Στηρίξτε μας

Γεμάτη η Πάρος με ζώα που υποφέρουν με δεμένα τα πόδια διά βίου (βίντεο)

28 Αυγούστου 2018 07:32 | Καταγγελίες
Γεμάτη η Πάρος με ζώα που υποφέρουν με δεμένα τα πόδια διά βίου (βίντεο)

Σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων στην Πάρο οι κτηνοτρόφοι και όσοι χρησιμοποιούν ζώα για εργασίες ή για εκτροφή (επαγγελματική ή μη) η κακοποίηση των ζώων είναι διαρκής και απολύτως αποδεκτή από την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα και οι λιγοστοί, που αντιδρούν, να αναγκάζονται να σιωπήσουν υπό το βάρος των απειλών, συχνά εξαιτίας της ανάγκης να προστατεύσουν από πράξεις αντεκδίκησης τα δικά τους ζώα ή ακόμα και μέλη της οικογένειας τους.

AgeladaDemenaPodiaDriosAvgoustos2018 2Αγελάδες με δεμένα τα πόδια στην περιοχή του Δρυού.

Σε κάθε γωνιά του νησιού βλέπεις μικρά κοπάδια με πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και σχεδόν όλα τα ζώα έχουν δεμένα τα πόδια τους συχνά και τα τέσσερα, ακόμα και σε χωράφια που είναι περιφραγμένα και δεν υπάρχει γι' αυτά τα πλάσματα τρόπος διαφυγής. Βλέπεις αγελάδες με δεμένα και τα πόδια και το κεφάλι - διαρκώς σκυμμένες - και ιπποειδή συνήθως γαϊδούρια και μουλάρια να είναι όλη μέρα στον ήλιο, δεμένα σε σημείο που δεν υπάρχει ίχνος σκιάς με δεμένα φυσικά τα άκρα τους με λιγοστό ή καθόλου νερό κοντά τους…

ProvataDemenaPodiaDriosParosΣχεδόν όλα τα πρόβατα με δεμένα τα πόδια στον Δρυό της Πάρου.

Τα βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα στο www.zoosos.gr τα λάβαμε από τουρίστες οι οποίοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τον Αύγουστο στο νησί βρήκαν παστουρωμένα ζώα στην περιοχή του Άσπρου Χωριού, του Δρυού, της Κακάπετρας.

AgeladaDemenaPodiaDriosAvgoustos2018 1Αγελάδες με δεμένα τα πόδια στην περιοχή του Δρυού.

Το παστούρωμα, το δέσιμο των άκρων των ζώων συχνά και του κεφαλιού τους είναι κανόνας, αν και είναι ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης και διώκεται ποινικά. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις που Αστυνομία πάει επί τόπου για έλεγχο διαπιστώνει το έγκλημα αλλά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κυκλάδων τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα με αποτέλεσμα οι βασανιστές ζώων να γλυτώνουν από τις κυρώσεις, τα διοικητικά πρόστιμα, τη διαδικασία της σύλληψης και της εκδίκασης της υπόθεσης με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων.

GaidarosDemenaPodiaKakapetraParosAvgoustos2018Άλογο με δεμένα τα πόδια στα Κακάπετρα στο ίδιο χωράφι με έναν γάιδαρο που είναι στην ίδια κατάσταση.

Επιχείρημα τους είναι συνήθως το «ζώα είναι πως θες να τα έχουν;» και αυτό είναι κάτι που διαρκώς λένε σε όσους διαμαρτύρονται για την ασυδοσία. Οι ευθύνες της τοπικής κοινωνίας και των κτηνιάτρων (ευτυχώς όχι όλων) στην συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων και εγκληματιών τεράστιες.

DriosHartisAvgoustos2018Στον δρόμο από Δρυό προς παραλία Πυργάκι στον κόκκινο κύκλο βρίσκονται πρόβατα με δεμένα τα πόδια και στον μαύρο κύκλο οι δύο αγελάδες με δεμένα τα πόδια.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει και στις Κυκλάδες – όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας – η κακοποίηση των ζώων είναι σχεδόν κανόνας και όχι εξαίρεση. Θυμίζουμε ότι για το θέμα της κακοποίησης κάθε είδους ζώου και ειδικά για το παστούρωμα ο Δημήτρης Αυγερινός, αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων υπογράφει τη διαταγή - που εκδόθηκε στις 14-5-2018 - προς τους αστυνομικούς σταθμούς και τμήματα των νησιών, η οποία τους εφιστά την προσοχή για το θέμα, τους ζητάει επί της ουσίας να εφαρμόζουν τη νομοθεσία, ενώ υπάρχει ειδική μνεία για το παστούρωμα, δηλαδή το δέσιμο των ποδιών και του κεφαλιού των ζώων.

KatsikaDemenaPodiaAsproHorioParosAvgoustos2018 1Οι κατσίκες με δεμένα τα πόδια βρίσκονται σε περιφραγμένο χωράφι στην είσοδο του Άσπρου Χωριού στον δρόμο από Παροικιά προς Δρυό.

Η διαταγή αναφέρει μεταξύ άλλων «να διενεργηθούν στις νήσους αρμοδιότητάς σας και ειδικά στις νήσους Τήνο, Αμοργό και Φολέγανδρο τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κακοποίησης ζώων με τη μέθοδο του “παστουρώματος”».

KakapetraHartisTo χωράφι στα Κακάπετρα που βρίσκεται ο γάιδαρος και το άλογο.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει η παστούρα, (ή μπαστούρα ή διπούτσα ή πεδούκλι) είναι βασανιστήριο, στερεί από τα ζώα τη δυνατότητα να περπατήσουν φυσιολογικά και να σταθούν σε όρθια στάση καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι δεν δένουν μόνο τα άκρα των ζώων μεταξύ τους, αλλά και το κεφάλι με τα πόδια, ώστε τα γαϊδούρια, μουλάρια, αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, κ.ά. να μην μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να φάνε καρπούς δέντρων και άλλα φυτά.

Αύγουστος 2018: Παστουρωμένα ζώα σε Δρυό, Άσπρο Χωριό, Κακάπετρα

Παλιότερα βίντεο με παστουρωμένα ζώα στην Πάρο

Διαβάστε επίσης:

Διαταγή της Ελληνικής Αστυνομίας για ελέγχους σχετικά με κακοποίηση και παστούρωμα ζώων στις Κυκλάδες

Εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την προστασία των ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών)

Τι αναφέρει για το παστούρωμα, το δέσιμο των ποδιών των ιπποειδών η νέα εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. (βίντεο)

Πάρος: Αγελάδες με δεμένα τα πόδια όλη μέρα στον ήλιο στην Παροικιά (βίντεο)

Αθωώθηκε άνδρας που είχε αλυσοδεμένες στα πόδια και στο κεφάλι τις αγελάδες του στη Χρυσή Ακτή Πάρου

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Πάρος: Αγελάδα με δεμένα τα πόδια & το κεφάλι κακοποιείται συστηματικά από τον ιδιοκτήτη της

Ελίζα Γκέσκου: Γιατί λέμε όχι στο παστούρωμα των ζώων

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Έτσι βασανίζουν οι Παριανοί και τις αγελάδες δένοντας τα πόδια των ζώων (βίντεο)

Γάιδαρος με δεμένα και τα τέσσερα πόδια κακοποιείται στην Παροικιά της Πάρου

Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου

Σκελετωμένα και παστουρωμένα άλογα με δεμένα τα πόδια διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Γέννησε το πουλαράκι με τα πόδια της δεμένα;

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στα Μάρμαρα της Πάρου (βίντεο)

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για το παστούρωμα των ζώων στην Πάρο

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

    Επιμένω ότι οργανωμένα αυτές οι εικόνες πρέπει να φτάσουν στα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού με την βοήθεια και των ζωόφιλων εκεί! Μην περιμένετε από τα υποκείμενα αυτά ευαισθησία, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν απλά είναι αδίστακτοι εγκληματίες! Επιμένω στην ανάγκη δημιουργίας application που θα κατεβαίνει δωρεάν στα κινητά και το οποίο θα διαδώσουμε οι φιλόζωοι σε όλη την χώρα αλλά και σε τουρίστες και το οποίο θα καταγράφει τα πάντα μέσα από τις καταγγελίες των χιλιάδων που θα το έχουν κατεβάσει! Τα φιλόζωα νησιά θα κερδίζουν κόσμο οι υπόλοιποι θα χάνουν ! Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν ! Με τις ......κατάρες δεν βγαίνει τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.