Στηρίξτε μας

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

29 Δεκεμβρίου 2015 23:46 | Καταγγελίες
Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Οι «ακραίοι φιλόζωοι» είναι το πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη – και όχι εκείνοι που εγκαταλείπουν ή κακοποιούν ζώα; – ο οποίος κατήγγειλε χθες μέσω του δελτίου ειδήσεων του καναλιού «Δίκτυο» ότι «αόρατα χέρια φέρνουν στην πόλη των Σερρών αδέσποτα σκυλιά» ενώ δικαιολόγησε ακόμα και εκείνους που δεν μπορούν ούτε καν να αντικρίζουν τα σκυλιά και μάλιστα τους αναγνώρισε αυτό το δικαίωμα!

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Σερρών ξοδεύει 100.000 ευρώ τον χρόνο για την φροντίδα των αδέσποτων και είπα μάλιστα αυτό θα προκαλέσει την κοινωνία (!) επειδή για την κοινωνική κουζίνα ετησίως δίνονται 35.000 ευρώ λες και δεν ευθύνονται οι Σερραίοι για τα εκατοντάδες ζώα που υποφέρουν αφού εκείνοι τα εγκαταλείπουν, τα κακοποιοούν και δεν στειρώνουν τα οικόσιτα κατοικίδια τους.

Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε «ωραιότατο» το Δημοτικό Κυνοκομείο στο οποίο έχουν συσσωρευτεί και ζουν κάτω από κακές συνθήκες εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά αν και οι προδιαγραφές του προβλέπουν θέσεις μόνο για 70 ζώα ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των σκυλιών που πεθαίνουν έγκλειστα εκεί.

Μάλιστα ο κ. Αγγελίδης είπε ξεκάθαρα – αν και παραπονέθηκε ότι παρεξηγείται ό,τι λέει – ότι όσοι αγαπούν τ’ αδέσποτα θα πρέπει να τα πάρουν στα σπίτια τους σεβόμενοι τους συμπολίτες τους (!) αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η αντίληψη του.

Οι φιλόζωοι που αγαπούν τα ζώα και δεν αντιλαμβάνονται τα σκυλιά π.χ. ως εργαλεία τα οποία λειτουργούν ως συναγερμοί φύλαξης της περιουσίας τους είναι και στις Σέρρες ελάχιστοι. Ενώ αναρίθμητοι είναι εκείνοι που κακοποιούν με κάθε τρόπο ζώα - κάθε είδους - εντός ή εκτός του σπιτιού τους, τα εγκαταλείπουν, δεν τα στειρώνουν, πετάνε παντού νεογέννητα κουτάβια και γατάκια, τα δηλητηριάζουν με φόλες, τα πυροβολούν και κλέβουν ακόμα και τις ταΐστρες για τα αδέσποτα, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει συμβεί με αυτές που τοποθετήθηκαν.

Ο δήμαρχος αν δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ζητήματος (ηθικού, οικονομικού, κοινωνικού) τότε είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει. Αν το αντιλαμβάνεται και λέει άλλα αντί άλλων τότε θα πρέπει να γίνει πιο ειλικρινής απέναντι σε εκείνους τους λιγοστούς εθελοντές που βοηθούν και οργανώνουν συστηματικά κάθε χρόνο εκατοντάδες στειρώσεις αδέσποτων χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών για να περιορίσουν τον ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό των αδέσποτων (αφού οι εγκαταλείψεις οικόσιτων κατοικίδιων δεν σταματούν ποτέ).

Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με εκείνους που ταΐζουν ζώα, που φιλοξενούν χτυπημένα, δηλητηριασμένα, άρρωστα, αδέσποτα στα σπίτια τους, που υποκαθιστούν καθημερινά, όλο το 24ωρο, καθημερινές και αργίες τις ανύπαρκτες ή κακές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και είναι στο πόδι για να βοηθήσουν ζώα τα οποία υποφέρουν επειδή ασθένησαν ή κακοποιήθηκαν από τους συμπολίτες τους. Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με εκείνους που πληρώνουν από την τσέπη τους όλα αυτά τα έξοδα.

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης – που κάλυπτε την κτηνίατρο του δήμου η οποία αρνούνταν επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνει στειρώσεις ζώων γιατί δήλωνε αλλεργική στα χειρουργικά γάντια – θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν απευθύνεται σε ανόητους.

Η έναρξη λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης «Πολιτείας των Ευχών» που κατασκευάστηκε στο κέντρο της πόλης των Σερρών στις 16 Δεκεμβρίου συνέπεσε με την επιχείρηση - σκούπα για τα αδέσποτα. Με εντολή δημάρχου περισυνέλλεξαν τα επανενταγμένα ζώα, που ζούσαν εκεί, για να μην τους χαλάνε τη μόστρα και το γιορτινό κλίμα. Ένας μόνο υπάλληλος με αδέξιους και επίπονους για τα ζώα χειρισμούς μάζεψε παρανόμως στειρωμένα και επανενταγμένα σκυλιά από το χώρο των εκδηλώσεων...

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους. Ο μπόγιας με συρματόσχοινο τραβάει το ζώο που είναι απολύτως φυσιολογικό να αντιστέκεται.

 

Διαβάστε επίσης:

Οικολόγοι Πράσινοι: Με κακόβουλες και επικίνδυνες δηλώσεις ο δήμαρχος Σερρών καλλιεργεί εχθρική στάση προς τ’ αδέσποτα

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

20 Σχόλια

 1. Γλαύκωψ

  ο δήμαρχος Σερρών καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την μόλυνση από ραδιενέργεια και με τον καρκίνο που προέχεται από την Βουλγαρία ε΄δω και 20 χρόνια και τα κρούσματα έχουν φτάσει στο 30% περίπου σε όλη την μακεδονία θράκη και να αφήσει τα ζωάκια να κάνουν ό,τι θέλουν

 2. Νίκος

  Τα παίρνουμε στα σπίτια μας ξανά και ξανά, υποτιθέμενε κτηνίατρε. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν αρκεί, διότι οι Σέρρες έχουν ΠΟΛΛΑ αδέσποτα και δεν χωράν πια στα σπίτια μας. Πίθηκα.

 3. Θεοδώρα Καράμπελα

  Οι Μακεδόνες με διεθνή κατακραυγή ως πριν αρκετά χρόνια ήταν οπαδοί του άγριου σκοτωμού σκύλων τη Καθαρά Δευτέρα!Τα κρεμούσαν σε σκοινάκι και τα χτυπούσαν ως τέλος !Τοχω τονίσει μ απέχθει και πόνος ψυχής στα άρθρα μου το 1990

  Μη ξεχνάμε και στη Δυτική Μακεδονία που επίσης ηγέτες των Ο.ΤΑ. τα παρέδιδαν ζωντανά στο απορριματοφόρο!!!!!!!!!!!!Εγω για κα΄θε ειδος ζώου πήρα πρόστιμο κι οταν χωρις να κυλά φυσικα ο λόγος το κάτήγγειλα και απο ΤV μ ανυποχώρητη παρρησία!......
  κι ήταν απο τους π λουσιότερους νομούς!Φτου ! κι ο 'πολιτισμός σας"ανθρωπιά ευαισθησία σας δεν ψάχνω!

 4. chris

  http://www.tbb.ch/index.php?id=174
  http://www.20min.ch/schweiz/basel/story/20330826
  Ετσι το λυσανε πριν 150 χρονια ...αλλα πρεπει να υπαρχουν ενεργοι πολιτες ΕΝΕΡΓΟΙ...οποιος ξερει η βλεπει καποιον να παρατα ζωο η κακομεταχειριζει υπαρχουν νομοι και ας το καταγγειλουμε..με το να κραζουμε δεν γινεται δουλεια γιατι αν ξερει ο αλλος οτι θα φαει καταγγελια δεν το κανει..κανεις δεν γεννιεται πολιτισμενος.

  1. venus

   @chris το σχολιο σας το ειδα κατα τυχη και μονο λογω του τελευταιου που δημοσιευτηκε.
   Κατ αρχην: το λινκ που δημοσιευσατε ειναι στα γερμανικα, δεν μιλαει και δεν καταλαβαινει ο καθε αναγνωστης αυτης της σελιδας αυτη τη γλωσσα.
   Για μενα κανενα προβλημα, τα γερμανικα εχουν σχεδον αντικαταστησει την μητρικη μου γλωσσα, που ειναι τα ελληνικα.

   Θα ηθελα λοιπον να απαντησω ως εξης στο σχολιο σας.
   Δεν μπορειτε να συγκρινετε την Ελβετια με την Ελλαδα.
   Θα ελεγα μαλιστα οτι καμμια χωρα δεν μπορει να αντεξει την συγκριση με την Ελβετια, σε οτι αφορα την προστασια των ζωων.
   Αυτο δεν οφειλεται μονο στο οτι η Ελβετια εχει ενα πολυ ανεβασμενο βιοτικο επιπεδο και ανηκει στις οικονομικα προνομιουχες χωρες.
   Οφειλεται κυριως στην εκπαιδευση που παιρνουν τα παιδια απο νωρις.
   Τοσο στο σχολειο οσο και στο κοινωνικο περιβαλλον τους.
   Οφειλεται στο οτι η παιδεια ειναι προνοια ενος συστηματος που εχει μπει απο πολλα χρονια, και λειτουργει πολυ καλα, ασχετα απο τις αλλαγες που φερνουν οι εκαστοτε εκλογες.

   Στο καντονι της Ζυριχης τα ζωα εχουν τον δικηγορο τους, κρατικο υπαλληλο, ο οποιος πληρωνεται απο τους πολιτες.
   Το ονομα του: Antoine F. Goetschel, ελβετος.
   Σας στελνω ενα λινκ, στα γερμανικα, με μια συνεντευξη που εδωσε στη γερμανικη εφημεριδα «die Welt». Ειναι λιγο παλιο, 2010.
   Ο δημοσιογραφος του ειπε: «Η Ελβετια το οφειλει σε σας -μεταξυ αλλων-το οτι εχει την πιο αυστηρη νομοθεσια του κοσμου για την προστασια των ζωων. Καθοριζει ακομα και πως πρεπει να κρατουνται τα ινδικα χοιριδια»!

   Δεν καταλαβαινω λοιπον σε ποια βαση κανετε τη συγκριση.
   Υπαρχουν πολλοι που κανουνε και στην Ελλαδα καταγγελιες, αλλα δεν κουνιεται κανενα οργανο, γιατι χωρες σαν την Ελλαδα δεν ειχαν ποτε συστημα, ειχαν κυβερνησεις.
   Ακομα και αν υπαρχει η καλη προθεση της καταγγελιας, αποδυναμωνεται με τα χρονια οταν οι πολιτες ερχονται αντιμετωποι καθημερινα με την αδιαφορια, την απαθεια, και κυριως την επαγγελματικη ασυνειδησια των κρατικων φορεων.
   Και απο την αλλη μερια, οι ανθρωποι εκεινοι που πασχιζουν καθε μερα να διορθωσουν οπως μπορουν αυτη την τραγικη κατασταση με το ελληνικο Νταχαου ζωων, δεν νομιζω οτι αξιζουν μια τετοια εκφραση εκ μερους σας, οπως: «ετσι να καραφλιασετε λιγο»!
   Και στην πλειονοτητα, αυτοι οι ανθρωποι γραφουν εδω.
   Ξερουν κι αυτοι τι γινεται σε αλλες, ανεπτυγμενες χωρες, δεν περιμενουν να τους το πειτε εσεις.
   Ξερουν κι αυτοι οτι ο αγωνας τους ειναι αδυσωπητος γιατι ειχαν την ατυχια να γεννηθουν σε μια χωρα που αντιμετωπιζει τα ζωα σαν σακκια πατατες, κι οχι σαν εμψυχα οντα, οπως στην Ελβετια!!
   Αλλα αυτο δεν τους εμποδιζει να συνεχιζουν τον αγωνα τους με οσες δυναμεις εχουν.
   Προσπαθειστε να τους βοηθησετε, να τους εμψυχωσετε και να τους στηριξετε οπου και οταν το χρειαζονται.
   Για να εχουν και καποια χρησιμοτητα τα σχολια.
   Venus

 5. chris

  Καπως ετσι αντμετωπιζουν ενεργοι το ξαναλεω ενεργοι πολιτες τα ζωα γενικοτερα..και δεν ειναι δουλεια του καθε βλαχοδημαρχου! Ο συλλογος τους λειτουργει απο το 1849 ετσι να καραφλιασετε λιγο!

  18http://www.20min.ch/schweiz/basel/story/20330826
  http://www.tbb.ch/index.php?id=313

 6. ρούλης

  Καλή χρονιά Κυριά Ηλιοπούλου.

  Τελικά θα συνεχίζουν για πολύ ακόμα να προάγουν την ζωοφιλία και να μολύνουν το οπτικό μας πεδίο, σχόλια τύπων που ''γαμάνε τα νεκρά'' κάποιων άλλων;

  Ένα φιλτράρισμα δεν βλάπτεί.

 7. marinaki

  φιλοζωοι θα πάρουν τα ζώα στα σπίτια τους αυτό ειναι το μόνο σίγουρο ....εσέεεεενα το δίποδο ζώωωωωωωωωοοοοοοοο παλιομαλάαααααααακααααααα θέλω να δώ ποιός θα σε πάααααρει σπίτι τουυυυ......και ποιός θα σε στηρίξει στις επόμενες εκλογές αν συνεχίσεις να λές τις μαλακίιιιιεεεεεεεες που λες???????? ασιχτίιιιιρ χριστουγεννιάαααατικαααααα.......όλοι σας κομματικάααααααααα σκουπίιιιιιδια που πήρατε μια θέση ευθύνης και την μετατρέψατε σε μάσα ξάπλαααααα και ρεμούυυυυυυυλα????? παλιοκαθήηηηκια του κερατάααααααα γελοίοι που είσαστε εσείς για εξουσίαααααα!!!!!!!!!! είσαστε εσείς ικανοί να λύσετε προβλήματα του τόπου....της κοινωνίας .....των ανθρώπων????????????? ξευτιλισμέεεεεεεενοι .......βάλτε και λίγο το μυαλό σας να δουλέψειιιιιιιιιι που έχει πιάσει μούυυυυυυχλα απο την ακινησίαααααααα.....και φιάχτε καταφύγια και δομές για τα δύστυχα και άτυχα ζώα που στηρίζονται σε ανθρώπους κι όχι σε αποβράσματα σαν και του λόγου σας ..........έχετε δυνατότητες ...έχετε κονδύλια που κάθονται και σας περιμένουνε ...έχετε ΕΣΠΑ.....έχετε δυνατόοοοοτητεεεεες ....αι στο διάααααααααολο τελικάααααααα άχρηστοι που έχετε το θράσσος να βγάζετε και λόγους και να λέτε ότι σας κατέβει .........κουραδόοοοομαγκεεεεες!!!!!!!!!!!!!

 8. Βασίλης

  Αλήθεια θα έρθει η ώρα να ασχοληθεί και η εισαγγελεία με τα έργα και τις ημέρες του Πέτρου Αγγελίδη στις Σέρρες; Για να μάθουμε όλοι πού πάνε τα 100 χιλιάρικα που δίνει κάθε χρόνο λέει για τα αδέσποτα, και για τις σχέσεις του εν λόγω δημάρχου με "αλλεργικούς" κτηνιάτρους και για τη σχέση του με μπόγιες και λοιπά αποβράσματα...και γενικά εν τέλει....για τα εκατομμύρια που πέρασαν από αυτό τον δήμο επί δημαρχίας Αγγελίδη.

  Αν ο δήμαρχος είναι καθαρός, ας ανοίξει τις πόρτες του δήμου του λοιπόν στην εισαγγελία, να μάθουν και οι Σερραίοι ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της πόλης τους.

 9. κατερινα

  Σκατοψυχε.....
  εχεις υποχρέωση όπως όλοι οι αιρετοί να αναλάβεις τις ευθυνες του δήμου σου καθίκι του κερατά.....
  μήπως βάζεις εσύ τις φόλες.....
  ψόφο στον δήμαρχο.........

 10. ρουλης

  Κυρία Ηλιόπουλου μεριμνήστε σας παρακαλώ ώστε να μην μολύνουν την προσπάθεια σας με τις πνευματικές ακαθαρσίες τους, εμφανώς διαταραγμένοι τύποι.
  Είναι κρίμα να χαρακτηρίζονται όλοι, από μια μερίδα ανοήτων που δε βουτάει τη γλώσσα λίγο στο μυαλό της πριν μιλήσει.

  Σας παρακαλώ πολύ.

 11. Θάνος

  Το 99,5% των ανθρώπων, έχει έναν ταλιμπάν μέσα του που διψάει για τζιχάντ. Τον οποίο κηρύσσει μόλις βρει εύκολο θύμα.
  Τα σκυλιά είναι από τα ευκολότερα θύματα.

 12. ΑΔΕΣΠΟΤΗ

  Εδώ στο Καρπενήσι μόλις πλησιάζει η οιαδήποτε γιορτή, οι φόλες θερίζουν ψυχές... για να χαρούν "ανενόχλητοι" τη γιορτή της Χριστιανοσύνης ή τις εθνικές εορτές!!!

 13. αννα

  ο καραγκιοζης γιατρος και ο ταδε aggelidis δημαρχος. Ποιοι ψηφιζουν τετοιους αχρηστους αστοιχειωτους και πισω απ τις λασπες τυπους; ΝΤΡΟΠΗ ρεεεε μπουζουκοκεφαλε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.