Στηρίξτε μας

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

14 Μαρτίου 2015 19:30 | Καταγγελίες
Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Στις 13 Μαρτίου εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών εις βάρος των έγκλειστων ζώων. Αλλά και αυτή τη φορά το δικαστήριο «έβγαλε λάδι» τον κατηγορούμενο τον πρώην αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Καλαϊτζίδη λέγοντας ότι δεν υπήρχε δόλος.

Οι δύο καταγγελίες, που αφορούσαν την διαβίωση των ζώων και την μη περίθαλψη τους στο Δημοτικό Κυνοκομείο, έγιναν από την Π.Φ.Π.Ο. το 2010 και το 2012. Όμως το κατηγορητήριο, έτσι όπως συντάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, περιορίστηκε όμως μόνο στο τρίμηνο από τον Ιανουάριο έως και Μάρτιο του 2013 παραβλέποντας τι και πότε είχε καταγγελθεί και επαναλαμβανόταν επί χρόνια με αποτέλεσμα ζώα να πεθαίνουν σωρηδόν και ο Δήμος Σερρών να αδιαφορεί παρά τις διαμαρτυρίας του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.).

Μάλιστα για άλλη μια φορά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση για παράσταση πολιτικής αγωγής από τον Φ.Ο.Σ. γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να κατατεθούν τα στοιχεία και τα έγγραφα, τα οποία αποδείκνυαν το αληθές των καταγγελιών της Π.Φ.Π.Ο.

Ως μάρτυρας εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. κατέθεσε η Ζωή Κοντού που είναι πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. και είχε εμπλακεί ενεργά για την σωτηρία των ζώων εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου της περιοχής.  Το δικαστήριο αν και αποδέχτηκε το βάσιμο των καταγγελιών εντούτοις έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο -  που ήταν τότε αντιδήμαρχος - λόγω έλλειψης δόλου!

Μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Καλαϊτζίδη - που φυσικά δεν ήταν ο μόνος που ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση - ήταν η κτηνίατρος Χριστίνα Στάγκου, η οποία εργάζεται τώρα ως συμβασιούχος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

Η κα Στάγκου όμως δήλωσε ότι δεν εργαζόταν την περίοδο, που έγιναν οι καταγγελίες, στο Δημοτικό Κυνοκομείο και γι’ αυτό κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εκεί τότε.

Στην δίκη κατέθεσε και ένας υπάλληλος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο οποίος όμως δεν ήταν αυτός που έκανε την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών, έτσι δήλωσε και αυτός στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εκεί τότε.

Στην δίκη κατέθεσε υπέρ του πρώην αντιδημάρχου και η Ιωάννα Σεβδιλή αντιπρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Ζώων Σερρών», που διαχειρίζεται σήμερα το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών.

Όμως η κα Σεβδιλή  κατάθεσε στην δίκη ότι όλα τότε γίνονταν σύμφωνα με τον νόμο και χάρη στον κατηγορούμενο τα ζώα φροντίζονταν σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η κα Σεβδιλή την περίοδο εκείνη δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών και είναι αδύνατον να είχε διαπιστώσει η ίδια ή να είχε ουσιαστική γνώση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων εκεί.

Επί της ουσίας πρόκειται για άλλη μια απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών – σε σύντομο χρονικό διάστημα – που ουσιαστικά αθωώνει εκείνους οι οποίοι ευθύνονται είτε για εγκλήματα εις βάρος των ζώων (περιπτώσεις ζωοκτονίας) είτε για τις περιπτώσεις κακοποίησης τους λόγω αδιαφορίας εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Αντίθετος με τις ευθανασίες αδέσποτων ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης που ουσιαστικά εκθέτει τον δήμαρχο Σερρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες κατά του δημάρχου Π. Αγγελίδη που θέλει την θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Ελ. Ηλιοπούλου στην ΕΡΤ1: Φασιστικές οι δηλώσεις του δημάρχου Σερρών που ζητάει θανάτωση υγειών αδέσποτων ζώων (βίντεο)

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι!

Π.Φ.Π.Ο.: Ο δήμαρχος Σερρών βρήκε την λύση για την μείωση των αδέσποτων μέσω της θανάτωση τους (βίντεο)

Ποινή - «χάδι» για τον υπάλληλο του Δήμου Σερρών που σκότωσε & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 37χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό κυνοκομείο Σερρών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δολοφονία 2 σκυλιών από εθελοντή στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών & τις παρανομίες του δήμου ζητάει η Π.Φ.Π.Ο.

37χρονος άνδρας σύμφωνα με την Αστυνομία χτύπησε και έκαψε μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών δύο μικρόσωμα σκυλιά

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.