαχαχ καλα ο μπεος ειναι ενας ανθρωπος ο οποίος δεν λογαριάζει νομους και δεν του καιγετε καρφι , το ξεραν αυτο οσοι τον ψήφιζαν Αλλα ηρεμήσετε ολοι οι παραπάνω ,ξαφνικά δείξατε ολοι ενδιαφέρον για τα αδεσποτα του βολου ωραια ειναι ολοι να κάθεστε σπιτι σας και να λετε την γνώμη σας αλλα ρωτήσατε αν αυτα τα σκυλιά ενοχλούν κάποιους απο τους συμπολίτες σας.

    Αλλα μάλλον ολοι μιλατε εκ του ασφαλούς ,ολα αυτα τα σκυλια δεν βρέθηκαν τυχαια εκει καποιος απο τους συμπολίτες μας το εκαναν και τοσο καιρο οσοι απο σας συμμετείχε σε καποια φιλοζωική και λετε πως ειστε φιλόζωοι δεν κάνατε τιποτα για να δημιουργηθεί ενας χώρος για αυτα τα σκυλια , το μονο που εχετε να κανετε ειναι να κάθεστε και να κραζετε απο το pc για τον τροπο, βεπετε το χαλι με τα σκυλια και σας αρεσει αυτο το χαος, αλλα μολις καποιος παρουσιάζεται να δωσει λυση για τα αδεσποτα τοτε θυμασται τι θα πει να εισαι φιλοζωος !
    οχι συμπολίτες δεν παει ετσι οταν εισαι φιλοζωος προσπαθείς να συνεργαστείς και οχι να κανει το "δάκτυλο του κακου" σε πολλους δεν αρεσει που ο μπεος έγινε δημαρχος αλλα εγινε ,για το λογο οτι ειχε την πλειοψηφία πως να το κανουμε ετσι ειναι η δημοκρατία στην ΕΛΛΑΔΑ.

    Δεν ειδα όμως και πολλους να διαμαρτύρονται για το χαος του Σκοτινιωτη και τα λεφτα που φαγαν για τους ποδηλατοδρόμους ,ενα μαύρο χαλη ουτε μελετη δεν εγινε αλλα ξέχασα καποιους απο τους ενοχλει που δεν βγηκε για μια φορα ενα ακομα "Ρουσφετης Δημαρχος "και δεν κολλάει στην ιδεολογία τους και τα κομματικά συμφέροντα

    Αλλα ας γυρισω στο θεμα αυτο το πρόβλημα στο βολο το εχουμε εδω και 5 χρονια αλλα καμια απο τις προηγούμενες δημοτικες αρχες δεν εκανε κατι , αλλα αυτο σωστά δεν σας πηραζει? Σας πηραζει που ο μπεος πηρε αυθαίρετα την απόφαση χωρις να τηρήσει τον νομό ,δεν σας πειράζουν τα αδέσποτα αλλα σας φταιει ο δημαρχος για αυτο αφηστε αυτο το θεμα για αυτους πυ πραγματικά ενδιαφέρονται.. Δεν συμφωνώ με αυτο που κανει αλλα ουτε με τον τροπο που συμπεριφέρομαι η δήθεν φιλόζωοι και η δήθεν φιλοζωικές…

    1. nikos

      Γιατι εσυ τι κανεις ρε μαλακα? στο pc σου δεν εισαι και γραφεις ?και οσο για τον σκοτινιωτη και τα λοιπα που γραφεις , ΕΜΕΙΣ ασχολουμαστε με τα αδεσποτα, ΕΣΥ να ασχοληθεις με τους ποδηλατοδρομους αλλα και εκει παλι στο σπιτακι σου ησουν και επινες το γαλατακι σου, αντε σουργελο απο εδω

    2. καρολος

      Αν εσένα σε ενοχλούν τα αδέσποτα,εμενα με ενοχλούν οι δήθεν " απλοί πολίτες" ,που μιλούν για πλειοψηφίες,γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους.Ψίτ,τον 4039/ 12 ,τον γνωρίζεις;

    3. Νέα Ιωνία

      Ο,τι και να πει κάποιος για "ανθρώπους" σαν τον Μπέο, είναι λίγο...
      Και λέω "σαν τον Μπέο" γιατί δεν είναι ο μόνος. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Μπέοι.
      Απλώς ο Μπέος χρησιμοποιεί το αιρετό του αξίωμα για να κάνει (και) στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης επείδηξη ισχύος.
      Ακολουθεί πιστά το δόγμα ΣΟΚ & ΔΕΟΣ κάτι αντίστοιχο δηλαδή του ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ!
      Και όλα αυτά, επικαλούμενος τη "δημοκρατική" εκλογική βούληση των Βολιωτών!
      Αλλά όταν η δημοκρατία για κάποιους είναι ala carte, τότε δεν είναι δημοκρατία (εγώ προσωπικά δεν τρέφω αυταπάτες για το "δημοκρατικό μας πολίτευμα!).
      Και όταν ένας "άρχοντας" επιβάλλει κατά το δοκούν όποιους νόμους γουστάρει και όποιους δεν του αρέσουν τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
      Π.χ., ο Μπέος είναι πιστός στους νόμους που επιβάλλουν την μόνιμη φτωχοποίηση ακόμα και των ίδιων του των δημοτών, ενώ για τα ζώα που ζουν ανάμεσά μας (σιχαίνομαι τον προσδιορισμό "αδέσποτα") ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ το νόμο!
      Τι να πει κανείς για ανθρώπους σαν τον Μπέο που σε κάθε του δημόσια απόφανση μας θυμίζει τόσο το παρελθόν του όσο και το πιόν του. Δυστυχώς όμως έχουμε πολύ "κοντή" μνήμη...
      Βαρεθήκαμε κύριε Μπέο τους φουσκωτούς που σας περιβάλουν, την γλώσσα σας, τους τραμπουκισμούς σας, την έπαρσή σας.
      Υπάρχουν Ζώα και υπάρχουν και ΖΩΑ. Διαλλέξτε και πάρτε...

  8. Κεράνης Απόστολος

    Τα αδέσποτα αποτελούν την απόλυτη ξεφτίλα των τοπικών κοινωνιών. Ο σκύλος πηγαίνει πάντα μαζί με άνθρωπο, είτε για να τον βοηθάει (κυνήγι, κοπάδια, οδηγοί τυφλών, ανιχνευτές) είτε για να τον "συντροφεύει". Με την πρώτη κατηγορία δεν θα ασχοληθώ γιατί εξαιρουμένων των οδηγών, τα υπόλοιπα σκυλιά παιρνούν μια πολύ σκληρή εκπαίδευση παρ'όλα αυτά όμως δεν θα δείς ποτέ αδέσποτο από αυτή την κατηγορία. Όλα τα αδέσποτα προέρχονται από σκύλους "συντροφιάς". Και εδώ ακριβώς έρχεται η ξεφτίλα. Όλα αυτά τα αδέσποτα προέρχονται από κάποιον που κάποτε τον κατείχε και εκείνος τότε σίγουρα αγαπούσε τα σκυλιά και σίγουρα ήταν φιλόζωος. Και αυτός ο άνθρωπος ακόμα το ίδιο θα δηλώνει. Τα αδέσποτα είναι η απόλυτη ξεφτίλα των τοπικών κοινωνιών γιατί ακριβώς δείχνουν την υποκρισία που υπάρχει. Από τη μία άνθρωποι που είδαν τα ζώα σαν ένα παιχνίδι με το οποίο πλεον δεν παίζουν, και από την άλλη αυτοαποκαλούμενοι φιλόζωοι που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκουν. Στη θεωρία είμαστε όλοι καλοί στην πράξη όμως τι γίνεται; Είναι φιλόζωος αυτός που αντί να πάρει ένα αδέσποτο και να το φιλοξενήσει του πετάει ένα κομμάτι φαϊ και απλά αναπτύσει αγέλες αδέσποτων; Είναι φιλόζωος αυτός που δεν αφήνει το δήμο να μαζέψει τα αδέσποτα, γιατί δεν ακολουθούνται οι νομικές διαδικασίες, τη στιγμή που κάθε αδέσποτο κινδυνεύει από Α) Φόλα, Β) Αυτοκίνητο Γ) τον κάθε ψυχάκια που θα σπάσει μια καρέκλα στο κρανίο του, θα το πυροβολήσει στο μάτι ή θα το μαχαιρώσει στο στόμα; Ντροπή για το άρθρο αυτό θα έπρεπε να κοιτάξετε να συνεργαστείτε και όχι να κοιτάζετε απλά να προβληθείτε.
    ΥΓ: Το συντροφιάς το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ένα πίτ μπουλ ή ένα λυκόσκυλο αποτελούν συντροφιά σε ένα διαμέρισμα. Και σίγουρα αυτά τα σκυλιά δεν φτιάχτηκαν για αυτό.

    1. Gιώργος

      Κύριε Κεράνη, το ότι δεν είχατε ποτέ την τύχη να συμβιώσετε με ένα ζώο συντροφιάς, φαίνεται από τα γραφόμενα σας.
      Σαφέστατα και ένα πιτ μπουλ, ή ενα λυκόσκυλο μπορούν να γίνουν τα καλύτερα ζώα συντροφιάς. Τι πάει να πει δεν φτιάχτηκαν για αυτό??? Υπάρχει κανένα εργοστάσιο που φτιάχνει σκυλιά για συντροφιά , σκυλιά για κυνηγούς, και σκυλιά οδηγούς τυφλών? Ας μην παραλογιζόμαστε και το χάνουμε εντελώς....!!!
      Και ποιές είναι οι "νόμιμες διαδικασίες" που αναφέρεστε που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα και που θα πρέπει όλοι ευλαβικά να ακολουθήσουμε για τα αδέσποτα??? Η λύση μαζεύω και τα κλείνω πάνω στο βουνό μόνα και αφημένα στην τύχη τους να πεθάνουν..?
      Για ποιά διαχείρηση μιλάτε όταν το επίσημο Κράτος δεν έχει επίσημα κανένα εγκεκριμένο σχέδιο για την διαχείρηση των αδέσποτων???
      Το να κρύβω την σκόνη και την βρώμα κάτω από το χαλί, είναι πάντα η πιο εύκολη λύση.Λύση της στιγμής.Καθαρίσαμε!! Ο Βόλος χωρίς πλέον αδέσποτα, παγκόσμια πρωτοτυπία διαχείρισης.(και οι Ρουμάνοι επίσης!!)
      Το να οδηγώ στον σίγουρο θάνατο και αφανισμό όλα τα ζώα αυτά, είναι η πραγματικότητα.
      Και βέβαια θα συμφωνήσω ότι όλα τα αδέσποτα κινδυνεύουν απο τα ΙΧ, τους ψυχάκηδες κτλ κτλ.
      Αλλά ξέρεται τι μου θυμίζει αυτή η "επιλεκτική" συμπόνοια....Και ο Χίτλερ αφάνησε έξι εκατομύρια ανθρώπους για το καλό της ανθρωπότητας.
      Ωραία λογική,...ότι μας ενοχλεί., το αφανίζουμε.....Τέτοιες λύσεις προτίναν μέχρι τώρα και κάποιοι στο Ελληνικό Κοινοβούλειο,,,,,,...Τώρα είναι φυλακή...

      1. Κεράνης Απόστολος

        Όταν μάθετε από που προέρχονται τα σκυλιά τότε ξαναγράψτε κάποιο σχόλιο. Τα του τύπου φτιάχνονται σε εργοστάσιο κλπ πείτε τα σε τίποτα αφελείς και αμόρφωτους. Ναι φτιάχνονται, όλες οι ράτσες σκυλιών είναι υβρίδια, δεν υπάρχουν σκυλιά στην άγρια φύση, όπως δεν υπάρχουν γάτες, κότες, αγελάδες. Όλα αυτά συμβιώνουν με τον άνθρωπο. Τα σκυλιά είναι από τα τυχερά γιατί αποτελούν βοηθό του ανθρώπου. Καθίστε διαβάστε κάνα βιβλίο πρώτα, μάθετε τι είναι αυτό που θέλετε να υποστηρίζετε και μετά μιλήστε.
        ΟΧΙ ανθρωπέ μου όποιος παίρνει πιτ-μπουλ ή λυκόσκυλο για συντροφιά είναι σαδιστής και επιδειξιομανής. Γράφετε σε ένα σαϊτ που κατα κύριο λόγο έχει σαν θέμα του την προστασία των αδεσπότων. Γιατί κάποιος να πάρει μια ράτσα για συντροφιά όταν μπορεί να πάρει ένα αδέσποτο; Τι δουλειά έχει το λυκόσκυλο για συντροφιά;;;;

        1. καρολος

          Τα ζώα δεν είναναι δούλοι,ανήκουν στον εαυτό τους.Χέστηκαν τι πιστεύεις εσύ και οποιοσδήποτε.Εκείνα τα ρώτησες,αν ενοχλούνται απο τη παρουσία σου:

    2. Gιώργος

      Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ίσως η λύση των στειρώσεων
      Δεν υπάρχουν κύριε μου λύσεις...."πονάει κεφάλι...κόβει κεφάλι..."
      Σαφέστατα και δεν αγαπάτε τα ζώα.
      Αφήστε τον μανδύα του στίλ..." τα κακόμοιρα κινδυνεύουν στο δρόμο" , δεν μας πείθει όσον και αν προστπαθείτε.
      Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα ζώα έχουν πλέον καταδικαστεί σε ένα αργό και βασανιστηκό θάνατο πάνω στο βουνό τώρα ιδίως που έρχεται και χειμώνας.
      Το παράδοξο είναι ότι όπως εσείς ζητάτε να ακολουθηθούν οι διαδιδασίες,"οι νόμιμες", γιατί αυτό δεν γίνεται?
      Γιατί άραγε δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας για τις αυθερεσίες του κυρίου Μπέου.??
      Ως πότε ο καθένας θα κάνει ότι θέλει ανεξέλενκτος σε αυτή τη χώρα?

    3. venus

      @ Κεράνης Απόστολος:
      πολυ περιεργη αντιληψη θα πρεπει να εχετε γυρω απο την «προβολη», αν νομιζετε οτι καποιοι που προσπαθουν να σωσουν μερικα αδεσποτα απο τους δημοτικους μπογιες το κανουν για να μπουν στην εφημεριδα και να προβληθουν με αυτον τον τροπο στην δημοσιοτητα.
      Αυτο ειναι το ενα.

      Το αλλο: Η περισυλλογη των αδεσποτων ζωων στις οργανωμενες χωρες δεν ειναι θεμα δημου, ειναι θεμα επιχορηγουμενων αρμοδιων σωματειων, τα οποια παιρνουν λεφτα απο τους δημους για να κανουν αυτη την αχαρη δουλεια.
      Επι πλεον, αυτα τα σωματεια παιρνουν και δωρεες απο τους ιδιωτικους ενισχυτες τους.
      Γι αυτο μπορουν και δουλευουν.

      Ενα παραδειγμα: Το σωματειο αδεσποτων γατων στο οποιο ανηκω εγω εδω στη νοτια Γερμανια, ειναι πολυ μικρο στον αριθμο των μελων του, παιρνει περιπου 100.000 Ευρω το χρονο μονο απο δωρεες, και οσο για την κρατικη επιχορηγηση που του παρεχεται, ειναι πολυ λιγοτερη. Αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας του βασιζεται στην προσωπικη δουλεια που κανει ο καθενας μας.
      Στειρωνουμε καθημερινα αδεσποτες γατες, τις οποιες τις πιανουμε με ειδικη παγιδα, και αφου περασει μια βδομαδα αναρρωσης στο ιατρειο που εγινε η στειρωση, τις επανατοποθετουμε εκει που τις βρηκαμε. Ειναι παλι αδεσποτα ζωα, οπως και πριν, αλλα στειρωμενα αδεσποτα.
      Τα βραδυα πηγαινουμε με βαρδιες στο δασος και τα ταϊζουμε.
      Και βεβαια απειλουνται ολα τα αδεσποτα απο ολους αυτους τους κινδυνους που αναφερατε (στη Γερμανια ειδικα ο μεγαλυτερος εχθρος τους ειναι οι κυνηγοι), αλλα σε χωρες οπως η Ελλαδα, ισχυει η αρχαια προγονικη παροιμια: « εκ δυο κακων προκειμενων, το μη χειρον, βελτιστον»!

      Με αλλα λογια: αν η εναλλακτικη λυση στην Ελλαδα ειναι να «μαζευονται» τα ζωα απο τους μπογιες της καθε κοινοτητας και να σαπιζουν σε υγρα, απομονωμενα κελλια θανατου, αντι να ζησουν αυτο το υπολοιπο που τους μενει αναμεσα σε ανθρωπους σαν αδεσποτα, τοτε θα υιοθετουσαμε την δευτερη λυση σαν βελτιστη, παντα σε συγκριση με την πρωτη.

      Στην ερωτηση που θεσατε: «Είναι φιλόζωος αυτός που αντί να πάρει ένα αδέσποτο και να το φιλοξενήσει του πετάει ένα κομμάτι φαϊ και απλά αναπτύσει αγέλες αδέσποτων;» ξεχασατε να ονομασετε τον παραληπτη.
      Σε ποιους αναφερεστε?

      Στη μαννα μου, που ισχυριζεται οτι «τα κοπροσκυλα δεν πρεπει να τα ταϊζεις, γιατι κακομαθαινουν και μετα δεν φευγουν απο την πορτα σου»!!
      Μαλλον οχι, γιατι η μαννα μου δεν εχει παρει ποτε στο σπιτι της ουτε ενα χρυσοψαρο!!
      Η μηπως εννοειτε εκεινους που δεν εχουν ουτε ενα τετραγωνικο ελευθερου χωρου μεσα στα σπιτια τους, γιατι καθημερινα βρισκουν ενα σκελετωμενο η πυροβολημενο αδεσποτο και του ανοιγουν την πορτα τους για να μην πεθανει, οταν ολοι οι αλλοι που ξερουν να γραφουν μονο φιλοζωϊκες ερωτησεις την κλεινουν και την αμπαρωνουν για να μην τον «κατακρεουργησουν» αργοτερα οι αγελες των αδεσποτων?

      Δεν ειναι ντροπη να γραφει κανεις τετοια αρθρα.
      Ειναι ομως ντροπη να ασκει καποιος κριτικη σε ανθρωπους που αγωνιζονται για τα δικαιωματα των ζωων, οπως μπορουν, συχνα κανοντας και λαθη, ενω ο ιδιος δεν κανει τιποτα.
      Αν τα λαθη ειναι ανθρωπινα, η απραξια ειναι αντιανθρωπινη, σε καθε επιπεδο.
      Venus

    4. ΗΡΑΚΛΗΣ

      Θες να μας πεις οτι κυνηγοι και τσομπανηδες δεν παρατανε σκυλια??
      Απατατασθε οικτρα...το 80-90% των αδεσποτων σκυλιων απο αυτους προερχονται...

      Το αν μετα καποιοι τα χαριζουν σε 9εκ των υστερων αποδειχθεντες ως ακαταλληλους) που τα (ξανα)παρατησανε ειναι συνεπεια του παραπανω...

    5. Maria P

      Ο χώρος διαβίωσής τους πρέπει να πληροί ορισμένες προυποθέσεις. Ο συγκεκριμένος χώρος που θέλουν να τα πάνε δεν το κάνει. Άρα αυτό που γίνεται δεν είναι προς συμφέρον των ζώων. Τα ζώα χρειάζονται στέγη, τροφή, νερό και κτηνιατρική περίθαλψη. Επίσης, ανθρώπινη παρουσία και προώθηση σε υιοθεσία. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν ο δήμαρχος δεν έχει φροντίσει για τις προδιαγραφές του χώρου, αρνείται να συνεργαστεί με εθελοντές και κρατάει το χώρο κλειστό στο κοινό.

    6. Θάνος

      Η ξεφτίλα των κοινωνιών δεν είναι τα αδέσποτα, είναι η συμπεριφορά τους προς τα αδέσποτα.
      Και η μεγάλη ανάγκη για απόχτηση δεσπότη.

    7. αννα

      μας λες ότι καλα εκανε ο μπεος ΑΝ ΚΑΙ τα ζωα πεθαιναν από πεινα εκει μεσα;; ποσα κοστιζε στο Δ.Β. αυτό το κολαστριο;; ο κτνιατρος ειχε συμβασ 60000 ευρω. Τι άλλο;;

  9. Κώστας

    Είμαι φιλόζωος. όλη μου τη ζωή είχα πάντα ένα κατοικίδιο δίπλα μου. αυτή τη στιγμή έχω μια γατούλα ενώ στο πατρικό μου υπάρχει ένα σκυλί και 5-6 γάτες. αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. αντί λοιπόν οι φιλόζωοι να κάνουν βάρδιες έξω από την εγκατάσταση, όπως προετείνει ένας φίλος παραπάνω, γιατί δε συνεργάζονται με τον δήμο ώστε να κάνουν τον χώρο στις γλαφυρές, βιώσιμο για τα σκυλιά και να βοηθήσουν ώστε να υιοθετηθούν όσα περισσότερα γίνεται? Αν κάθε μέρα πηγαίνουν μερικά άτομα εκεί και εργάζονται για το καλό των ζώων, αντί να περιμένουν το πρώτο παραστράτημα ώστε να κουνήσουν το δάχτυλο και να πουν "εγώ σας το λεγα", όλα θα ήταν πολύ καλύτερα. γιατί και το κακό έχει παραγίνει με τα αδέσποτα άγρια σκυλιά. πριν 3 μήνες ένα τέτοιο επιτέθηκε στην νονά μου στη δημητριάδος και αφού την έριξε κάτω, τις ξέσκισε το τζιν.

      1. Κώστας

        θεωρώ πως αν εξαρχής, πριν γίνουν όλα τα επεισόδια και τα παρατράγουδα, τη στιγμή δηλαδή που ανακοινωσε την έναρξη του διαγωνισμού για τον ιδιώτη που θα αναλάμβανε την απομάκρυνση των αδέσποτων, είχε μια σοβαρη πρόταση συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις δεν θα αρνούταν. τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω...

  10. Ελένη

    Όταν πάνε τα πρόβατα στην κάλπη και αντί να ψηφίσουν δήμαρχο να τους λύνει προβλήματα, ψηφίζουν έναν τύπο που καταδικάστηκε με κατηγορία "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε αγώνες", μετά περιμένετε εσείς όλοι να βγει άκρη. Στον τύπο έχει απαγορευτεί με δικαστική απόφαση η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και οι Βολιώτες τον κάναν δήμαρχο... Ως πρότυπο ευηπόληπτου πολίτη και προσώπου εμπιστοσύνης, να υποθέσω; Απορείτε από πού πήρε την εξουσία αυτός ο τυχάρπαστος και κάνει αυτά που κάνει; Αγνό θράσος. Τώρα που είναι και αιρετός; Εδώ θα κολώσει δηλαδή; Και καλά μας κάνει.

  11. maria Protopapa

    Αχαχ αχ αχ σταματειστε τον τον αχαρακτηριστο δημαρχο και ολοι μαζυ αρπαξτε τον και βουτηξτε τον ναπατε αυτον στο βουνο.

  12. ΗΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΩΚΟΣ

    καλησπέρα από Βόλο αυτά τα σκυλιά που μαζεψαναι στην παραλια του βολου δεν κανανουν και τοσο κακο ενω υπαρχουν σε αλλα σημεια η ρατσε που υπαρχουν ειναι χηροτερα

  13. MARIA VLACHOU

    Πόσα λεφτά πρέπει να φάνε πια.Δεν τους φτάνουν τα δικά μας θέλουν & των ζώων τώρα?
    Τέτοιοι υπάνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία.
    Κανονικά έπρεπε να συνεργάστούν με τις φιλοζωικές οργανώσεις πριν κάνουν οτιδήποτε, εκεί νομίζω πρέπει να βασιστούν για να τον καταγγείλουν.

  14. venus

    Ετσι λοιπον, κυριε Μπεο!
    η Ελλαδα τα καταφερνει σιγα-σιγα να φτασει τη Ρουμανια!
    Η πρωτη χωρα στην Ευρωπη που επανεφερε τα στρατοπεδα συγκεντρωσεως ηταν η Ρουμανια.

    Στα μετρα της «δημοκρατικης προστασιας» των πολιτων της Ρουμανιας εξουσιοδοτηθηκε ο περιφημος Dog Killer, Flavius Barbulescu, να γεμισει τους δρομους και τα «καταφυγια» της χωρας με αιμα, πτωματα και «δραστικες λυσεις» ενος προβληματος που σκηνοθετηθηκε απο αυτον τον ιδιο, απο την μαφια που τον σκεπαζει και απο καποιους κρατικους φορεις που τον εγκρινουν.
    Ολα αυτα με τις παχυλες απολαβες απο «το συνδικατο του εγκληματος» που μερικοι το αποκαλουν και Ευρωπαϊκη Ενωση.

    Να λοιπον που καποιοι δημαρχοι στην Ελλαδα, ζωντας ακομα στον μεσαιωνα της ηθικης, το θεωρουν υποχρεωση τους να αποδειξουν οτι και η Ελλαδα ειναι σε θεση να συναγωνιστει τους τσιγγανοφασιστες της Ρουμανιας και στελνουν χαιρετισματα αληλλεγγυης στον Dog Killer Barbulescu με το συνθημα: «εγκληματιες ολων των χωρων, ενωθειτε»!!

    Οποιος πλενει τα χερια του με το αιμα ζωων, δεν ειναι Πιλατος, ειναι Χιτλερ.
    Venus

  15. ΓΙΑΓΙΑ

    Τα πράγματα είναι εντελώς απλά: περιμένετε φιλόζωοι του Βόλου και παρακολουθείτε συνεχώς, ακόμα και σε βάρδιες, τα συγκεντρωμένα με τον παράνομο τρόπο σκυλιά στην εγκατάσταση του δήμου. Είναι ζήτημα χρόνου να επέλθει ο πρώτος θάνατος εκεί, είτε από καυγά λόγω αγελοποίησης, είτε από ασθένειες λόγω συνωστισμού. Ακριβώς τότε με φωτογραφίες και μαρτυρίες, αφού τις δημοσιοποιήσετε, προσφύγετε στην εισαγγελία, δεδομένου του ότι η εγκατάσταση είναι παράνομη και δεν πληροί τους όρους της ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης, όπου μεταξύ άλλων κατατείνουν οι προδιαγραφές κατασκευής των κυνοκομείων. Ο θάνατος ακόμη και ενός μόνο ζώου, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν δικαστικό "λειτουργό" να κάνει τα στραβά μάτια. Έτσι καταδικάστηκε πριν από τρία χρόνια ο αντιδήμαρχος Λαμιέων και όχι μόνο, έτσι σκίστε και εσείς τον πρωκτό του λεβέντη δημάρχου σας.

  16. ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ

    Παρακαλώ πολυ φίλοι του zoosos ας μην αφήσουμε να περάσει αυτή προκλητική αγνόηση και μη συμμόρφωση του δημάρχου Βόλου με τις αντίστοιχες νομικές διατάξεις που ισχύουν για τα αδέσποτα,ζωα.
    Προτείνω να ξεκινήσουμε ενα δημόσιο ψήφισμα σε κάποια γνωστή οργάνωση που ενεργοποιείται παγκόσμια κάνοντας δημοψηφίσματα,και μαζεύονται υπογραφές, ωςτε να μαζευτούν υπογραφές (οργανωςη τύπου avaaz) και ετςι να παραπέμψουμε τον δήμαρχο Βόλου στην δικαιοσύνη για την προκλητική αγνόηση των νόμων και να αποσυρθεί απο την Δημαρχία, γιατί Δήμαρχος που δεν ακολουθεί τον Ελληνικό Νόμο πρεπει να "χάνει" την θέση του παραδειγματικά!
    Σας ευχαριστώ και ελπίζω να σκεφτείτε την πρόταση μου.

    1. Kalliopi Skamnaki

      O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ........ΤΙ;;;;;;;;;;ΤΟΥ ΦΥΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ;;;;;;;;;;;;;;;;ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΕ.......ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ

  17. Eliza

    Ο ΜΠΕΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ; ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ; Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΕΙ;;ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ! ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ; ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

    1. Theresa Tzitziura

      KYRIE ANTONA, SKEFTEITE: PISTEVETE OTI OI ZWOFILOI DEN KYKLOFOROUN ME MHXANES? EKEINOI GIATI DEN EXOUN PROBLHMA? EPISHS, SKEFTEITE OTI TA ADESPOTA EINAI DHMIOURGHMA TWN ANTHRWPWN, DIOTI TA ENGATALEIPOUN APONA KAI ASYSTOLA STHN TYXH TOUS, KAI EPIPLEON ASTEIRWTA. SKEFTEITE AKOMH OTI MPOREI ESEIS NA MHN AGAPATE TA ZWA, TOYS ARNEISTE OMWS TO DIKAIWMA STH ZWH? KAI POU THA PANE, KAI NA EXOUN KAI MIA PITHANOTHTA NA EPIBIWSOUN, AN DEN MPOROUN NA KYKLOFOROUN KAI NA YPARXOUN STIS POLEIS? EPISHS, MOU FAINETAI APISTEVTO, APARADEKTO KAI KAKISTO PARADEIGMA GIA TIS NEES GENIES ENAS DHMARXOS POU PRWTOS EKEINOS DEN SEVETAI TO NOMO....THA MPOROUSA NA GRAPSW KAI POLLA ALLA AKOMA, ALLA TI APO OLA THA FTASEI MEXRI THN KARDIA SAS, TI THA SAS KANEI NA SKEFTEITE LIGO TO THEMA APO ALLH SKOPIA?

      1. Κώστας

        δουλεύοντας σε μια εταιρία του βόλου που φιλοξενεί πολλές φορές ξένους συνεργάτες, το πρώτο πράγμα που ακούω από αυτούς είναι γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα στους δρόμους. σύμφωνοι, υπάρχουν πολλοί που τα παρατάνε. η λύση λοιπόν είναι...τσιπάκι υποχρεωτικά σε όλα τα οικόσιτα ζώα (τα τσιπάκια να λειτουργούν όμως!!!), όσοι τα παρατάνε να πληρώνουν ένα καλό πρόστιμο, να μαζευτούν τα αδέποστα, να στειρωθούν, θεραπευτούν από πιθανές ασθένειες και να δοθούν όσα περισσότερα γίνεται για υιοθεσία. επίσης, θα πω και κάτι που το αναφέρω και σε ένα άλλο σχόλιό μου...καλύτερα θα ήταν αν οι φιλοζωικές οργανώσεις αντί απλά να φωνάζουν και να χτυπιούνται για την ακταλληλότητα του χώρου, να συνεργαστούν ώστε ο χώρος να γίνει υπόδειγμα για την παραμονή των ζώων σε αυτόν. δυστυχώς στην Ελλάδα ξέρουμε μόνο να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε αλλά όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε κάτι απλά αδιαφορούμε.

      1. antonas

        Άκου πολεμιστή του pc.Αν είμασταν κοντά δεν θα τα έλεγες αυτά αλλά οκ ένας ακόμα γελοίος.Θα το αντέξω.Αλλά σου εύχομαι να σου την πέσουν μια φορά όταν θα οδηγείς μηχανή ή ποδήλατο και θα καταλάβεις.Το mail μου [email protected] για περαιτέρω διευκρινίσεις,Γιωργάκη...

        1. Γιώργος

          δηλαδή Αντωνούκο αν είμασταν κοντά τι θα μας έκλανες; εσύ τι είδους πολεμιστής είσαι ρε παπάρα; της Amiga; γελοίος είσαι εσύ ρε μαλάκα, που είσαι ο μοναδικός που οδηγεί δίτροχο και μας λέει για τέτοιο πρόβλημα. λες κι εμείς μια ζωή είχαμε σοφέρ και μας πήγαινε. οδήγα καλύτερα καροτσάκι από super market. και ξανακαταριέμαι εκτός από μπανανόφλουδα, να πέσεις κι από σκατά σκύλου. και το email σου, βάλτο στον κόλο σου, που πουλάς και τσαμπουκά. μην ανοίγεις πόλεμο γιατί θα μετανοιώσεις.

          1. antonas

            Όπως νομίζεις αλλά να θυμάσαι,εγώ το έδωσα για να μιλήσουμε,Γιωργάκη και κόβω εδώ.Καλό βράδυ.

          2. antonas

            Όπως νομίζεις αλλά να θυμάσαι,εγώ το έδωσα για να μιλήσουμε,Γιωργάκη και κόβω εδώ.Καλό βράδυ.

    2. καρολος

      Κοιτά ποιός μιλάει! Τα μηχανάκια,οι δολοφόνοι της ασφάλτου! Κανονικά έπρεπε να απαγορεύονται τα κωλομηχανάκια.Σε καμία πολιτισμένη χώρα δε βλέπεις το χαλί αυτό.Χωρις κράνος,παράνομα προσπεράσματα,σφήνες και κόκκινα φανάρια.Η κατάρα των πόλεων είστε εσεις,και οχι τα κακόμοιρα τα σκυλάκια.

    3. @@

      εισαι απλα ελληναρας κ συ κ η μοτοσυκλετα σου.αστοιχειωτε ανθρωπε.η νοοτροπια σου κ των ομοειδων σου ρε ταλιμπαν μας εχουν φερει σε τετοιο χαλι.η αδιαφορια σας και η ελλειψη παιδειας ρε ποδοσφαιροβλαχε εχει γεμισει τους δρομους αριστερα κ δεξια ψοφιμια που τα βλεπουν τα παιδια του κοσμου κ να φρικαρουν τη ζωη τους.ψηφοφορε ε ψηφοφορε του κωλου

  18. Angel

    Και με ποιο δικαίωμα ο ξεφτίλας μαζεύει τα σκυλιά????Να τα πάει που για θανάτωση η να βάλει σε κανένα βουνό μεχρι να πεθανουν απο ασιτεία???
    Γαμώ την δημαρχεία του μέσα του μ@λ@κ@ και γαμώ τους νόμους !!!!
    Ποιος νομίζει ότι είναι ο μπάσταρδος??Αυτό θέλει ξεσηκωμό ποιος δίνει τέτοια εξουσία ρε παιδιά?!!!!!Αντί να τα φροντίσει όπως πρέπει θέλει να τα αφανίσει?Και αυτοί που πάνε και τα μαζεψουν και τα τραβανε να τα βαλουν στα κλουβια μα πόσο μ@λ@κες ειναι ποσο!!!!!!

    1. Γιώργος

      αυτός ξέρει ποιός είναι και πολύ καλά μάλιστα. οι μαλάκες οι Βολιώτες που τον ψήφισαν για να κάνει τον Ολυμπιακό Κόλου πρωταθλητή Ευρώπης (με έδρα το Μονακό), δεν ξέρουν τι θρασόπουστας και απατεώνας είναι. αλλά όσο παραδόπιστοι και φραγκορούφιανοι είναι, θα το καταλάβουν και θα το ΣΚΥΛΟμετανιώσουν....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.