Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
διαβάστε επίσης
Είναι η δεύτερη φορά που σκυλί στο Ηράκλειο της Κρήτης κολλάει μέσα σε λάκκο από μαζούτ. Το 2011 αυτό συνέβη στην περιοχή του λιμανιού και δύο αδέσποτα έχασαν τη ζωή τους ενώ χτες στη Βιομηχανική Περιοχή εντοπίστηκε το τρίτο ζώο που εγκλωβίστηκε στο κολλώδες υγρό, που είναι ρευστή πίσσα ή μαζούτ.
Με ποινή φυλάκισης ενός έτος χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ο άνδρας που συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης να χτυπάει ένα αδέσποτο σκυλί μ’ ένα ξύλο στο οποίο είχε βάλει καρφιά.
Ορτύκια, παγώνια και φραγκόκοτες έχει εγκλωβίσει ο Δήμος Ξάνθης μέσα σε κλουβιά ώστε το θέαμα των αιχμάλωτων πτηνών να το «απολαμβάνουν» τα πιτσιρίκια που παίζουν στην παιδική χαρά (που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο) στην οποία έχει στηθεί αυτός ο παράνομος μίνι ζωολογικός κήπος.