Στηρίξτε μας

90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

23 Νοέμβριος 2018 23:50 | Καταγγελίες
90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Άμεσο κίνδυνο διατρέχουν τα περίπου 90 υποσιτισμένα σκυλιά τα οποία ζουν στο σπίτι του Τζίμη Σαμαρά στην Περαία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης τους μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταβεβλημένος από το γήρας και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του.

Ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς είναι εξαιρετικά γνωστός στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης καθώς είναι από τους παλιότερους φιλόζωους, που εξελίχθηκαν σε συλλέκτες ζώων, και όλες οι προσπάθειες οι οποίες έγιναν από ιδιώτες - τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία - για να διασωθούν τα σκυλιά που συγκέντρωνε, έπεφταν στο κενό, καθώς αυτός ο άνθρωπος προτιμούσε τελικά τα ζώα να πεθαίνουν αβοήθητα από την πείνα, να παραμένουν ανεμβολίαστα και να αρρωσταίνουν αντί να δοθούν για υιοθεσία.

Η τωρινή κατάσταση...

Αυτό το κολαστήριο, γιατί μόνο καταφύγιο δεν είναι, φυσικά και βόλευε (και βολεύει) τις αρχές που είχαν βρει τον τρελό εντός ή εκτός εισαγωγικών, ο οποίος φορτώθηκε αβάσταχτο βάρος επί περίπου 30 χρόνια και εκείνες δεν έπρεπε να ασχοληθούν με τα... κοπρόσκυλα, που οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειπαν οπουδήποτε και πετούσαν σε τραγική κατάσταση συστηματικά και επί χρόνια και εκεί.

Τώρα όμως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο καθώς ο Τζίμης Σαμαράς, ο οποίος πλέον έχει το ακαταλόγιστο, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και τα σκελετωμένα σκυλιά παραμένουν στο σπίτι του χωρίς ούτε τα βασικά, με ελάχιστη έως καθόλου τροφή. Πολλά εξ αυτών είναι άρρωστα, αφού στο σύνολο τους δεν έχουν εμβολιαστεί ή αποπαρασιτωθεί ποτέ και τα περισσότερα δεν είναι στειρωμένα και αυτό σημαίνει ότι αναπαράγονται διαρκώς.

Τι πρέπει να γίνει

Για τη διάσωση των ζώων απαιτείται άμεσα εισαγγελική παρέμβαση και φυσικά προσφορά βοήθειας σε τροφές και κτηνιατρική περίθαλψη καθώς τα σκυλιά είναι τα μόνα που δεν φταίνε. Τα βίντεο που τράβηξε η Γαλλίδα Suzanne Kenedi, η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr και όπως θα δείτε και στο βίντεο πλήρωσε μπουλντόζα για να καθαρίσει τουλάχιστον τον περίβολο του διαλυμένου οικήματος από τα σκουπίδια, είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία είχαμε αναφερθεί πολλά χρόνια πριν.

Θυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, που μεταδόθηκε το 2004, υπήρχε αναφορά στην τραγωδία - την οποία όλοι γνώριζαν και τότε - στα 600 σκυλιά (άρρωστα, τυφλά, ακρωτηριασμένα) εντός και εκτός σπιτιού μόνο εκείνη τη χρονιά!

Τα περισσότερα ζώα αποδεκατίστηκαν σταδιακά από τις ασθένειες και τις μεταξύ τους επιθέσεις σε αυτό το κοινόβιο, που όπως προείπαμε μόνο καταφύγιο δεν είναι, ενώ για την κατάσταση εκεί όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό βίντεο το Τμήμα Κτηνιατρικής ήταν ενήμερο από το 2001. Τα φαινόμενα κανιβαλισμού εξαιτίας της πείνας ήταν πολύ συχνά και φυσικά τα σκυλιά συνέχιζαν να αναπαράγονταν και να πεθαίνουν αβοήθητα σε αυτό το «Νταχάου» αδέσποτων.

Στο ρεπορτάζ αυτό αναφέρθηκε ότι τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν και ως «ασπίδα», ώστε οι τράπεζες να μην προχωρήσουν στον πλειστηριασμό του κτήματος, που έχει κατασχεθεί, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών του Τζίμη Σαμαρά προς αυτές.

Ο Τζίμης Σαμαράς προφανώς είναι άρρωστος και ψυχικά πλέον και σωματικά λόγω γήρατος και σίγουρα αγάπησε τα ζώα κάποτε αλλά με τελείως λάθος τρόπο. Όμως η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιες - για τη διαχείριση των ζώων - αρχές φρόντισαν να μην κάνουν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα σκυλιά εγκαίρως. Αν ήθελαν θα το είχαν κάνει. Αναρωτιόμαστε τι σκοπεύει να κάνει τώρα ο Δήμος Θερμαϊκού αφού ο κόμπος έφτασε τελικά στο χτένι; Τι θα κάνει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης; Τι κάνει το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής; Μήπως και πάλι το βάρος θα πέσει στις πλάτες των λιγοστών φιλεύσπλαχνων ιδιωτών;

 

Τα πλάνα τραβήχτηκαν στον περίβολο του διαλυμένου σπιτιού του Τζίμη Σαμαρά τον Οκτώβριο του 2012 από τον κτηνίατρο Κώστα Βάνχεερς Βίγγελς κατά την παράδοση τροφών, που προσφέρθηκαν από το εξωτερικό.

Στα ρεπορτάζ που ακολουθούν θα διαβάστε για κάποιες από τις περιπτώσεις συλλεκτών ζώων σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και από το οπτικοακουστικό υλικό θα αντιληφθείτε το δράμα των ζώων που πέφτουν στα χέρια αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν ότι τα σώζουν αν και τελικά τα βασανίζουν συνήθως μέχρι θανάτου...

Διαβάστε επίσης:

«Φιλοζωικό έργο» η εξόντωση αδέσποτων εδώ και 25 χρόνια στην Περαία Θεσσαλονίκης; (Βίντεο)

Άνω Λιόσια: Βρήκαν τον σκύλο εξαθλιωμένο - κλειδωμένο μέσα στο σπίτι της νεκρής συλλέκτριας

Έκκληση για τα 34 σκυλιά που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλεκτριών στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Μαγνησία: Έσωσαν δεκάδες ζώα (γάτες, σκυλιά, κατσίκες) που εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή στο ακατοίκητο νησάκι Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο (βίντεο)

Σοκαριστικές εικόνες απ'τις συνθήκες διαβίωσης δύο γυναικών που συγκέντρωναν σκυλιά & γάτες στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Αρκαδικό Αργολίδας: Δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά - γάτες ζούσαν ανάμεσα σε πτώματα ζώων & όγκους σκουπιδιών σε σπίτι ηλικιωμένων

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη φροντίδα γατιών που ζούσαν σε σπίτι συλλέκτριας η οποία πέθανε

Έκκληση για τροφές - φάρμακα - φιλοξενία 17 σκελετωμένων σκυλιών που είχε συλλέκτης στο Σχηματάρι Βοιωτίας (βίντεο)

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Βοηθήστε τις γατούλες από το σπίτι συλλέκτη στη Θεσσαλονίκη

Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Φάληρο

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Κεφαλλονιά: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκυλιά που βασανίζει ο συλλέκτης στα Δελλαπορτάτα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. εβελυν

  τι απεγινε ο σαμαρας? ειναι ακομα στην περαια? γιατι υποστηριζει οτι τα σκυλια δοθηκαν και ο ιδιος μενει τιμης ενεκεν σε ενα ξενοδοχειο στην θεσσαλονικη

  1. Wintershade

   Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα το τηλέφωνό του ή έστω να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για να επικοινωνήσω μαζί του και να βοηθήσω οσο μπορώ με υιοθεσία ζώων! (ή αν ξέρετε που στεγάζονται τώρα τα σκυλιά)

 2. Ελένη

  Θα ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που τον κακολογειτε,του έχετε πάει ένα τσουβάλι τροφή,ή φάρμακα ή ένα βυτίο νερό;
  Καθάριζε όλη την Θεσσαλονίκη κ τις γύρω περιοχές από ζώα "σκουπιδια" ,που δεν τα ήθελε κανείς.
  Πήγαινε στους δρόμους κ μάζευε τα πατημένα.
  Πόσα πια να προσφέρει από την τσέπη του την άδεια;
  Ναι δεν τα εμβολιαζε!!! Ναι δεν τα στειρωνε!!!
  Πήγε καμμιά ομάδα κτηνιάτρων; Ή πήγε κανένας καθηγητής από την κτηνιατρική σχολή με φοιτητές να περιθάλψουν κάποια ζώα;
  Εγώ οπότε πήγαινα με τροφές κ φάρμακα με φιλούσε τα χέρια.
  Ή ψυχή μου γινόταν μαύρη που δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.
  Αυτός ήταν εγκλωβισμένος.
  Μπορούσε να τα γαμησει όλα, να ανοίξει τις πόρτες κ να τα αφήσει ελεύθερα.Αυτός θα πήγαινε στα παιδιά του στο εξωτερικό που τον παρακαλούσαν. Τα πλάσματα του; Μόνο αυτόν είχαν!!!
  Έτσι δεν είναι!!!
  Είχε κ κάτι Αλβανούς κατά καιρούς που του έκλεψαν ότι μπορούσαν από το σπίτι!!!
  Όπως ζούσαν τα σκυλιά. Ζούσε κ αυτός
  Πριν 30 χρόνια που τον γνώρισα έπιανε την πέτρα κ την εστιβε!!!
  Τι να κάνουμε. Οι άνθρωποι γερνάνε!!! Από τότε τον παρακαλούσαν τα παιδιά του.
  Ή γυναίκα του-γυναικάρα-έφυγε. Δεν μπορούσε άλλο!

  Αυτά για τον Τζιμη τον ήρωα των ζώων-σκουπιδιών!!!!

 3. Μιχαηλ Τσολακης

  Εδω τρωμε........ ο ενας τον αλλον, τα σκυλια θα μας απασχολησουν? Η τοπικη κοινωνια θα παει στην εκκλησια αυριο θα σταυροκοπιεται, θα πεταξει κανα.......50λεπτο στον δισκο και ολα καλα με τον Θεο! Τεραστιο προβλημα και δεν βλεπω πως θα αντιμετωπιστει!

 4. Adina Kandi

  Ο Σαμαράς ο ίδιος μέχρι κ πριν από 1 μήνα γυρνούσε στην Περαία κ ζητούσε από τον κόσμο να του πάει σκυλιά!!! Επίσης... Το οίκημα του ανήκει στο Δήμο Θέρμης! Όλοι ξέραν! Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κ δήμος κ συππαζαθ! Μόνο οι εθελοντές όμως προσπάθησαν με προσωπικό κόστος να βοηθήσουν τα ζώα ενάντια στον Σαμαρά! Ο σαμαράς εκμεταλλευτηκε όλα τα χρόνια την κατάσταση, τους εθελοντές, τις ευαισθησίες τους. Όταν έφτανε η συζήτηση σε στειρωσεις η υιοθεσίες έβριζε, απειλούσε κ έβγαζε τα όπλα! Ναι! Τα πιστόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.