Στηρίξτε μας

Γάιδαρος με δεμένα και τα τέσσερα πόδια κακοποιείται στην Παροικιά της Πάρου

20 Ιουλίου 2013 23:21 | Καταγγελίες
Γάιδαρος με δεμένα και τα τέσσερα πόδια κακοποιείται στην Παροικιά της Πάρου

Δεμένος και στα 4 πόδια στον ήλιο χωρίς τροφή και νερό

Σ’ ένα χωράφι κοντά σ’ ένα ξενοδοχείο στην Παροικιά της Πάρου βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ο γαϊδάρακος, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τουρίστες που τον εντόπισαν να είναι και με τα τέσσερα πόδια δεμένος, χωρίς τροφή, χωρίς νερό και ολημερίς στον ήλιο αφού δεν υπάρχει ίχνος σκιάς κοντά του απευθύνθηκαν στους Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου για να βοηθήσουν το ζώο, για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του!

ParosDonkey (1)

Οι τουρίστες κάθε μέρα από τη στιγμή, που είδαν το μαρτύριο του ζώου, το οποίο τρώει μόνο τα ξερά χόρτα μπορεί να φτάσει, του έδιναν καθημερινά καρότα και μήλα και τον μετέφεραν σ’ ένα σημείο που έχει για κάποιες ώρα λίγη σκιά. Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου αναζητούν τον ιδιοκτήτη του ζώου για να τον ενημερώσουν και να τον συνετίσουν. Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει αυτό το πλάσμα βάσει της κοινής λογικής και της νομοθεσίας εξόφθαλμα κακοποιεί τον γάιδαρο. Οι βάρβαρες αυτές πρακτικές που ανήκουν σε νοοτροπίες άλλων αιώνων πλέον τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης!

ParosDonkey (3)

Τι είναι το παστούρωμα – πεδούκλωμα

Αν τα «βαρελόσκυλα», που φυλάνε τα κοπάδια, είναι η μια πτυχή της κακοποίησης των ζώων, η άλλη πτυχή είναι το βασανιστήριο, που υφίστανται δεμένα τα περισσότερα παραγωγικά ή ζώα εργασίας στην Ελλάδα πριν σφαγιαστούν σε νόμιμα ή παράνομα σφαγεία ή πριν τελειώσει ο κοπιώδης βίος τους.

Οι κτηνοτρόφοι μόλις τα μικρά απογαλακτιστούν τους δένουν, είτε τα δύο μπροστινά πόδια τους, είτε ένα μπροστινό και ένα πισινό (της ίδιας πλευράς), ώστε τα ζώα να μη μπορούν, να τρέξουν, να απομακρυνθούν από την περιοχή βόσκησης ή να σκαρφαλώσουν καταστρέφοντας άλλες καλλιέργειες. Ο βηματισμός τους είναι εξαιρετικά μικρός σε έκταση και γίνεται τελικά βασανιστικός. Γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα, κατσίκια, αρνιά, γελάδια ακόμα γουρούνια παραμένουν έτσι δεμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου τους συνήθως μέχρι τη σφαγή.

Τα σημάδια στους αστραγάλους των ζώων είναι μόνιμα και εμφανή, αφού τα συγκεκριμένα σημεία τελικά ατροφούν από την τριβή και το διαρκές τέντωμα του σχοινιού. Είναι μια ακόμα συμβατική μέθοδος κακοποίησης των παραγωγικών ζώων. Εκείνων των ζώων, που οι κτηνοτρόφοι τα αφήνουν, να βόσκουν «ελεύθερα» με δεμένα τα πόδια, για να παράγουν πιο γευστικό γάλα, για να έχουν πιο γευστικό κρέας, ώστε εκείνοι να βγάζουν τα χρήματα, που χρειάζονται.

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πως τα ζώα υποφέρουν;

Ξανά και ξανά έχουμε γράψει στο www.zoosos.gr για το πώς καθηλώνουν οι κτηνοτρόφοι και τα παραγωγικά και τα λεγόμενα ζώα εργασίας, ώστε αυτά να μην απομακρύνονται και να βόσκουν χωρίς την επίβλεψη τους.

Σε κάθε νησί συναντάμε ζώα σε τέτοια κατάσταση. Από τη Σαμοθράκη μέχρι την Πάρο και από την Κίμωλο μέχρι την Κέρκυρα. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται φυσικά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η λύση είναι μία και μοναδική: Καταγγείλτε ξανά και ξανά αυτούς που κακοποιούν τα ζώα στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών τις οποίες επισκέπτεστε!

Ως επισκέπτες δηλαδή τουρίστες έχετε έναν λόγο παραπάνω να το κάνετε, γιατί σε αυτούς, που κακοποιούν συναισθανόμενα πλάσματα κατά τέτοιο τρόπο, αφήνετε τελικά τα λεφτά σας. Γίνετε γραφικοί και εκνευρίστε εκείνους, που θέλουν, να αποφύγουν την εμπλοκή τους με το θέμα.

Διαμαρτυρηθείτε και στον Δήμο και καταγγείλτε το γεγονός στην Αστυνομία. Ζητήστε να γίνουν συστάσεις και να λυθούν τα ζώα, τα οποία βάρβαροι άνθρωποι τα δένουν έτσι, γιατί απλά τους βολεύει.

Θυμηθείτε πως τα ζώα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ζουν έτσι δεμένα. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η νομοθεσία! Σε αρκετές περιπτώσεις, που έγιναν καταγγελίες για το παράνομο αυτό δέσιμο, τα ζώα λύθηκαν μετά τις συστάσεις της Αστυνομίας προς τους κτηνοτρόφους και τους ιδιοκτήτες τους.

Τολμήστε το! Θα φύγετε από εκεί ανακουφισμένοι, αφού θα έχετε απαλλάξει ένα ζώο από το μαρτύριο του.

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Στα Τμήματα Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων απευθύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με επιστολή του ο Ηλίας Οικονομίδης, διευθυντής  στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ώστε το «παστούρωμα» των ζώων, το οποίο απερίφραστα το χαρακτηρίζει κακοποίηση και ζητάει  να σταματήσει η εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου.

Ο κ. Οικονομίδης βασιζόμενος στα δημοσιεύματα του www.zoosos.gr για τα ζώα, που δένονται έτσι εφ’ όρου ζωής από τους κτηνοτρόφους, τονίζει: «Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας είναι αποδέκτης καταγγελιών για κακοποίηση ζώων (μικρών και μεγάλων μηρυκαστικών, καθώς και ιπποειδών) με τη χρήση σκοινιών για την ακινητοποίησή τους στις εκτροφές (το αποκαλούν ως «παστούρωμα»). Μπορείτε να λάβετε γνώση στα site:

http://www.zoosos.gr/article/2550/apeuthunthekan-sten-eisaggelia-gia-pastouroma-ton-zoon-sten-paro

http://www.zoosos.gr/article/2513/kataggeilte-pastouroma-ton-zoon-pou-ginetai-kurios-sta-nesia

http://www.zoosos.gr/article/3065/etsi-vasanizoun-tis-agelades-kai-sten-teno

http://www.zoosos.gr/article/2522/etsi-vasanizoun-tis-agelades-kai-sta-marmara-tes-parou

Παρακαλούμε όπως στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ Α 240)  και ιδίως του άρθρου  1, να εντείνετε τις ενέργειές σας – πιθανώς σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές – για την άμεση εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου».

Διαβάστε επίσης:

Πάρος: Γέννησε το πουλαράκι με τα πόδια της δεμένα;

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Sini Sgouraki

    Ειμαστε λαος της ντροπης σκατοψυχοι ,το μονο που ξερουμε ειναι να πιπιλιζουμε την καραμελα του πολιτισμου μας ,της κουλτουρας μας και αλλες τετοιες βλακειες για να κοροϊδευομαστε μονοι μας ελεος πια ειμαστε τριτοκοσμικοι για να μην πω χειροτεροι, λυπαμαι πολυ και με πονουν αυτα που γραφω ,αλλα για μενα αυτοι ειναι η αληθεια ,υπαρχουν και πολλοι αξιολογοι Ελληνες πολιτες αλλα δυστυχως τα σκ@τ@ επιπλεουν!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.