Στηρίξτε μας

Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «αριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)

30 Απριλίου 2017 12:32 | Καταγγελίες
Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «αριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έχοντας τη θετική γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που τάχθηκε - κατά πλειοψηφία - υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων μέσω της σφαγής χωρίς αναισθητοποίηση (για θρησκευτικούς λόγους), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 951/44337/2017, που θα ρυθμίζει τέτοια ζητήματα και φέρει τις υπογραφές του «αριστερού» υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου και του «οικολόγου» αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη σε Φ.Ε.Κ. 1447/Β/27-4-2017.

Πλέον η αναισθητοποίηση του ζώου θα γίνεται μετά τη σφαγή (!) όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο άρθρο 3: «α) Σε όλα τα ζώα, εκτός των πουλερικών, που σφάζονται στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας, εφαρμόζεται αναισθητοποίηση αμέσως μετά την πραγματοποίηση της τομής αφαίμαξης».

Η Κ.Υ.Α. δεν υπερέχει του νόμου

Αν και η Κ.Υ.Α. δεν υπερέχει του νόμου του νόμου 1197/1981, που στο άρθρο 2 αναφέρει τα εξής: «Απαγορεύεται η θανάτωσης θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ' όσον δεν προηγηθή της αφαιμάξεως αναισθητοποίησις επενεργούσα ακαριαίως», και ενώ και η γνωμοδότηση (υπ. αριθμ. 92/2017) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν είναι δεσμευτική, είναι βέβαιο ότι η υπόθεση θα κριθεί στα ελληνικά δικαστήρια, αφού εκεί θα προσφύγει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος της Νατάσα Μπομπολάκη με την ελπίδα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα τερματίσει τις προσπάθειες περαιτέρω βασανισμού των ζώων, οι οποίες παρουσιάζονται ως δικαίωμα του ανθρώπου και συστατικό στοιχείο της θρησκευτικής ελευθερίας του.

Αν και γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι αναγνώστες μας δεν έχουν ειδικές γνώσεις πάνω σε νομικά ζητήματα εντούτοις αξίζει να κάνουν τον κόπο και να διαβάζουν την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ουσιαστικά λέει ναι στον περαιτέρω βασανισμό ζώων για λόγους θρησκευτικής ελευθερίας καθώς είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου!

Ενώ επισημαίνει ότι ναι μεν ο νόμος του 1197/1981 απαγορεύει την σφαγή, την αφαίμαξη χωρίς αναισθητοποίηση, αλλά αφού τότε το 2009 δεν ενημερώσαμε ως κράτος εγκαίρως τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καθώς τότε θεσπίστηκε ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός με αριθμό 1099/2009) μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτής της παράλειψης.

Αξίζει να διαβάσετε τη σχετική γνωμοδότηση και για να δείτε αναλυτικά και τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων που μειοψήφισαν στην διαδικασία και περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο περισσότερο βασανιστική είναι η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση.

Τι είναι ουσιαστικά η τελετουργική - θρησκευτική σφαγή Χαλάλ, Κοσέρ;

Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη. Αυτή η μέθοδος σφαγής ζώων βασίζεται στα όσα ορίζει ο Ισλαμισμός και η Σαρία και εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά σφαγεία καθώς και κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα εβραϊκά σφαγεία (με την μέθοδο σφαγής Κοσέρ).

Ο τρόπος σφαγής του ζώου πρέπει να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία και επίκληση του θεού (προσευχή) από ιερωμένους (ιμάμηδες και ραββίνους αντίστοιχα) της κάθε θρησκείας. Η σφαγή γίνεται με κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα από τις φλέβες πρέπει να αποστραγγίζεται.

Επειδή τα ζώα σύμφωνα με τους μουσουλμάνους δεν πρέπει να σφάζονται αν δεν στέκονται στα πόδια τους και αν δεν έχουν πλήρως τις αισθήσεις τους γι’ αυτό και δεν προηγείται η αναισθητοποίηση μέσω ηλεκτρικού πιστολιού με αποτέλεσμα η σφαγή να είναι ιδιαιτέρως πιο οδυνηρή αφού δεν μιλάμε για ακαριαίο θάνατο του ζώου, το οποίο τελικά πεθαίνει από την αφαίμαξη είτε κρεμασμένο ανάποδα (Κοσέρ) είτε ενώ κείτεται στο έδαφος (Χαλάλ)…

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στον περαιτέρω βασανισμό των ζώων με σκοπό το κέρδος

Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος μέσω της «αριστερής» του κυβέρνησης προσπαθεί να βρει κάθε «παραθυράκι» για να ξεφύγει από τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας και να συναινέσει στον περαιτέρω βασανισμό των παραγωγικών ζώων κατά τη σφαγή επειδή στοχεύει στο κέρδος και όχι γιατί το έπιασε ο πόνος για τα «δικαιώματα» των θρησκευτικών μειονοτήτων, καθώς δικαίωμα δεν μπορεί να είναι το έγκλημα.

To «παραθυράκι» στο οποίο βασίζεται η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Άλλωστε η εισαγωγή κρέατος (από ζώα που έχουν σφαγιαστεί με τις μεθόδους Κοσέρ ή Χαλάλ) από άλλες χώρες δεν απαγορεύεται και έτσι θα μπορούσε να λυθεί το όποιο ζήτημα διατροφής του ντόπιου πληθυσμού. Όμως, όπως έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, οι αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνονται για να αυξηθούν οι εξαγωγές κρέατος και όχι γιατί τα σφάγια προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση.

Το ΥΠ.Α.Α.Τ. της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους συναινεί σε αυτό το έγκλημα με σκοπό το κέρδος. Ο βασανιστικός θάνατος των ζώων παρουσιάζεται ως «άνοιγμα σε αγορές», «επιχειρηματική ευκαιρία» και φυσικά βαφτίζεται «εξαγωγική δραστηριότητα».

Αλήθεια ποια θα είναι εφ’ εξής η στάση της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων; Τι έχει να πει επί του θέματος η Ομάδα για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων - Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Διαβάστε επίσης:

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Αναβλήθηκε προσωρινά η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Διαμαρτυρία στις 20/3 έξω από σφαγείο της Καβάλας που θα σφαγιάζει παρανόμως ζώα χωρίς αναισθητοποίηση

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

To Επιμελητήριο Αχαΐας εκπαιδεύει μέλη του για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση;

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα!

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα; (Βίντεο)

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.