Στηρίξτε μας

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

5 Μαρτίου 2012 12:11 | Επικαιρότητα
«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Στον δήμαρχο Σερρών, στον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιβάλλοντος, Janez Potocnik, στον περιφερειάρχη Σερρών, στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος, στη Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απευθύνονται και πάλι οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωματείων και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων διαμαρτύρονται για την παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων από συνεργεία του Δήμου Σερρών και για το γεγονός, ότι ο δήμαρχος με πείσμα επιμένει σε μια «σταυροφορία», στοχεύοντας στην εξαφάνιση των σκυλιών, τα οποία επί της ουσίας παρουσιάζει ως άρρωστα τέρατα, που πετσοκόβουν δαγκώνοντας τους δημότες της πόλης του… μεταδίδοντας ασθένειες!

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, που είναι και κτηνίατρος (!), χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία κατά πως τον βολεύει – όχι μόνο περισυλλέγει τα ζώα – αλλά δεν εξηγεί, αν μεταφέρει τα σκυλιά εντός ή εκτός Δημοτικού Κυνοκομείου. Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων για ακόμη μια φορά προτρέπουν τον δήμαρχο Σερρών να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, να μη δυσφημίζει την πόλη, να αφήσει τις μεσαιωνικές πρακτικές, να μην καταδικάζει σε εξόντωση τα αδέσποτα των Σερρών.

Το ζητούμενο και ο επιδιωκόμενος στόχος δημοτικής αρχής, φιλοζωικών σωματείων, δημόσιων υπηρεσιών και ιδιωτών πρέπει να είναι η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων και όχι η εξόντωση των «ενοχλητικών» αδέσποτων.

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το έγκλημα στο Γραφείο Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, (ιδιαίτερος δημάρχου Βασίλης Μαλαματάκης) στο τηλέφωνο: 2321350100, στο φαξ: 2321083602, και στο email: [email protected]. Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας και στην παράταξη του δημάρχου, «Δημοτική Πρωτοβουλία» στο email: [email protected].

Ολόκληρη η επιστολή

«ΘΕΜΑ: " ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ"

Αυτά είναι τα λόγια της Δημοτικής Αρχής Σερρών για τις περισυλλογές αδέσποτων. Ο εστί μεθερμηνευόμενο, Πολιτισμός τύπου Μεσαίωνα στις Σέρρες. Σε αυτή την φράση κρύβεται ο φασίζων "πολιτισμός" του Δήμου Σερρών.

Πως καθαρίζουν την πόλη από τα σκουπίδια; Έτσι θα την "καθαρίσουν" και από τα ζώα. Και την "καθάρισαν". Αυτή η φράση εξηγεί τα πάντα για τις παράνομες, ετσιθελικές, ελέω εξουσίας περισυλλογές των ήμερων ζώων της πόλης των Σερρών. Αυτός είναι ο πολιτισμός, η παιδεία και η κουλτούρα της Δημοτικής Αρχής.

Αυτά “κατάλαβαν” από τον νόμο. Δεν κατάλαβαν όμως , ότι δεν πρόκειται ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ. Όλοι οι απανταχού φιλόζωοι, σε Ελλάδα και Εξωτερικό έχουν ξεσηκωθεί από οργή και αγανάκτηση με τις ενέργειες του δημαρχίσκου Σερρών.

Θίχτηκε ο εγωισμός του, γιατί ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έχει φωνή, έχει άποψη , γιατί τολμά , - άκουσον , άκουσον - να κάνει κριτική. Και εκδικήθηκε εξαφανίζοντας τα ζώα. Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση. Που βρίσκονται τα απομακρυσμένα ζώα;

Αν οι πληροφορίες μας αληθεύουν τα περισσότερα από αυτά έχουν εξαφανιστεί. Και το ποινικό αδίκημα μεγάλο. Αυτές οι τακτικές άκρατης εξουσίας, οι αναχρονιστικές και καταδικασμένες πλέον πελατειακές, ψηφοθηρικές σχέσεις , έφεραν την χώρα μας σε αυτό το χάλι.

Ο κάθε Δήμαρχος οφείλει να είναι φορέας αρχών, αξιών, ιδανικών και όχι όργανο σκοταδιστικών απόψεων και τακτικών. Η στάση μας προς τα ζώα δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.

Σας λέει κάτι αυτό κ. Δήμαρχε; Περιμένουμε να καλέσετε αντιπροσωπεία των φιλοζωικών Ομοσπονδιών άμεσα για να λυθεί το θέμα. Η απαράδεκτη αυτή στάση σας αφορά όλη την φιλοζωική κοινότητα της Χώρας.

Είμαστε δίπλα στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών. Αν θέλετε να τα βάλετε με κάτι βάλτε τα με τα τόσα κακώς κείμενα σε αυτή την πολύπαθη χώρα.

Όχι με τον Φ.Ο.Σ.. Όχι με τους πολίτες που διδάσκουν και ποιούν ήθος, αξίες και ιδανικά ξεχασμένα σε αυτό τον τόπο. Χωρίς ανταμοιβή, χωρίς όφελος, χωρίς να περιμένουν εξαργύρωση των πράξεών τους.

Ούτε σκέψη σας δε για ευθανασίες λεϊσμανιακών ζώων. Η λεϊσμανίαση είναι νόσος ιάσιμος. Ο καρκίνος στους ανθρώπους είναι σε πολλές των περιπτώσεων ιάσιμος. Οδηγεί κανείς ένα άνθρωπο σε καταδίκη μόνο με το άκουσμα της λέξης καρκίνος;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παίρνετε ζωές από ζώα, τα οποία μπορεί να ιαθούν, με ένα απλό τεστάκι, που τίποτα δεν αποδεικνύει. Μην μείνετε και σε αυτό το θέμα στον Μεσαίωνα.

Η επιστήμη ξέρετε προχώρησε, τα μυαλά όμως ορισμένων έχουν μείνει στάσιμα και στο σκοτάδι της ζωοφοβίας. Προστατέψτε την πόλη σας από τους σκοταδιστές όχι από τον πολιτισμό της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Διαβάστε και το πνεύμα του νομοθέτη στην εισαγωγική έκθεση του νόμου 4039/2012 και αλλάξτε ρότα. Διαφορετικά θα μετέλθουμε όλων των μέσων για να σταματήσουμε αυτή την απαράδεκτη μεσαιωνική κατάσταση.

Δεν απειλούμε, χρησιμοποιούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας κατά της αυθαιρεσίας αρχών και προσώπων. Και ευελπιστούμε σε συνεννόηση και συνεργασία για το καλό των ζώων και της κοινωνίας.

Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων
και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος            Η Αντιπρόεδρος              Η Γραμματέας
Αν. Μπομπολάκη   Μάριζα Χριστοδούλου   Μαρία Χουστουλάκη».

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών θα παρέμβει ο εισαγγελέας αν δεν σταματήσεις το πογκρόμ εις βάρος των ζώων

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.