Στηρίξτε μας

Κυνοκομείο Κατερίνης: Αδιαφορία, πενία, ή οικονομικό έγκλημα;

25 Ιουλίου 2011 14:08 | Καταγγελίες
Κυνοκομείο Κατερίνης: Αδιαφορία, πενία, ή οικονομικό έγκλημα;

Διαβάστε την επιστολή του κτηνιάτρου, Ιορδάνη Χουτουρίδη, που εστάλη στους αρμόδιους φορείς στις 12 Ιουλίου 2011, και καταγγέλλει την επιλεκτική σωτηρία σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης... λόγω οικονομικής κρίσης! Τελικά τι απ' όλα αυτά συμβαίνει; Ανυπαρξία πόρων; Αδιαφορία σε βάρος των ζώων; Ή οικονομικό έγκλημα στις πλάτες των δημοτών;

«Προς τα μέσα Μαΐου στην Π.Ε.Ο. στο ύψος του Τελωνείου Κατερίνης περιφερόταν ένας άσπρος, μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος με τον οποίο και εξοικειώθηκα ταΐζοντας τον κάποιες φορές. Δεδομένης της επικινδυνότητας του σημείου στο οποίο τον εντόπισα, και λόγω των συνθηκών, θα περιφερόταν νηστικός και απροστάτευτος, οπότε με τη συνδρομή του φύλακα του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης, ο οποίος είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από ενοχλημένους συμπολίτες μας για το εν λόγω ζώο, και ενός ακόμη φιλόζωου και με τη χρήση υπνωτικών χαπιών και ενέσεων κατέστη αναγκαία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης.

Λίγες μέρες μετά που μετέβην στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης για να δω πώς είναι το ζώο, με ενημέρωσε φύλακας του Κυνοκομείου ότι ο σκύλος δεν τρώει. Ευαισθητοποιήθηκα για το ζήτημα αυτό και κατόπιν διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μία σοβαρή ασθένεια του σκύλου, την διροφιλαρίαση (σκουλήκι της καρδιάς).

Ο αρμόδιος κτηνίατρος για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης, κύριος Μάρκος Δαφερέρας, αφού συζητήσαμε, δεδομένης και της ιδιότητας μου ως κτηνίατρος αλλά και φιλόζωος, με ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται να γίνονται όλες οι απαιτούμενες θεραπείες για τα σκυλιά, που συστεγάζονται στο Κυνοκομείο Κατερίνης, και πως αυτή την εντολή έλαβε από τον κύριο Ζήνωνα Σατραζέμη, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής, αρμόδιο για το Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης.

Ο σκύλος νοσηλεύτηκε αρχικά στο ιατρείο του εν λόγω αρμόδιου κτηνιάτρου για μία εβδομάδα περίπου και συνήλθε δεχόμενος τις πρώτες βοήθειες. Με δική μου πρωτοβουλία επισκέφτηκα αυτοπροσώπως τον κ. Σατραζέμη δύο φορές στο γραφείο του και τον παρακάλεσα να δώσει την έγκριση του στον αρμόδιο κτηνίατρο, κ. Δαφερέρα, προκειμένου να γίνουν οι δύο ενέσιμες αγωγές οι οποίες ήταν και η ενδεδειγμένη θεραπεία της εν λόγω ασθένειας. Ο κ. Σατραζέμης ανταποκρίθηκε θετικά και αφού έδωσε την έγκριση του στον κ. Δαφερέρα για την πραγματοποίηση της θεραπείας τον ευχαρίστησα και έφυγα από το γραφείο του.

Την άλλη μέρα που επικοινώνησα με τον κ. Δαφερέρα άρχισε πλέον να διαδραματίζεται το θέατρο του παραλόγου, καθώς ενώ ο κ. Σατραζέμης παρείχε την έγκριση του για την πραγματοποίηση της θεραπείας, παρόλα αυτά ο κ. Δαφερέρας αδυνατούσε να προχωρήσει σε αυτήν γιατί όπως με διαβεβαίωσε: πρώτον, παραμένει απλήρωτος εδώ και χρόνια, δεύτερον η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει λόγω του σχετικά υψηλού κόστους και τρίτον, πολλά σκυλιά έχουν πεθάνει στο Κυνοκομείο, γιατί σύμφωνα με την εντολή που του έδωσε ο κ. Σατραζέμης δεν προβλέπονται όλες οι θεραπευτικές αγωγές.

Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού τρεις φιλόζωοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δαφερέρα, τα χρήματα της θεραπείας να τα βάλουμε από την τσέπη μας παρακαλώ, ώστε ο σκύλος να συνεχίσει να νοσηλεύεται στο ιατρείο του κ. Δαφερέρα.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασής της υγείας του σκύλου κατέστη αναγκαία η χορήγηση και περαιτέρω φαρμακευτικής αγωγής της οποίας το κόστος και πάλι ανέλαβα ο ίδιος, ιδίοις εξόδοις, καθώς για μία ακόμη φορά, όπως συνεχίζει να με διαβεβαιώνει ο αρμόδιος κτηνίατρος, «δεν υπάρχει φράγκο».

Θέτω λοιπόν στον κύριο Σατραζέμη τα εξής ερωτήματα:

Πρώτον, ποιος έδωσε και από πού έλαβε την αρμοδιότητα ο κ. Σατραζέμης να αποφασίζει για το ποια σκυλιά θα ζήσουν, και ποια θα πεθάνουν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κατερίνης, αφού έδωσε την εντολή στον εν λόγω κτηνίατρο, για ασθένειες όπως π.χ. διροφιλαρίαση, λεϊσμανίαση, μόρβα κ.ά. να μην χορηγείται στα πάσχοντα ζώα καμία θεραπεία;

Δεύτερον, αν επικαλεστεί ο ίδιος ή και οποιοσδήποτε άλλος ότι ευθύνεται η οικονομική κρίση ή ότι και καλά “εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, με τις θεραπείες των σκυλιών θα ασχολούμαστε” θα παρακαλούσα τον κ. Σατραζέμη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική βοήθεια προς το Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης από όλους τους αρμόδιους φορείς κατά τα έτη 2008-2011 στη διάρκεια των οποίων η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή έχει τη διαχείριση της λειτουργίας του Κυνοκομείου, και να έχουν έτσι την ευκαιρία όλοι οι πολίτες της Κατερίνης να διαπιστώσουν, αν τα κονδύλια αυτά επαρκούν ή όχι για την εύρυθμη λειτουργία του Κυνοκομείου.

Κατόπιν αυτού είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψη μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής -Διεύθυνση Υγείας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πιερίας, στο Δήμαρχο Κατερίνης, στον Αντιδήμαρχο Κατερίνης, στο Φιλοζωικό Σωματείο “ ΑΡΓΟΣ”  Κατερίνης, στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή εις προσοχή κ. Ζήνωνα Σατραζέμη, καθώς και στα υπόλοιπα φιλοζωικά σωματεία της χώρας προκειμένου να λάβουν γνώση επ’ αυτών των ζητημάτων.

Με εκτίμηση,

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΟΥΤΟΥΡΙΔΗΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΖΩΩΝ

3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

4.ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

5.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΥΡΙΟ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ

6.ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΡΓΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

7.ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ΚΥΡΙΟ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ».

Διαβάστε επίσης:

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Κατερίνη: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε αλυσοδεμένος μέσα στις λάσπες

Κατερίνη: Βρήκε τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στα χιόνια

«Κολαστήριο» ο Χ.Υ.Τ.Α. Κατερίνης για 60 αδέσποτα – Αδιάφορος ο δήμος!

Κατερίνη: Με αναστολή η ποινή του άνδρα που σκότωσε σέρνοντας με μηχανάκι τον σκύλο του

Βαρελόσκυλο στην Κατερίνη αλυσοδεμένο μέσα στον βούρκο!

Παραγράφηκαν οι ποινές των συμμετεχόντων στις κυνομαχίες στην Κατερίνη

«Βαρελόσκυλο στην Κατερίνη αλυσοδεμένο μέσα στον βούρκο!»

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Καταδικάζει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου την εξόντωση των αδέσποτων στο Λιτόχωρο

Περισσότερα από 30 αδέσποτα νεκρά από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Βρήκαν τον σκύλο να υποφέρει απ’ τη συρμάτινη θηλιά στο κορμί του στη Λαγόρραχη Πιερίας

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στη Βροντού Πιερίας

Περισσότερα από 30 αδέσποτα νεκρά από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Πιερία: Δολοφόνησαν 2 ελάφια και 2 σκυλιά στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κατερίνη

Κατερίνη: Πήγε στον κτηνίατρο για να ζητήσει φόλες!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.