Στηρίξτε μας

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

2 Οκτωβρίου 2017 09:04 | Καταγγελίες
Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Με ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητάει να μπει τέρμα στην κακοποίηση των περίπου 500 σκυλιών που ο Δήμος Σπάρτης έχει κλείσει σ’ ένα χωράφι στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στη Λακωνία, έχει ονομάσει τον χώρο «καταφύγιο» και εκεί δεν προσφέρει στα ζώα ούτε τα βασικά, δηλαδή τροφή - που να μην είναι σκουπίδια - εμβόλια και αποπαρασίτωση.

Η Π.Φ.Π.Ο. με την επιστολή της για άλλη μια φορά ενημερώνει την κοινωνία για ό,τι οι ντόπιοι «άρχοντες» και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. συνήθως κρύβουν και φυσικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr  που δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου: «Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)». Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι δεν λάβαμε καμιά απάντηση από τη δημοτική αρχή για το θέμα αλλά και θυμηθούμε και τι είχε καταγγείλει στις 28 Δεκέμβριου του 2015 με επιστολή της ξανά η Π.Φ.Π.Ο., για τα σκυλιά που ζουν έγκλειστα στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο και μεταξύ άλλων υποσιτίζονται.

Sparti500skylia 2Τα ζώα είτε στον καύσωνα είτε στο ψύχος έχουν παλιά ψυγεία ή άχρηστους κάδους σκουπιδιών για να προστατευτούν...

Όπως πληροφορηθήκαμε μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας ο Δήμος Σπάρτης ξεκίνησε εντατικούς εμβολιασμούς για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα… Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε στις 16 Σεπτεμβρίου η Αγγελική Μανωλάκου, που είναι μέλος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, μας δείχνουν πως διαχειρίζεται και αυτός το δήμος τα αδέσποτα του. Ουσιαστικά εγκλεισμός μέχρι θανάτου…

Η ανοιχτή επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών από τον Δήμο Σπάρτης

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα, τους Υπουργούς ΑΑΤ κ. Αποστόλου και Τσιρώνη, στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου, στην υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Δημητρίου, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα, στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλη και σε όποιον άλλον γνωρίζει και δεν αντιδρά έχοντας μια στρεβλή και θεωρητική εικόνα της αθλιότητας των δημοτικών κυνοκομείων, Νταχάου ζωντανών ψυχών.

Σπάρτη 2017, Ελλάδα 2017, ο πολιτισμός στα αζήτητα.

Κυνοκομείο Σπάρτης, το σκληρό και αποκρουστικό πρόσωπο μιας ευρωπαϊκής, στα λόγια, χώρας, για τα ζώα.

Παραθέτουμε αντί άλλων την περιγραφή και την έκκληση που μας έστειλε δημότης της Σπάρτης:

«Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κυνοκομείο ώστε να προσφέρουμε την όποια βοήθεια ενώ το έχουν κλείσει απέξω για να μην μπορούμε ούτε να δούμε.

Από όσα μπορέσαμε να μάθουμε τα ζώα σιτίζονται συν τοις άλλοις με ωμό κοτόπουλο… Στοιβάζονται σε κλουβιά είτε είναι δεμένα σε δέντρα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σπίτι τους είναι οι κάδοι σκουπιδιών και διάφορα είδη ψυγείων. Ο αριθμός 500 ζώα… Με αποτέλεσμα άλλα να αλληλοτρώγονται, μέσα δε στην περασμένη εβδομάδα ένα κουτάβι έχασε το μάτι του από ένα μεγαλύτερο… Επίσης πήγανε ένα θηλυκό για στείρωση, το άνοιξε ο γιατρός και διαπίστωσε πως ήταν ήδη στειρωμένο… Ούτε καν γνωρίζουν ποια είναι στειρωμένα και ποια όχι… Έχουν έναν και μοναδικό υπάλληλο για 500 ζώα… Το κυνοκομείο δεν πληροί κανέναν κανόνα ευζωίας ενώ ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος δήλωσε, ότι θα τα κάνει 1.000 γιατί έτσι θέλει. Τα ζώα αυτά έχουν να αποπαρασιτωθούν εσωτερικά και εξωτερικά, πάνω από δύο χρόνια, είναι μέσα στους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Όπως καταλαβαίνετε μπαίνουν υγιή και αρρωσταίνουν ή βγαίνουν από εκεί νεκρά.

Σας παρακαλούμε βοηθήστε τα.»

Στον Δήμαρχο Σπάρτης έχουμε απευθυνθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν αλλά φωνή βοώντος. Δεν μας απομένει πια παρά η δημοσιοποίηση της κατάστασης μήπως και οι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν.

Η Σπάρτη δεν είναι η εξαίρεση. Δυστυχώς αυτή η αποκρουστική εικόνα κυριαρχεί στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών κυνοκομείων.

Η νομοθεσία καταστρατηγείται γιατί έτσι θέλουν. Και εκεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζονται να αλλάξουν το νόμο.

Προς το χειρότερο και χωρίς τους Φιλοζωικούς Φορείς.

Σπάρτη 2017, Ελλάδα 2017, ο πολιτισμός στα αζήτητα».

Διαβάστε επίσης:

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.