Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή γυναίκα που στο σπίτι της στο Ίλιον Αττικής βρέθηκαν δεκάδες ζώα εξαθλιωμένα ή νεκρά (βίντεο)

11 Οκτωβρίου 2019 22:17 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή γυναίκα που στο σπίτι της στο Ίλιον Αττικής βρέθηκαν δεκάδες ζώα εξαθλιωμένα ή νεκρά (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης τριών χρόνων – χωρίς αναστολή – και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε στις 11 Οκτωβρίου η γυναίκα στο σπίτι της οποίας στο Ίλιον Αττικής βρέθηκαν δεκάδες ζώα (σκυλιά και γάτες) σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και δεκάδες πτώματα κυρίως γατιών παντού μέσα στους χώρους της μονοκατοικίας στην οδό Ολύμπου.

Η γυναίκα, που είναι φανερό ότι είναι συλλέκτρια, καταδικάστηκε μεν εντούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ψυχιατρική πάθηση. Όπως έγινε γνωστό αναμένεται η κόρη της να ζητήσει τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όμως μέχρι τότε κυκλοφορεί ελεύθερη, αφού άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το κουβάρι του μαρτυρίου δεκάδων ζώων ξετυλίχτηκε όταν δύο φιλόζωες η Ηρώ Γρούτσου και η Αγγελική Παπαϊωσήφ, κατάλαβαν τη δράση της, και αποφάσισαν να σώσουν τα σκυλιά και τις γάτες, που ήταν φανερό ότι διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Έτσι ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου και κατάφεραν να πείσουν τη γυναίκα να βγει από το σπίτι της. Τελικά συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου. Παντού στον χώρο μύριζε θάνατος εξήγησε στο www.zoosos.gr η Αγγελική Παπαϊωσήφ, ήταν φανερό, όπως μας είπε, όταν μπήκαν στην αυλή της - που ήταν το πιο καθαρό σημείο του σπιτιού - ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φρόντιζε να υποδέχεται μόνο στην αυλή επισκέπτες που ήθελαν να αφήσουν ζώα για φιλοξενία, ώστε κανείς να μη δει τι γίνεται παραμέσα και φυσικά είχε πολλά και διαφορετικά προφίλ με ψεύτικα από το δικό το ονοματεπώνυμα (γυναικεία και ανδρικά) για να συγκεντρώνει ζώα χωρίς να την υποπτεύονται. Φυσικά η γειτονιά ήξερε καθώς η βρώμα ήταν ανυπόφορη εντούτοις κανείς δεν νοιάστηκε ουσιαστικά χρόνια πριν για το τι συμβαίνει εκεί. Κάποιοι ήθελαν απλώς να ξεφορτωθούν το πρόβλημα και καθόλου δεν τους ένοιαζε για το πως ζουν ή τι θα απογίνουν τα ζώα.

Περίπου 100 τα πτώματα...

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μέλη συλλόγων και ιδιώτες – που έσπευσαν να βοηθήσουν και να μεταφέρουν τις προηγούμενες ημέρες κάποια από τα ζώα σε κτηνιατρεία και σε χώρους φιλοξενίας – μόλις οι πόρτες της μονοκατοικίας άνοιξαν ήταν εκείνοι οι οποίοι διαπίστωσαν το μέγεθος της εγκληματικής συμπεριφοράς αυτής της γυναίκας.

Τα πτώματα είναι περίπου 100, ενώ 40 γάτες βρέθηκαν ζωντανές και ακόμα 20 σκυλιά ήταν επίσης ζωντανά μας εξήγησε η κα Γρούτσου. Τα έγκλειστα ζώα, γάτες και σκυλιά είναι και άρρωστα και υποσιτισμένα. Αυτά αναπαράγονταν διαρκώς μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο αριθμός τους σε κάθε δωμάτιο και αποθήκη αυτού του σπιτιού να αυξάνεται παρά τους μαζικούς θανάτους.

Ακούστε στο βίντεο το κλάμα της Πένυ Οικονόμου όταν μπήκε στο σπίτι και είδε όλα αυτά τα ζώα σε αυτή την άθλια κατάσταση...

Όλα σχεδόν τα ζώα έχουν κάποια πάθηση, δερματική ή άλλη. Χρειάζονται καλή τροφή και φυσικά αποπαρασίτωση και φιλόξενους χώρους και φυσικά εκείνους που θα τους χαρίσουν μια δεύτερη ευκαιρία και μια ζωή η οποία να μην είναι μαρτύριο.

Η Ηρώ Γρούτσου, που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ευχαρίστησε το Α.Τ. Ιλίου για τη βοήθεια καθώς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών πείστηκε βλέποντας το φωτογραφικό υλικό και γιατί άκουσε τη μαρτυρία ενός εκ των αστυνομικών που διενήργησαν τον έλεγχο στο σπίτι της οδού Ολύμπου μετά τη σύλληψη της γυναίκας.

Όταν ρώτησε την ίδια για το αν έχει προβλήματα, εννοώντας ψυχολογικά η ίδια απάντησε ότι παθαίνει μόνο κάποιες κρίσεις πανικού, ενώ δεν είχε φυσικά τίποτα να πει για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τις δικές της και του συζύγου της, που ζούσαν μέσα στα κόπρανα, τα ούρα και τα πτώματα...

H γειτονιά γνώριζε...

Αξίζει να θυμίσουμε ότι εθελοντές και εθελόντριες που μίλησαν στο www.zoosos.gr μας περιέγραψαν σοκαρισμένοι για το τι αντίκρισαν. Για τον σύζυγο της γυναίκας τον οποίο βρήκαν ξαπλωμένο πάνω σε στρώματα στο πάτωμα που ήταν γεμάτο κόπρανα, κλειδωμένο στο δωμάτιο να μην θέλει να αποχωριστεί τη σύζυγο του, παρά την κακοποίηση την οποία έχει υποστεί.

Μας μίλησαν για τα πτώματα μέσα στα κουτιά ακόμα και μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Για τις σχισμές των παραθύρων που η γυναίκα αυτή είχε βουλώσει ώστε να μην μπαίνει από πουθενά φως. Για την ανυπόφορη μυρωδιά από τη σήψη των πτωμάτων, τα ούρα και τα κόπρανα τα οποία συσσωρεύονταν για χρόνια στα πολλά δωμάτια της μονοκατοικίας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα συνήθιζε να μαζεύει κάθε ζώο που έβρισκε στην περιοχή της αλλά και φιλοξενούσε επ’ αμοιβή σκυλιά και γάτες και αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση γιατί τελικά κανείς από εκείνους που έδιναν τα ζώα - και στη συνέχεια τους έλεγε ότι αυτά πέθαιναν - τους δεν νοιάστηκε να ψάξει που αυτά θα έμεναν για κάποιες ή για πολλές μέρες ή τελικά τι τους συνέβη. Φυσικά δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι εγκατέλειψαν ζώα εκεί μόνο και μόνο για να απαλλαχτούν οι ίδιοι από το πρόβλημα.

Η κα Γρούτσου μέσω facebook ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση των ζώων όπως είναι η Βιβή Λευκαδίτη, η Κυριακή Κορακάκη, η Βικτωρία Οικονόμου, η Πένυ Οικονόμου, η Μάρθα Πουλτίδου, η Αγγελική Κασιτεροπούλου, την Isabella Hillmayr, μέλη από «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» και του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος» και άλλους ιδιώτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν αυτά τα πλάσματα.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε μέσω facebook εδώ με την «Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων».

Ή καλέστε στο τηλέφωνο 6907454564 τη Μάρθα Πουλτίδου.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες γάτες - σκυλιά νεκρά και ζωντανά βρέθηκαν σε σπίτι συλλέκτριας στο Ίλιον Αττικής (βίντεο)

Μοσχάτο Αττικής: Βρήκαν δεκάδες πτώματα σκυλιών & γατιών που συλλέκτης θανάτωνε επί μια δεκαετία και κανείς δεν τον κατήγγειλε (βίντεο)

Το φάσμα της κακοποίησης ζώων, η παρασυσσώρευση - Τι είναι o συλλέκτης ζώων

Έκκληση για τη σωτηρία 30 γατιών που εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλέκτη στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Έκκληση για τροφές για τα 100 σκυλιά και γάτες συλλέκτη στην Περαχώρα Κορινθίας

Έκκληση για τροφές - φάρμακα - φιλοξενία 17 σκελετωμένων σκυλιών που είχε συλλέκτης στο Σχηματάρι Βοιωτίας (βίντεο)

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Θα δικαστεί η 47χρονη συλλέκτρια που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει ζώα σε Μύκονο - Τήνο (βίντεο)

Κουλούρα Αιγίου Αχαΐας: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

Γλυκά Νερά Αττικής: Έκκληση για τη φιλοξενία 20 άρρωστων σκυλιών που βρέθηκαν να ζουν με άνδρα ψυχικά ασθενή (βίντεο)

Έκκληση για τη φροντίδα των σκυλιών που έμειναν μόνα τους μετά τον θάνατο 75χρονου συλλέκτη στο Τύμπανο Ξάνθης (βίντεο)

Κεφαλλονιά: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκυλιά που βασανίζει ο συλλέκτης στα Δελλαπορτάτα

Έκκληση για τη σωτηρία 25 σκυλιών που βρέθηκαν σε σπίτι - χωματερή συλλέκτριας στη Φτελιά Δράμας

Βέροια Ημαθίας: Καλυτερεύει η κατάσταση των ζώων της συλλέκτριας χάρη στη βοήθεια των φιλόζωων (βίντεο)

Ημαθία: Έκκληση για τροφές για σκυλιά & γάτες συλλέκτριας που βρέθηκαν σκελετωμένα σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα Βέροιας (βίντεο)

90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

Άνω Λιόσια: Βρήκαν τον σκύλο εξαθλιωμένο - κλειδωμένο μέσα στο σπίτι της νεκρής συλλέκτριας

Έκκληση για τα 34 σκυλιά που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλεκτριών στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Μαγνησία: Έσωσαν δεκάδες ζώα (γάτες, σκυλιά, κατσίκες) που εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή στο ακατοίκητο νησάκι Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο (βίντεο)

Έκκληση για τη σωτηρία 40 σκελετωμένων σκυλιών που ανήκουν σε ψυχικά διαταραγμένο άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου (βίντεο)

Σοκαριστικές εικόνες απ'τις συνθήκες διαβίωσης δύο γυναικών που συγκέντρωναν σκυλιά & γάτες στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Αρκαδικό Αργολίδας: Δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά - γάτες ζούσαν ανάμεσα σε πτώματα ζώων & όγκους σκουπιδιών σε σπίτι ηλικιωμένων

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη φροντίδα γατιών που ζούσαν σε σπίτι συλλέκτριας η οποία πέθανε

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Βοηθήστε τις γατούλες από το σπίτι συλλέκτη στη Θεσσαλονίκη

Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Φάληρο

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Σοφία Ντελάκη

    Εχθες το πρωι 13- 10 - 2019 στον Αναυρο Βολου βρεθηκε πνιγμενος σκυλος. Το δυστυχο ζωακι ειχε δεμενα τα πισω ποδια και τον κορμο του με σχοινι και στο σωμα του ηταν δεμενες δυο πετρες πλακοστρωσης.
    Δινενεργειται προανακριση για να βρεθει αυτος που πεταξε το ζωο στη θαλασσα και προκαλεσε το θανατο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.