Στηρίξτε μας

Υπέρ της κακοποίησης των ζώων με παστούρες ο βουλευτής της ΝΔ Mάρκος Καφούρος που ζητάει να εξαιρεθούν οι κυκλαδίτες κτηνοτρόφοι (βίντεο)

14 Μαρτίου 2024 08:00 | Καταγγελίες
Υπέρ της κακοποίησης των ζώων με παστούρες ο βουλευτής της ΝΔ  Mάρκος Καφούρος που ζητάει να εξαιρεθούν οι κυκλαδίτες κτηνοτρόφοι (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το παστούρωμα που είναι η παραδοσιακή μέθοδος δεσίματος των ποδιών των ζώων ώστε να βόσκουν χωρίς επιτήρηση και να μην μπορούν να τρέξουν ή πηδήξουν είναι μια ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης την οποία το www.zoosos.gr συστηματικά αναδεικνύει εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια.Στις Κυκλάδες ειδικά η κακοποίηση κάθε είδους ζώου με τις παστούρες - τα σχοινιά που οι κτηνοτρόφοι δένουν εφ’ όρου ζωής τα ζώα τους - είναι συστηματική και συνεχίζεται κυρίως στις απομακρυσμένες και μη τουριστικές περιοχές παρά το γεγονός ότι και με νόμο από τον Σεπτέμβριο του 2021 (ν. 4830/2021) το παστούρωμα απαγορεύεται.

Παρά το γεγονός ότι ιππίατροι και κτηνίατροι, ειδικοί για την υγεία των ζώων, έχουν επισημάνει πόσο κακοποιούνται τα ζώα όταν είναι με δεμένα τα πόδια μεταξύ τους ή με δεμένα τα πόδια και το κεφάλι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάρκος Καφούρος, υποστηρίζει ότι αυτά δεν ισχύουν. Για εκείνον το να δένεις τα πόδια ενός ζώου και αυτό να μένει έτσι για όλη του της ζωή και να μην μπορεί να κινηθεί φυσιολογικά δεν είναι μαρτύριο. Αντιθέτως είναι «σωτήριο μέσο για το οικοσύστημα των νησιών μας» τονίσει σε ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή υποστηρίζοντας τους βασανιστές των ζώων.

Ο κ. Καφούρος ζητάει σαφώς να υπάρχει αλλαγή στον νόμο και υιοθετεί για ψηφοθηρικούς λόγους τα επιχειρήματα των κτηνοτρόφων οι οποίοι θέλουν να έχουν μεν ζώα αλλά δεν θέλουν να πληρώνουν αυτούς που θα τα επιβλέπουν κατά τη βόσκηση. Και έτσι τα δένουν για να μην μπορούν να κινηθούν φυσιολογικά και ουσιαστικά τα βασανίζουν μέχρι θανάτου…

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε βλέπετε τι υφίστανται τα παστουρωμένα ζώα και πως δεν πρόκειται για τίποτε σωτήριο αλλά μόνο για μαρτύριο…

Φωτογραφίες παστουρωμένων ζώων στα πόδια ή και στο κεφάλι. Κατσίκες, πρόβατα, αγελάδες, ιπποειδή με τεράστιες πληγές από τα σχοινιά υποφέρουν για όσο ζουν. Κάποια τελικά χάνουν τα άκρα τους...

 

Η ερώτηση που κατατέθηκε 12 Μαρτίου

«Προς: Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Προβλήματα από την νομοθετική εφαρμογή της πεδίκλωσης (μπαστούρας)

και τα υπέρογκα επιβαλλόμενα πρόστιμα.

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από τα συνεχόμενα ψηφίσματα και τις αποφάσεις διαφόρων φορέων της Π.Ε. Κυκλάδων που ενδεικτικά αναφέρω:

-Ψήφισμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου,

-Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου,

-Επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου Κυκλάδων,

-Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου,

-Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κέας

-Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ίου

-Κείμενο Συμπερασμάτων Αποφάσεων και Ψηφισμάτων Περιφερειακής Ένωσης Κυκλάδων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ανωτέρω φορείς, εκφράζοντας την άποψη των αγροτών και των αγροκτηνοτρόφων των Κυκλαδίτικων νησιών μας, ενίσταται έντονα κατά της οριζόντιας εφαρμογής των μέτρων σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 4235/2014 & 4830/2021, σε αντιδιαστολή με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, έτσι όπως κατοχυρώνεται από την Ελληνική συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 101 παρ. 4) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (Συνθήκη της Λισσαβόνας - άρθρο 173).

Οι Κυκλαδίτες νησιώτες μας, είχαν πάντοτε πολύτιμο και καθημερινό σύντροφο και σύμμαχο στον αγώνα της επιβίωσης τα παραγωγικά ζώα, τα ζώα εργασίας και τα ζώα συντροφιάς, με τα οποία είχαν καθημερινή σχέση φροντίδας, αγάπης, στοργής και αφοσίωσης.

Χάρις σε αυτά εξασφάλιζαν, βοήθεια στις αγροτικές εργασίες (όργωμα, αλώνισμα, μεταφορές), τροφή για την οικογένεια (γάλα, αυγά, κρέας), πρώτη ύλη για τα ρούχα, τα χαλιά, τα σκεπάσματα, υποδήματα, (μαλλί, δέρμα), λίπασμα για τις καλλιέργειες (κοπριά).

Το ξηροθερμικό κλίμα των νησιών, οι ισχυροί άνεμοι, η έλλειψη νερού, ο μικρός και κατακερματισμένος κλήρος, η έλλειψη πεδιάδων, το έντονο ανάγλυφο που είναι κυρίως ορεινό με πλαγιές και με μεγάλες κλίσεις, οδήγησε σε διαμορφωμένες αναβαθμίδες, τις λεγόμενες "πεζούλες-λουριά", δηλαδή σε μικρές και μεσαίες επιφάνειες, εύφορης και καλλιεργήσιμης γης, τα όρια των οποίων οριοθετούνται από πέτρινους τοίχους (τις λεγόμενες ξερολιθιές).

Η ανάγκη για την πλήρη αξιοποίηση της ελάχιστης τροφής που υπήρχε, δημιούργησαν ειδικές συνθήκες για την ελεύθερη εκτροφή των παραγωγικών ζώων στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Υιοθέτησαν πρακτικές συνήθειες όπως την ιπποπέδη (μπαστούρα), προκειμένου τα ζώα:

- να μην δραπετεύουν

- να μην εισβάλουν ανεξέλεγκτα σε ξένες ιδιοκτησίες προκαλώντας ζημιές

- να μην καταστρέφουν το περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη βόσκηση

- να μην καταστρέφουν τις αναβαθμίδες από την άτακτη κίνησή τους.

Το μέσο που διασφαλίζει τον περιορισμό των ζώων, στα όρια που επιθυμεί ο κτηνοτρόφος, είναι το πεδίκλωμα (μπαστούρα), ένα μέσο που χρησιμοποιείται από εκατοντάδων χρόνων και διασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στο ιδιαίτερο περιβάλλον του νησιωτικού οικοσυστήματος.

 

Δύο πράγματα είναι βέβαιο ότι ισχύουν και είναι αδιαμφισβήτητα:

α) τα κτηνοτροφικά προϊόντα που αναφέρθηκαν δεν μπορεί να παράγονται από κακοποιημένα, βασανισμένα, εγκαταλειμμένα, διψασμένα και υποσιτισμένα ζώα που η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και υποφέρουν,

β) οι κυκλαδίτες κτηνοτρόφοι αγαπούσαν και αγαπούν τα ζώα τους και σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι σαδιστές και βασανιστές ζώων, ούτε να διατηρούν ζώα που δεν παράγουν το μέγιστο που μπορούν και τα οποία να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη ζωή τους, με τεράστια οικονομική ζημιά για τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Οι Κυκλαδίτες κτηνοτρόφοι είναι πραγματικά απελπισμένοι με την οριζόντια εφαρμογή του νόμου για την ιπποπέδη (μπαστούρωμα), που είναι μια παράδοση αιώνων, καθώς και με διάφορες προσπάθειες να παρουσιάζονται ως βασανιστές και κακοποιητές των ζώων τους.

Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά αυτές είναι ελάχιστες και πρώτοι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, τους νουθετούν, τους κατακρίνουν και τους απομονώνουν. Επισημαίνουμε ότι η τεχνολογία πλέον παρέχει μέσα φιλικά για τα ζώα, που δεν πληγώνουν τα ζώα (πχ με αυξημένη ελαστικότητα ή με βαμβακερή υφή), τα οποία ο νομοθέτης δεν έλαβε καθόλου υπόψη.

Τα επιβαλλόμενα σήμερα πρόστιμα είναι εξοντωτικά, της τάξης των 10.000 ευρώ ανά ζώο και οι συνέπειες εξ΄ αιτίας των προστίμων, είναι να εγκαταλείπεται συλλήβδην η κτηνοτροφία στα νησιά.

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως οι κυκλαδίτες νησιώτες μας, η ιπποπέδη (μπαστούρα) δεν αποτελεί κακοποίηση των ζώων, αλλά σωτήριο μέσο για το οικοσύστημα των νησιών μας.

Για τους λόγους αυτούς οι φορείς καλούν τους αρμόδιους να αφουγκραστούν την αγωνία των αγροκτηνοτρόφων μας και να νομοθετήσουν λαμβάνοντας υπόψη τους, την ιδιαίτερη νησιωτικότητα και τη γεωμορφολογία της – μη συγκρινόμενη με την ηπειρωτική – πεδινή Ελλάδα, και όχι τη γενίκευση της νομοθεσίας για τα πεδικλωμένα ζώα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Υπάρχει βούληση για νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη τη νησιωτικότητα όπως επιβάλλεται από την Ελληνική συνταγματική πρόβλεψη και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία;
  2. Είστε σύμφωνοι με την εξαφάνιση της κτηνοτροφίας στα νησιά, σκοπεύετε να λάβετε μέτρα που θα άρουν μια αδικία σε βάρος των ανθρώπων της παραγωγής;
  3. Τι νομοθετικά μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την εξαίρεση από το άρθρο 23 του ν.4235/2014 αναφορικά με τα παραγωγικά ζώα, με αλλαγή της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα πρέπει σαφώς να καταργεί ή να επαναδιατυπώνει στην σωστή της διάσταση την παράγραφο (α) του άρθρου 24 του ν.4830/2021, καθώς και τον δραστικό εξορθολογισμό των επιβληθέντων υπέρογκων προστίμων;
  4. Έχουν διερευνηθεί φιλικά προς τα ζώα υλικά (πχ με αυξημένη ελαστικότητα ή με βαμβακερή υφή), τα οποία παρέχει η τεχνολογία και καθιστούν την ιπποπέδη ανώδυνη, προκειμένου αφενός να παρασχεθούν στους κτηνοτρόφους μας, αφετέρου να αποποινικοποιήσουν την ιπποπέδη;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθήνα 12 Μαρτίου 2024

Mάρκος Εμμ.Καφούρος

Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ.».

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4830/2021: Κακοποίηση το παστούρωμα με ποινές χρηματικές και φυλάκισης - Τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο για τους παραβάτες

Τήνος: Αγελάδες παστουρωμένες με δεμένα ποδιά στη μέση του δρόμου στα Δύο Χώρια (βίντεο)

Και ο Δήμος Άνδρου υπέρ του βασανισμού και της κακοποίησης των ζώων με παστούρα (βίντεο)

Ρόδος: Κτηνοτρόφος απειλεί δημόσια να σκοτώσει φιλόζωη επειδή τον κατήγγειλε για το παστούρωμα κατσικιών (βίντεο)

Μύκονος: Γαϊδούρια χωρίς νερό όλη μέρα στον ήλιο με δεμένα τα πόδια με παστούρα

Μύκονος: Κατσίκες με δεμένα τα πόδια με παστούρα

Γαϊδούρι με δεμένα τα πόδια με παστούρα ανάμεσα στ’ αυτοκίνητα στη Μύκονο

Στη Μύκονο η κακοποίηση ζώων και των αγελάδων με παστούρα είναι κανόνας

Ακόμα ένα άλογο με δεμένα τα πόδια στη Μύκονο κακοποιείται από τον ιδιοκτήτη του

Μύκονος: Τουρίστας καταγγέλλει την κακοποίηση γαϊδουριών που είναι με δεμένα τα πόδια όλη μέρα στον ήλιο χωρίς νερό

Μύκονος: Πρόβατα με δεμένα πόδια με παστούρα τρέχουν ανάμεσα σε οχήματα (βίντεο)

Ακόμα μια αγελάδα παστουρωμένη με δεμένα τα πόδια κακοποιείται στη Μύκονο (βίντεο)

Μύκονος: Εξαφάνισε τις αγελάδες που κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από τις πληγές που προκάλεσε στα πόδια τους (βίντεο)

Μύκονος: Γάιδαρος ολημερίς κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό με δεμένα τα πόδια

Παντού και στη Μύκονο ζώα με δεμένα τα πόδια (βίντεο)

Ο δήμαρχος Μυκόνου θαυμάζει τα παστουρωμένα πρόβατα & ανεβάζει βίντεο στο instagram

Τήνος: Σχηματίζεται δικογραφία για κτηνοτρόφο που κακοποιεί αγελάδα με παστούρα (βίντεο)

Λέσβος: Πρόστιμο και δικογραφία σε βάρος άνδρα για κακοποίηση αγελάδας με παστούρα

Έτσι κακοποιούν τα ζώα και στη Σέριφο – Άλογο με παστούρα (δεμένα πόδια) σε ταράτσα κτιρίου

Θα βρει η Αστυνομία ποιος κακοποιεί αγελάδες και ταύρους στη Σέριφο; (Βίντεο)

Αγελάδες με δεμένα τα πόδια όλη μέρα στον ήλιο χωρίς νερό στη Σέριφο (βίντεο)

Κατσίκες και άλλα ζώα με δεμένα τα πόδια βλέπουν οι τουρίστες και στη Σέριφο (βίντεο)

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: Το παστούρωμα είναι βαριάς μορφής κακοποίηση ζώου (βίντεο)

Βοήθησε να σταματήσει το παστούρωμα – Κάνε καταγγελία (βίντεο)

Καθηγητές Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.: Απαράδεκτη, απαρχαιωμένη, βάρβαρη τεχνική ακινητοποίησης το παστούρωμα και πρέπει να απαγορευτεί

Και στην Πάρο κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να κακοποιούν τα ζώα τους με την παστούρα (βίντεο)

Κατήγγειλε το παστούρωμα των ζώων στη Πάρο και οι αρμόδιοι προσπαθούσαν να την αποτρέψουν! (Βίντεο)

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Καταγγείλτε το «παστούρωμα» των ζώων που γίνεται κυρίως στα νησιά!

Ελίζα Γκέσκου: Γιατί λέμε όχι στο παστούρωμα των ζώων

Κιβωτός Μυτιλήνης: Πριν σφάξουν τον ταύρο τον βασάνισαν περιφέροντας τον με δεμένο το κεφάλι στο πόδι του

Λέσβος: Πρόστιμο 1.000 € για την κακοποίηση αγελάδων με παστούρα

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες υποστηρίζουν ότι η παστούρα δεν είναι βασανιστήριο για τα ζώα και ζητούν να μην διώκονται οι δράστες (βίντεο)

Εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την προστασία των ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών)

Ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κιμώλου ζητάει να μην διώκονται ποινικά οι βασανιστές ζώων στην Κίμωλο (βίντεο)

Τι αναφέρει για το παστούρωμα, το δέσιμο των ποδιών των ιπποειδών η νέα εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. (βίντεο)

Και ο Δήμος Κέας (Τζια) υπέρ του βασανισμού και του παστουρώματος των ζώων (βίντεο)

Κατήγγειλε στην Εισαγγελία την κακοποίηση κατσικιών που εντόπισε με δεμένα τα πόδια στις Ποίσσες της Κέας (βίντεο)

Τουρίστρια κατήγγειλε στην Εισαγγελία Σύρου την κακοποίηση ζώων (γαϊδουριών, προβάτων, κατσικιών) στην Κύθνο

Γεμάτη η Πάρος με ζώα που υποφέρουν με δεμένα τα πόδια διά βίου (βίντεο)

Συλλήψεις στην Κίμωλο για κακοποίηση ζώων με παστούρες (βίντεο)

Κατσίκες και άλλα ζώα με δεμένα τα πόδια βλέπουν οι τουρίστες και στη Σέριφο (βίντεο)

Έκκληση για τον γάιδαρο που τουρίστας εντόπισε με δεμένα τα πόδια όλη μέρα στον ήλιο στη Φολέγανδρο

Ο αντιδήμαρχος Κάσου δημοσιεύει βίντεο με κακοποίηση πρόβατου αλλά δεν εξηγεί αν κατήγγειλε το έγκλημα

«Ειδυλλιακές» εικόνες με ζώα που κακοποιούνται καταγράφουν τουρίστες και στη Σίφνο

Τουρίστρια βρήκε στη Φολέγανδρο γάιδαρο με δεμένα τα πόδια

Διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση γαϊδουριού με παστούρα στον Σκόπελο Λέσβου (βίντεο)

Τουρίστας βρήκε γαϊδούρι με δεμένα τα πόδια στον ήλιο χωρίς νερό στην Τήνο

Άλογο με δεμένα τα πόδια με παστούρα και καδρόνι στον Άγιο Γεώργιο Σαντορίνης (βίντεο)

Το πρώτο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση αλόγου με παστούρα στη Λέσβο

Λέσβος: Εγκατέλειψε το γαϊδούρι για να πεθάνει αφού του έδεσε με σύρμα το πόδι

I. Μποτετζάγιας: Το παστούρωμα των ζώων είναι βασανιστήριο και ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης (ηχητικό)

Ακόμα μια αγελάδα παστουρωμένη με δεμένα τα πόδια κακοποιείται στη Μύκονο (βίντεο)

Σαντορίνη: Υπερφορτωμένα γαϊδούρια μεταφέρουν απορρίμματα στα Φηρά (βίντεο)

Έτσι βασανίζουν οι Παριανοί και τις αγελάδες δένοντας τα πόδια των ζώων (βίντεο)

Και η ανεπαρκής αστυνομική δύναμη στη Σαντορίνη αιτία ασυδοσίας και της συνέχισης της κακοποίησης των ζώων σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας

Bίντεο στο Instagram δείχνει πως αγωγιάτης πλακώνει στο ξύλο γαϊδούρι στη Σαντορίνη

Πλήθος ζώων κακοποιείται διά βίου στη Σαντορίνη και οι αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν

Ρ. Ρούσσου: Δυστυχώς η κακοποίηση γαϊδουριών & μουλαριών στη Σαντορίνη δεν είναι εξαίρεση είναι κανόνας (ηχητικό)

Δεν πρόκειται για εξαίρεση ή μεμονωμένα περιστατικά η κακοποίηση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη είναι συστηματική (βίντεο)

Δήμαρχος Θήρας: Εξαίρεση η κακοποίηση του υπερφορτωμένου γαϊδουριού στη Σαντορίνη (βίντεο)

Βίντεο αποδεικνύει πόσο κακοποιούνται τα γαϊδούρια στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: Εγκατέλειψε το τυφλό γέρικο μουλάρι έξω από το καταφύγιο

Ζητούν απ' τις αρχές να σταματήσουν το παστούρωμα, τον βασανισμό ζώων με δέσιμο ποδιών & κεφαλιού (βίντεο)

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Συλλήψεις στην Κίμωλο για κακοποίηση ζώων με παστούρες (βίντεο)

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Ελίζα Γκέσκου: Γιατί λέμε όχι στο παστούρωμα των ζώων

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Σύρος: Η παστούρα σάπισε το πόδι της κατσίκας

Έτσι βασανίζουν οι Παριανοί και τις αγελάδες δένοντας τα πόδια των ζώων (βίντεο)

Πάρος: Αγελάδα με δεμένα τα πόδια & το κεφάλι κακοποιείται συστηματικά από τον ιδιοκτήτη της

Γάιδαρος με δεμένα και τα τέσσερα πόδια κακοποιείται στην Παροικιά της Πάρου

Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου

Σκελετωμένα και παστουρωμένα άλογα με δεμένα τα πόδια διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Γέννησε το πουλαράκι με τα πόδια της δεμένα;

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στα Μάρμαρα της Πάρου (βίντεο)

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για το παστούρωμα των ζώων στην Πάρο

Πρόβατο με δεμένα τα πόδια ζωντανό ντεκόρ μέσα στη φάτνη στο Καστράκι της Νάξου

Με δεμένα όλα τα πόδια και μια ξύλινη ράβδο στο λαιμό βασανίζει τις κατσίκες στην Νάξο

«Παστουρωμένα» τα ζώα και στη Ζάκυνθο

Τι βλέπει ο τουρίστας στη Σίκινο; Τους βοσκούς να βασανίζουν κατσίκες (βίντεο)

Καταγγείλτε το «παστούρωμα» των ζώων που γίνεται κυρίως στα νησιά!

Πρόβατα δεμένα διά βίου με μαρτυρικό τρόπο στην Κοίτα της Μάνης

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο (βίντεο)

Συστηματική η κακοποίηση των κατσικιών και άλλων ζώων και στην Τήνο (βίντεο)

Λακωνία: Ο γάιδαρος ζει ένα διαρκές μαρτύριο με τα πόδια του δεμένα

Λακωνία: Αναζητούν το γαϊδουράκι που κακοποιεί ο ιδιοκτήτης του δένοντας του τα πόδια

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Φούτια Λακωνίας: Με κομμένο πόδι εντοπίστηκε άλογο που κακοποίησε άγρια ο ιδιοκτήτης του (βίντεο)

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας: Πέταξαν το αλογάκι για να πεθάνει αφού το βασάνισαν δένοντας του τα πόδια

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την κακοποίηση των αλόγων που βρέθηκαν κοντά στο Προσήλιο Ιωαννίνων (βίντεο)

Τι βλέπει ο τουρίστας στη Σαμοθράκη;

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.