Στηρίξτε μας

Έκκληση για τη σωτηρία 40 σκελετωμένων σκυλιών που ανήκουν σε ψυχικά διαταραγμένο άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου (βίντεο)

26 Ιουλίου 2016 21:07 | Καταγγελίες
Έκκληση για τη σωτηρία 40 σκελετωμένων σκυλιών που ανήκουν σε ψυχικά διαταραγμένο άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου (βίντεο)

Περίπου 40 σκυλιά εξαθλιωμένα που ζούσαν μέσα στο κλειστό σπίτι, κάποια σε απόλυτο σκοτάδι και αλλά και στην αυλή της οικίας ενός ψυχικά διαταραγμένου άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου προσπαθούν να σώσουν τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Αnimal Action Ioannina», τα οποία ενημερώθηκαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου από έναν κάτοικο του χωριού για το τι συμβαίνει εκεί και αφού τα ζώα είχαν μείνει πέντε μέρες χωρίς τροφή και νερό.

Το χάος με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπα τα μέλη του συλλόγου μπορείτε να το διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τους γείτονες του πραγματικά άρρωστου και κλονισμένου ανθρώπου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, είχαν καταγγείλει εδώ και καιρό το θέμα στον Δήμο Πωγωνίου, στον πρόεδρο της Τοπικού Διαμερίσματος, στην Αστυνομία, σε δημοσιογράφους και σε άλλα φιλοζωικά σωματεία και ως απάντηση ειδικά από τους αρμοδίους (εκ του νόμου) άκουγαν το «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε».

Αδιάφορος ο Δήμος Πωγωνίου που γνώριζε για το πρόβλημα

Αυτή τη φορά ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, όταν επικοινώνησαν μαζί του μέλη της συλλόγου αναγκάστηκε τουλάχιστον να δεσμευτεί ότι θα καλύψει τα έξοδα νοσηλείας των ζώων αλλά όταν του ζήτησαν να στείλει βοήθεια δηλαδή υπαλλήλους είπε δεν έχει προσωπικό για να αντιμετωπίσει το περιστατικό. Έτσι το βάρος της διάσωσης και αυτών των πλασμάτων έπεσε στις πλάστες των λιγοστών εθελοντών.

VasilikoPogoniIoanninon (1)Το σπίτι καλυμμένο με ακαθαρσίες ανθρώπου και ζώων και έγκλειστα εκεί δεκάδες σκυλιά χωρίς τροφή και νερό...

Η Θεοδώρα Μπέτση, που είναι πρόεδρος του συλλόγου και μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι μέχρι τώρα κανείς ιδιώτης δεν έχει νοιαστεί να βοηθήσει και εκείνοι αναγκάζονται να κάνουν πολύωρο ταξίδι κάθε μέρα για να βοηθήσουν τα σκυλιά.

Όταν οι εθελοντές μπήκαν μέσα στο σπίτι με άδεια από την Αστυνομία στις 23 Ιουλίου βρήκαν έγκλειστα σκυλιά, που ζούσαν μέσα στο σκοτάδι, άλλα είχαν για φως μια λάμπα, ενώ ο εσωτερικός χώρος του ρημαγμένου σπιτιού ήταν καλυμμένος με περιττώματα ζώων και του ανθρώπου που είχαν συσσωρευτεί εκεί για χρόνια. Η μυρωδιά από τα ούρα έκανε την κατάσταση απελπιστική και αποδεικνύει πόσο σοβαρά άρρωστος ήταν ο άνθρωπος που έμενε εκεί.

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (4)Τρομαγμένα άρρωστα και σκελετωμένα σκυλιά...

Ο σύλλογος «Αnimal Action Ioannina» έκκληση που κάνει για να συγκεντρωθούν τροφές για τα σκυλιά εξηγεί: «Μας ενημέρωσε πως στο χωριό, στο σπίτι που θα δείτε στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που αναρτήσαμε πριν λίγο στη σελίδα μας, ζούσε ένας άνθρωπος ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος. Μαζί του ζούσαν και πολλοί σκύλοι. Μας ανέφερε για 40-50 σκύλους. Όση και η χωρητικότητα του Δημοτικού καταφυγίου της πόλης μας.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο κάτοχος των σκύλων μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι σκύλοι που άφησε πίσω, άλλοι ζούνε στον εξωτερικό χώρο, και άλλοι εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι, νηστικοί! Από την Δευτέρα έως την Παρασκευή νηστικοί!

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (7)Σκελετωμένα κουτάβια και ενήλικα σκυλιά...

Κάποιοι κάτοικοι πετούσαν λίγο φαγητό αλλά οι σκύλοι ήταν τόσοι πολλοί που τρώγονταν μεταξύ τους για ένα κομμάτι ψωμί. Η ομάδα διάσωσης του συλλόγου έφυγε άμεσα για το χωριό να εκτιμήσει την κατάσταση και να ταΐσει τους σκύλους. Όταν φτάσαμε σοκαριστήκαμε. Καταλάβαινες το σπίτι από μέτρα μακριά ποιο είναι από την μυρωδιά. Σκελετωμένοι σκύλοι, με ψώρα, να δαγκώνονται μεταξύ τους, ουρλιαχτά και κλάματα κουταβιών και ενήλικων να έρχονται μέσα από το σπίτι.

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (2)Παντού μέσα στο σπίτι κόπρανα, ούρα και απόλυτο σκοτάδι...

Θυμωμένοι με όσα είδαμε ρωτήσαμε τους κατοίκους πως άφησαν να εξελιχτεί η κατάσταση έτσι, και γιατί το επέτρεπαν τόσο καιρό να γίνονται όλο και πιο πολλά. Μας απάντησαν πως χρόνια τώρα ζητούν βοήθεια από φιλοζωικά σωματεία της πόλης (που έχουμε στη διάθεση μας τις επωνυμίες τους) κάνουν καταγγελίες στον Πρόεδρο του χωριού, στον Δήμο Πωγωνίου, στην αστυνομία, στους δημοσιογράφους, όπως έκαναν και την Δευτέρα που έφυγε ο άνθρωπος για την Ψυχιατρική, και από όλους έπαιρναν και πήραν την ίδια απάντηση, "Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε".

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (3)Τα κόπρανα παντού στο σπίτι αποδεικνύουν σε τι κατάσταση και πόσο πραγματικά άρρωστος είναι αυτός ο άνθρωπος...

Επικοινωνήσαμε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να δώσουν την συγκατάθεση τους οι συγγενείς του κατόχου των σκύλων, αλλά και αν ήταν δυνατόν και ο κάτοχος τους, να μπούμε μέσα στο σπίτι για να μη καθυστερήσουμε με εισαγγελική εντολή.

Το Σάββατο μας δόθηκε η άδεια από όλους, και ξανά πήγαμε με κλουβιά μεταφοράς να πάρουμε τα μωρά και τις μανούλες για αρχή. Μπαίνοντας στο σπίτι είδαμε εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Άνθρωπος και σκύλοι ζούσαν μέσα στα περιττώματα τους. Τα πατώματα ήταν καλυμμένα με περιττώματα χρόνων. Ούρα τους παντού!

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (9)Φοβισμένα σκυλιά, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί μέσα.

Η μυρωδιά σου έκοβε την ανάσα. Άλλα ζούσαν σε δωμάτια με ανοιχτό φως και άλλα στο απόλυτο σκοτάδι. Όσες πόρτες και παράθυρα και αν ανοίξαμε η κατάσταση ήταν για λιποθυμία. Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Πωγωνίου και τον ενημερώσαμε για τις υποχρεώσεις του. Μας απάντησε πως δεν έχει προσωπικό να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Τον διαβεβαιώσαμε πως η Animal Action Ioannina θα αναλάβει την περισυλλογή τους, την μεταφορά τους στα Ιωάννινα σε εξωτερικούς κτηνιάτρους, την φιλοξενία τους από μέλη του συλλόγου μέχρι να αναρρώσουν και ζητήσαμε να μας διαβεβαιώσει πως θα καλύψει το οικονομικό μέρος του περιστατικού, όπως και δεσμεύτηκε.

VasilikoPogoniouSkyliaEgkleista (11)Σύμφωνα με την Animal Action Ioannina τόσο ο δήμος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος ήταν ενήμεροι από τους γείτονες εδώ και καιρό και αδιαφόρησαν...

Οι εθελοντές του συλλόγου θα πηγαίνουν στο Βασιλικό και θα παίρνουν σταδιακά τους σκύλους για να λάβουν κτηνιατρικές υπηρεσίες και αν δεν βρούνε τις δικές τους οικογένειες θα επανενταχθούν σε περιοχές του Δήμου Πωγωνίου.

Χρειαζόμαστε τροφές για τους σκύλους. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει για αυτές τις ψυχές που σε λίγο καιρό θα βρίσκαμε μόνο τα κουφάρια τους, ας επικοινωνήσει μαζί μας» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τροφές για ενήλικα σκυλιά και κουτάβια να καλέσει στο τηλέφωνο: 6956542022.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για να καλυφθούν έξοδα περίθαλψης σκύλου χτυπημένου με τσεκούρι στην Πεδινή Ιωαννίνων (βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο με κομμένα αυτιά και χτυπημένο με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πεδινή Ιωαννίνων (βίντεο)

Πεδινή Ιωαννίνων: Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την κακοποίηση των αλόγων που βρέθηκαν κοντά στο Προσήλιο Ιωαννίνων (βίντεο)

Δεν βρέθηκε το σκυλί που φαντάροι πέταξαν σε γκρεμό πριν από 4 μήνες στο Πληκάτι Ιωαννίνων

Ελπίζουν να συνέλθει ο σκύλος που βρέθηκε παράλυτος μέσα στη λίμνη των Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου που εντοπίστηκε σκελετωμένος στην περιοχής της Ντουραχάνης (βίντεο)

Αμπέλια Ιωαννίνων: Βρήκαν σκύλο που κάποιος βασάνισε σφίγγοντας στον λαιμό του σύρμα (βίντεο)

Γιάννενα: «Δικά μου είναι τα σκυλιά άμα γουστάρω βγάζω την καραμπίνα και τα σκοτώνω» είπε ιδιοκτήτης ζώων

Γιάννενα: Της δηλητηρίασε τα καναρίνια με χλωρίνη αλλά δεν την κατήγγειλε στην Αστυνομία

«Οικολόγοι» κυνηγοί σκότωσαν στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 6 αγριόγιδα 5 εκ των οποίων κυοφορούσαν

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που βασάνιζε μαζί με άλλους αγριογούρουνο στην Ασφάκα Ιωαννίνων & ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο

Ιωάννινα: Άλλη μια αρκούδα βρέθηκε νεκρή πυροβολημένη από «οικολόγο» - κυνηγό

Κοσμηρά Ιωαννίνων: Πυροβόλησε και σκότωσε σκυλιά

Καραβατιά Ιωαννίνων: Βρήκαν 10 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα ζωντανά & πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

Τι απαντούν σε δήμαρχο Ιωαννιτών & σε πρύτανη φιλόζωοι που φροντίζουν δεκάδες αδέσποτα στα Γιάννενα

Βρήκαν το κουτάβι να περιφέρεται καμένο στην Ελεούσα Ιωαννίνων (βίντεο)

Γιάννενα: Κακοποιεί συστηματικά το άλογο του για να βοηθήσει τον γιο του που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα (βίντεο)

«Οικολόγοι» κυνηγοί σκότωσαν στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 6 αγριόγιδα 5 εκ των οποίων κυοφορούσαν

Από φόλα νεκρός ασημόγλαρος στα Γιάννενα

Γιάννενα: Βρήκαν κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια ενώ η μάνα τους έκλαιγε έξω από τον κάδο

Ιωάννινα: Βρήκε τα 5 κουτάβια νεκρά κοκαλωμένα από το ψύχος

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Παλιουρή Ιωαννίνων: Πλάκωσε στο ξύλο τον σκύλο και οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν

Λεμονιά Ιωαννίνων: Βρήκαν απαγχονισμένα τα κουτάβια τους

Τυφλό από την απόπειρα απαγχονισμού του σκυλί στη Λεμονιά Ιωαννίνων

Γιάννενα: Φορώντας κουκούλα πυροβόλησε και εκτέλεσε το κουτάβι

Πεδινή Ιωαννίνων: Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του

Γιάννενα: Φορώντας κουκούλα πυροβόλησε και εκτέλεσε το κουτάβι

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Γιάννενα: Το πέταξαν μέσα σε σακούλα στο κανάλι για να το πνίξουν

Γιάννενα: Χτύπησε με το Ι.Χ. το σκύλο και 2 ανθρώπους που τοv υπερασπίστηκαν

Γιάννενα: Έσωσαν τον σκύλο από τη Λίμνη Παμβώτιδα

Γιάννενα: Απειλεί να εξοντώσει τα ζώα με δικαιολογία τους Ισραηλίτες προσκεκλημένους

Γιάννενα: Νεκροί εκατοντάδες αλπικοί τρίτωνες στη Δρακόλιμνη Σμόλικα

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων: Πυροβόλησε το ζώο που πολλοί έχουν κακοποιήσει

Δηλητηρίασαν άλογο μέσα στον Ιππικό Όμιλο Ιωαννίνων

Εκτέλεσε τον σκύλο με καραμπίνα στο Φλαμπουράρι Ιωαννίνων

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Μαρια

    ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΙΝΑι ΟΛΟΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ από ότι διαβάζω απ τα αμέτρητα περιστατικά.Ρίξτε φωτιά να ψηφίσουν οι χωριάτες τα σκουπίδια της γης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.