Στηρίξτε μας

Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Περιστέρι Αττικής

19 Νοεμβρίου 2012 12:02 | Καταγγελίες
Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Περιστέρι Αττικής

Οι φιλόζωες εθελόντριες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Φαλήρου, και οι οποίες έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Γάτες Φλοίσβου» ενημερώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου για την περίπτωση μιας ακόμη συλλέκτριας ζώων.

 

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε μαζέψει πολλές γάτες στο σπίτι της, στο Περιστέρι Αττικής. Μάλιστα της είχε γίνει και παλιότερα καταγγελία και έτσι είχαν απομακρυνθεί κάποιες από αυτές, όμως καθώς καμιά δεν ήταν στειρωμένη και οι γάτες συνέχιζαν να πολλαπλασιάζονται και να εξαθλιώνονται.

Η συλλέκτρια έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα και πριν λίγες ημέρες κατάφερε η ιδιοκτήτρια με την παρέμβαση Αστυνομίας να μπει στο σπίτι. Στις 17/11 οι φιλόζωες εθελόντριες της ομάδας «Γάτες Φλοίσβου» πήγαν να δούν την κατάσταση από κοντά και να αξιολογήσουν πως μπορούν να βοηθήσουμε. Οι εικόνες περιγράφουν ακριβώς τι αντίκρισαν σε αυτό το σπίτι.

«Μετρήσαμε 30 γάτες, οι περισσότερες θηλυκές. Οι περισσότερες είναι σχετικά νεαρές, όλες είναι υποσιτισμένες, κάποιες χρειάζονται αντιβίωση και υπάρχουν και 4-5 γατάκια μικρής ηλικίας.

Η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι είναι άθλια και πρέπει να φύγουν όλες οι γάτες για να μπορέσει να καθαριστεί. Ζητάμε βοήθεια, γιατί όσο και αν έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε είναι αδύνατο, καθώς ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε χώροι φιλοξενίας.

Ψάχνουμε επειγόντως χώρους φιλοξενίας, για να φύγουν τα γατιά από αυτό το ακατάλληλο μέρος και να μπορέσουν να κάνουν θεραπείες και να στειρωθούν. Εάν υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορούσαν όλα τα γατιά να μεταφερθούν για λίγες ημέρες θα ήταν το ιδανικό.

Ζητάμε επίσης οικονομική βοήθεια, γιατί μας είναι αδύνατο να αναλάβουμε τα έξοδα που θα προκύψουν. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στο [email protected] ή ας καλέσει στο τηλέφωνο: 6944539442».

Ποιος χαρακτηρίζεται ως συλλέκτης ζώων;

Συλλέκτης ζώων είναι εκείνος, που πάσχει από αυτή τη συσσωρευτική συμπεριφορά, η οποία χαρακτηρίζεται ψυχιατρικά ως πάθηση. Αυτός δηλαδή, ο οποίος συγκεντρώνει στον χώρο του περισσότερα ζώα απ’ όσα μπορεί να φροντίζει επαρκώς.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να δηλώσουν αυτήν τους την αδυναμία, δεν κατανοούν την επίδραση, που έχει αυτή η συμπεριφορά τους τόσο στην υγεία των ζώων, όσο και στο άμεσο περιβάλλον και φυσικά δεν αποχωρίζονται ή δίνουν με τρομερή δυσκολία τα ζώα για υιοθεσία και μόνο όταν η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.