Στηρίξτε μας

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

15 Ιανουαρίου 2012 21:51 | Καταγγελίες
Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, Βάσω Τάκη, στο πλαίσιο άτυπου ελέγχου σχετικά με τη λειτουργία των κυνοκομείων της χώρας. Τη συνόδευαν η Αναστασία Πρωτόγερου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καστοριάς μαζί με την Αναστασία Λαμπαδαρίδου, μέλος του συλλόγου, ώστε να δει με τα μάτια της και να μεταφέρει και στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την φρίκη, που επικρατεί εκεί!

KinokomeioKastorias (2)Φαινόμενα κανιβαλισμού...

Το κυνοκομείο βρίσκεται σε ύψωμα, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς και έχει έκταση σχεδόν δύο στρέμματα. Οι τρεις γυναίκες πήγαν στο κυνοκομείο στις 12:00 το μεσημέρι και η θερμοκρασία ήταν ήδη κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Στον χώρο, όπως διαπίστωσε η κα Τάκη, παλεύουν στην κυριολεξία για να επιβιώσουν συνολικά 120 σκυλιά. Τα 40 είναι μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά και τα 80 περιφέρονται σε έναν κοινό χώρο, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται.

KinokomeioKastorias

Οι μάχες και οι μεταξύ τους αψιμαχίες είναι συχνές. Αδιάψευστος μάρτυρας του φαινομένου του κανιβαλισμού, που εμφανίστηκε μεταξύ των ζώων, είναι οι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύει σήμερα το www.zoosos.gr.

Τα σκυλιά είναι όλα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία τους. Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο ώστε να προστατευτούν από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι (βροχή, χιόνι, πάγος, θερμοκρασίες υπό του μηδενός το βράδυ, διαρκής ηλιοφάνεια το καλοκαίρι).

KinokomeioKastorias (3)

Στον χώρο υπάρχει ένα μικρό κτίσμα, που δεν χρησιμοποιείται, και δύο συστοιχίες σιδερένιων κλουβιών χωρίς σκεπή, με μικρό τσιμεντένιο σπιτάκι στο κάθε κλουβί. Τα τσιμεντένια κλουβιά λόγω της κακής κατασκευής είναι διαρκώς βρεγμένα, αφού σε αυτά μπαίνει το νερό της βροχής.

Για την κατασκευή στεγάστρων απαιτούνται 7.000 ευρώ τα οποία ο Δήμος Καστοριάς αρνείται να διαθέσει. Όμως, όπως μάθαμε, ο αρμόδιος δήμος δε δίστασε να ζητήσει - παρά την μεγάλη οικονομική κρίση - την έγκριση δαπάνης 120.000 ευρώ για την φωταγώγηση της πόλης για τις γιορτές!

Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς ΔΕΝ υπάρχει κτηνίατρος, τα ζώα ΔΕΝ παρακολουθούνται ιατρικά, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δεν διαθέτει λεφτά για της φαρμακευτική τους περίθαλψη. Πριν λίγους μήνες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς υπήρξε και κρούσμα μόρβας. Μια ασθένεια θανατηφόρα και ιδιαίτερα μεταδοτική μεταξύ των ζώων. Έτσι απροστάτευτα περισσότερα από 50 σκυλιά πέθαναν.

KinokomeioKastorias (4)

Κάποιες στειρώσεις γίνονται από ένα ζευγάρι ιδιωτών κτηνιάτρων, την Σούζαν Ρίγκλερ και τον σύζυγό της Άρμιν (οι οποίοι κατάγονται από την Αυστρία μένουν στην Καστοριά και εργάζονται στην Καλλιστώ), με την οικονομική συνδρομή φιλοζωικού σωματείου από την Αυστρία! Τη σίτιση των ζώων καλύπτει κατά διαστήματα ο αρμόδιος δήμος, ο οποίος πληρώνει μόνο λίγα σακιά ξηρά τροφής, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν! Έτσι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καστοριάς (δηλαδή οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι) πληρώνει για να ταΐζονται τα ζώα επαρκώς…

Ο Δήμος Καστοριάς για τη λειτουργία του κυνοκομείου έχει διαθέσει και έναν δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί, και βοηθάει λίγο την κατάσταση εκεί! Εκτός από τα έγκλειστα ζώα υπάρχουν και 60 κουτάβια, τα οποία διαρκώς πολλαπλασιάζονται, αφού οι κάτοικοι, που δεν στειρώνουν τα ζώα τους, τα εγκαταλείπουν και τα πετούν όπου βρουν.

KinokomeioKastorias (5)

Τα κουτάβια για να μην κατασπαραχθούν από τα μεγάλα σκυλιά, που υπάρχουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, φιλοξενούνται στον χώρο ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, που υπάρχει στην περιοχή, και το οποίο παράτυπα έχει «καταλάβει» η Αναστασία Πρωτόγερου, η οποία έχει αναλάβει συνολικά τη φροντίδα τους.

Επί της ουσίας τρεις άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για να ταΐσουν τα 120 έγκλειστα ζώα, που όπως τονίσαμε αλληλοσπαράσσονται σε αυτό το εξαιρετικά ακατάλληλο γι’ αυτά περιβάλλον, και τα 60 κουτάβια.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα, γιατί προφανώς έχει κάτι καλύτερο να κάνει! Οι σοκαριστικές και αποκρουστικές φωτογραφίες, που δημοσιεύει το www.zoosos.gr, πείθουν και τους πλέον δύσπιστους! Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, ότι μια χούφτα άνθρωποι έχουν επιφορτιστεί τις ευθύνες ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

KinokomeioKastorias (6)

Και στην Καστοριά «ο κόμπος έφτασε στο χτένι»...

Οι φιλόζωοι εθελοντές επί της ουσίας πληρώνουν από την τσέπη τους, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ζημιώνονται ψυχικά με τα εγκλήματα, που αντικρίζουν καθημερινά, απειλούνται από περίοικους και «ενοχλημένους» γείτονες, και συχνά διώκονται γι’ αυτήν τους τη δράση. Οι αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν στο φιλοζωικό έργο εκείνων, οι οποίοι πράττουν με προσωπικό κόπο και έξοδα, αυτό, που η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, να πράξει!

Διαμαρτυρηθείτε γι' αυτή την κατάσταση  στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, στέλνοντας email στο: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Διευκρινίσεις για το θέμα των αδέσποτων δίνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Καστοριάς

Φιλόζωοι επικήρυξαν τον δράστη που δηλητηρίασε 14 σκυλιά στην Καστοριά (βίντεο)

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα!

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Ελπίζουν το αρκουδάκι που βρέθηκε μόνο του να έσμιξε ξανά με τη μαμά του στην Καστοριά (βίντεο)

Καστοριά: Ευχαριστούν την κτηνίατρο – βουλευτή που βοήθησε στην διάσωση του τραυματισμένου ζαρκαδιού

Φροντίζουν το ορφανό ζαρκαδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Ακόμα μία νεαρή αρκούδα θύμα τροχαίου στην Καστοριά

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Καστοριάς αρνήθηκε να μεταφέρει τον τραυματισμένο αργυροπελεκάνο!

Με σοβαρά κατάγματα το ζαρκάδι που χτυπήθηκε από όχημα στην Καστοριά

Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στην Καστοριά

Καστοριά: Έριξε βραστό νερό στον σκύλο για να κάνουν πλάκα!

Πολυάνεμος Καστοριάς: Το αρκουδάκι πέθανε αγκαλιάζοντας τη νεκρή από τα σκάγια μάνα του!

Πολυάνεμος Καστοριάς: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

74 Σχόλια

 1. Κατερίνα

  Χριστέ μου,πού θα φτάσει πια η απανθρωπιά μας;;;;;;;
  Αλλά εδώ δε σεβόμαστε τους ανθρώπους,θα σεβαστούμε τα ζώα;
  Ό,τι είναι απροστάτευτο (βρέφη,παιδιά,ασθενείς,ζώα,δέντρα κτλ)έχει γνωρίσει τη θηριωδία μας.
  Απογοητεύομαι πολλές φορές ως άνθρωπος και κάνω κακές σκέψεις για τον κόσμο μας.
  Μέχρι που καταριέμαι κι ας μετανιώνω μετά...
  Πωπω,τίποτα ευχάριστο σ'αυτήν την πλάση βρε παιδί μου δεν γίνεται...
  Μας πήρε ο διάολος.

 2. ________________

  Όλοι οι φίλοι και γνωστοί της Κας Αναστασίας ευχαριστούμε θερμά τον Τάσο Z. για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε τόσο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας όσο και αργότερα, η συνδρομή του ήταν καθοριστική για την μεταφορά νερού και τροφής στο κυνοτροφείο το οποιο ηταν πραγματικα αποκλεισμενο από το χιόνι και τον πάγο. Ευχόμαστε στον άξιο αυτό νέο κάθε καλο.

 3. Francesca Di Diodoro

  I think that the degree of people civilization is measured in the way it treats his animals and it isn't a good example of civilization!!!!!!! Dear Mayor, you are legally and morally responsible of these dogs,so you have earliest to invest to ensure care, shelter and food that are necessary for their survival.Whitout your "duty" speech also the hard and generous work of the voulontees is nullified.

 4. Giuliana D'Amato

  Queste immagini purtoppo si commentano da sole, ma è un bene che siano state pubblicate, che tutti possano vederle! Perchè se si è in tanti ad alzare la voce è possibile che si riesca a fare qualcosa! Il Sindaco e le autorità competenti hanno il dovere di occuparsi di questa situazione!

 5. Alessandra D'Andrea

  Mi chiedo come in un mondo che molti considerano civile succedono ancora queste cose! la migliore lotta è la denuncia di questa situazione, terribile e al limite dell'immaginabile....i cani e gli animali in generalE dovrebbero essere rispettati e CONSIDERATI essere SENZIENTI e in quanto tali non differenti dall'UOMO!!!!!!!!

 6. Alessandro Tangredi

  E' responsabilità degli uomini se esistono i cani randagi, per cui ce ne dobbiamo prendere cura. Le immagini che ho visto sono una vergogna per che permettere che tale condizione non cambi. Sindaco, deve fare in modo che queste povere creature abbiamo cibo, acqua, cure, riparo dal freddo e dal caldo e che non si sbranino tra di loro. E' un suo dovere per il quale immagino sia pagato!!!!!!

 7. Gabriele Schmid

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

  Thank you!

 8. Gabriele Schmid

  Protest from all animal lovers
  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well paid and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! Have you ever seen into the soulfoul eyes of a dog??

  The international community now knows what happens in Kastoria.

  Thank you!

 9. Fausto Cavalieri - Italia

  Dear Mayor, all the town should thank Mrs. Sula for her great work. I also want to write that YOU ARE LEGALLY AND MORAL RESPONSIBLE of that dogs and believe me you can't hide anymore this SCANDALOUS situation because now the eyes of the world are on you. People from Spain to United Kingdom, from Finland To Austria, from Italy to Sweden, from Russia to America until to Australia, perfectly knows that the only person that REALLY take care of all the dogs of Kastoria is Mrs. Anastasia. As your country is so religious - as I am not - I would also remind you that animals are part of God's Creation, having Soul and feelings often better than people: to offend their sensibility is to offend God. And you will pay also in front of your God.

 10. isabella colombi

  caro sindaco una situazione del genere è assurda ha il dovere di consentire a questi animali una vita serena.sono esseri viventi non chiedono nulla solo di essere accuditi, sfamati ed accolti in un ambiente sano e riparato.come sindaco non può restare indifferente sia per dovere morale sia per dovere civile.

 11. isabella colombi

  caro sindaco una situazione del genere è assurda ha il dovere di consentire a questi animali una vita serena.sono esseri viventi non chiedono nulla solo di essere accuditi, sfamati ed accolti in un ambiente sano e riparato.come sindaco non può restare indifferente sia per dovere morale sia per dovere civile.

 12. Franco

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 13. Ilenia De Angelis

  Le immagini dei poveri cani sbranati sono terrificanti. Come è possibile che venga permessa una simile barbarie? Il sindaco come mai non interviene? E' uno scandalo che queste cose avvengano senza che le istituzioni facciano nulla. BISOGNA INTERVENIRE SUBITO. Mentre il tempo passa altri cani faranno la stessa atroce fine.... Ilenia De Angelis

 14. monica

  se una persona non è in grado di svolgere al meglio il ruolo che gli è stato affidato deve essere rimosso dall'incarico. i cani nutrono gli stessi diritti degli altri cittadini ad essere sfamati e protetti dalle intemperie. caro sindaco, vorrei inviarle i miei saluti ma non li merita....

 15. monica.miglionico

  è una situazione gravissima e bisogna intervenire al più presto. non nascondiamoci dietro la crisi finanziaria! raramente le autorità si occupano e preoccupano di chi non ha voto. ma quelle povere bestiole hanno diritto ad essere sfamate e protette da freddo e caldo, ed il sindaco ha il dovere di farlo. non andrà in crisi un comune per aver sfamato pochi cani. è inumano e inaccettabile.

 16. Manuela Menchini

  Buonasera,
  scrivo in italiano sperando che le arriva una buona traduzione....come ben sa la situazione randagismo, lotte tra cani, uccisioni tra cani (in casi molto estremi come stiamo notando) è un argomento che ormai interessa tutto il mondo, quello che però noi intendiamo mondo "civile". Come ben sa un Grande "M. Gandhi" a suo tempo disse "La civiltà di un popolo si misura nel modo in cui tratta i suoi animali".....quello che le chiediamo è di fare in modo che questa situazione venga risolta al più presto per il benessere di questi animali e delle persone che li accudiscono.
  Distinti saluti

  Manuela Menchini

 17. Manuela Menchini

  Salve, scrivo in italiano sperando che le arriva una buona traduzione....come ben sa la situazione randagismo, lotte tra cani, uccisioni tra cani (in casi molto estremi come stiamo notando) è un argomento che ormai interessa tutto il mondo, quello che però noi intendiamo mondo "civile". Come ben sa un Grande "M. Gandhi" a suo tempo disse "La civiltà di un popolo si misura nel modo in cui tratta i suoi animali".....quello che le chiediamo è di fare in modo che questa situazione venga risolta al più presto per il benessere di questi animali e delle persone che li accudiscono.
  Distinti saluti

  Manuela Menchini

 18. Mariarita Romanucci

  Mayor, you have to take your responsibility towards these poor dogs! Sula needs help! You have the legal and moral duty to help all the homeless dogs in your region, by building an adequate shelter, spaying the dogs, providing sufficient food for both puppies and adult dogs, and the necessary drugs. The eyes of the world are upon you!
  with sadness from Italy

 19. ilaria berardi

  This is an horrible situation for Sula but first of all for theese dogs.Theese poor creatures have the right to live in a confortable shelter and the authorities have moral and legal responsability to help them and Sula!

 20. Melanie Richards

  It is a crime against the humanity in each of us to ignore the miserable conditions of these dogs. These dogs must get adequate shelter and fencing so only small groups can be kept together. Many in the U.S. have tried to help by sending money for the dogs but these people need help from the town and the mayor to build shelter and fences and help spay and neuter these dogs to stop the problem from getting worse. This is too much for just Sula to take care of; she needs help. The mayor and town need to take responsibility for this appalling situation and act with kindness and humanity. The eyes of the world are upon you.

 21. The measure of a civilization is how it treats its weakest

  La civiltà di un popolo si misura nel modo in cui tratta gli animali!
  The measure of a civilization is how it treats its weakest members!
  This situation is dangerous for animals and public. The mayor and the authorities have to change this situation. Greece is an extraordinary country and the Italian tourism could be affected from this unfortunate situation!!!
  Guido Pietroluongo
  Italian activist for animals welfare.

 22. LUISA PIERINI

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 23. paola sanna

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 24. ANGELO VELLUCCI

  BUONGIORNO SIG. SINDACO !! CON LA PRESENTE SPERO VIVAMENTE CHE IL PROBLEMA DEI CANI CHE SI SONO SBRANATI TRA DI LORO SI POSSA PROVVEDERE A SISTEMARLI MEGLIO !! A DARE LORO DIGNITà è DECORO !! NELLA SPERANZA CHE TUTTO FINISCA AL PIù PRESTO CON SISTEMAZIONI DECOROSE !! DISTINTI SALUTI
  ANGELO VELLUCCI

 25. anna maria Moscarelli

  VERGOGNAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
  Incivili!!!!!!!!!!
  ma come potete permettere che succedano queste cose?
  sono esseri viventi proprio come gli uomini, hanno diritto di vivere e non sbranarsi tra di loro.
  Spero che il buon senso prevalga sulla cattiveria
  La civiltà di un popolo si misura dal modo in cui tratta gli animali” (M. Gandhi)

 26. anna maria Moscarelli

  VERGOGNAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
  Incivili!!!!!!!!!!
  ma come potete permettere che succedano queste cose?
  sono esseri viventi proprio come gli uomini, hanno diritto di vivere e non sbranarsi tra di loro.
  Spero che il buon senso prevalga sulla cattiveria
  La civiltà di un popolo si misura dal modo in cui tratta gli animali” (M. Gandhi)

 27. ANGELO VELLUCCI

  BUONGIORNO AL SIG. SINDACO !! CHIEDO CHE QUESTI POVERI CANI VENGANO TRATTATI DEGNAMENTE !! E NON CHE SI ARRIVINO A SBRANARE TRA DI LORO !! COME VEDO IN FOTO ! PREGO GENTILMENTE DI PROVVEDERE !! PER IL BENE DEI CANI LI RINCHIUSI !! SPERANDO CHE TUTTO SI RISOLVE AL PIù PRESTO A FAVORE DEI CANI ! DISTINTI SALUTI
  VELLUCCI ANGELO

 28. rita cipriani

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 29. Fausto Cavalieri - Italia

  Dear Mayor, Mrs. Anastasia is a great resource for all the Kastorians. Without her work how many dogs would be free to run in your streets causing accidents? How many dogs would be free to shit your beautiful town and piss on yours doors? How many of them would be free to bite people or catch chickens or sheeps? Of course dogs are not a threat for nobody but every civilized place has got a shelter to protect dogs but also to permit to people to have a normal daily life. For these reasons, people like Mrs. Anastasia are RESPECTED and HELPED from Municipality and from other people.They work for the all society, not only for desperate dogs. Dear Mayor-the Istitution that you represent-have the DUTY to build a decent shelter, to pay for all the needed food and drugs, to sterilize the bitches.

 30. Gillian Lupino

  Υποβλήθηκε από Vittore ( ) στις Παρ, 2012-01-20 11:33.

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.
  This is not what should happen today. It is a disgrace. Persons that are really concerned about what is happening are trying hard to make sure donations reach this shelter. Why is this happening when help is required. I am from Southern Spain.

 31. Sandra Zanolla

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 32. Vittore

  Mayor Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη: you are legally and moral responsible for every dog that suffers and dies in your region. Take your responsibility (because you are well payed and you have not only privileges but first of all DUTIES) and make everything needed to give a decent life to those poor dogs! The international community now knows what happens in Kastoria.

 33. Fausto

  Why you had not publish my messages? Why?

  The municipality is spending 2.000.000 euros for the "museum of fur" and doesn't give 7.000 euros for fences?!?? The mayor is responsible for every dog that suffer and die. Legally and moral responsible. The international community now knows what it is happening in Kastoria.

  ASHAMED!! MAYOR Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη You have to be ashamed about that!

 34. Suzanne Simon

  I cannot believe that the municipality of this area is not in any way concerned about the welfare,of so many animals. Greece is an ancient civilisation which was the fore runner of what we know as order in our lives.Part of this is compassion to humans and animals.Obviously there is no compassion in Greece,how can you look at these photos and not feel guilt,these animals only know what man metes out to them,it certainly is not kindness or food!!!!!

 35. Mariarita Romanucci

  Povere creature! Le autorità locali non possono rimenere indifferenti di fronte a questa situazione! La tutela dei diritti e del benessere animale è un dovere!

  Local municipality and authorities cannot remain indifferent in the face of the conditions of these poor animals! They have the duty to safeguard animal welfare rights!

 36. Mariarita Romanucci

  Povere creature! Le autorità locali non possono rimanere indifferenti di fronte a questa situazione! La tutela del benessere animale è un dovere!

  Local municipality and authorities cannot remain indifferent in the face of the conditions of these poor animals! They have the duty to safeguard animal welfare!

 37. Raili Kokko

  This is so sad. We have tried to help the shelter by donations, never realizing that the situation is so awful, a discrace. The local municipality and authorities should carry their responsibility, too!!
  With sadness from Finland.

 38. Raili Kokko, Finland

  This is so sad. We have tried to help this shelter by sending donations but I didn't realise the situation is so awful. It's a disgrace. I understand that the financial situation in Greece is catastrophic, but some decency and heart should be found to help them who help the animals.

 39. ΧΡΗΣΤΟΣ

  Οι φωτογραφίες είναι ολοκάθαρα μαϊμού.
  Το αποδεικνύει το χορτάρι!
  Έλεος φιλόζωοι που ζητάτε να σας χρηματοδοτούμε οι φορολογούμενοι.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΠΡ0ΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ, ΕΛΕΟΣ!

  1. eleni

   Επειδή αμφισβητείτε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ δημοσιεύουμε άλλη μια φωτογραφία με πτώμα ζώου στο Κυνοκομείο Καστοριάς. Αν δείτε στην άκρη της φωτογραφίας φαίνεται και το χιόνι… Οι φωτογραφίες οι προηγούμενες και αυτή δεν είναι από το ίδιο ζώο. Ούτε τραβήχτηκαν την ίδια χρονική περίοδο!

 40. ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΒΙΚΥ

  Καθε εμπορος γουνας(!)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δωσει 30ευρω(!) ΤΟ ΜΗΝΑ για να βοηθησει...(λεω εγω τωρα..)Οσο για την πολιτεια,αν ειχαν τσιπα θα'χαν παραιτηθει ολοι η θ'ανοιγαν τους λογαριασμους τους να σωσουν ζωα κι ανθρωπους-τα ζωα...

 41. sophia haratsidis

  Eina e dolya ka e epoxrosi to Demo na voyhisi ta adaspota ka na eina e zoe tos ligo kalitari ka oxi na pathanona atsi apanthropa..Dropi SAS!!! Aftas e ekonas prapi na vgona axo na di o kosmos pos axata ta adaspota sas ka ti anthropi esasta..esata..na tromaxona!!kanta kati sas parkalo ya aftas tis psixolas dan axisona afti ti zoe na zona atsi..krima eina emasta anthropi as farthoma san anthropi

 42. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

  Αίσχος για την αδιαφορία των αρχών,ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί στο κυνοκομείο Καστοριάς,κ μαζί θα έπρεπε να ντρέπεστε κ εσείς δήμαρχε για την αδιαφορία σας.Είναι μέσα στα καθήκοντα σας να αναλάβετε την υποχρέωση αυτή κ όχι να αφήνετε τις ευθύνες αποκλειστικά στα χέρια ιδιωτών εθελοντών οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο κ χρήμα για να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να γίνει απο την πολιτεία.Έχετε υποχρέωση να πράξετε ενεργά κ όχι εξ αποστάσεως να αερολογείτε κ να δίνετε αποκλειστικά υποσχέσεις για παρατάσεις χρόνου!Υπάρχουν κονδύλια που μπορούν να διατεθούν σε αυτόν τον σκοπό,κ κακώς δεν έχετε κάνει κάτι άμεσα.Τι παραπάνω περιμένετε να γίνει,εικόνες ντροπής κ εγκατάλειψης απο το κυνοκομείο το οποίο θα έπρεπε να αναλάβετε κ να προστατεύσετε!Ντροπή για την ξεφτίλα σας

 43. Σφηκα βαλια

  Ντροπη και αηδια αισθανομαι τοσο απο τις εικονες οσο και απο τα νεα!Στην κατρακυλα μας ας βαλουμε ενα φρενο...Ποσο χαμηλα ακομα θα φτασουμε?Ειμαι 23 ετων και προσπαθω να εχω ονειρα και ελπιδα..μην τα γκρεμιζετε ολα...φτανει πια με την αδιαφορια σας..Σε πλασματακια αβοηθητα ,που μας χρειαζονται και η βοηθεια τους ειμαστε εμεις, ειναι αδιανοητο να γυρναμε την πλατη!Ποσο ακομα?

 44. κωστας

  ολοι μειλ στο δημαρχο καντε φοργουορντ παντου

  εχουμε να δουμε τετοια παρα πολλα στα χρονια που ερχονται , στην ελλαδα της τροικας και των επιχειρηματικων ομιλων . εμεις που αποτελουμε την αλλη ελλαδα εχουμε χρεος να παλεψουμε για ολα ! να απαλυνουμε αυτες τις πληγες . οι δημοι δε μπορουν να ανταπεξελθουν ουτε στα βασικα . την ιδια στιγμη που ξοδευουν ασυστολα σε παροχες καθε ειδους στους τοπικους επιχειρηματιες . τα παιδια μας ξυλιαζουν στα σχολεια . καποιοι θεωρουν πως τα ζωα πρεπει να ειναι τελευταια στη λιστα . γιατι προτελευταια εχουν βαλει ηδη τα παιδια μας

 45. Α.Κ

  Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για τους υπεύθυνους αυτής της φρικιάστικης κατάστασης!
  Τα σκυλιά είναι στην ουσία εγκαταλελειμένα στην μοίρα τους!
  ντροπή για αυτούς που γνωριζαν την κατάσταση και δεν έκαναν τίποτα!αυτό δεν είναι κυνοκομείο, αλλά κολαστήριο!
  Υποτιθεται πως οι δήμοι έχουν χρήματα για την δημιουργία καταφυγίων όπου θα ζούσαν αξιοπρεπώς τα ζώα.Και κάποια κτήνη τα βάζουν στις τσέπες τους εις βάρων αυτων των ανυπεράσπιτων πλασμάτων!

 46. gianna

  Εκτός από τα χρήματα που αναφέρονται στο άρθρο που ζήτησε ο Δήμος για τις γιορτές(120.000 ευρώ),μην ξεχνάμε και το μουσείο γούνας που θέλουν να κάνουν στην Καστοριά το οποίο αν γίνει θα κοστίσει περίπου 2.000.000 ευρώ!!!

 47. Annette Johansen

  Αχ αυτά τα κακόμοιρα ζώα, πώς μπορώ, να βοηθήσουμε τα ζώα αντιμετωπίζονται σωστά. Αυτό που δίνει στον άνθρωπο το δικαίωμα να κακομεταχειρίζονται, λιμοκτονούν, κτύπησε ανυπεράσπιστα ζώα μέχρι θανάτου. Όλα τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με κατανόηση, αγάπη, για κανένα ανθρώπινο ον έχει το δικαίωμα να μεταχειρίζονται τα ζώα αηδιαστικό. Προσεύχομαι ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι αν το κάνουν κακό τα ζώα, οπότε πρέπει να έχουν μια μακρά ποινή φυλάκισης, και το υπόλοιπο της ζωής τους, θα πρέπει να παρακολουθούμε τους μέχρι να πάει μακριά. Εδώ μιλάμε επίσης για τα ζώα έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων, OH πώς Μακάρι να μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο από απλώς να κάθεται σε ένα υπολογιστή. Nette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.