Στηρίξτε μας

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο (βίντεο)

22 Νοεμβρίου 2012 15:13 | Καταγγελίες
Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο (βίντεο)

Λίγο έξω από τη Χώρα της Τήνου σ’ ένα χωράφι στον δρόμο Χώρα – Αγία Βαρβάρα βόσκουν οι αγελάδες, που βλέπετε. Τα ζώα, όπως συνηθίζεται στις Κυκλάδες και αλλού, είναι παστουρωμένα. Είναι δηλαδή με δεμένα τα δύο τους πόδια.  Όμως το μαρτύριο αυτών των πλασμάτων κορυφώνεται, επειδή ο ιδιοκτήτης τους τα αναγκάζει να ζουν διαρκώς σκυφτά.

Το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε αναγνώστης του www.zoosos.gr, ο οποίος βρέθηκε χθες στο νησί, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Προφανώς ο πόνος, που νιώθουν όσα ζώα ζουν δεμένα έτσι είναι φριχτός, αφού ποτέ δεν μπορούν να τεντωθούν ή να σηκώσουν το κεφάλι τους σε φυσιολογική στάση και θέση. Οι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα υποφέρουν αν αναγκαστούν να μείνουν για ώρες - ούτε καν για μέρες - με το κεφάλι δεμένο να κοιτά αναγκαστικά μόνο προς τα κάτω. Και αυτό θα θεωρηθεί αμέσως βασανιστήριο.

AgeladaTinouΓιατί δεν καταλαβαίνουμε πως τα ζώα υποφέρουν;

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε, ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα ζώα; Αφού και τα ζώα νιώθουν τον πόνο και την ταλαιπωρία όπως ακριβώς και εμείς! Ξανά και ξανά έχουμε γράψει στο www.zoosos.gr για το πώς καθηλώνουν οι κτηνοτρόφοι και τα παραγωγικά και τα λεγόμενα ζώα εργασίας, ώστε αυτά να μην απομακρύνονται και να βόσκουν χωρίς την επίβλεψη τους. Σε κάθε ελληνικό νησί συναντάμε ζώα σε τέτοια κατάσταση. Από τη Σαμοθράκη μέχρι την Πάρο και την Κίμωλο μέχρι την Κέρκυρα. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται φυσικά και στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά σε μικρότερη έκταση.

AgTiinΠαντού στην Τήνο τα ζώα είναι έτσι...

Η λύση είναι μία και μοναδική: Καταγγείλτε ξανά και ξανά αυτούς που κακοποιούν τα ζώα στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών τις οποίες επισκέπτεστε! Ως επισκέπτες δηλαδή τουρίστες έχετε έναν λόγο παραπάνω να το κάνετε, γιατί σε αυτούς που κακοποιούν συναισθανόμενα πλάσματα κατά τέτοιο τρόπο αφήνετε τελικά τα λεφτά σας. Γίνετε γραφικοί και εκνευρίστε εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την εμπλοκή τους με το θέμα. Διαμαρτυρηθείτε και στον Δήμο και καταγγείλτε το γεγονός στην Αστυνομία. Ζητήστε να γίνουν συστάσεις και να λυθούν τα ζώα, τα οποία βάρβαροι άνθρωποι τα δένουν έτσι γιατί τους βολεύει.

Θυμηθείτε πως τα ζώα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ζουν έτσι δεμένα. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η νομοθεσία! Σε αρκετές περιπτώσεις, που έγιναν καταγγελίες για το παράνομο αυτό δέσιμο, τα ζώα λύθηκαν μετά τις συστάσεις της Αστυνομίας προς τους κτηνοτρόφους και τους ιδιοκτήτες τους.  Τολμήστε το! Θα φύγετε από εκεί ανακουφισμένοι, αφού θα έχετε απαλλάξει ένα ζώο από το μαρτύριο του.

Διαβάστε επίσης:

Συστηματική η κακοποίηση των κατσικιών και άλλων ζώων και στην Τήνο (βίντεο)

Ζώα δεμένα στα πόδια και το κεφάλι: Οι σύγχρονοι σκλάβοι μας και στην Τήνο (βίντεο)

Έκκληση βοήθειας για τον ηλικιωμένο άνδρα που φροντίζει ολομόναχος 20 σκύλους και 12 γάτες στην Τήνο

Μύκονος: Εξαφάνισε τις αγελάδες που κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από τις πληγές που προκάλεσε στα πόδια τους (βίντεο)

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Δέκαδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Σύρος: Η παστούρα σάπισε το πόδι της κατσίκας

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Καταγγείλτε το «παστούρωμα» των ζώων που γίνεται κυρίως στα νησιά!

Η αήθης σιωπή μιας ολόκληρης κοινωνίας

Πρόβατα δεμένα διά βίου με μαρτυρικό τρόπο στην Κοίτα της Μάνης

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. VRAHNOS ANTVNIOS

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ .ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ .ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ.

  2. ΔΕΛΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝΟ .ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΥΠΗ.ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ .ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΟ .ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

    1. Hastaroth

      Είναι επιεικώς γελοία η δικαιολογία σας ότι "ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ",κύριε Δελώτη.
      Ακόμη δέ περισσότερο επειδή-πολύ σωστά-μάς προτρέπετε να σταματήσουμε να τρώμε κρέας.
      Αν σάς δέσω κι'εγώ σε μιά καρέκλα επί ένα μήνα,μετά θα έχετε συνηθίσει άραγε να ζήτε συνεχώς δεμένος και καθισμένος;

    1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

      Φοβερη η κυρία Σουζη !!!Τα ζώα απο τα χειρότερα εκτροφεία του μεξικού τα εκμεταλεύονται μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην χώρα της . Μπαίνει αγελάδα και βγαίνει μπιφτέκι στο εργοστάσιο .Εμείς είμαστε άγιοι μπροστά τους !!Ας το μεταφράσει κάποιος διότι σαν κακός μαθητής που ήμουν στο σχολείο ,δεν έμαθα την γλώσσα των βαρβάρων τόσο καλά.

  3. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Είναι ένας λόγος για να μην τρώμε κρέας νομίζω . Τουλάχιστον αυτά τα ζώα ,βόσκουν και βλέπουν το φως της ημέρας . Οι Αγελάδες των τυποποιημένων μπιφτεκιών των σούπερ μάρκετ ,ζούν στοιβαγμένες κατά χιλιάδες και τρώνε βιομηχανοποιημένες τροφές .Το ίδιο οι γαλοπούλες και τα χαριτωμένα γουρουνάκια των χριστουγέννουν.

  4. Ελένη Θ.

    Καταγγελίες ξανά και ξανά παιδιά. Δεν υπάρχει άλλη λύση με τους κάφρους που έχουμε μπλέξει. Είμαστε η μόνη τους ελπίδα. Το έκανα μια φορά και δε θα διστάσω να το ξανακάνω. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.