Στηρίξτε μας

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

3 Ιουνίου 2015 15:10 | Καταγγελίες
Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σκοπεύει να απευθυνθεί για όσα γίνονται εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου της πόλης ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) όπως εξήγησε η πρόεδρος του Ζωή Κοντού στο www.zoosos.gr ώστε να διευκρινιστεί το γιατί οι αρμόδιοι δεν θάβουν καν τα σκυλιά που πεθαίνουν εκεί και τα πετάνε στα σκουπίδια.

KynokomeioSerronPtomata (4)

Θυμίζουμε ότι στις 2 Ιουνίου σύμφωνα με τον Φ.Ο.Σ. πολίτες εντόπισαν πτώματα σκύλων στους κάδους των απορριμμάτων έξω από το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών. Έτσι σήμερα μέλη και εθελοντές του σωματείου πήγαν επί τόπου κάλεσαν την Αστυνομία και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής και ενώπιον των αστυνομικών και των λοιπών αρμοδίων άδειασαν τους κάδους και βρήκαν εκεί επτά νεκρά ζώα.

Οι συνθήκες θανάτους τους πολλά εκ των οποίων ήταν σε προχωρημένη σήψη παραμένουν άγνωστες αλλά είναι γνωστό πως το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών επί χρόνια εκατοντάδες ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους από ασθένειες εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιών.

Τα «σκουπίδια» του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Σύμφωνα με τον Φ.Ο.Σ. «Οι εικόνες ήταν σοκαριστικές και η αλήθεια είναι ότι η φρίκη τους δεν μπορεί να αποδοθεί από το φακό της κάμερας... Η δυσωδία από τα νεκρά ζώα στοιβαγμένα μέσα σε σακούλες με περιττώματα και άλλα χειρουργικά απόβλητα ήταν κάτι το απερίγραπτο!

KynokomeioSerronPtomata (1)

Η ντροπιαστική αυτή κατάσταση που αντικρίσαμε χθες, πέρα από τις όποιες υγειονομικές και άλλες πλείστες παραβάσεις κανονισμού και λειτουργίας του κυνοκομείου μας, εμπεριέχει για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων και κάτι ακόμη πιο οδυνηρό:

Την πλήρη απαξίωση και την έλλειψη σεβασμού ως προς αυτά τα πλάσματα ακόμη και μετά το θάνατό τους... Ελπίζουμε τα πράγματα μετά τις καταγγελίες του Φ.Ο.Σ. και της Ομοσπονδίας στην εισαγγελία και την κτηνιατρική διεύθυνση Σερρών αυτή τη φορά να πάρουν το δρόμο τους ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να αντικρίσουμε τέτοιες αποκρουστικές συμπεριφορές και εικόνες!» καταλήγει η ανακοίνωση του Φ.Ο.Σ.

KynokomeioSerronPtomata (6)

Θυμίζουμε ότι στις 13 Μαρτίου εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών εις βάρος των έγκλειστων ζώων.

Αλλά το δικαστήριο «έβγαλε λάδι» τον κατηγορούμενο τον πρώην αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Καλαϊτζίδη λέγοντας ότι δεν υπήρχε δόλος. Οι δύο καταγγελίες, που αφορούσαν την διαβίωση των ζώων και την μη περίθαλψη τους στο Δημοτικό Κυνοκομείο, έγιναν από την Π.Φ.Π.Ο. το 2010 και το 2012. Όμως το κατηγορητήριο, έτσι όπως συντάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, περιορίστηκε όμως μόνο στο τρίμηνο από τον Ιανουάριο έως και Μάρτιο του 2013 παραβλέποντας τι και πότε είχε καταγγελθεί και επαναλαμβανόταν επί χρόνια με αποτέλεσμα ζώα να πεθαίνουν σωρηδόν και ο Δήμος Σερρών να αδιαφορεί παρά τις διαμαρτυρίας του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.).

KynokomeioSerronPtomata (2)

Μάλιστα για άλλη μια φορά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση για παράσταση πολιτικής αγωγής από τον Φ.Ο.Σ. γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να κατατεθούν τα στοιχεία και τα έγγραφα, τα οποία αποδείκνυαν το αληθές των καταγγελιών της Π.Φ.Π.Ο.

Ως μάρτυρας εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. στη δίκη κατέθεσε η Ζωή Κοντού, που είναι πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. και είχε εμπλακεί ενεργά για την σωτηρία των ζώων εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου της περιοχής.  Το δικαστήριο αν και αποδέχτηκε το βάσιμο των καταγγελιών εντούτοις έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο -  που ήταν τότε αντιδήμαρχος - λόγω έλλειψης δόλου!

Μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Καλαϊτζίδη - που φυσικά δεν ήταν ο μόνος που ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση - ήταν η κτηνίατρος Χριστίνα Στάγκου, η οποία εργάζεται τώρα ως συμβασιούχος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

Η κα Στάγκου όμως δήλωσε ότι δεν εργαζόταν την περίοδο, που έγιναν οι καταγγελίες, στο Δημοτικό Κυνοκομείο και γι’ αυτό κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εκεί τότε.

Στη δίκη κατέθεσε και ένας υπάλληλος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο οποίος όμως δεν ήταν αυτός που έκανε την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών, έτσι δήλωσε και αυτός στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εκεί τότε.

Στη δίκη κατέθεσε υπέρ του πρώην αντιδημάρχου και η Ιωάννα Σεβδιλή αντιπρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Ζώων Σερρών», που διαχειρίζεται σήμερα το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

Όμως η κα Σεβδιλή  κατάθεσε στην δίκη ότι όλα τότε γίνονταν σύμφωνα με τον νόμο και χάρη στον κατηγορούμενο τα ζώα φροντίζονταν σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η κα Σεβδιλή την περίοδο εκείνη δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών και είναι αδύνατον να είχε διαπιστώσει η ίδια ή να είχε ουσιαστική γνώση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων εκεί.

Επί της ουσίας πρόκειται για άλλη μια απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών – σε σύντομο χρονικό διάστημα – που ουσιαστικά αθωώνει εκείνους οι οποίοι ευθύνονται είτε για εγκλήματα εις βάρος των ζώων (περιπτώσεις ζωοκτονίας) είτε για τις περιπτώσεις κακοποίησης τους λόγω αδιαφορίας εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. fafaseda

    TELIKA AYTO POU XREIAZOMASTE EINAI...ANTHROPOKOMEIA. NA MAS PERIORISOUN OPOS EXOUME EMEIS TA ZOA POU THA EPREPE NA EINAI ELEYTHERA, KAI NA MAS METAXEIRIZONTAI OPOS EMEIS AYTA. FYSIKA, TI FRONTIDA MAS THA TIN EIXAN TA TETRAPODA....ALLA EPEIDH TA ZOA EINAI EYGENIKES PSYXES, THA MAS FRONTIZANE KAI THA MAS PROSEXANE OPOS PREPEI, OXI OMOS OPOS MAS AKSIZEI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.