Στηρίξτε μας

Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

2 Νοεμβρίου 2018 10:00 | Καταγγελίες
Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

Με ασύστολα ψεύδη ο Σταύρος Αργυρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος με καθήκοντα αντιδημάρχου στον Δήμο Σπάρτης σήμερα το πρωί από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ισχυρίστηκε ότι τα πτώματα των σκυλιών, τα κόκκαλα και τους όγκους από εντοσθίων, που φιλόζωοι εντόπισαν στο παράνομο «καταφύγιο» το οποίο διατηρεί η δημοτική αρχή στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στη Λακωνία, «φυτεύτηκαν» εκεί από αυτούς που θέλουν το κακό του δήμου! Τόνισε μάλιστα ότι για το θέμα έχουν κινηθεί νομικά και θα γίνει και συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν φιλόζωοι κρυφά - αφού η είσοδος στον χώρο απαγορεύεται - για να δείξουν αυτά που ο Δήμος Σπάρτης κρύβει και στη συνέχεια έστειλαν σε τρεις φιλοζωικούς φορείς είναι φυσικά αληθή και όχι προϊόν μοντάζ. Αποδεικνύουν δε ξεκάθαρα όπως γράψαμε και στο σχετικό ρεπορτάζ μας προχθές πως ο Δήμος Σπάρτης με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά επειδή... υπάρχουν.

Η επικοινωνιακή τακτική των κατασκευασμένων στοιχείων που η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί είναι ολωσδιόλου φαιδρή. Θυμίζουμε ότι βράδυ της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου με το που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία η Αγγελική Μανωλάκου, που είναι μέλος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr πήγε στον χώρο στην Αγία Ειρήνη, μαζί με την Αστυνομία απαίτησε να μπει στο παράνομο κυνοκομείο και τελικά τα κατάφερε παρά την απαγόρευση.

Η ΕΡΤ στα πλάνα δεν έδειξε τις εικόνες φρίκης που αποδεικνύουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί...

Εκεί παρουσία των αστυνομικών έγινε η καταγραφή ενός πτώματος σκύλου σε προχωρημένη σύνθεση – τα άλλα που έχουν καταγραφεί στο βίντεο στις 28 Οκτωβρίου τα είχαν ήδη απομακρύνει – και φυσικά στον χώρο παρέμεναν οι σωροί από τα εντόσθια, τα λύματα και τα εκατοντάδες σκυλιά (περίπου 500) που υποφέρουν υπό αυτές τις συνθήκες. Σήμερα εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων αναμένεται να πάνε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης.

Για το επαναλαμβανόμενο έγκλημα σε βάρος των σκυλιών στην Σπάρτη με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Σπάρτης και του εργολάβου, που έχει αναλάβει έναντι αμοιβής τη «φροντίδα» των έγκλειστων ζώων, κατέθεσε ερώτηση σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μάρκου.

Τι καταγγέλλει η Π.Φ.Π.Ο.

«Θλιβερή αλλά και αστεία η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης να πείσει ότι κάποιοι έστησαν και κατασκεύασαν τον εφιάλτη για τα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης. Στην σημερινή πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Αργυρόπουλος προσπάθησε να πείσει, αλλά εμφανώς απέτυχε, ότι κάποιοι κατασκεύασαν όλο αυτό το σκηνικό θανάτου που έχουν δημιουργήσει χρόνια τώρα στο δημοτικό Νταχάου της Σπάρτης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι στήθηκε ολόκληρη από επιχείρηση και μετέφεραν κρανία, οστά, πτώματα, τεράστιες ποσότητες εντοσθίων, κάδους σκουπιδιών ως σπιτάκια των δύστυχων αδέσποτων για να πλήξουν κάποιοι την δημοτική αρχή. Απλά γελάνε και οι πέτρες. Θλιβερή κατάντια ως συνέχεια των θλιβερών έργων τους.

Φοβούμαστε, ότι η κατηφόρα τους δεν θα έχει τέλος και θα προσπαθήσουν να πλήξουν με κάθε τρόπο αυτούς που τόλμησαν να φέρουν στην επιφάνεια αυτό το αίσχος στον άβατο χώρο του κυνοκομείου τους. Διά πυρός και σιδήρου απαγορευόταν η είσοδος στους φιλόζωους πολίτες στο κυνοκομείο. Απόλυτα λογικό αφού ήθελαν να κρύψουν τον συνεχή βασανισμό και την κακοποίηση εκατοντάδων ζώων

Παραθέτουμε τη νέα επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τις αρμόδιες αρχές.

Προς
Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης
Εισαγγελία Αρείου Πάγου
Δήμαρχο Σπάρτης
Αστυνομική Διεύθυνση Σπάρτης
Διοικητή Α.Τ. Σπάρτης
Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης
Επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ.
Κτηνιατρική Υπηρεσία Σπάρτης
Διεύθυνση Προστασίας Ζώων ΥΠ.Α.Α.Τ.
Υπουργείο Εσωτερικών

Αξιότιμες κυρίες
Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια του Δελτίου τύπου της Ομοσπονδίας μας σχετικά με τα όσα ειδεχθή συμβαίνουν στα δυο δημοτικά κυνοκομεία Σπάρτης και ιδιαίτερα στο ένα εξ αυτών θα παρακαλούσαμε θερμά για τα παρακάτω:

1. Ενεργοποίηση του άρθρου 19 του νόμου 4039/12 που προβλέπει την επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μην χαθούν χρήσιμα στοιχεία της έρευνας.
2. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αληθεύουν πληροφορίες μας, ότι το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα αρνείται να προχωρήσει στα νόμιμα, αν δεν υπάρξουν καταθέσεις. Τα αδικήματα κατά των ζώων διώκονται αυτεπαγγέλτως και η αστυνομία οφείλει από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση της αξιόποινες πράξεις να προχωρήσει σε σχηματισμό δικογραφίας, σε ενδελεχή έρευνα καθώς και στην δίωξη στα πλαίσια του αυτόφωρου καθότι η αξιόποινη πράξη εξακολουθεί να συμβαίνει κατά παντός υπευθύνου και δη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και όσων διαχειρίζονται τον χώρο αυτό και να βεβαιώσει τα διοικητικά προβλεπόμενα πρόστιμα. Ο νόμος αφορά τους πάντες και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τον εφαρμόσουν έναντι παντός.
3. Υπενθυμίζουμε, ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο Σπάρτης έχουν καταγγελθεί δημόσια από το 2017 το λιγότερο αλλά καμία αρχή δεν ασχολήθηκε με την προσήκουσα επιμέλεια και αποτελεσματικότητα με συνέπεια να φθάσουμε στα σημερινά καταγγελλόμενα η δε Ομοσπονδία μας με επιστολές της ζητούσε την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής αλλά εις μάτην.
4. Να επισημάνουμε, ότι στα κυνοκομεία Σπάρτης καταστρατηγούνται με ακραίο τρόπο όλες οι συνθήκες ευζωίας των ζώων που προβλέπονται στον ν. 4039/12 καθώς και επιβάλλεται ο εγκλεισμός τους γεγονός που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.
5. Ζητάμε η αρμόδια για την ευζωία των ζώων Κτηνιατρική Υπηρεσία Σπάρτης να προχωρήσει σε κάθε μέτρο, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ακραία διασαλευθείσα τάξη. Αναρωτιόμαστε δε ποιες ήταν οι ενέργειες της υπηρεσίας αυτής όλα αυτά τα χρόνια.
6. Ζητάμε να μάθουμε, αν τα δύο δημοτικά κυνοκομεία έχουν άδεια ή αν λειτουργούν παράνομα στην δε δεύτερη περίπτωση να επιβληθούν τα νόμιμα.
7. Θεωρούμε επιβεβλημένη πράξη τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου που να διαθέτει στοιχειώδη σεβασμό προς τα ζώα και να μην τα αντιμετωπίζει ως απόβλητα, την επανατοποθέτηση όλων των ζώων που εγκλείστηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας μόνιμα στο κυνοκομείο στο περιβάλλον που ζούσαν πλην των ρητών εξαιρέσεων του νόμου με παράλληλη πρόνοια για την σίτισή τους, την ελεύθερη είσοδο στο κυνοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν, των μελών της 5μελούς επιτροπής του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων, τον καθαρισμό του χώρου από τα εντόσθια και κάθε άλλου άχρηστου αντικειμένου.
8. Τέλος δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια κουκούλωσης του θέματος, όπως φθάνει στα αυτιά μας ότι επιχειρείται σε τοπικό επίπεδο από διάφορους εμπλεκόμενους, που θέλουμε να πιστεύομε ότι δεν συμβαίνει, καθώς και η θλιβερή και αμυντική στάση της δημοτικής αρχής ότι όλα αυτά είναι κατασκευασμένα ενοχοποιώντας έτσι τους ακτιβιστές πολίτες, που αποκάλυψαν το θέμα, όχι μόνο δεν θα κλείσει τους ασκούς του Αιόλου αλλά θα τους ανοίξει ακόμη περισσότερο.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης:

Λακωνία: Κυνοκομείο – κολαστήριο ζώων ο χώρος που ο Δήμος Σπάρτης τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Ο Δήμος Σπάρτης ζητάει να υιοθετήσουμε αδέσποτα που ο δήμαρχος θέλει να θανατωθούν (βίντεο)

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Βρήκε τον σκύλο που φρόντιζε απαγχονισμένο στην αυλή του σπιτιού της στον Άγιο Δημήτριο Λακωνίας

13 αδέσποτα σκυλιά νεκρά από φόλες στη Δαιμονία Λακωνίας

Συνεχίζεται η θανάτωση των αδέσποτων με φόλες στην Πλύτρα Λακωνίας (βίντεο)

Υιοθέτησαν τον σκύλο που κάποιος κοπάνησε με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Ένα βήμα πριν τη νέα του οικογένεια ο σκύλος που κάποιος βασάνισε με τσεκούρι στην Πλύτρα Λακωνίας

Θα υιοθετήσουν τον σκύλο που κάποιος βασάνισε χτυπώντας με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Δίνουν αμοιβή σε όποιον καταγγείλει αυτόν που κοπάνησε σκύλο με τσεκούρι στην Πλύτρα Λακωνίας

Πλύτρα Λακωνίας: Βρήκε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε χτυπημένο στο κεφάλι με τσεκούρι!

Φούτια Λακωνίας: Με κομμένο πόδι εντοπίστηκε άλογο που κακοποίησε άγρια ο ιδιοκτήτης του (βίντεο)

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα αλλά και στην Σπάρτη

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.