Στηρίξτε μας

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

13 Φεβρουαρίου 2012 23:30 | Επικαιρότητα
Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

Με δελτίο Τύπου που έφτασε στα χέρια μας αργά απόψε το βράδυ μέσω email η παράταξή του δημάρχου Σερρών «Δημοτική Πρωτοβουλία» μας ενημέρωσε καθησυχάζοντας μας για όσα ο δήμος πράττει για τον καλό των ζώων και των πολιτών. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας τα όσα γράφει ο Δήμος Σερρών και για τα οποία προφανώς δεσμεύεται – αφού τα γραπτά μένουν – νιώσαμε μεγάλη ανακούφιση.

Serres2012 3Ησυχάσαμε σκεπτόμενοι, ότι τα σκυλιά που περισυλλέχθηκαν δεν θα καταλήξουν παρατημένα στη μέση του πουθενά, σκιές τους εαυτού τους να αργοπεθαίνουν από την ασιτία… Αν και πολλά έχουν δει τα μάτια μας οφείλουμε να τονίσουμε, ότι ο Δήμος Σερρών δείχνει, να περνάει με άριστα τις εξετάσεις φιλοζωίας στα γραπτά… Αν και στην πράξη πάντα κολλάει το θέμα…

Στο δελτίο Τύπου, που σας παραθέτουμε αυτούσιο, μπορείτε να διαβάσετε την «αλήθεια για τα αδέσποτα ζώα» και τις «νόμιμες ενέργειες του Δήμου για τη προστασία πολιτών και ζώων». Ο Δήμος Σερρών επί της ουσίας επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr. Τονίζει δηλαδή, ότι 11 σκυλιά έπιασαν τα συνεργεία του και τα μετέφεραν στο Δημοτικό Κυνοκομείο.

Επισημαίνει δε σε δύο σημεία και το ειλικρινές ενδιαφέρον, που δείχνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, αφού η δημοτική αρχή παραδέχεται, ότι:

α) ο Φ.Ο.Σ. συνεργάστηκε για να στειρωθούν το 2011 περίπου 500 σκυλιά.

β) ο Φ.Ο.Σ. με επιστολή του την οποία ο δήμο μας την κοινοποιεί (στις 15-12-2011) τονίζει πως «ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τους δημότες σας, απ’ όλα τα ηθικά και πρακτικά προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων στη περιοχή, μέσα στο πλαίσιο του νόμου πάντα».

Από αυτές τις δύο αναφορές του Δήμου Σερρών καταλήγουμε στο εύλογο συμπέρασμα, ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών δεν απαρτίζεται από ανόητους, που δημιουργούν μόνο προβλήματα, αλλά προφανώς συμβάλλει με την εθελοντική του δράση – κινούμενος από ειλικρινές ενδιαφέρον – και για την επίλυση τους, ώστε η συνύπαρξη και η συμβίωση ανθρώπων και ζώων να είναι εφικτή!

Το γραφείο Τύπου μάλιστα, για να δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, τονίζει και ότι Δημοτικό Κυνοκομείο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, και πως αυτό θα επεκταθεί, καθώς και ότι για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων ο δήμος έχει δώσει 365.000 ευρώ.

SerresSATAΔεν απαντά βέβαια για τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου 2012, και τα οποία δημοσίευσε και το www.zoosos.gr, αφού αυτά αποδεικνύουν, ότι χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν μεταξύ των 2006 – 2008, όχι όμως για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονταν…

Ο δήμος δεν απαντά ούτε στις κατηγορίες σχετικά με την κάλυψη, που παρέχει ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, στην αλλεργική (στις μέλισσες και στα χειρουργικά γάντια) κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Η συγκεκριμένη δημοτική υπάλληλος, αν και προσελήφθη προ 7ετίας  για να δουλέψει ως κτηνίατρος, δεν το κάνει. Έτσι ο δήμος επιβαρύνεται  με έξοδα, αφού πληρώνει εξωτερικούς κτηνιάτρους για τις στειρώσεις!

Σε αυτό το δελτίο Τύπου ο Δήμος Σερρών ξεκάθαρα αναφέρει, ότι τα 11 ζώα περισυλλέγησαν, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «προκειμένου να τα φροντίσουν και να πράξουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία».

Αν και όπως έχουμε πληροφορηθεί τα ζώα, που μαζεύτηκαν, είναι ήδη στειρωμένα, τότε ο Δήμος Σερρών προφανώς θα εξετάσει την κατάσταση της υγείας τους, θα τους βάλει τσιπ, αν δεν έχουν, και είτε θα τα δώσει για υιοθεσία, είτε θα τα επανεντάξει στον αστικό ιστό, αφού αυτό επιβάλλει ο νόμος σωστά;

Όπως μάθαμε δύο από τα 11 σκυλιά χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών βρήκαν σπίτι. Δηλαδή γλίτωσαν και απ' τον δρόμο και απ' το εγκλεισμό στο κυνοκομείο.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη βροχή καταγγελιών, που δέχεται η δημοτική αρχή, από Σερραίους πολίτες, οι οποίοι δαγκώνονται από τα αδέσποτα. Μάλιστα μας στέλνει προς ενημέρωση μας και την καταγγελία της δασκάλας, Αλίκης Μαδεμτζόγλου, αναφορικά με την επίθεση, που δέχτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2011, και την οποία μπορείτε και εσείς να την διαβάσετε εδώ.

Κανείς φιλόζωος δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο, ότι δηλαδή είναι ευχάριστο, να δαγκωθείς από σκύλο, είτε βρίσκεσαι μέσα στη πόλη, είτε εκτός του αστικού ιστού. Άλλωστε είδηση – όπως μαθαίνει ένας πρωτοετής φοιτητής της δημοσιογραφίας – δεν είναι αν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο… αλλά αν συμβεί το αντίθετο…

Και στην περίπτωση αυτή θυμίζουμε, ότι παντού στην Ελλάδα είναι πιο πολλά τα περιστατικά των κακοποιημένων ζώων από τους ανθρώπους παρά οι δαγκωνιές, που δέχονται άνθρωποι από σκυλιά ή άλλα ζώα. Σε αυτό εξαίρεση δεν αποτελεί ο νομός Σερρών!

Γι’ αυτό και ο δήμος πρέπει να φροντίζει τα αδέσποτα του – έχοντας και την αρωγή, που του προσφέρουν οι φιλόζωοι ιδιώτες – ώστε αυτά να τρέφονται. Να είναι εμβολιασμένα, για να μην γίνονται φορείς ασθενειών. Να είναι στειρωμένα, ώστε να μην αναπαράγονται και για να μην γίνονται επιθετικά σχηματίζοντας αγέλες εξαθλιωμένων πλασμάτων, που περιφέρονται, και φαντάζουν στα μάτια κάποιων ως τετράποδοι διάβολοι.

Πριν διαβάσετε το δελτίο Τύπου ακούστε και δείτε τι δήλωσε στο Serres TV o δήμαρχος σχετικά με την απομάκρυνση των 11 σκυλιών. Με ευκολία είπε, ότι ήδη δύο ζώα, από αυτά που μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο, υιοθετήθηκαν, αν και μπερδεύτηκε λίγο με τις πλατείες της πόλης όπου το συνεργείο του δήμου έδρασε...

Η αλήθεια για τα αδέσποτα ζώα – Οι νόμιμες ενέργειες του Δήμου για τη προστασία πολιτών και ζώων

«Ο Δήμος Σερρών σχετικά με τις απόψεις, σκέψεις και τα σχόλια που διατυπώθηκαν από πολίτες και φορείς στο διαδίκτυο για το θέμα των αδέσποτων και θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ενημερώσει σωστά τους πολίτες και τους φορείς έχει να ανακοινώσει και παραθέτει τα εξής:

1. Οι πληροφορίες ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών μετέφεραν παρανόμως σκύλους με στόχο την εξόντωση τους ή ότι ο Δήμος αδιαφορεί και δεν πράττει τα δέοντα για το θέμα των αδέσποτων ζώων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι ψευδείς και συκοφαντικές.

2. Η αλήθεια είναι ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη «βροχή» καταγγελιών από Σερραίους πολίτες, αλλά και την προτροπή του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (με έγγραφο του στις 15-12-2011) ότι «ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τους δημότες σας, απ’ όλα τα ηθικά και πρακτικά προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων στη περιοχή, μέσα στο πλαίσιο του νόμου πάντα» οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών συνέχισαν την περισυλλογή (όπως ορίζει ο νόμος 4039, άρθρο 9) έντεκα (11) σκύλων, τους οποίους μετέφεραν στο κυνοκομείο, προκειμένου να τα φροντίσουν και να πράξουν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

3. Ο Δήμος Σερρών είναι ένας από τους Δήμους που αντιμετωπίζει το θέμα των αδέσποτων ζώων με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τα ορισθέντα από το νόμο και σε συνεργασία με φορείς.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών:

α) είναι από τους πρώτους Δήμους που κατασκεύασε και διαθέτει Κυνοκομείο από εικοσαετίας,
β) ολοκληρώνεται η βελτίωση κι επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Κυνοκομείου με τη διάθεση από τον Δήμο ποσού 365 χιλιάδων ευρώ,
γ) κατά το 2011 ο Δήμος Σερρών διέθεσε επίσης το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για αγορά τροφής, φαρμάκων, εμβολίων κλπ για τα σκυλιά του Κυνοκομείου,
δ) επιπρόσθετα, το 2011 στειρώθηκαν στον Κυνοκομείο 500 και πλέον σκύλοι με τη συνεργασία Δήμου, Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών και εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα των αδέσποτων με μεγάλο ενδιαφέρον, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ ενεργεί σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και των ζώων.

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθούν τα παρακάτω συνημμένα:

Ενδεικτική καταγγελία πολίτη και

Επιστολή του Φιλοζωικού Συλλόγου Σερρών προς το Δημοτικό Συμβούλιο».

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχε Σερρών θα παρέμβει ο εισαγγελέας αν δεν σταματήσεις το πογκρόμ εις βάρος των ζώων

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι! (Βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Θάνος

  Ποια νόμιμα θα πράξει… αφού είναι στειρωμένα και τα μάζεψε γιατί δεν τα θέλουν οι μπουρζουάδες που θεωρούν μπανάλ να στέκονται σκυλιά μπροστά τους και τα περιφρονούν. Και στην συνεδρίαση υποσχέθηκε ότι θα τα μαζέψει από συγκεκριμένα σημεία, για τα οποία διαμαρτύρονταν η αγέλη των γραβατοφόρων κανιβάλων.
  Και άντε ας πούμε δεν είναι στειρωμένα. Όταν τα στειρώσει τι θα τα κάνει;

  Έχουν στειρώσει ως τώρα πεντακόσια αδέσποτα σκυλιά; Ε πόσα ήταν και υπάρχουν ακόμα αστείρωτα… ξανά θα τα στειρώσουν;

  Πάντως ένοχοι δεν είναι μόνο οι δήμαρχοι, είναι και οι κοινωνίες, που δεν θέλουν τα σκυλιά και απαιτούν από τους δήμους να τα εξαφανίσουν.

 2. Giorgos

  Ο δήμαρχος μας "απαντά" ..χωρίς να απαντά σε τίποτε.Όλοι ξέρουμε πως τα "φροντίζουν" τα αδέσποτα στο κυνοκομείο ,πολλάααα χρόνια τώρα.Τα στειρωμένα θα στειρωθούν ξανά? Από ποιον? Έχετε στειρώσει 1 ζώο από μόνοι σας ή παρακαλάτε το Φιλοζωικό να φέρει εθελοντές?Ποιος νόμος ακολουθείται?Άπό τον τρόπο περισυλλογής,από ότι μάζεψε στειρωμένα άκακα..από που εφαρμόζει το νόμο?Αρχαιολογικός χώρος ποιος είναι? Σχολεία και όλα αυτά που αναφέρει υπάρχουν παντού,αλλά δε λέει που θα αφήσουν!! Δήμαρχε δεν τα λες καθόλου καλά και επιμένεις κιόλας! Ενωθείτε πολιτισμένοι πολίτες των Σερρών! Πρέπει να απαντήσουμε στην παρανομία επιτέλους!Επιθετικά δήμαρχε έπιασες κανένα?Αλλά αυτά θέλουν και ατέλειωστες ώρες,χάπια ή παγίδες,εκπαιδευμένο προσωπικό,διάθεση και δουλειά! Λαλίστατε κατά τα άλλα

 3. αθηνα πετροχειλου

  ο εισαγγελεας τελικά θα παει; δεν εχω καταλάβει. Κι αν οχι, γιατ? η επιστολή του δημου απλώς λέει οτι δεν θα θανατωσουν τα ζώα, δεν απαντα όμως σε κανένα ερωτημα που τεθηκε, ούτε για τις παρανομίες ούτε για τα οικονομικά σκάνδαλα.

 4. Di Dro

  Ασε ρε Δημαρχει και σε μας το στειλες αυτο το email
  Ναι αλλη δουλεια δεν εχουμε...ξυπνησαμε ενα πρωι και ειπαμε χμ τι να κανουμε τωρα? ας συκοφαντησουμε τις Σερρες!
  ε ρε δεν παμε καλα, οχι τπτ αλλο αλλα υποβιβαζεις και τη νοημοσυνη μας "δημαρχε"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.