Στηρίξτε μας

Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

16 Οκτωβρίου 2013 06:31 | Επικαιρότητα
Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

Οι φωτογραφίες όμως είναι αδιάψευστος μάρτυρας!

Να διαψεύσει και το δημοσίευμα του www.zoosos.gr επιδιώκει ο Δήμος Φλώρινας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν όχι στο κυνοκομείο, όπως τονίζει, αλλά στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων που διατηρεί. Εκτός του ότι επιδιώκει να μας διαψεύσει, θέλει να μην πιστέψουμε αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, που κάνουν πλέον τον γύρο του διαδικτύου και τα οποία τράβηξε η Αλέκα Μαρτζούκου η οποία επισκέφτηκε τον χώρο στις αρχές Οκτωβρίου.

Η κα Μαρτζούκου πήγε να δει τι συμβαίνει εκεί, χωρίς ο Δήμος Φλώρινας να το γνωρίζει, και πριν φυσικά σουλουπώσει το χάος που επικρατεί στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων για να παρουσιάσει στη συνέχεια στα Μ.Μ.Ε. την κατάσταση όπως θέλει και όχι όπως πραγματικά είναι. Εντούτοις ο Δήμος Φλώρινας επιδιώκει να μας πείσει ότι δεν είδαμε έγκλειστα σκυλιά σε άθλια κατάσταση.

FlorinaDimotikoKynokomeio (24)

Να μας πείσει πως αυτά τα ζώα δεν αλληλοσπαράσσονται, πως δεν υπάρχουν σκελετωμένα μέσα στα κλουβιά, και πως έτυχε ένα να είναι άρρωστο γι’ αυτό και το είχαν απομονώσει για να μην κολλήσουν τα υπόλοιπα!

Επιδιώκει να μας πείσει ότι η κατάσταση είναι καλή, πως τα ζώα ταΐζονται και ότι φυσικά στειρώσεις ΘΑ ξεκινήσουν, ενώ από το 2011 που ασχοληθήκαμε με τα όσα συμβαίνουν εκεί, έχουμε αποδείξει ότι σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί αναπαράγονται γιατί προφανώς παραμένουν αστείρωτα.

Όσο και αν ο Δήμος Φλώρινας εξαιτίας της έκτασης που πήρε το δημοσίευμα του www.zoosos.gr αφού το αναπαρήγαγε μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες που έχει, ελπίζουμε η αρμόδια εισαγγελία να μη βάλει και αυτή την υπόθεση στο αρχείο αφού ο νόμος 4039/2012 ορίζει ξεκάθαρα τις ευθύνες του δήμου.

Φυσικά ούτε και η δημιουργία Κυνοκομείου λύνει το πρόβλημα. Ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει άλλωστε τον εγκλεισμό των υγιών αδέσποτων ζώων κάτι που ο Δήμος Φλώρινας παραγνωρίζει.

Γι’ αυτό και τ’ αδέσποτα πρέπει να εμβολιάζονται, να στειρώνονται, να επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον και φυσικά να ταΐζονται και να ποτίζονται από τον Δήμο Φλώρινας.

Δείτε εδώ τι κατέγραψε με την κάμερα της η Αλέκα Μαρτζούκου τον Οκτώβριο του 2013 και εδώ το βίντεο που τραβήχτηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

FlorinaKynokomeio2012 0Φεβρουάριος 2011: Κουτάβια μπαινοβγαίνουν από την πόρτα του χώρου φιλοξενίας που μόνο ως τέτοιος δε λειτουργεί.

Ο Δήμος Φλώρινας προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις όμως επαναμβάνουμε ότι οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η απάντηση του Δήμου Φλώρινας

DimosFlorinasApantisi (1)Η φωτογραφία - μαγική εικόνα τραβήχτηκε από τον Δήμο Φλώρινας μετά το δημοσίευμα μας, όμως ακόμα και έτσι δείχνει αρκετά ζώα σκελετωμένα!

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το «κυνοκομείο» του Δήμου Φλώρινας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο Δήμος Φλώρινας ουδέποτε είχε κυνοκομείο, παρά μόνο ένα χώρο για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα για λίγο καιρό, τα οποία παρακολουθούνται από επαγγελματία κτηνίατρο, εμβολιάζονται για λύσσα και τους χορηγούνται παρασιτοκτόνα. Αμέσως μετά, τα ζώα αφήνονται ελεύθερα, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, καθώς μόνο σε χώρο κυνοκομείου μπορούν να κρατηθούν.

Τα ζώα τα οποία μεταφέρονται στο χώρο φιλοξενίας, σε καμία περίπτωση δεν μένουν νηστικά, καθώς ο Δήμος Φλώρινας συνεχώς τα φροντίζει. Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 04 Οκτωβρίου 2013 και παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, ελήφθη σχετική απόφαση για την αγορά ζωοτροφών ύψους 7.000,00€ περίπου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό 

Η κατάσταση η οποία απεικονίζεται στο χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γίνουν βελτιώσεις στο χώρο φιλοξενίας και φυσικά η δημιουργία και λειτουργία χώρου κυνοκομείου.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας σκύλος κλεισμένος σε ένα κλουβί, καθώς και ένα σκυλί, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα τρώνε οι υπόλοιποι σκύλοι. Το πρώτο σκυλάκι, ήταν όντως σε κλουβί, μετά από σχετική σύσταση κτηνιάτρου, γιατί ήταν άρρωστο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι για την υγεία του και έπρεπε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν και τα υπόλοιπα.

Το δεύτερο δε σκυλάκι, το οποίο ήταν ξαπλωμένο και το μύριζαν τα υπόλοιπα, πρόκειται για ένα σκύλο μεγάλης ηλικίας, το οποίο φυσικά και δεν ήταν ψόφιο, αλλά είχε σπασμένα τα πόδια του και δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, γιατί κάποιος ή κάποια είχε τη φαεινή ιδέα να το πετάξει μέσα στον κλειστό χώρο από την περίφραξη ύψους περίπου 3 μέτρων! Με τον ίδιο τρόπο βρέθηκε στο χώρο φιλοξενίας και το πρώτο άρρωστο σκυλάκι.

Ο Δήμος Φλώρινας είχε ήδη προχωρήσει στις από μέρους του ενέργειες για τη λειτουργία κυνοκομείου και για το λόγο αυτό είχε καθαρίσει και το χώρο των παλαιών σφαγείων, πίσω από τον Ο.Σ.Ε.

Επειδή όμως δεν πληρούνται οι απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις από κατοικίες και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, σταμάτησαν οι διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που να πληροί όλες τις από το νόμο προϋποθέσεις.

DimosFlorinasApantisi (2)

Προς το σκοπό αυτό, έχουμε και τη σημαντική βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης της Φλώρινας.

Είναι γεγονός, ότι η λειτουργία κυνοκομείου είναι μονόδρομος. Δυστυχώς κι αυτή η λύση δε θα είναι αποτελεσματική, εάν οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν αγαπήσουν πραγματικά τα κατοικίδια, τα οποία οι ίδιοι επέλεξαν να έχουν στο σπίτι τους και τα αφήνουν στους δρόμους όταν τα βαρεθούν ή αρρωστήσουν.

Πέρα από τα δύο παραπάνω περιστατικά, όπου πέταξαν κυριολεκτικά τα σκυλάκια από την περίφραξη, πολλές φορές έχει διαπιστωθεί κάτι αντίστοιχο. Πολλές φορές επίσης, έχουν βρεθεί άρρωστα και ετοιμοθάνατα σκυλάκια έξω από τον περιφραγμένο χώρο φιλοξενίας, τα οποία κάποιοι «ευγενικά» παράτησαν στη μοίρα τους.

Σχετικά με την ύπαρξη αδέσποτων σκύλων στο χώρο των κοιμητηρίων στην περιοχή της Πρώτης, ο Δήμος Φλώρινας έχει κάνει επανειλημμένες συστάσεις σε όσους ταΐζουν τα αδέσποτα, να μην γίνεται αυτό στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά στην περιοχή του πεδίου βολής, ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση αυτών στο χώρο των κοιμητηρίων, με αποτέλεσμα να φοβάται ο κόσμος να πάει στον τάφο των οικείων του, αλλά και να βλέπει τα σκυλιά πάνω στους τάφους των νεκρών τους.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την ίδρυση και λειτουργία κυνοκομείου και με τη συμβολή της κοινωνίας της Φλώρινας, θα υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων ζώων».

 

Διαβάστε επίσης:

Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες μέσα από το κυνοκομείο – κολαστήριο του Δήμου Φλώρινας

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό «Καταφύγιο» - κολαστήριο για τα σκυλιά

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

Και στον ΣΚΑΪ το κυνοκομείο – κολαστήριο στη Φλώρινα (βίντεο)

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες (βίντεο) 

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. TATIANA

  Αυτή η χρυσή γυναίκα που αποκάλυψε αυτό το αίσχος μήπως χρειάζεται κάποια χρήματα για να ταίσει-φροντίσει αυτά τα ζώα?

 2. AMALIA

  AISXOS STO DHMARXO ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΣΤΕ

 3. DoraG

  Φανταζομαι ζοριστικαν λιγο στο Δημο λογω δημοσιοτητας και προσπαθουν να "καλμαρουν" τα πραγματα για να συνεχισουν ακαθεκτοι, το "χρησιμο" εργο τους, παντως για αλλη μια φορα η Δικαιοσυνη ειναι απουσα, τι εκπληξη !!!
  Δεν διαβασα πουθενα να κουνησαν το δαχτυλακι τους, αν ηταν βεβαια για καποιο θεμα που πουλαει στα ΜΜΕ θα καλουσαν τηλεοπτικα συνεργια και εφημεριδες αλλα τι να γινει το θεμα των ζωων δεν "πουλαει" μπραβο τους σεβονται τους νομους που υποτιθεται οτι πληρωνονται για να προασπιζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.