Στηρίξτε μας

Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές για 100 έγκλειστα σκυλιά (βίντεο)

6 Ιουνίου 2017 07:10 | Καταγγελίες
Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές για 100 έγκλειστα σκυλιά (βίντεο)

Τραγική είναι η κατάσταση για τα 85 ενήλικα σκυλιά και τα 12 κουτάβια που ζουν έγκλειστα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη. Όπως όλα δείχνουν από τον Οκτώβριο του 2015 η κατάσταση άλλαξε, άλλα μόνο προς το χειρότερο παρά τον ντόρο, τις διαμαρτυρίες και τις νομικές ενέργειες που έκαναν οι εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων.

Και ενώ αύριο 7 Ιουνίου λήγει επισήμως η σύμβαση του μέχρι τώρα διαχειριστή του κυνοκομείου Νικόλαου Πολύζου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί για τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών εκεί και η έφεση του θα εκδικαστεί 7-11-2017, ακόμα διάδοχος δεν έχει βρεθεί με αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου να μην έχει βρει ούτε το ποιος θα καθαρίζει τον χώρο...

Η εντολή του έκπτωτου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου – που λειτουργεί παρασκηνιακά και καθοδηγεί τους πάντες – για τον παράνομο εγκλεισμό όλων των αδέσποτων σκυλιών, ώστε να γίνει ο Βόλος... Μονακό, οδήγησε στην υπερσυγκέντρωση σκυλιών, για την φροντίδα των οποίων δεν γίνονται ούτε τα βασικά, ενώ τα κλουβιά (παρανόμως) ολοένα και επεκτείνονται. Και ενώ ενήλικα και νεογέννητα σκυλιά πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα, πριν από μερικούς μήνες τοποθετήθηκαν για μόστρα έξω από το Δημαρχείο Βόλου δύο πανάκριβες ταΐστρες (που κοστίζουν 5.000 ευρώ η μία) για να δείξει ο Αχιλλέας Μπέος και έτσι πόσο και καλά «νοιάζεται» για τα αδέσποτα και ότι η πολυτέλεια είναι για εκείνον το ζητούμενο.

Καθώς όλα αυτά συμβαίνουν σε βάρος των ζώων η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Μορφογιάννη σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για το τι συμβαίνει εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr ο νέος «μπόγιας» είναι χειρότερος από τον Νικόλαο Πολύζο (ο οποίος έχει αφήσει και απλήρωτους τους υπαλλήλους του) και το μέλλον των αδέσποτων στην πρωτεύουσα την Μαγνησίας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μόνο δυσοίωνο.

Την τραγική κατάσταση στις Γλαφυρές περιγράφει με ανακοίνωση του και ο σύλλογος «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» μέλη του οποίου επισκέφθηκαν τον χώρο στις 5 Ιουνίου και πήραν πέντε άρρωστα κουτάβια για να μην πεθάνουν αβοήθητα. Συγκεκριμένα τονίζει: «Aυτή είναι η τωρινή κατάσταση στο κυνοκομείο. Περιφράξεις στο πουθενά χωρίς υπόστεγα τα ζώα. 23 στον αριθμό μόνο στις περιφράξεις εκ των οποίων τα 21 κουταβομωρά. 72 μέσα στα κλουβιά χωρίς προαυλισμό φυλακισμένα παράνομα ενώ θα έπρεπε αφού δεν υπάρχουν συνθήκες ευζωίας όπως ορίζει ο 4039/12 και 4235/14 να επανενταχθούν μετά τη στείρωση τους και το τσιπάρισμα.

Τα δε κουτάβια άρρωστα με πάρβο μεταδιδόμενη νόσο, χωμένα μέσα στα χώματα για να βρούνε δροσιά με τροφή για ενήλικα, κροκέτα μεγάλη ποτισμένη με εβαπορέ και μύγες μιλιούνια αφού η τροφή τους είναι στη ζέστη και στο χώμα όπως και αυτά. Το νερό βραστό διότι και αυτό είναι εκτεθειμένο στους 30 βαθμούς που είχε το μεσημέρι στις Γλαφυρές.

Τα 5 πιο μωρά μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο κ. Διαμαντή Φιλήμονα για θεραπεία αφού δόθηκαν από τους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Βόλου οι πρώτες βοήθειες κατόπιν οδηγιών τηλεφωνικών από την κτηνίατρο κ. Ντόντου Ιωάννα η οποία απουσίαζε εκτός Βόλου και προσπάθησε να μας βοηθήσει τηλεφωνικά. Να ενημερώσουμε ότι έχει λήξει η σύμβαση του κτηνιάτρου και τα ζώα είναι χωρίς περίθαλψη ιατρική.

Όσο για το πεντάστερο του κ. ΜΠΕΟΥ δυόμιση χρόνια κοροϊδεύουν τους πάντες ότι θα κάνουν επέκταση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και η κατάσταση παραμένει η ίδια και έπονται χειρότερα διότι η αντιδήμαρχος Μορφογιάννη Νατάσα διατυμπανίζει ότι δεν υπολογίζει ούτε εισαγγελείς ούτε νόμους θα μαζέψει όλα τα σκυλιά και δεν φοβάται κανέναν, είναι υπεράνω του νόμου; Θα δείξει κα Μορφογιάννη η συνέχεια.» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου».

Διαβάστε επίσης:

29-4-2018 η εκδίκαση της έφεσης του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου για την κακοποίηση σκυλιών στις Γλαφυρές

Προσχηματικός ο διάλογος για εξεύρεση λύσης για τα αδέσποτα στον Δήμο Βόλου

Πανάκριβες ταΐστρες για τ’ αδέσποτα βάζει ο Δήμος Βόλου & ήδη τοποθετήθηκε η πρώτη στο Δημαρχείο

Στις 30-3-2017 θα εκδικαστεί η έφεση του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου για την κακοποίηση σκυλιών στις Γλαφυρές

Στις 13/10 εκδικάζεται η έφεση του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου για την κακοποίηση σκυλιών στις Γλαφυρές

Καταδικάστηκε με 3ετή αναστολή ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Εκ νέου αναβολή της δίκης του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Αναβλήθηκε η δίκη του διαχειριστή του Δημ. Κυνοκομείου Βόλου στις 21/10 η εκδίκαση

Δήμος Βόλου: «Βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσοι διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Δικάζεται τώρα ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή! (Βίντεο)

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.