Στηρίξτε μας

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

9 Δεκεμβρίου 2012 23:18 | Καταγγελίες
Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τρεις είναι οι αιτίες, που οδηγούν στη δημιουργία ακατάλληλων «καταφυγίων» αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, τα οποία μόνο ως κυνοκομεία δεν λειτουργούν. Η πρώτη οφείλεται στην αδιαφορία του δήμου της περιοχής. Η δεύτερη στην υπερβολική ευαισθησία του φιλόζωου – συλλέκτη καθώς μαζεύει για να σώσει, όποιο ζώο βρει. Η τρίτη έχει να κάνει με όλους αυτούς τους «φιλεύσπλαχνους», οι οποίοι παρατούν και εγκαταλείπουν εκεί τα ανεπιθύμητα ζώα τους, φορτώνοντας αλλού τις δικές τους ευθύνες… Αυτό ακριβώς είναι και το σκηνικό, το οποίο διαμορφώνεται στο ιδιωτικό «καταφύγιο», που έφτιαξε η Δέσποινα Ζερβού.

Όταν η αγάπη για τα ζώα κάνει τον βίο τους μαρτυρικό…

Περίπου 90 σκυλιά ζουν μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στο Λουτράκι κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αφού και υποσιτίζονται και δεν είναι στειρωμένα και είναι τελείως εκτεθειμένα στο κρύο και τη βροχή.

Η γυναίκα αυτή προσπαθώντας να σώσει τ’ αδέσποτα, που συναντούσε στον δρόμο εδώ και χρόνια, ξεκίνησε να τα μαζεύει σ’ αυτό το μεγάλο κτήμα, το οποίο της το παραχώρησε αρχικά δωρεάν κάποιος γνωστός της.

Όσο οι δυνάμεις της επαρκούσαν, μπορούσε να φτιάξει τις περιφράξεις και να τα ταΐζει με τη βοήθεια και κάποιων εθελοντών. Με πλαστικές τέντες, κάποια σπιτάκια και πλαστικά βαρέλια θέλησε υποτυπωδώς να τους προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα και σκιά το καλοκαίρι.

Δείτε πως ζουν μέσα στον βούρκο τα κουτάβια...

Όμως εδώ και καιρό αυτές οι 90 ψυχές υποσιτίζονται, γι’ αυτό και τα περισσότερα είναι εξαιρετικά αδύνατα, όπως θα δείτε στο βίντεο και στο φωτογραφικό υλικό, το οποίο δημοσιεύουμε.

Τα πιο ήσυχα σκυλιά ζουν ελεύθερα στο μεγάλο χωράφι. Τα περισσότερα όμως ζουν σε μικρά κλουβιά, ή αλυσοδεμένα, επειδή δεν είναι στειρωμένα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει βρει η κα Ζερβού, ώστε να μην αναπαράγονται.

Τα κλουβιά τους όταν βρέχει γίνονται κανονικός βούρκος και τα βαρέλια και τα σπιτάκια δεν επαρκούν φυσικά για όλα… Οι τέντες έχουν διαλυθεί...

Εύκολη η κριτική αλλά…

Είναι πολύ εύκολο να την κατηγορήσεις, καθώς όντως φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, με την οποία η ίδια όμως έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη.

Όμως αυτά που πληρώνουν την απερισκεψία της είναι κυρίως τα ίδια τα ζώα. Όσο και να τα αγαπάς, αν δεν μπορείς να τα ταΐζεις, τελικά μόνο τα βασανίζεις. Άλλωστε η κοινή λογική και η ψυχιατρική επιστήμη κατατάσσει εκείνους, που συγκεντρώνουν περισσότερα πλάσματα απ’ όσα μπορούν, να φροντίσουν στους συλλέκτες. Μια συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως κανονική ψυχική διαταραχή.

Βρεθήκαμε στο Λουτράκι το περασμένο Σάββατο μαζί με τον Βασίλη Μεϊδάνη, που είναι γνωστός για τη φιλοζωική του δράση στην Κόρινθο. Η εικόνα ήταν από κάθε πλευρά αποκαρδιωτική. Τα 20 κιλά τροφής που της προσέφερε ο Βασίλης για τα ζώα της ήταν κυριολεκτικά σαν μια σταγόνα στον ωκεανό.

Νιώθεις ανήμπορος αντικρίζοντας τον όγκο των ζώων, που χρήζουν βοήθειας, γιατί γνωρίζεις, ότι δεν μπορείς να δώσεις αμέσως μια λύση. Αντιλαμβάνεσαι πως ένα ρεπορτάζ από μόνο δεν αρκεί. Όμως η δημοσιοποίηση του προβλήματος, η απόλυτη έκθεση είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Ρωτήσαμε την κα Ζερβού πόσο φαγητό δίνει σε αυτά τα 90 ζώα, αφού είναι εμφανές ότι είναι αδύνατα. Μας απάντησε πως τους μοιράζει 20 κιλά ξηράς τροφής την ημέρα. Καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα πιο δυνατά, τα πιο κυριαρχικά σκυλιά κάτι θα τρώνε όσο τα υπόλοιπα θα κοιτάνε…

Τι μπορεί να κάνει ο δήμος;

Θελήσαμε να μάθουμε, αν έχει απευθυνθεί επισήμως στον Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ζητώντας στήριξη. Μας είπε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, όμως ο αρμόδιος δήμος θεωρεί, ότι αφού είναι δικά της εκείνη φέρει την ευθύνη.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων μένει αμέτοχος. Μαζεύει που και που τα σκουπίδια τα οποία συγκεντρώνονται εκεί αλλά δεν φημίζεται για καμιά αξιόλογη δράση σχετικά με τ’ αδέσποτα.

Ο συγκεκριμένος δήμος μας πληροφόρησαν, ότι έχει και σύμβαση με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και μπορεί να στειρώνει εκεί 12 ζώα τον μήνα (6 από το Λουτράκι και 6 από τους Αγίους Θεοδώρους).

Όμως αυτή η μέριμνα σε μια περιοχή με μεγάλο πληθυσμό αδέσποτων είναι μόνο ημίμετρο. Και η αδιαφορία για την ουσιαστική φροντίδα αυτών των ζώων δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και τα κονδύλια δίνονται με το σταγονόμετρο.

Η αδιαφορία του συγκεκριμένου δήμου υπήρχε και την εποχή, που οι αγελάδες ήταν τροφαντές και άντεχαν το άρμεγμα…

Η κα Ζερβού πληρώνει το τίμημα των επιλογών της. Από το σανίδι του θεάτρου τις εποχές της νιότης και της δόξας ζει πια εξαθλιωμένη και βαριά άρρωστη, αφού για να εξασφαλίσει τροφές για τα ζώα της δεν έκανε ούτε την θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο πάσχει.

Οι οικογενειακές αντιδικίες και τα συσσωρευμένα χρέη την οδήγησαν σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Ήδη της κάνουν έξωση και από το σπίτι που μένει με τα 15 σκυλιά της επειδή χρωστάει ενοίκια…

Όταν της είπαμε, πως διαπιστώσαμε πόσο εξαιρετικά εκτεθειμένα είναι τα ζώα μέσα στις λάσπες και τον βούρκο από τα κόπρανα, μας είπε ότι θα βάλει στέγαστρα… Όμως ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και εκείνη είναι φανερό πως είναι άφραγκη…

Δείτε στο βίντεο πόσο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες είναι τα ζώα...

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε, ότι αν δεν μπορείς, να φροντίσεις ένα ζώο, δεν πρέπει να το αποκτήσεις. Εκείνη επέμενε λέγοντας ότι δεν μπορεί να προσπεράσει κανέναν πλάσμα, που υποφέρει. Μεγαλοψυχία ή παράνοια;

Τα περισσότερα από τα ζώα τα συγκέντρωσε από τους δρόμους και τα χωράφια. Άρρωστα, χτυπημένα, εξασθενημένα, υποσιτισμένα. Είναι βέβαιο, πως τα λατρεύει, όμως αυτή η αγάπη είναι μαρτύριο, αφού δεν μπορεί να τα βοηθήσει.

Τη μεταφέραμε μέχρι τον χώρο του καταφυγίου – αφού δεν έχει ούτε αυτοκίνητο και διανύει καθημερινά τα 6 χιλιόμετρα της διαδρομής με τα πόδια – και μας εξηγούσε, ότι δεν την νοιάζει, αν εκείνη θα πεινάσει. Τα ζώα – μας είπε – δεν θα τα αφήσω χωρίς φαγητό! Όμως ήδη πεινούν.

Πολλά από αυτά τα σκυλιά – εκ των οποίων μόνο τα 5 είναι στειρωμένα – εγκαταλείφθηκαν σε αυτό το χωράφι από τους κατοίκους του Λουτρακίου. Εκεί παρατούσαν τις κούτες με τα ανεπιθύμητα κουτάβια τους.

Ξεφορτώνονταν το πρόβλημα για να ελαφρύνουν την ανύπαρκτη συνείδηση τους βαραίνοντας τις πλάτες της «σκυλούς». Οι ίδιοι ούτε αναλάμβαναν τη φροντίδα των κουταβιών των δικών τους ζώων, ούτε και στείρωναν τα θηλυκά τους, για να μην «παρέμβουν» στη φύση…

Τη χαρακτηρίζουν «τρελή», «γραφική», «ανισόρροπη» αλλά τους βολεύει, που αυτή είναι εκεί και παλεύει όσο μπορεί…

Η κα Ζερβού – που βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση – μας είπε ότι εδώ και 30 χρόνια ασχολείται με τα ζωντανά. Το 2002 της δηλητηρίασαν τα 60 σκυλιά, που φρόντιζε. Ενώ σε αυτό το κτήμα συγκεντρώνει αδέσποτα τα τελευταία 6 χρόνια.

Για τα ζώα παλεύει προσφέροντας δωρεάν φάρμακα και θεραπείες και ο Γιάννης Λέκκας, που είναι κτηνίατρος στο Λουτράκι. Τι θα συμβεί όμως αν αυτή η γυναίκα χάσει και τις λιγοστές δυνάμεις της; Τι θα συμβεί αν πεθάνει, γιατί τελικά δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις.

Γιατί ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την σίτιση, στείρωση, (προσωρινή) στέγαση των ζώων και την προώθηση των υιοθεσιών τους;

Ανάμεσα στα ενήλικα υπάρχουν και κουτάβια!  Άλλωστε αδέσποτα σκυλιά, που βρίσκονται έξω και γύρω από το κτήμα γεννοβολάνε διαρκώς, μεγαλώνοντας το πρόβλημα.

Η έλλειψη χρημάτων δεν είναι η κύρια αιτία του κακού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως και η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για τη φροντίδα των ζώων είναι ο σοβαρότερος λόγος. Ένας δήμος μπορεί, αν θέλει, να κινητοποιήσει τους δημότες του. Να ζητήσει τη συνδρομή τους. Να ζητήσει χορηγίες σε είδη (οικοδομικά υλικά, τσίγκους κ.ά.) ώστε τα σκυλιά εκεί να τρώνε και να μην βρέχονται.

Ένας δήμος μπορεί να μαζέψει τροφές και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο να ζητήσει να ξεκινήσουν σταδιακά στειρώσεις. Μπορεί να βρει εκείνους που θα θελήσουν να βοηθήσουν με τις αγγελίες.

Η Δέσποινα Ζερβού δεν έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε το ψυχικό σθένος να διορθώσει το λάθος, που έκανε. Έχει χαθεί στο πέλαγος στο οποίο έπεσε. Δεν μπορεί ούτε να τα ταΐσει, ούτε να τα προφυλάξει από τον καιρό. Δεν είναι σε θέση να παλέψει για τα ζώα, γιατί ούτε το σώμα της δεν αντέχει αυτή τη δοκιμασία.

Όμως τι έφταιξαν αυτά τα ζώα; Αν η κα Ζερβού δεν τα μάζευε – υποκαθιστώντας κατά κάποιο τρόπο τον ρόλο του δήμου – είναι βέβαιο πως αυτά θα πέθαιναν μια ώρα αρχύτερα στους δρόμους από φόλες, τροχαία, εξάντληση, ασιτία, ασθένειες, πυροβολισμούς και άλλες κακοποιήσεις. Κάποια ελάχιστα ίσως έβρισκαν σπίτια.

Αυτά είναι τα δεδομένα, το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα γι’ αυτά τα 90 ζώα. Αδιαφορούμε; Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει εκεί, θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τη σωτηρία των σκυλιών ή δεν τον αφορά το δράμα των ζώων και αδιαφορεί για το γεγονός ότι δυσφημίζεται έτσι το Λουτράκι, ένας ακόμα τουριστικός προορισμός του τόπου μας;

Αν κάποιος ιδιώτης ή σύλλογος θα ήθελε να συμβάλλει ώστε, αυτό που γίνεται εις βάρος των ζώων εκεί να σταματήσει, ας επικοινωνήσει με το κτηνιατρείο του κ. Λέκκα στο τηλέφωνο: 2744026206. Οι ανάγκες για τροφές είναι μεγάλες καθώς και για οικοδομικά υλικά, ώστε πρόχειρα έστω τα ζώα να προφυλαχθούν από τη βροχή.

Διαβάστε επίσης:

Λουτράκι: Στείρωσαν 41 σκυλιά της συλλέκτριας

Θα στειρώσουν τα ζώα της συλλέκτριας στο Λουτράκι

Ο Δήμος Λουτρακίου πέταξε τα σκυλόσπιτα που έβαλαν φιλόζωοι έξω από το νεκροταφείο για τ’ αδέσποτα

Λουτράκι: Βρήκε κουτάβι ζωντανό με ακρωτηριασμένα τα 4 πόδια την ουρά και το αυτί του!

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. μαρια

    αυτη η γυναικα πρωσπαθησε να κανει κατι καλο γιατι αυτη η χωρα ειναι τελοιος ξερη και δεν κανει κανενας τπτ δεν ντρεπομαστε λιγο και η αστυνομια τι κανει τπτ τομονο που κανουν ειναι ενα 0

  2. Francesca-Adespota

    Exo zei sto loutraki kai eixa 20 skylia kai ta exo akoma alla efeyga apo loutraki ! kathe sabbato-kyraki peftoune h foles !!! mekri mesa sto idio mou khpo !!! ara ama den ta mazeyei kapoios ayta tha eixe hdh pethane !!! leipame polu gia ta 60 skylia tis pou dilitiriasane !!! ama katalabainete gallika deite my blog ... to palio tote sto loutraki mono dystixeia ezhsa ekei pera .. exasa kai skylia apo fola ... xoris na milame oti piroboloune me karabines oi boskoi .. kai h astynomia ... den tous niazei ! opote ti perase ayth h gynaika ... mono ayth xserei !

    ME KARABINA OI BOSKOUS PIROBOLOUN TA SKYLIA MOU
    http://psykoulessemouesisse.skynetblogs.be/tag/bergers+qui+tirent+a+la+carabine+sur+les+chiens

    FOLA ME APODEIXSI MESA STOMAXIOU PROBATA
    http://psykoulessemouesisse.skynetblogs.be/archive/2007/02/18/ici-aussi-ils-pratiquent-des-empoisonnements-en-masse.html

  3. chatnoir

    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!
    SOS!!SOS!!SOS!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΓΕΙ!!! Η έξωση έγινε στις 21/12/2012 (ειρωνεία, ε;) Από τότε η κ. Ζερβού βρίσκεται σε υπαίθριο ημιστεγασμένο χώρο μαζί με τα 15 σκυλιά που είχε στο σπίτι της (δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή απομόνωσης για να πάνε στο "κυνοκομείο"). Η κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί δραματικά. Χάνει αίμα από αιφνίδιες και αναίτιες αιμορραγίες από το πάσχον σημείο. Από χθες βράδυ στο Λουτράκι κάνει κατακλυσμό και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω. Τα σκυλιά στο κυνοκομείο κολυμπάνε στη λάσπη και κρυώνουν. Και για να μη πεινάσουν κι όλας η κ. Ζερβού πάει με αυτές τις συνθήκες του καιρού και της υγείας της να τα ταϊσει. Τα σκυλιά του σπιτιού της αγχωμένα από την αλλαγή περιβάλλοντος ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ!!!!Χθες βράδυ σκοτώθηκε ένα κόκερ. Εγώ προσωπικά δεν έχω άλλο τρόπο να βοηθήσω παρά με ότι πληροφορία χρειάζεστε για το θέμα, γιατί όπως θα έχετε αντιληφθεί από το άρθρο, η κατάσταση είναι "ιδιάζουσα". Για οτιδήποτε χρειαστείτε, επειδή ο κτηνίατρος που είναι το άτομο επικοινωνίας, απουσιάζει μέχρι τις 3/1/2013, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλ. 6945441364.

  4. Eιρήνη Βλαστού

    Εξαιρετική η προσπάθεια όλων όσων προσπαθούν με τον άλφα ή βήτα τρόπο να βοηθήσουν. Διακρίνω όμως μιά απέραντη ασυνεννοησία εφόσον διαπληκτίζεστε μεταξύ σας. Δυστυχώς αυτή η ασυνεννοησία είναι που τελικά δεν θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα αυτών των σκυλιών και δεν θα ανακουφίσει αυτή τη γυναίκα. Ασυνεννοησία διεπίστωσα και η ίδια όταν προσπάθησα να βοηθήσω (και το έκανα πριν δύο μήνες εξασφαλίζοντας μεγάλη ποσότητα τροφής για ένα και πλέον μήνα για όλα τα σκυλιά της και όχι μόνο). Υπάρχουν άτομα στο Λουτράκι που προσπαθούν να δράσουν "φιλοζωικά" αλλά λόγω της ασυνεννοησίας τους και προσωπικών άλλων λόγων (...?) δεν προβαίνουν σε σύσταση επίσημου "φιλοζωικού σωματείου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. θεοδώρων ". Πως λοιπόν να διεκδικήσεις βοήθεια εντός και εκτός συνόρων όταν δεν έχεις επίσημη υπόσταση? Ποιός επίσημος φορέας θα σ'εμπιστευθεί και πως θα κάνεις γνωστά τα προβλήματα και θα ζητήσεις οικονομική ενίσχυση ή άλλη υποστήριξη. Πως θα απευθυνθείς σε φορείς στο εξωτερικό, πως θα κάνεις καταγγελίες που να πιάσουν τόπο και να φέρουν αποτελέσματα. Ποιός θα υπογράψει μιά καταγγελία (προς κρατικούς φορείς ή προς ανάλογους του εξωτερικού), όταν δεν υπάρχει επίσημη μορφή? Ωραία βολεύει να εκφράζουμε αγανάκτηση να λέμε και να κρίνουμε αλλά όταν είναι να επισημοποιήσουμε τη δράση μας "κολώνουμε"! ΓΙΑΤΙ άραγε? Λύστε πρώτα oι "ντόπιοι φιλόζωοι" τα μεταξύ σας προβλήματα για να μπορέσετε στη συνέχεια να βοηθήσετε τα ζώα και να σας συνδράμουμε και εμείς οι υπόλοιποι "φίλοι του Λουτρακίου και φίλοι των απανταχού τετράποδων ζώων"
    Πάντως συγχαρητήρια στον/στην συντάκτη του άρχικού άρθρου " 'Αλλο ένα Κυνοκομείο..." . Η περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και η όλη ανάλυση είναι εξαιρετική.

  5. chatnoir

    Πολλές απόψεις, αντιφατικές, και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι το ότι ΟΛΕΣ ευσταθούν!!!
    Οι τρεις αιτίες που οδηγούν στη δημιουργία ακατάλληλων καταφυγίων εδώ "συνυπάρχουν αρμονικά" και οι τρεις μαζί!
    Συλλέκτης; ΝΑΙ! θύμα των "φιλόζωων" κατοίκων της πόλης; Ναι! θύμα του "φιλόζωου" δήμου; ΝΑΙ! (κι εδώ έχουμε το εξής καταπληκτικό φαινόμενο: η λέξη "δήμος" από ένοια απρόσωπη, γίνεται προσωπικότητα κι έχει και δική της άποψη. ανεξάρτητα με τους εκπροσώπους του που κάθε λίγο αλλάζουν, η άποψη του "κ. δήμου" μένει σταθερή και αμετάκλητη. λες και ο δήμος επιβάλλει στον εκάστοτε δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο τη γραμμή που θα ακολουθήσουν. μέσα στα 12 χρόνια που ζω στο Λουτράκι έχουν βγει 3 διαφορετικοί δήμαρχοι, αλλά η πολιτική που ακολουθούν απέναντι στις ευθύνες τους για τα αδέσποτα είναι η ίδια.)
    Σύμφωνα με το δήμο, ναι είναι δικά της τα ζώα, αλλά όταν ο "κ. δήμος" ερωτάται που τα βρήκε αυτά τα ζώα και τα απέκτησε στην ιδιοκτησία της, τα αγόρασε; τα έκλεψε; τα έκανε εισαγωγή; ο "κ. δήμος" σιωπά....Και η κακοποίηση των ζώων στους δρόμους ένα καθημερινό φαινόμενο.
    Όλη αυτή η σκληρή πραγματικότητα από πολίτες και από αρχές συσσορευμένη από πολλά χρόνια για κάποιους ευαίσθητους και αδύναμους χαρακτήρες (και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι αυτό) είναι αβάσταχτη, και τότε ανοίγουν μια πόρτα και φεύγουν. Πάνε σε ένα κόσμο δικό τους, μια πραγματικότητα δική τους, όπου μπορούν να ζουν 15 σκυλιά μέσα σ΄ένα δυάρι, και είναι μάλιστα ευτυχισμένα, ότι δεν θέλουν να βγουν έξω για βόλτα γιατί έχουν κακές μνήμες απ΄το δρόμο, όπου κάνουν σχέδια για τσιπάκια τη στιγμή που τα σκυλιά είναι αστείρωτα και ανεμβολίαστα και πολλά από αυτά άρωστα, όπου δεν παραδέχονται ότι τα ζώα ζουν σε ακατάλληλο περιβάλλον με αποτέλεσμα να στρεσάρονται και να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, όπου τα μωρά που δεν έχουν ανοίξει τα μάτια τους δεν έχουν νοιώσει ακόμα τη ζωή και έτσι μπορούμε να τους κάνουμε ευθανασία, όπου προσπαθούν να απομονώσουν αστείρωτα θηλυκά κι αρσενικά μαζί στον ίδιο χώρο δένοντας τα σε έπιπλα και απορούν όταν λύνονται κι αλληλοσκοτώνονται και λένε "δεν μπορούσα να το φανταστώ".

    Όπως θα καταλάβατε, γνωρίζω την κ. Δέσποινα Ζερβού προσωπικά. Και όσο φιλόζωη και να είμαι δεν μπορώ να παραβλέψω τον παράγοντα "άνθρωπο" (σ΄αυτόν άλλωστε έχω δόσει όρκο να προσφέρω τη βοήθειά μου). Ναι, συμφωνώ ότι τα ζώα της ζουν σε ακατάλληλο έως επικίνδυνο περιβάλλον, αλλά όχι να της τα στερήσουμε χωρίς τη συγκατάθεσή της. Όχι να την αποτελειώσουμε μ΄αυτό τον τρόπο. Όταν υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση, η λύση βρίσκεται. Και αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει κατάλληλος, αλλά και άλλος χώρος να βρεθεί στην περιοχή, όπου η κ. Ζερβού θα μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση, σίγουρα θα είναι απόλυτα σύμφωνη να μετακινηθούν τα ζώα. Εκείνο όμως που χρειάζεται εξ' ίσου αν όχι περισσότερο από τον κατάλληλο χώρο, είναι τα άτομα που θα τον συντηρούν καθημερινά, γιατί ένας άνθρωπος, ακόμα και υγιής δεν μπορεί να περιποιείται 90 ζώα, και έτσι ακόμα και το καλύτερο παλάτι μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να γίνει αχούρι. Επίσης, η κ. Ζερβού, εφ' όσον η πολιτεία και η οικογένειά της έχουν αποφασίσει ότι είναι ικανή πνευματικά και σωματικά να αυτοσυντηρείται, έχει δικαίωμα στέγης και διατροφής κατάλληλης για την κατάσταση της υγείας της, όπως και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
    Νομίζω ότι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα, όπως και η βοήθεια από ειδικούς γιατί όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και αυτά τα πλασματάκια κρυώνουν και βρέχονται. Και μία καρκινοπαθής επίσης χωρίς σπίτι...

  6. Anna Gerolymbou

    Διαβάζοντας το κείμενο σας περίμενα στις φωτογραφίες να δω ζώα υποσιτισμένα και άρρωστα !! Αντίθετα είδα ζώα γεμάτα υγεία και καθόλου υποσιτισμένα. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ;;;;; Γιατί αντί να βοηθήσετε μια γυναίκα που προσπαθεί χρόνια να σώσει αδέσποτα απο βέβαιο θάνατο, τη βρήκατε σε αδυναμία , κυρίως λόγω αρρώστιας , και τη κάνατε στόχο ;;;;;;;;;;;;;;;;;; Και τολμάτε να αναφέρεστε και στον επικείμενο θάνατό της ;;; ΝΤΡΟΠΗ !!!!!

    1. eleni

      Κα Γερολύμπου θα ανεβάσουμε και άλλα βίντεο, που δείχνουν από λίγο πιο κοντά πως είναι τα ζώα. Μέσα δεν μπορέσαμε να μπούμε και όλα τα πλάνα τραβήχτηκαν από την περίφραξη. Τα σκυλιά υποσιτίζονται... 90 στόματα μοιράζονται 20 κιλά τροφής. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και ο κτηνίατρος, που βοηθάει τη Δέσποινα Ζερβού.

      Ευτυχώς δεν υπάρχουν άρρωστα, γιατί θεραπείες τους γίνονται χάρη στη βοήθεια του κτηνιάτρου Γιάννη Λέκκα.

      Η αναφορά στην σοβαρότατη ασθένεια της έγινε όχι για να την εκθέσουμε, αλλά για να δείξουμε και να αποδείξουμε πόσο η ίδια υποφέρει, και πόσο πληρώνουν τα ίδια τα ζώα τις επιλογές των ανθρώπων.

      Αν πάσχεις από τον καρκίνο και δεν κάνεις θεραπεία είναι βέβαιο ότι θα πεθάνεις. Εσείς μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Εμείς δεν θα συμβάλλουμε σε αυτό.

      Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Αυτά τα ζώα δεν ταϊζονται - όπως πρέπει - βρέχονται, κρυώνουν, δεν στειρώνονται, και πολλά ζουν μέσα σε απειροελάχιστα τετραγωνικά, ενώ ο χώρος είναι μεγάλος, για να μην γεννηθούν και νέα.

      Κανένα ή σχεδόν κανένα ζώο δεν έχει δοθεί για υιοθεσία. Έξω από την περίφραξη άλλα αδέσποτα γεννοβολούν...

      Τι άλλο χρειάζεστε να μάθετε;

      Ελένη Ηλιοπούλου

  7. Kaki Primikiri

    Αυτό δεν είναι αυτοθυσία για κάποιο καλό σκοπό, ούτε αυταπάρνηση ούτε προσφορά. Είναι αυτοκαταστροφή. Και ο κάθε ενήλικος άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιλέξει την αυτοκαταστροφή του, όχι όμως να συμπαρασύρει στο μαρτύριο και στον βασανισμό κανέναν άλλον (είτε άνθρωπο είτε ζώο) που βρίσκεται στο απόλυτο έλεός του. Για τον εαυτό του, μακάρι να ήθελε και να μπορούσε να δεχτεί βοήθεια, συνήθως όμως αυτοί οι άνθρωποι ζητούν τη βοήθεια με τους δικούς τους όρους που δεν οδηγούν σε καμία διέξοδο αλλά ανακυκλώνουν και διαιωνίζουν την κατάσταση μέσα στην οποία έχουν εγκλωβιστεί και έχουν εγκλωβίσει και τα ζώα που, με το δικό τους τρόπο, "αγαπούν". Αυτές οι καταστάσεις είναι περίπλοκες και απαιτούν γνώση και συστηματική αντιμετώπιση από ειδικούς. Η επιείκια και η συμπάθεια για τον άνθρωπο που τις προκαλεί είναι δεδομένη, όπως είναι δεδομένη και η συμπόνοια μας για τα ζώα, όμως αυτό δεν αρκεί. Το κάθε ζώο που βρίσκεται στο δρόμο έχει μια πιθανότητα να σωθεί, αν όμως πέσει στα χέρια συλλέκτη δεν έχει καμία. Γι΄αυτό δεν θα πρέπει να ηρωοοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους ούτε και να δεχόμαστε να συμμετέχουμε στο "παιχνίδι" τους. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες όμως υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση και αντιμετωπίζεται με τη συνεργασία δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών και ζωοφιλικών οργανώσεων. Εκεί ο συλλέκτης προσεγγίζεται με ειδικό (σε καμία περίπτωση απάνθρωπο) τρόπο και τα ζώα φεύγουν από τη δικαιοδοσία του με κάθε τίμημα.

    Μια καλή πηγή για μια πρώτη στοιχειώδη ενημέρωση είναι αυτή: https://www.facebook.com/ANIMAL.HOARDERS.SYLLEKTES.ZOON/info?ref=ts

  8. Κωστας-Καλλιθεα

    Θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα.Διαβασα με εκπληξη ενα σκληρο αρθρο με χαρακτηρισμους και κατηγοριες.
    Εχει δικιο ο φιλος που σχολιασε πρωτος:Οπως και σε αλλες περιοχες,ετσι και στο Λουτρακι πεφτουν φολες σωρηδον.Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουμε διαβασει οτι επεσαν φολες στην περιοχη.....

    Θα προτεινα αντι να κρινουμε και κατακρινουμε μια γυναικα η οποια σερνει τον δικο της σταυρο του μαρτυριου στον ιδιωτικο της Γολγοθα(καρκινος)και ταυτοχρονα φροντιζει(οσο και οπως μπορει.Απλος ανθρωπος ειναι,οχι εφοπλιστης!)τα ζωακια,να παρθουν πρωτοβουλιες:

    1)Εθελοντικη δραση για κατασκευη καταλυματων και στεγαστρων για τα ζωακια.Επισης μια υποτυπωδης αποθηκουλα θα ηταν χρησιμη.

    2)Συνεργασια με φιλοζωικα σωματεια(ακομα και Αττικης)για να παρθουν ορισμενα κουταβια,να προωθηθουν αγγελιες για υιοθεσιες, συλλογη τροφων σε συνεργασια με εταιριες ζωοτροφων.

    3)Συνεργασια με εθελοντες κτηνιατρους ακομα και απο ξενες οργανωσεις για εμβολιασμο,στειρωσεις,θεραπειες.

    4)Αν και δε μου αρεσει και ουτε συμφωνω με αυτο που θα πω,θα προτεινα ζωα που ειναι πανω απο 12-13 χρονων(αν υπαρχουν)να οδηγηθουν στην ευθανασια.ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ ΣΕ ΥΓΙΗ ΖΩΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.Αν"φυγουν"ορισμενα ζωα,βοηθηθουν τα υπολοιπα,βρουν οσο το δυνατον περισσσοτερα σπιτι,στειρωθουν τουλαχιστον τα θυληκα,ο χωρος και η κ.Ζερβου θα ανασανουν σημαντικα και ενδεχομενως η κ.Ζερβου να μπορεσει να κανει τις θεραπειες της για τον καρκινο(αν εχει πλεον νοημα να τις κανει).

    5)Θα πρεπει καποια σωματεια να αναλαβουν σε συνεργασια το ταισμα των ζωων,σε περιπτωση που η κ.Ζερβου φυγει καποια μερα απο τη ζωη....
    Ακομη καλυτερα δε,θα ηταν αν τα ζωα αυτα μετα τον-ω μη γενετο-θανατο της κ.Ζερβου,προωθουνταν σε καταφυγια φιλοζωικων σωματειων ανα την Ελλαδα.Γινετε παιδια. 5 εδω,5 εκει,5 παραπερα,θα βολευτουν. Υπαρχουν πολλα σωματεια στην Ελλαδα.Ξερω οτι τα περισσοτερα εχουν προβλημα υπερπληροτητας ζωων,αλλα και με αυτα κατι θα πρεπει να γινει.....

    1. eleni

      Όλα αυτά που προτείνετε εσείς να γίνουν αναφέρονται μέσα στο δημοσίευμα! Για ρίξτε μια προσεχτική ματιά! "Σταυρό" κουβαλάει και αυτή η γυναίκα και τα ζώα της υποφέρουν. Και αυτό λέμε.

      Αν αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί εκείνοι που πρέπει (δηλαδή ο Δήμος) θα ζήσει και εκείνη σαν άνθρωπος.

      Δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνούμε! Άλλωστε λέμε ξεκάθαρα ότι ο δήμος μπορεί να κινητοποιήσει τους δημότες τους ώστε να προσφερθούν εθελοντικά υλικά, τροφές και να βρεθούν εκείνοι που θα βοηθήσουν στις υιοθεσίες!

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  9. calli tzani

    andi na katigorite kai na milate etsi gia enan anthrwpo pou den kserei ti tha pei zwi pia efoson tin exei afierwsei se ayta ts plasmata, na brite tropo na ti boithisete. Dropi pou milate me ayto ton tropo gia ayto ton aggelo. Egw eimai apo to loutraki opou ayti h gineka zei. Kserete ti pathenoun ta adespota an den ta mazepsei kapios???? Tha sas pw egw opou exw treksei apires fores sta farmakia gia atropines. Andi loipon na kayigorite zitiste boithia gia ayti ti gineka.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.