Στηρίξτε μας

Θα δικαστεί η 47χρονη συλλέκτρια που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει ζώα σε Μύκονο - Τήνο (βίντεο)

5 Μαρτίου 2018 23:30 | Καταγγελίες
Θα δικαστεί η 47χρονη συλλέκτρια που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει ζώα σε Μύκονο - Τήνο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μια υπόθεση, που αν δεν ήταν τραγική με θύματα εκατοντάδες ζώα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, εξετάζουν οι αρχές στη Μύκονο μαζί με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου καθώς ήρθαν αντιμέτωπες με μια γυναίκα - που προφανώς δεν είναι καλά - η οποία εδώ και περίπου μια δεκαετία συστηματικά κακοποιεί, σκυλιά, γάτες, άλογα και άλλα είδη στις Κυκλάδες με αποτέλεσμα αυτά να πεθαίνουν στα χέρια της.

Με αφορμή τη σύλληψη στη Μύκονο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας της 47χρονης την 1η Μαρτίου επικοινωνήσαμε με φιλόζωους του νησιού για να μάθουμε τι συμβαίνει καθώς το συγκεκριμένο άτομο γνωρίζαμε ότι έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές εξαιτίας του παράνομου καταφύγιου, που διατηρεί εδώ και χρόνια και στο νησί της Τήνου, το οποίο είναι ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου για τα έγκλειστα σκυλιά.

MykonosMoroergoJuly2014 2Σκυλιά στη Μύκονο το 2014 αλυσοδεμένα στο έλεος του καιρού και της 47χρονης.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Μυκόνου, η Σάρον Γκράχαμ, εξήγησε στο www.zoosos.gr πως το καλοκαίρι του 2014 ο σύζυγος της, που διατηρεί σε αυτό το νησί των Κυκλάδων κατάστημα με είδη για κατοικίδια, πληροφορήθηκε από κατοίκους ότι στην ορεινή περιοχή Μορόεργο υπάρχει ένα «καταφύγιο» με σκυλιά, τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Έτσι μέλη του συλλόγου μεταξύ των οποίων η Ελευθερία Πανουσάκου, η κτηνίατρος Αθηνά Τσοκανά και αρκετοί ακόμα πήγαν επί τόπου και έμειναν εμβρόντητοι διαπιστώνοντας τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, εκεί στον προαύλιο χώρο μιας οικίας - ενός σοβατισμένου σπιτιού που η κατασκευή του δεν είχε ολοκληρωθεί - το οποίο δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ νερό υπήρχε μόνο από ένα πηγάδι.

Τα περισσότερα ζώα - κυρίως σκυλιά - ήταν εμφανώς  άρρωστα, ζούσαν εξαθλιωμένα μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους. Πολλά ήταν αλυσοδεμένα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και άλλα κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Στο κτήμα βρέθηκαν άταφα πτώματα ζώων, όπως αυτό το μικρό αλογάκι που βλέπετε στη φωτογραφία, το οποίο η ένοικος του χώρου είχε τυλίξει με κουβέρτα και άφηνε το κουφάρι του να σαπίζει.

MykonosMonoergo2014AlogakiNekroΤο άταφο πτώμα του μικρού αλόγου που βρέθηκε το 2014.

Για το παράνομο καταφύγιο μέσα στο οποίο τα ζώα αργοπέθαιναν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μυκόνου έστειλε επιστολή στον Δήμο Μυκόνου εξηγώντας τι συμβαίνει εκεί και αυτό το γράμμα στάθηκε η αφορμή ώστε οι αρμόδιες αρχές τουλάχιστον να αναγκαστούν να πάνε επί τόπου και να γίνει η σχετική καταγγελία.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα η Λεμονιά Ραφαήλ πληροφορήθηκε τυχαία από τον κτηνίατρο με τον οποίο συνεργαζόταν, τον Κώστα Κωνσταντίνου, στον οποίο η 47χρονη εργαζόταν για κάποια περίοδο ως βοηθός - αφού και εκείνος αγνοούσε μέχρι τότε τη δράση της - ότι αυτή η γυναίκα έχει στο Μορόεργο 85 σκυλιά, άλογα και ένα πρόβατο σ’ ένα χωράφι και συγκεντρώνει χρήματα για να τα ζήσει…

Το «Mykonos Animal PARK»...

Όταν η κα Ραφαήλ μετά από πίεση προς την 47χρονη το καλοκαίρι του 2014 πήγε να δει από κοντά πως ζουν αυτά τα ζώα, δεν πίστευε και εκείνη στα μάτια της. Βρήκε δεκάδες σκυλιά - μέτρησε τότε 110 - τα περισσότερα άρρωστα με τα τσιμπούρια να κρέμονται από πάνω τους «σαν σταφύλια». Αρκετά ήταν χωρίς νερό, χωρίς τροφή, μέσα σε πρόχειρα κλουβιά, αλλά τραυματισμένα και κάποια μέσα στο οίκημα στην ίδια άθλια κατάσταση.

Τα περισσότερα από τα ζώα, όπως προείπαμε, ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες αφού τίποτα δεν τα προστάτευε από τον καυτό ήλιο, τον αέρα ή και το χιόνι καθώς τον χειμώνα του 2015 χιόνισε ακόμα και στις Κυκλάδες. Άλλωστε ακόμα και το να φτάσει κάποιος εκεί πάνω, ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού ο χωματόδρομος ήταν επικίνδυνος λόγω της μεγάλης ανηφορικής του κλίσης, άλλωστε η συλλέκτρια γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο. Για να μένουν τα ζώα αφανή.

MykonosMoroergoJuly2014 7Αυτή την κατάσταση αντίκρισαν στο εσωτερικό του οικήματος του... «Mykonos Animal PARK» τον Ιούλιο του 2014.

Η κα Ραφαήλ θέλοντας να βοηθήσει αυτά τα πλάσματα προσπάθησε να διατηρήσει μια καλή σχέση με τη συγκεκριμένη γυναίκα, αφού διαπίστωσε ότι η αρμόδιες αρχές πέρα από το να τη χαρακτηρίζουν τρελή, δεν έκαναν τίποτα το ουσιαστικό για τα ίδια τα ζώα.  Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε τη συλλέκτρια από το να συνεχίζει να αναλαμβάνει τη φιλοξενία σκυλιών επ’ αμοιβή, με αποτέλεσμα ο αριθμός των σκυλιών τελικά ποτέ να μην μειώνεται.

Η κα Ραφαήλ εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι εκείνο το καλοκαίρι πλήρωσε αρχικά το κόστος για τις εκατοντάδες αμπούλες για την αποπαρασίτωση των σκυλιών ως μια πρώτη βοήθεια. Διαπίστωσε φυσικά πολύ σύντομα πως την συλλέκτρια δεν την ένοιαζε να ρίξει το φάρμακο στα κορμιά των ζώων. Την ένοιαζε μόνο να λάβει π.χ. τα 30 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του «έργου της». Τα ζώα ήταν μόνο το μέσο για την απόκτηση χρημάτων.

Τελικά οι αιματολογικές εξετάσεις, που πλήρωσε για να γίνουν στα σκυλιά η κα Ραφαήλ, έδειξαν ότι τα περισσότερα έπασχαν από ασιτία, λεϊσμανίωση, ερλιχίωση και κάποια από αυτά πέθαναν πριν προλάβουν να κάνουν θεραπεία.

Σύμφωνα πάντα με κα Ραφαήλ η κατηγορούμενη κατάφερνε να εξαπατά τους πάντες με την πειθώ της. Τη χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετικά «χειριστική», ενώ  διαπίστωσε ότι δεν πήγαινε καν κάθε μέρα να βάλει στα ζώα, που ήταν στο έλεος της, τροφή και νερό. Παράλληλα έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες για να αποφύγει την όποια βοήθεια - πλην της χρηματικής - π.χ. για το τάισμα ή τον καθαρισμό του χώρου.

Από τη Νέα Μάκρη στην Τήνο και στη Μύκονο

Σύμφωνα με τη Χαρά Σιδέρη, που τώρα ζει και εργάζεται στη Μύκονο, και γνώρισε τη συγκεκριμένη γυναίκα το 2006 στη Νέα Μάκρη της Αττικής, όπου και εκείνη τότε διέμενε και συνεργάστηκε μαζί της για καιρό στη φροντίδα ζώων, πρόκειται για τραγική περίπτωση συλλέκτριας, η οποία αντιμετωπίζει τα ζώα μόνο ως αναλώσιμο υλικό για να βγάζει χρήματα.

Μας εξήγησε ότι η 47χρονη μετέβη το 2008 στην Τήνο αρχικά με τον σύζυγο της που καταγόταν από το νησί. Σε σύντομο χρονικό διάστημα - και αφού τελικά πήρε διαζύγιο - μάζεψε περίπου 60 σκυλιά στο κτήμα του σπιτιού που νοίκιαζε, τα οποία φυσικά διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες και καθημερινά πέθαιναν.

Στα τέλη του 2012 έφυγε από την Τήνο - καθώς αρκετοί εναντιώθηκαν στη δράση της και την κατήγγειλαν - και εγκαταστάθηκε στη Μύκονο. Μαζί της έφερε και δεκάδες ζώα από την Τήνο, ενώ άλλα τα άφησε πίσω στο νησί σ' έναν χώρο με κλουβιά, που βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το χωριό Φαλατάδος, τα οποία φροντίζει κακήν κακώς ένας εξαιρετικά ηλικιωμένος άνδρας, στον οποίο η συλλέκτρια τάζει ότι ως αντάλλαγμα... θα τον παντρευτεί.

Στη Μύκονο η 47χρονη ξεκίνησε έστησε και μια Μ.Κ.Ο. το «Ζωολογικό Πάρκο Μυκόνου» με τη συνδρομή αρκετών ευυπόληπτων πολιτών του κυκλαδίτικου νησιού (δικηγόροι, δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες κ.ά.) που έβαλαν την υπογραφή τους στο ιδρυτικό καταστατικό και συγκέντρωσαν και αρκετά χρήματα γι' αυτόν τον σκοπό, εντούτοις ουδέποτε είχαν πάει να δουν τι συμβαίνει και πως ζουν τα ζώα που υποτίθεται ότι σώζονται… Τις υπογραφές τους φυσικά τις απέσυραν μόλις αποκαλύφθηκε τι πραγματικά γινόταν στο Μορόεργο. Αυτό το... καταφύγιο ο τοπικός Τύπος το παρουσίαζε και το διαφήμισε ως τον επίγειο παράδεισο για τα ζώα...

Στις 7 Μαρτίου 2018 η δίκη στη Σύρο για την κακοποίηση των σκυλιών στο Μορόεργο

Η δράση της 47χρονης αποκαλύφθηκε στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2014 και μετά οι μηνύσεις και οι καταγγελίες σε βάρος της για την κακοποίηση των ζώων αλλά και για κλοπές σκυλιών - αφού συχνά εμφανιζόταν ή ως κτηνίατρος ή εκπαιδεύτρια και άρπαζε ζώα - έπεφταν «βροχή». Εντούτοις η συγκεκριμένη συνήθιζε να φιλοξενεί σε σπίτια που νοίκιαζε κυρίως σκυλιά, τα οποία έπαιρνε από κάθε περιοχή της Ελλάδας λέγοντας ότι θα τα προστατεύσει ή θα τα εκπαιδεύσει ή θα τα φιλοξενήσει με το ανάλογο αντίτιμο.

MykonosKtiniatreioAglaiaXithaliAnakoinosiFacebookΟ κτηνίατρος Κώστας Κωνσταντίνου με δημόσια ανακοίνωση στη σελίδα του στο facebook ανακοίνωση τη διακοπή συνεργασίας μαζί της.

Φυσικά όλα αυτά συνέβαιναν και γιατί ουδέποτε π.χ. το Λιμενικό, ως όφειλε, δεν προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους για μικροτσίπ στα τόσα σκυλιά που έφταναν με το καράβι στο κυκλαδίτικο νησί. Μάλιστα η συγκεκριμένη γυναίκα στα ζώα δεν χορήγησε ούτε τα 70 εμβόλια που η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) προσέφερε δωρεάν για τα σκυλιά τον Νοέμβριο του 2014, όταν έγιναν και στειρώσεις σε κάποια από αυτά στο κτηνιατρείο του Κώστα Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr παρά την τραγική της κατάσταση η 47χρονη ζητούσε να πάρει σκυλιά για να τα βοηθήσει (!) ακόμα και το κτήμα μιας άλλης συλλέκτριας, που πέθανε πρόσφατα, της Αλεξάνδρας Σταματάκη, η οποία ζούσε στο Χειμάδι Λάρισας. Και αυτό σαφέστατα αποδεικνύει την εμμονή της.

Κάποια σκυλιά σώθηκαν...

Για την κατάσταση των σκυλιών στο Μορόεργο η Λεμονιά Ραφαήλ ζήτησε μαζί με έναν ακόμα κάτοικο του νησιού, τον Μιχάλη Ζουγανέλη, τη βοήθεια του Δήμου Μυκόνου. Οι δύο τους παρουσίασαν στο δημοτικό συμβούλιο τι είδαν ότι συμβαίνει εκεί. Εντούτοις η δημοτική αρχή - που είχε πια γνώση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων - αρνήθηκε την όποια βοήθεια. Γι' αυτό και η γυναίκα ξεκίνησε μόνη της τον αγώνα για τη σωτηρία των σκυλιών. Παράλληλα έκανε και εκείνη καταγγελία στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων τον Μάιο του 2015 και κατά τον σχετικό επανέλεγχο διαπιστώθηκαν οι ίδιες άθλιες συνθήκες.

Η κα Ραφαήλ με δικά της χρήματα - για να γίνει αποσυμφόρηση του χώρου στο Μονόεργο καθώς κανείς στο νησί δεν δεχόταν να φιλοξενήσει κάποιο από τα σκυλιά - βοήθησε οικονομικά να κατασκευαστεί ένα προσωρινό καταφύγιο στην περιοχή Αγράρι. Εντούτοις πριν το έργο ολοκληρωθεί η 47χρονη συλλέκτρια μετέφερε στον χώρο δεκάδες σκυλιά με αποτέλεσμα οι περίοικοι να αντιδράσουν, τα έργα να σταματήσουν και φυσικά να χαθούν και τα χιλιάδες ευρώ, τα οποία κόστισε η εγκατάσταση.

Τελικά κάποια από τα σκυλιά από το Μορόεργο μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο προσωρινής φιλοξενίας σε κτήμα 20 στρεμμάτων που ενοικίασε και διαμόρφωσε κατάλληλα η Λεμονιά Ραφαήλ στην περιοχή Τηγάνι. Εκεί ζουν ακόμα και τώρα, φροντίζονται όπως τους πρέπει - με τη συναίνεση αρχικά της συλλέκτριας - η οποία στο μεταξύ κατάφερε κρυφά να στείλει για να μην της τα πάρουν (!) 35 σκυλιά - που αρχικά είχε μεταφέρει στο Αγράρι - στις εγκαταστάσεις ενός εκπαιδευτή σκύλων στον Αυλώνα Αττικής, στον οποίο φυσικά και χρωστάει χιλιάδες ευρώ.

Η 47χρονη μεταξύ άλλων κατάφερε από τον χώρο φιλοξενίας στο Τηγάνι να αρπάξει έναν σκύλο, που θεωρεί δικό της, αν και όλα τα ζώα εκεί είναι με μικροτσίπ, με βιβλιάρια υγείας και ανήκουν στη Λεμονιά Ραφαήλ, η οποία φροντίζει να τους βρει υιοθεσίες. Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο οι συνθήκες που ζουν τα σκυλιά στο «Mykonos Dreamy Friends» μέχρι να βρεθεί το δικό τους σπιτικό, είναι ιδανικές.

Για την κλοπή του σκύλου η συλλέκτρια δεν συμμορφώθηκε ούτε με την απόφαση της ειρηνοδίκη, που εκτελεί χρέη εισαγγελέα στο νησί, η οποία ζήτησε το κλεμμένο σκυλί να μεταφερθεί  σε πανσιόν στη Μύκονο έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος της η κα Ραφήλ, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης στις 22 Φεβρουαρίου 2018 τελικά αναβλήθηκε.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για την κακοποίηση σκυλιών και γατιών

Η 47χρονη γυναίκα, που για κάποιο διάστημα έμενε ακόμα και στο αυτοκίνητο της μαζί με πέντε σκυλιά, κατάφερνε επί χρόνια να ενοικιάζει ακίνητα χωρίς φυσικά να πληρώνει το ενοίκιο. Τυχαία την 1η Μαρτίου εξαιτίας της παρατηρητικότητας της κας Ραφαήλ οι αρχές πήγαν και έκαναν έλεγχο στο νέο σπίτι στο οποίο έκρυβε ζώα, το οποίο ανήκει σε ξενοδόχο του νησιού και βρίσκεται στην περιοχή Τηγάνι.

Έτσι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης την 1η Μαρτίου αστυνομικοί, παρουσία του διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου, ενώπιον της ειρηνοδίκη, με κλειδαρά και μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο, άνοιξαν τη βίλα και βρήκαν εκεί έγκλειστα σκυλιά και γατιά. Αλλά ήταν και σε κλουβιά χωρίς τροφή και νερό και όλα ζούσαν μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους. Ένα από τα σκυλιά αιμορραγούσε από τους όρχεις. Οι εικόνες και το βίντεο, που δημοσιεύουμε, δεν αποτυπώνουν αυτό που αντίκρισαν όσοι πήγαν επί τόπου, καθώς η μυρωδιά από τις ακαθαρσίες των ζώων είχε ποτίσει κυριολεκτικά τα πάντα.

To βίντεο με ό,τι βρήκαν αστυνομικοί στο σπίτι της 47χρονης στο Τηγάνι...

Η 47χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς έφτασε στο σπίτι χωρίς να ξέρει ότι οι αρχές ήταν εκεί. Τα οκτώ σκυλιά - επτά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι και ένα μέσα στο αυτοκίνητο της - με εντολή εισαγγελέα κατασχέθηκαν και αναμένεται να οριστεί και γι’ αυτήν την υπόθεση δικάσιμος. Οι γάτες αφέθηκαν ελεύθερες στην περιοχή και κανείς δεν γνωρίζει πόσες ακριβώς ζούσαν μέσα στο οίκημα, την μπαλκονόπορτα του οποίου η Αστυνομία άφησε ανοιχτή, ώστε τα γατιά μόλις ηρεμήσουν να μπορέσουν να βγουν έξω, αφού δεν μπορούσαν να τις πιάσουν.

Θα ασχοληθούν στα σοβαρά οι αρχές;

Η σύλληψη της 47χρονης την περασμένη Πέμπτη αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας μιας συμπεριφοράς με θύματα έναν τεράστιο αριθμό ζώων. Και τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς ακόμα δεν τις γνωρίζουμε. Πρόκειται για την εγκληματική δράση ενός ανθρώπου, που πραγματικά πάσχει, και το μόνο το οποίο τον νοιάζει είναι η υπερσυγκέντρωση ζώων και μέσω αυτών η απόκτηση χρημάτων τα οποία ξοδεύονται αλόγιστα.

Οι φωτογραφίες από τα σκυλιά που εντοπίστηκαν την 1η Μαρτίου...

 

Σύμφωνα με την κα Ραφαήλ στοιχεία που έχουν κατατεθεί στις αρχές δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, τα οποία η συλλέκτρια κατά καιρούς νοίκιαζε, έβρισκαν πτώματα σκυλιών, όταν τελικά την έδιωχναν καθώς σπανίως πλήρωνε το ενοίκιο. Τα πτώματα εντοπίζονταν πέριξ των οικημάτων τους και τα σπίτια ήταν κατεστραμμένα.

Ποιος φταίει;

Όπως πολλές φορές έχουμε πει αυτές οι παθολογικές περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται αν δεν υπάρχει συστηματικός έλεγχος και ουσιαστικό ενδιαφέρον από τις αρχές και για τα ζώα και για τον άνθρωπο. Φυσικά στη συγκεκριμένη γυναίκα, που είναι μόλις 47 ετών, θα πρέπει να απαγορευτεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με ζώα και φυσικά θα πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία, η δυνατότητα ψυχιατρικής περίθαλψης.

Πλέον όλοι ελπίζουν το δικαστήριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου τουλάχιστον να της απαγορέψει την οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, ώστε να μην υποφέρουν άλλα πλάσματα στα χέρια της, καθώς ακόμα και αν φύγει από το νησί το πρόβλημα δεν θα λυθεί καθώς είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την άρρωστη δράση της αλλού ίσως για παράδειγμα στο Αγρίνιο από όπου κατάγεται και ίσως με άλλο όνομα καθώς και αυτό συνηθίζει να κάνει.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει για την κατάσταση των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο αυτό δεν φταίνε μόνο οι ίδιοι. Φταίει και η κοινωνία που τους περιβάλει καθώς επαναπαύεται με τον τρελό που μαζεύει τ' αδέσποτα...  Φταίνε και οι αρχές που βολεύονται καθώς κάποιος φορτώνεται τα σκυλιά και γλυτώνουν από τα παράπονα των δημοτών καθώς και από το κόστος φροντίδας των ζώων. Φταίνε όλοι εκείνοι που προκειμένου να ξεφορτωθούν τον ανεπιθύμητο σκύλο τους τον έδωσαν χωρίς να ελέγξουν που και πως θα ζει το ζώο τους...

Οι φωτογραφίες από το Μορόεργο το καλοκαίρι του 2014...

 

Το κινητό που χρησιμοποιεί η 47χρονη γυναίκα έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων και έτσι δεν καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί της και να καταγράψουμε την άποψη της. Άλλωστε από το 2014 μέχρι σήμερα μάθαμε ότι έχει αλλάξει πολλές φορές αριθμούς τηλεφώνων καθώς οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της μας εξήγησαν ότι έτσι αποφεύγει να απαντάει σε όσους την αναζητούν και της ζητούν τα χρήματα που τους οφείλει.

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Συνελήφθη 47χρονη γυναίκα στη Μύκονο για την κακοποίηση 11 σκυλιών & γατιών

Παντού και στη Μύκονο ζώα με δεμένα τα πόδια (βίντεο)

Μύκονος: Εξαφάνισε τις αγελάδες που κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από τις πληγές που προκάλεσε στα πόδια τους (βίντεο)

Εξοντώνουν οικόσιτα και αδέσποτα ζώα με φόλες και στη Μύκονο

Μύκονος: Νεκρός σκύλος στην παραλία Πάνορμος

Μύκονος: Μια παράνομη πινακίδα απαγορεύει στα σκυλιά να πατούν στην άμμο!

Τουρίστρια στη Μύκονο κάνει έκκληση για το κακοποιημένο γαϊδούρι

Μύκονος: Γάιδαρος ολημερίς κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό με δεμένα τα πόδια

Δεν κακοποιείται ο γάιδαρος στον Πάνορμο τονίζει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Μυκόνου

Καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο. στην Αστυνομία για τις καμήλες ως ντεκόρ σε συναυλία στη Μύκονο (βίντεο)

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: Η προσάραξη φορτηγού πλοίου στις ακτές της Μυκόνου πέρασε στα ψιλά όμως μας θυμίζει πόσο κινδυνεύει το περιβάλλον

Έκκληση βοήθειας για τον ηλικιωμένο άνδρα που φροντίζει ολομόναχος 20 σκύλους και 12 γάτες στην Τήνο

Συστηματική η κακοποίηση των κατσικιών και άλλων ζώων και στην Τήνο (βίντεο)

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο (βίντεο)

Εξαθλιωμένα και υποσιτισμένα αδέσποτα χωρίς καμιά μέριμνα από τον Δήμο Τήνου για την τύχη τους

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.