Στηρίξτε μας

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

23 Οκτωβρίου 2016 09:47 | Καταγγελίες
Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Επικαλούμενος την προστασία της δημόσιας υγείας (!) και των παιδιών (!) ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ότι θέλει την θανάτωση (ευθανασία) των αδέσποτων σκυλιών, που δεν υιοθετούνται, και κατηγόρησε για πολλοστή φορά τους «ακραίους φιλόζωους» και όχι αυτούς που τα εγκαταλείπουν, τα κακοποιούν και δεν στειρώνουν τα δικά τους κατοικίδια.

Μάλιστα εξήγησε ότι όσοι αντιδρούν στο πως διαχειρίζεται τα ζώα (δηλαδή στον εγκλεισμό τους) προκαλούν τον κόσμο, επειδή τα λεφτά που δίνει η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Κυνοκομείο (περισσότερα από 100.000 ευρώ όπως είπε) είναι περισσότερα από αυτά που δίνει στην κοινωνική κουζίνα (35.000 ευρώ) λες και τον εμποδίζουν οι δημότες - οι οποίοι νοιάζονται και δεν θέλουν την εξόντωση αυτών των πλασμάτων - να αυξήσει το κονδύλι και στους δύο αυτούς τομείς εξαιτίας της αναγκαιότητας και του κοινωνικού έργου το οποίο επιτελούν.

Ο σάλος των αντιδράσεων που προκάλεσε η προκλητικά φασιστική δήλωση του δημάρχου – που έχει σπουδάσει και Κτηνιατρική στο Α.Π.Θ. – είναι μεγάλος με πρώτη την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία με ανακοινώσεις κατακεραυνώνει τον δήμαρχο – που πριν από λίγους μήνες μας έλεγε «να τα πάρετε στα σπίτια σας» όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι ο δήμαρχος ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει ο έκπτωτος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που τώρα ξαφνικά αγάπησε τα αδέσποτα στην προσπάθεια του να κάνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας… Μονακό, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, που θανατώνει σκυλιά επειδή έτσι γουστάρει χωρίς να τηρεί ούτε καν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Πέτρος Ινιωτάκης, που έχει ζητήσει και αυτός την θανάτωση των αδέσποτων, και τόσοι άλλοι συνάδελφοι τους…

Και ενώ στο διαδίκτυο, για να το πούμε απλά, ο κ. Αγγελίδης έφαγε μεγάλο κράξιμο και αντιδράσεις υπήρξαν και από αρκετά τοπικά Μ.Μ.Ε. του νομού, ο δήμαρχος Σερρών βρήκε τον μάστορα του και τον μπελά του στην κυριολεξία χθες στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια που προβάλλεται στο κανάλι «Ε».

Εκεί η κα Πάνια με το γνώριμο ύφος της στρίμωξε για τα καλά τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής και τον ανάγκασε ουσιαστικά να ανασκευάσει, να αναδιπλωθεί και να δίνει διαρκώς εξηγήσεις. Είπε μάλιστα ο δήμαρχος – επειδή είναι μεγαλόψυχος άραγε; – ότι δεν θέλει να πάρει σβάρνα τα σκυλιά και να τα σκοτώνει αλλά να θανατώνονται μόνο τα επιθετικά και όσα έχουν ανίατες ασθένειες.

Όμως όπως μπορείτε να δείτε στις αρχικές του δηλώσεις, που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σερρών στις 20 Οκτωβρίου, ο κ. Αγγελίδης ζητάει και προτείνει την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται η θανάτωση ΟΛΩΝ των αδέσποτων τα οποία περισυλλέγονται και δεν υιοθετούνται γιατί έτσι κάνουν στην πολιτισμένη Ευρώπη...

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών στις 20-10-2016 όπως τις μετέδωσε αμοντάριστες το κανάλι «Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ» για να διαπιστώσετε την κωλοτούμπα του Πέτρου Αγγελίδη:

Μάλιστα στις αρχικές του δηλώσει (πριν την κωλοτούμπα στον αέρα) εξήγησε ότι είναι λίγα – ούτως ή άλλως – τα σκυλιά που υιοθετούνται άρα όπως κάθε λογικός άνθρωπος, που έχει μνήμη, καταλαβαίνει ότι ο αριθμός των σκυλιών τα οποία θα δολοφονούσε ο δήμαρχος Σερρών και η παρέα του – αν η νομοθεσία το επέτρεπε – θα ήταν πάρα πολύ μεγάλος αφού ο ίδιος άλλωστε χαρακτήρισε το πρόβλημα τεράστιο.

Ο κ. Αγγελίδης αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών καθώς η Αννίτα Πάνια του είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή όφειλε πριν ξεστομίσει την πρόταση του για την θανάτωση των ζώων να πει τι προτείνει ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα τα οποία περιφέρονται εξαθλιωμένα στους δρόμους, να μην πεινάνε, να μην είναι φοβικά, να μην γίνονται επιθετικά για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη ζωή. Τα επιχειρήματα αυτά διόλου δεν άρεσαν στον κ. δήμαρχο που έκανε την μια κυβίστηση μετά την άλλη για να πείσει τους τηλεθεατές για το δίκιο του και για να εξηγήσει τι θέλει να κάνει ώστε τελικά να τα σκοτώνει. Θυμίζουμε ότι ο νόμος ξεκάθαρα αναφέρει ότι η θανάτωση υγειούς ζώου απαγορεύεται.

Δείτε στο βίντεο πως η Αννίτα Πάνια στρίμωξε λέγοντας το αυτονόητο και ανάγκασε τον δήμαρχο να κάνει κωλοτούμπα στον τηλεοπτικό αέρα του καναλιού Ε:

Ευθανασία γίνεται μόνο στα αδέσποτα που χαρακτηρίζονται απρόκλητα επιθετικά (το 99% των ζώων είναι επιθετικά επειδή έχουν κακοποιηθεί από τους ανθρώπους και η θετική εκπαίδευση τα βοηθάει να αποκτήσουν μια ήπια συμπεριφορά), μόνο αν το ζώα πάσχει από ανίατη ασθένεια (η λεϊσμανίωση δεν είναι ανίατη και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όπως ψευδώς λένε οι δήμοι διαρκώς), ή αν δεν μπορεί να ζήσει μόνο του αν επανενταχθεί, είναι π.χ. τυφλό, ανάπηρο και κανείς ιδιώτης ή σωματείο δεν θελήσει να το υιοθετήσει. Και όλα αυτά τα εξετάζουν τα μέλη αρχικά μιας πενταμελούς επιτροπής και σε δεύτερο βαθμό μιας τριμελούς επιτροπής, τις οποίες απαρτίζουν δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων, κτηνίατροι, εκπαιδευτές σκύλων.

Εκατοντάδες σκυλιά στοιβάζονται και πεθαίνουν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Ο κ. Αγγελίδης – που επαναλαμβάνουμε ότι έχει σπουδάσει και Κτηνιατρική – ζήτησε να παρακάμπτονται αυτές οι δύο επιτροπές και να αποφασίζει μόνος του ο κτηνίατρος του κυνοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν όμως η λειτουργία αυτών των επιτροπών καταργηθεί τότε η ασυδοσία των δήμων εις βάρος των ζώων θα είναι τεράστια.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σερρών – που τώρα ζητάει με πολιτισμένο ευρωπαϊκό τρόπο ένας κτηνίατρος να αποφασίσει αν ένα σκυλί θα πεθάνει ή θα ζήσει – ότι κάλυπτε την κτηνίατρο του κυνοκομείου, τη δημοτική υπάλληλο, Σουλτάνα Βέργου - Μυρωνίδου η οποία αρνούνταν επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνει στειρώσεις ζώων γιατί δήλωνε αλλεργική στα χειρουργικά γάντια! Και όπως κάλυπτε αυτή την παρανομία και την αργομισθία και την απουσία προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, μπορεί να καλύπτει κάθε τι.

Φυσικά το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών δεν είναι «διαμάντι» όπως το χαρακτηρίζει. Κάθε άλλο μάλιστα αφού σε αυτό φιλοξενούνται κατά δήλωση του δημάρχου 500 έως 600 σκυλιά, ενώ οι θέσεις είναι μόνο για 70 κάτι που σημαίνει ότι στις εγκαταστάσεις του στοιβάζονται πλάσματα που υποφέρουν και μόνο λόγω συνωστισμού… Σε αυτό το κυνοκομείο εκατοντάδες σκυλιά έχουν χάσει τη ζωή τους όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: «Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες».

Το πλέον πρόσφατο έγκλημα εντός του κυνοκομείου συνέβη στις 23 Ιουλίου 2016 αφού δημοτικός υπάλληλος δολοφόνησε δύο σκυλιά και έκαψε το ένα. Ο πρώτος τότε που δικαιολόγησε τον δράστη – παρά την καταδίκη του και από το δικαστήριο – ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Γρηγοριάδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών… Εντούτοις δεν εξήγησε γιατί προσέλαβαν ένα άνθρωπο, που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες, για να διαχειριστεί έμβια όντα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Χρήστου Γρηγοριάδη στις 25-7-2016 στο κανάλι ΔΙΚΤΥΟ:

Θυμίζουμε επίσης ότι χάρη στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών (Φ.Ο.Σ.) και στο μεγάλο και σπουδαίο έργο των εθελοντών του είδαμε τα πτώματα σκυλιών που οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου πετούσαν στα σκουπίδια για να ξεφορτωθούν όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: «Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια». Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Φ.Ο.Σ. φέτος για πέμπτη φορά λαμβάνει αρνητική απάντηση – διαβάστε την εδώ – από τον Δήμο Σερρών για την διεξαγωγή προγράμματος στείρωσης αδέσποτων χαμηλού κόστους εντός του κυνοκομείου – αφού τα έξοδα καλύπτουν ιδιώτες – και έτσι δεν μειώνεται το κονδύλι του δήμου που προορίζεται για τα αδέσποτα. Φυσικά οι στειρώσεις θα γίνουν και φέτος αλλά απόντος του δήμου…

Π.Φ.Π.Ο.: Αγγελιοφόρος θανάτου και κωλοτούμπας ο δήμαρχος Σερρών

Στο παραλήρημα του δημάρχου άμεση ήταν η αντίδραση της Π.Φ.Π.Ο. μέλος της οποίας είναι ο Φ.Ο.Σ. ο οποίος – δεν θα βαρεθούμε να το επισημαίνουμε – έχει κάνει τεράστιο αγώνα εντός και εκτός δήμου για τις στειρώσεις αδέσποτων, με την φροντίδα χιλιάδων ζώων, με καταγγελίες για παράνομα εκτροφεία, με καταγγελίες για κάθε είδους εγκλήματα – αφού η Αστυνομία και η Εισαγγελία για χρόνια αδιαφορούσαν – για την περίθαλψη τεράστιου αριθμού σκυλιών και γατιών που κακοποιήθηκαν άγρια από Σερραίους…

Γι’ αυτό και η Π.Φ.Π.Ο. που έχει εντοπίσει και επισημαίνει το αίτημα και την «συμμαχία» πολλών δημάρχων με στόχο την θανάτωση σκυλιών τονίζει: «Η απόλυτη κωλοτούμπα του Δημάρχου Σερρών στην εκπομπή της κας Αννίτας  Πάνια στο κανάλι "Ε". Ή μήπως Αλτσχάιμερ;

Τα μάζεψε άρον άρον όσα προκλητικά δήλωσε πριν λίγες ημέρες για υποχρεωτική ευθανασία - δολοφονία των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται μετά την κατακραυγή του κόσμου πανελλήνια. Έτσι αναμασούσε αμήχανα τα περί επιθετικών ζώων που ήδη υπάρχει νομοθετική διάταξη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται ενώ ό ίδιος με καμάρι μας δήλωσε πριν λίγες μέρες, ότι θα  ζητήσει αλλαγή του νόμου για να δολοφονούνται σωρηδόν τα ζώα, που δεν υιοθετούνται.

Μάζεψε και τα περί πολιτισμένων χωρών στην Ευρώπη, που τα ευθανατώνουν, και δήλωσε ότι εκεί υπάρχει παιδεία γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αδέσποτα. Η πλήρης γελοιοποίηση του αγγελιοφόρου του θανάτου Δημάρχου Σερρών. Η εκδίκηση των αδέσποτων. Ας τολμήσουν κι άλλοι Δήμαρχοι να ξαναμιλήσουν για θανατώσεις υγιών ζώων μετά το πάθημα του κ. Αγγελίδη. Μετά από αυτή την εκπομπή και την κυβίστηση του Δημάρχου εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο εκτός από το να ευχαριστήσουμε την κα Πάνια και την ομάδα της γιατί  υπερασπίστηκαν το αυτονόητο.

Το δικαίωμα κάθε πλάσματος στην ζωή. Την απλή αρχή δικαίου, ότι δεν σκοτώνουμε τα αθώα θύματα αλλά τιμωρούμε τον δράστη. Και την πρόληψη, την μόνη ηθική αντιμετώπιση  του ζητήματος αυτού, ώστε να μην έχουμε αδέσποτα. Αποφασίσαμε όμως με συνοπτικές διαδικασίες  να απονείμουμε και το Χρυσό Βατόμουρο στην τρόικα του θανάτου. Και σε κάθε άλλο Δήμαρχο, που θα  σκεφτεί να προτείνει ό,τι και ο κ. Αγγελίδης.Αnd the winner is: Μπέος πρώην Δήμαρχος Βόλου - Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης - Αγγελίδης Δήμαρχος Σερρών.

Άντε και στο Oscar. Η ζωή θέλει χιούμορ αλλιώς... Ακούστε και αυτό. https://www.youtube.com/watch?v=Cur0RWxbtks» καταλήγει η δεύτερη ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο. που συνοπογράφει υπογράφει και Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Αξίζει να πούμε ότι ο δήμαρχος Σερρών έχει καταθέσεις δύο μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση στον Φ.Ο.Σ., η πρώτη για την επιστολή στην Κτηνιατρική που δημοσιεύτηκε στο www.zoosos.gr τον Νοέμβριο του 2013 για τα 150 νεκρά ζώα του κυνοκομείου Σερρών που πέθαναν μέσα σε μόλις 45  ημέρες μεσα στο κυνοκομείο... κόσμημα, η οποία μπήκε στο αρχείο. Η δεύτερη, η οποία προχώρησε θα εκδικαστεί στις 17 Νοεμβρίου 2016 αφορά στα φυλλάδια που τύπωσε ο Φ.Ο.Σ. το 2012 για την κτηνίατρο που δεν στείρωνε σκυλιά εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών επικαλούμενη αλλεργία στα γάντια την οποία κάλυπτε για χρόνια ο Πέτρος Αγγελίδης.

Διαμαρτυρηθείτε για όσα είπε ο δήμαρχος Σερρών στο προφίλ του στο facebook εδώ και εδώ στην επίσημη σελίδα του.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από εθελοντές του Φ.Ο.Σ. από το «διαμάντι» τον Νοέμβριο του 2015 καθώς έκτοτε τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών γιατί έφερναν στην δημοσιότητα τι συμβαίνει εκεί.

dimotikokynokomeioserron2015-2...

dimotikokynokomeioserron2015-3...

dimotikokynokomeioserron2015-4...

dimotikokynokomeioserron2015-5...

dimotikokynokomeioserron2015-6...

dimotikokynokomeioserron2015-7...

dimotikokynokomeioserron2015-8

...

dimotikokynokomeioserron2015-9...

dimotikokynokomeioserron2015-10...

dimotikokynokomeioserron2015-11...

dimotikokynokomeioserron2015-12...

dimotikokynokomeioserron2015-13...

dimotikokynokomeioserron2015-14...

dimotikokynokomeioserron2015-15...

dimotikokynokomeioserron2015-16

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Ο δήμαρχος Σερρών βρήκε την λύση για την μείωση των αδέσποτων μέσω της θανάτωση τους (βίντεο)

Ποινή - «χάδι» για τον υπάλληλο του Δήμου Σερρών που σκότωσε & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 37χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό κυνοκομείο Σερρών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δολοφονία 2 σκυλιών από εθελοντή στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών & τις παρανομίες του δήμου ζητάει η Π.Φ.Π.Ο.

37χρονος άνδρας σύμφωνα με την Αστυνομία χτύπησε και έκαψε μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών δύο μικρόσωμα σκυλιά

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Καταδικάστηκε - με αναστολή - ο άνδρας που σκότωσε δύο σκυλιά με καραμπίνα στη Βέργη Σερρών το 2014

Καλόκαστρο Σερρών: Ο σκύλος περιφερόταν με κομμένο λαιμό από το περιλαίμιο που είχε φτάσει μέχρι την τραχεία

Σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας του χτυπώντας τον με φτυάρι στο Κάτω Μητρούσι Σερρών

Σέρρες: Καταδικάστηκε 70χρονος που κακοποίησε άγρια την γάτα του γείτονα του με αποτέλεσμα να την τυφλώσει από το ένα μάτι

Τα κατάφερε η σκυλίτσα που τυφλώθηκε από το ένα μάτι μετά τον βασανισμό της από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Σέρρες: Εισαγγελέας και κτηνίατρος δεν διαπίστωσαν κακοποίηση του σκελετωμένου και αλυσοδεμένου σκύλου που ήταν χωρίς τροφή και νερό

Κ. Καμήλα Σερρών: Κατήγγειλαν την δασκάλα που χτύπησε τον σκύλο με το Ι.Χ. και αδιαφόρησε για την τύχη του

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Georgiou

    "Σύγχρονο" και "πολιτισμένο" το δημοτικό κυνοκομείο...!!!! Και ερωτώ Γιατί πεθαίνουν τα ζώα...???? Τι ασθένειες κυκλοφορούν εκεί μέσα???? Τι συνθήκες επικρατούν ???? Ποιός ελέγχει ότι τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές λειτουργίας του ??? Ας μας απαντήσουν οι "αρμόδιοι" και μετά να κάνουν δηλώσεις περι ευθανασίας των αδέσποτων...Επίσης για την οικονομική ενίσχυση των κυνοκομείων...να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από τα πρόστιμα από τις κακοποιήσεις των ζώων..ξερετε πόσα χρήματα θα μαζευτούν... ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.