Στηρίξτε μας

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

3 Δεκεμβρίου 2017 08:00 | Καταγγελίες
Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Την επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο νόμος, που προστατεύει τα αδέσποτα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, ο οποίος ζήτησε ξεκάθαρα νομοθετική αλλαγή ώστε ουσιαστικά να επιτρέπεται η θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών τα οποία δεν υιοθετούνται.

Ο δήμαρχος Σπάρτης ακολουθώντας τα... χνάρια του συναδέλφου του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης στις 9 Οκτωβρίου 2017 είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «…το υπουργείο Γεωργίας να καταλάβει ότι πρέπει να λύσει διαφορετικά τα ζητήματα. Όταν τα σκυλιά, και μιλάμε για τα ζώα τα αδέσποτα, αν έχει ένα διάστημα που δεν μπορούν να υιοθετηθούν πρέπει να υπάρξει μια άλλη φόρμουλα ή να γίνει εξαγωγή ή να πάμε σε διαδικασία που προβλέπεται ευθανασία όπως γίνεται έξω, εδώ απαγορεύεται…». Δείτε τη σχετική αναφορά στο βίντεο και στο 08:40’’.

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε το θέμα διαχείρισης των αδέσποτων και η υποβολή αιτήματος για την παραχώρηση έκτασης για κατασκευή καταφυγίου στην περιοχή του Αφυσσού εξαιτίας και της εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το www.zoosos.gr σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων σκυλιών τα οποία είναι έγκλειστα στο παράνομο δημοτικό «καταφύγιο» στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης.

Στην αλλαγή της νομοθεσίας αναφέρθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Αργυρόπουλος που χαρακτήρισε τον νόμο απαράδεκτο «με κεφαλαία γράμματα» και ζήτησε και αυτός την αλλαγή του ενώ τόνισε ότι κανένας από τους κτηνιάτρου της Τριμελούς Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης δεν υπογράφει ευθανασία σκύλου ενώ η Πενταμελής Επιτροπή είναι υπό διάλυση.

Οι ομιλητές κατά βάση κατηγόρησαν τους φιλόζωους (!) και όχι αυτούς που κακοποιούν, εγκαταλείπουν, δεν στειρώνουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των σκυλιών που καθίστανται αδέσποτα να είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτος. Και εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της δημοτική αρχής υιοθετήθηκαν από το «καταφύγιο» μόνο 11 ζώα.

Sparti500skylia 3Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο παράνομο καταφύγιο γίνεται προσπάθεια κάλυψης των παραλείψεων σε κτηνιατρικές πράξεις εξαιτίας της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Ο κ.  Αργυρόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο παράνομο καταφύγιο, που είναι όπως είπε περίπου 350 Είπε ότι γίνεται η «εφικτή διαχείριση» και απέρριψε τις κατηγορίες ότι τα σκυλιά εκεί υποσιτίζονται, δεν εμβολιάζονται, δεν αποπαρασιτώνονται και δεν στειρώνονται.

Θυμίζουμε ότι για όσα συμβαίνουν στο παράνομο κυνοκομείο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) είχε κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία Σπάρτης και είχε ζητήσει ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, αφού όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει από το 2015, ώστε ο Δήμος Σπάρτης να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, έχουν πέσει στο κενό και είχε καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της για τη φροντίδα των ζώων, τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου κ.ά. με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Μάλιστα τονίστηκε ότι τα ζώα δεν τα επανεντάσσουν το φυσικό τους περιβάλλον – κατά παράβαση των όσων ορίζει η νομοθεσία - για να προστατέψουν την κοινωνία, τα παιδιά αλλά και τα ίδια από οχήματα, επιθέσεις εναντίον τους.

Ένας εκ των ομιλητών είπε μάλιστα ότι «αμολάνε ξένοι τα σκυλιά» και όχι οι ντόπιοι ενώ πολλοί αναφέρθηκαν στο κόστος συντήρησης όλων αυτών των ζώων το οποίο συνέκριναν με το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Σπάρτης ειπώθηκε ότι η δημοτική αρχή βρήκε το 145 σκυλιά το 2015 αποδεικνύοντας έτσι πως η συγκέντρωση όλων αυτών των ζώων δεν οδηγεί πουθενά, και ούτε έτσι εμποδίζεται η «παραγωγή» νέων αδέσποτων.

Στη συζήτηση ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια ωραιοποίησης των προσπαθειών που καταβάλει η νυν δημοτική αρχή – για τη διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος – λες και όλα όσα συνέβαιναν πριν εκλεγεί δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης παραγράφονται ή δεν έχουν συνέπειες στα ίδια τα ζώα και στην κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι όσες φορές τους τελευταίους μήνες ζητήσαμε την άποψη της δημοτικής αρχής για την κατάσταση στο παράνομο κυνοκομείο δεν λάβαμε καμιά απολύτως απάντηση.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 η Αγγελική Μανωλάκου, που είναι μέλος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, μας δείχνουν πως διαχειρίζεται και αυτός το δήμος τα αδέσποτα του...

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Σπάρτης ζητάει να υιοθετήσουμε αδέσποτα που ο δήμαρχος θέλει να θανατωθούν (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Και η Κ.Ε.Δ.Ε. κατά Γ. Τσιρώνη για την αλλαγή προς το χειρότερο της νομοθεσίας που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Πλύτρα Λακωνίας: Βρήκε τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζε χτυπημένο στο κεφάλι με τσεκούρι!

Φούτια Λακωνίας: Με κομμένο πόδι εντοπίστηκε άλογο που κακοποίησε άγρια ο ιδιοκτήτης του (βίντεο)

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. ΓΚΡΑΤΣΙΑ ΜΑΚΡΗ

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙς ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙς ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑς .ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥς ΨΗΦΟΦΟΡΟΥς ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥς ΣΑΣ.............

 2. venus

  Οποιος γουστάρει και τρελλαίνεται να πετάει τις πλαστικές μπουκάλες στην παραλία και στούς δρόμους να πάρει σκούπα και να τις καθαρίσει μόνος του.
  Οποιος γουστάρει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του να πάει και να τούς χτίσει μόνος του.
  Οποιος χρειάζεται ιατρική περίθαλψη για την οικογένειά του να πάει να γίνει γιατρός για να μπορεί να έχει εξασφαλισμένη πρόληψη απο μόνος του.

  Και όποιος θέλει να πληροφορηθεί πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται κάποια αρχέγονα απομεινάρια πιθηκανθρώπων της κοινωνίας μας που έχουν ξεμείνει ακόμα πάνω στά δέντρα λόγω διανοητικής και προσαρμοστικής ανικανότητας σε σημερινές συνθήκες πολιτισμού, ας διαβάσει τα σχόλια «Alex 76» και τον διαβεβαιώνω ότι θα ενημερωθεί πλήρως.
  Venus

  1. Alex76

   Μιας και ξεκινησαμε τις μακακιες, ε ας προσθεσουμε αλλη μια:
   "οποιος γουσταρει, αγαπαει, τρελαινεται τοσο πολυ με τα αδεσποτα, ας τα παρει σπιτι του"! Υποψιν απο τουλαχιστον 50 και πανω, ετσι..?

   1. 666

    Εσύ τις άρχισες. Εμείς δεν είπαμε… Εμείς λέμε ότι όλα τα όντα δικαιούνται μια θέση κάτω από τον ήλιο, και όποιος θέλει να τους την στερήσει ας πάει στον διάβολο.

 3. Sophia

  Δεν παει μεχρι τη γωνια να δει αν ερχομαι..... Τοσο νοημων ο ανθρωπος που πιστευει οτι με την ευθανασια θα λυσει το προβλημα Και ολα να τα ευθανατωσει οι εγκαταλειψεις θα συνεχιζονται και οι γεννες επισης αυτων που αφηνουν τα σκυλια τους αστειρωτα Τι θα κανει δηλαδη θα ευθανατωνει αβερτα κουβερτα; Ποιο οικονομικο θα του βγει απ το να ελεγχει τα δεσποζομενα και να επιβαλει τη στειρωση τους;Απ το να επιβαλει το τσιπ σε ολα τα δεσποζομενα και να επιβαλει τον νομο για την εγκαταλειψη; Κατι παιρνει και δεν μας δινει ως φαινεται ο Δημαρχος

  1. Vader

   Να εφαρμοστεί ο νόμος στην Ελλάδα; Καλό αστείο. Εκτός και αν μιλάμε για καμμία λαμογιά. Θα έλεγα τι κράτος είμαστε, με τι πολίτες αλλά θέλω να είμαι κόσμιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.