Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

12 Οκτωβρίου 2015 12:20 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Στους αρμόδιους φορείς απευθύνθηκαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε να ελεγχθεί ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και όσοι άλλοι έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου. Γι’ αυτό και στην επιστολή τους προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής) τους υπουργούς Βαγγέλη Αποστόλου και Μάρκο Μπόλαρη, τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρική – Διεύθυνση Υγείας Ζώων αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξηγούν τις παράνομες δραστηριότητες της δημοτικής αρχής σχετικά με τ’ αδέσποτα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η Π.Φ.Π.Ο. πέρα από την εξιστόρηση των παρανομιών του Δήμου Βόλου επισημαίνει και το αυτονόητο πως όσα ζώα και να στοιβάξεις αν δεν ελέγξεις τις γεννήσεις των οικόσιτων κατοικίδιων ουσιαστικά θα κάνεις μια τρύπα στο νερό καθώς η «κάνουλα» παραγωγής νέων αδέσποτων δεν θα κλείσει ποτέ.

Ολόκληρη η επιστολή – καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

«Εδώ και ένα χρόνο ολόκληρη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας με θλίψη αλλά και με οργή πληροφορείται από τα ΜΜΕ καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορες δραστηριότητες του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα, που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τους Νόμους αλλά και με την λογική.

Παρά τις προσπάθειες των τοπικών φιλοζωικών σωματείων και άλλων φορέων και παραγόντων η παραβατική αυτή τακτική, συνεχίζεται ενώ οι ελεγκτικές αρχές κωφεύουν.

Ως γνωστό, η περισυλλογή, περίθαλψη, διαχείριση και το σημείο επανένταξης - εάν συντρέχει ειδικός λόγος, άλλως αφήνεται στο ίδιο σημείο από όπου περισυλλέγη - αποφασίζεται από την για τον λόγο αυτό συσταθείσα από τον νομοθέτη, 5μελή επιτροπή. Είναι ομοίως γνωστό ότι περισυλλογή αδέσποτων ζώων γίνεται μόνο για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η στείρωσή τους ή η περίθαλψή τους εφόσον χρήζουν κτηνιατρικής μέριμνας και ο δεύτερος, πάντα με απόφαση ομόφωνη της 5μελούς, η επικινδυνότητά τους.

Μετά την στείρωση, την κτηνιατρική φροντίδα ή εφόσον κριθούν ότι δεν είναι επικίνδυνα ζώα επανεντάσσονται στο οικείο περιβάλλον τους.

Στον Βόλο τίποτα από τα ανωτέρω δεν τηρείται. Αντίθετα περισυλλέγονται ζώα αυθαίρετα ακόμη και ζώα ήδη στειρωμένα και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς, τα οποία στοιβάζονται στο δημοτικό κυνοκομείο και παραμένουν εκεί εσαεί μολονότι απαγορεύεται αυτό από τον νόμο, ο οποίος ορίζει ότι η παραμονή τους είναι προσωρινή και μέχρις ότου στειρωθούν και επανενταχθούν.

Δεν κατανοούμε λοιπόν πως είναι δυνατόν ο Δήμος Βόλου να πράττει κατά το δοκούν και οι εμπλεκόμενες Αρχές ένα χρόνο τώρα να μην δύνανται να επιβάλουν την νομιμότητα;

Ζούμε σε κάποια χώρα τριτοκοσμική όπου ο καθένας πράττει ότι θέλει, ή σε μια ευνομούμενη χώρα με Νόμους που οφείλετε να εφαρμόσετε;

Αναρωτιόμαστε γιατί οι δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, που οφείλουν να εφαρμόσουν τους νόμους του Κράτους αλλά και της προϊσταμένης τους επί τω προκειμένω πολιτικής Αρχής, του ΥΠΑΑΤ, ένα χρόνο τώρα δεν πράττουν τα δέοντα;

Γιατί οι Εισαγγελικές Αρχές δεν καλούν την Δημοτική Αρχή στην εφαρμογή του νόμου, όπως έχουν αρμοδιότητα εκ της Παραγράφου 2 του Άρθρου 19 του Νόμου 4039/12;

Βάσει των ανωτέρω ζητάμε η κάθε εμπλεκόμενη αρχή να καλέσει σε συμμόρφωση την Δημοτική Αρχή Βόλου, παίρνοντας μέτρα γι αυτό, ώστε να σταματήσει πάραυτα η αυθαιρεσία του Δήμου.

Καλούμε τις ανωτέρω Αρχές επίσης να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο Δημοτικό κυνοκομείο και να δώσουν ρητές οδηγίες για την αποκατάσταση της τάξης και βεβαίως για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων μέσα σ΄αυτό για όσο διάστημα νόμιμα παραμένουν εκεί.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον εντός 15 ημερών δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα - ήτοι να επανενταχθούν όλα τα υγιή και στειρωμένα ζώα στο οικείο περιβάλλον τους και αποκατασταθούν οι συνθήκες ευζωίας των ζώων που θα παραμείνουν εντός του κυνοκομείου μέχρι να στειρωθούν και επανενταχθούν και αυτά - θα δοθεί εντολή στους Δικηγόρους μας για μηνυτήρια αναφορά και άλλες δικαστικές ενέργειες κατά των επικεφαλής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στο αυτονόητο. Όσα ζώα και αν περισυλλέξει ο Δήμος το ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα δεν πρόκειται να λυθεί. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την μη εγκατάλειψη των ζώων και για τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων ζώων ο Βόλος και ο ‘’κάθε Βόλος’’ θα έχει πάντα αδέσποτα τα οποία μάλιστα και θα αυξάνονται αλματωδώς.

Είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθεί αυτό κανείς και να κινηθεί σε δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση και όχι στο "μπουντρούμιασμα" των αδέσποτων;

Πόσα ζώα θα στοιβάξετε; Πόσα ζώα ακόμη θα πληρώσουν την εγκληματική ανευθυνότητα Κράτους και πολιτών; Πότε θα πρυτανεύσει η λογική και όχι η ανοησία;

Αναμένοντας σχετικές και άμεσες δράσεις σας, και την ενημέρωσή μας εγγράφως για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας εντός 15 ημερών από την λήψη της παρούσας» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου (βίντεο)

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. ΚΙΚΗ

  Ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν χαμπαριάζει τίποτα..είχε πει ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα και θα την καθαρίσει.. ο νοών νοείτο!!

 2. venus

  Ειναι ο Μπεος ακομα Δημαρχος εν ενεργεια στο Βολο?
  Ρωταω γιατι το ματι μου επεσε σημερα σε αυτα τα δυο Link.
  Μηπως συνδιαλεγονται οι φιλοζωϊκες οργανωσεις που βρισκονται εκει με εναν που δεν εχει πλεον νομικα αυτη την αρμοδιοτητα?
  Στη Γερμανια δεν επιτρεπεται να βαλει υποψηφιοτητα για βουλευτης ή δημαρχος καποιος που εχει προκαταδικαστει, οπως στην περιπτωση του Μπεου.
  Φαινεται οτι αυτο για την Ελλαδα δεν ισχυσε προκειμενου να εκλεγει δημαρχος αλλα θα ισχυσει για να καταργηθει απο την αρμοδιοτητα του ως δημαρχου, εφοσον καλειται να δικαστει εκ νεου.
  Εαν λοιπον ισχυει οντως αυτο που δημοσιευτηκε, βλεπω να υπαρχει επισημως ενα καθαρμα λιγοτερο στο Δημαρχειο Βολου και το θεμα ευνοειται απο μια περιστασιακη ευκαιρια που δεν θαπρεπε να την χασετε.
  Venus

  Πρωτο Link:
  Σε δίκη ο Μπέος – εκπίπτει από δήμαρχος Βόλου
  sport-fm.gr
  http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/se-diki-o-mpeos-%E2%80%93-ekpiptei-apo-dimarxos-bolou/3111602#.Vhe5ml0ZdsY.facebook
  Δευτερο Link:
  Σε δίκη για το “koriopolis” (για “στημένους” αγώνες του 2011) ο Αχιλλέας Μπέος
  http://www.presspublica.gr/se-diki-gia-to-koriopolis-o-ahilleas-beos/

   1. Konstant;ina

    Αν είσαι οπαδός του εν λόγου απατεωνίσκου, τα συλληπητήριά μου για τα κριτήριά σου. Αν είσαι και ψηφοφόρος του και συνεπώς συνυπεύθυνος για τα δεινά που περνά ο Βόλος εξαιτίας του, τότε θα περάσεις θαυμαστά Χριστούγεννα στην πόλη του Μονακό που το μόνο που έχει να δείξει σαν πολιτισμό είναι τα λαμπιόνα και την Σκορδά και τον Λιάγκα. Ούστ!!!!! Καλό φαγοπότι κάνει η μαφιόζικη δημοτική αρχή στις πλάτες κορόιδων σαν κι εσένα.

   2. venus

    «Μετά τον αντιδήμαρχο του που τέθηκε σε αργία για πλαστά τιμολόγια, στο Βόλο είναι κοινό μυστικό ότι σειρά παίρνει και ο ίδιος ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Κι αυτό γιατί η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, το 2011 είναι θέμα (λίγου) χρόνου. Φαίνεται, μάλιστα, ότι στη δημοτική του ομάδα ήδη συζητούνται τα πρώτα ονοματα για τη διαδοχή του.»
    Καθαρα θεμα (λιγου) χρονου λοιπον ποτε θα τεθει το δημαρχιακο μ(πεος) του Βολου σε αχρηστια.

    Τις ξιδατες συνταγες που μας εστειλες θα τις χρειαστεις στο εγγυς μελλον για να ξεβουλωσεις το δικο σου αποχετευτικο συστημα.
    Venus

    http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/psaxnoun-ton-diadoxo-tou-beou

    1. Giorgos

     Δεν ήξερα ότι το ξύδι ξεβουλώνει, αλλά κάτι θα ξέρεις τον ξεβουλώνεις συχνά φαίνεται. Δε μου λες ψωνάρα πουθενατζού που γράφεις 2 φορές το όνομά σου σε ενδιαφέρουν τα αδέσποτα ή να κάνεις πολιτική καριέρα; (Για να δούμε μου περάσατε ένα σχόλιο 2 μήνες μετά και με μπλοκάρετε συνέχεια στο fb, έχω ελπίδες για αυτό;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.