Στηρίξτε μας

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

10 Νοεμβρίου 2012 01:13 | Επικαιρότητα
Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Δηλητηρίασαν ήδη έξι σκυλιά της Α. Σταματάκη

Έξι σκυλιά πέθαναν χθες από δηλητηρίαση μέσα στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων, που έχει δημιουργήσει η Αλεξάνδρα Σταματάκη στην περιοχή Χειμάδι Λάρισας. Κάποιοι «φιλεύσπλαχνοι» προφανώς σκόρπισαν στον περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο φόλες για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με «δαύτα». Πρόκειται για κοινή πρακτική, που εφαρμόζεται παντού στη χώρα μας, όπου υπάρχουν ζώα, και δράστες είναι συνήθως Έλληνες «πατριώτες», οι οποίοι παινεύονται για τον πολιτισμό των ένδοξων προγόνων τους, αν και οι ίδιοι είναι κυρίως απολίτιστοι και άξεστοι.

Συλλέκτης ζώων

Η Αλεξάνδρα Σταματάκη είναι μια γυναίκα, που δημιούργησε πριν από χρόνια αυτόν τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων. Όσοι τη γνωρίζουν λένε, ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του συλλέκτη, δηλαδή του ανθρώπου, που πάσχει από αυτή τη συσσωρευτική συμπεριφορά, η οποία χαρακτηρίζεται ψυχιατρικά ως πάθηση. Συλλέκτης ζώων είναι εκείνος, που επί της ουσίας συγκεντρώνει στον χώρο του περισσότερα ζώα απ’ όσα μπορεί να φροντίζει επαρκώς.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι αρνούνται να δηλώσουν αυτήν τους την αδυναμία, δεν κατανοούν την επίδραση, που έχει αυτή η συμπεριφορά τους τόσο στην υγεία των ζώων, όσο και στο άμεσο περιβάλλον και φυσικά δεν αποχωρίζονται ή δίνουν με τρομερή δυσκολία τα ζώα για υιοθεσία και μόνο όταν η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Η αγάπη της κας Σταματάκη γι’ αυτά τα πλάσματα (που προφανώς αγγίζει τα όρια της εμμονής, αφού αναλαμβάνει περισσότερα απ' όσα μπορεί ν' αντέξει), η αδιαφορία των αρμοδίων (βλέπε καλλικρατικός Δήμος Τεμπών) και το θράσος εκείνων, οι οποίοι τα εγκατέλειπαν, τα πετούν, συστηματικά παρατούν σωρηδόν κουτάβια και ενήλικα ζώα έξω από την αυλή της, τελικά μεγέθυναν το πρόβλημα.

Θύματα τα ίδια τα ζώα

Η φροντίδα δεκάδων σκυλιών και γατιών (τώρα αριθμούν τα 182), αν δεν γίνεται σε κατάλληλους χώρους και αν δεν συνοδεύεται από πόρους, ώστε να γίνονται στειρώσεις και να υπάρχει συστηματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επί της ουσίας καθίσταται αδύνατη και είναι ζημιογόνα κυρίως για τα ίδια τα ζώα.

Τα χρόνια πέρασαν ο αριθμός κυρίως των αδέσποτων σκυλιών, που η κα Σταματάκη φρόντιζε με όσες αντοχές οικονομικές και βιολογικές είχε, αυξομειωνόταν. Όμως τα οικονομικά της προβλήματα (επειδή μεταξύ άλλων απολύθηκε) την έκαναν, να μην μπορεί πια να ανταπεξέλθει ούτε για τις τροφές, πόσο μάλλον για να κάνει στειρώσεις ή να πληρώσει για θεραπείες.

Εκτός από την έλλειψη πόρων η κα Σταματάκη ήρθε αντιμέτωπη και με τις ίδιες τις δυνάμεις της, αφού ασθένησε σοβαρά. Η κόπωση της είναι τεράστια και ο αριθμός των ζώων παραμένει ακόμα πολύ μεγάλος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αρνούνταν να δώσει τα σκυλιά της για υιοθεσία αν και είχαν βρεθεί εκείνοι, που προσπάθησαν πολλές φορές να τη βοηθήσουν.

Καθημερινά λαμβάνουμε εκκλήσεις στο www.zoosos.gr από φιλόζωους, οι οποίοι μας ζητούν, να βοηθήσουμε, να γράψουμε κάτι, ώστε κυρίως τα σκυλιά, που βρίσκονται εκεί στα 7 στρέμματα στο Χειμμάδι, να τύχουν καλύτερης μοίρας, δηλαδή να τρέφονται, να γιατρεύονται και φυσικά να δοθούν σταδιακά για υιοθεσία.

Την κα Σταματάκη τη βοηθούν κάποιοι λιγοστοί εθελοντές φιλόζωοι από τη Λάρισα και αλλού, αλλά τίποτα δεν κάνει επ’ αυτού ο Δήμος Τέμπων, ο οποίος βολεύεται, αφού άλλοι έχουν αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Αν και μας πληροφόρησαν, ότι πρόσφατα η δημοτική αρχή προσέφερε δωρεάν το νερό, που χρειάζεται, για να ποτιστούν τα ζώα εντούτοις και αυτό αποδεικνύει την ολοκληρωτική έλλειψη ενδιαφέροντος για όσα συμβαίνουν εκεί. Η δωρεά νερού έγινε πρόσφατα. Τα ζώα εκεί υπάρχουν χρόνια...

Όμως η αυταπάρνηση, η αγάπη ή και η εμμονή κάποιου για τα ζώα δεν αρκεί ώστε αυτά να τραφούν, να νοσηλευτούν, να στειρωθούν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ζώα 7,8, 10 ή 15 χρόνων δεν δίνονται για υιοθεσία εύκολα, ούτε εντός, ούτε εκτός Ελλάδας.

StamatakiNekroΒοηθήστε ώστε τα ζώα να βρουν οικογένειες...

Αν θέλετε να βοηθήσετε, ώστε τα ζώα που βρίσκονται ακόμα εκεί να ταΐζονται, να στειρώνονται και σταδιακά να δοθούν για υιοθεσία επικοινωνήστε με την κα Σταματάκη στο τηλέφωνο: 6999559070. Αν θέλετε να προσφέρετε τροφές το τηλέφωνο του κοντινού καταστήματος πώλησης γατοτροφών και σκυλοτροφών είναι το: 2410550045.

Στόχος όλων όσων βοηθούν τα ζώα αυτής της γυναίκας άρα και την ίδια, είναι σταδιακά να τα απομακρύνουν από εκεί. Όμως οι υιοθεσίες ειδικά των αδέσποτων στην Ελλάδα γίνονται δύσκολα (αφού η φιλοζωική μας κουλτούρα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη), γι’ αυτό και κάνουμε και εμείς έκκληση για να συγκεντρωθούν αρχικά τροφές.

stamataki

Αν θέλετε να καταθέσετε χρήματα ο αριθμός λογαριασμού της Αλεξάνδρας Σταματάκη στην Εμπορική Τράπεζας είναι: 54324901 (ΙΒΑΝ GR 210120316 00000 0005 4324901). Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι έναν συλλέκτη – όσο και αν πιστεύουμε ότι αγαπάει πολύ τα ζώα – τον βοηθάμε ουσιαστικά μόνο αν τα απομακρύνουμε από κοντά του! Αν θέλετε να βοηθήσετε τα ζώα της Αλεξάνδρας Σταματάκη μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στις ομάδες, που έχουν δημιουργηθεί μέσω facebook, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Oμάδα Ενεργών Εθελοντών  

ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για τα 182 σκυλάκια της ΑΛΕΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

https://www.facebook.com/groups/324495670965547/?ref=ts&fref=ts

Για υιοθεσίες των ζώων

Βοήθεια Στα 280 Ζωάκια Που Φροντίζει Η Αλεξάνδρα Σταματάκη

https://www.facebook.com/stamatakialexandra?ref=ts&fref=ts

Email επικοινωνίας με τους εθελοντές που την στηρίζουν: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Τεμπών για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα στο κτήμα της Σταματάκη

Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

Άλλο ένα εγκαταλελειμμένο άλογο γνωστού επιχειρηματία της Λάρισας αργοπεθαίνει αβοήθητο

Λάρισα: Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου και άρρωστου σκύλου που βρήκαν δεμένο σε χωράφι

Βρήκαν τον σκελετωμένο σκύλο αλυσοδεμένο πάνω στις γραμμές του τρένου στη Λάρισα

Λάρισα: Πέταξαν στον δρόμο τον σκύλο και τη γάτα τους ενώ η Πρόνοια τους πήρε το παιδί

Επικήρυξαν με 1.000 € τον δράστη που κακοποίησε και σεξουαλικά την σκυλίτσα στη Λάρισα

Λάρισα: Σκότωσε με τσάπα 8 κουτάβια αλλά συνελήφθη

Ελασσόνα: Βρήκε 20 κουτάβια ζωντανά σε τσουβάλι πεταμένα σε ρέμα

Ελασσόνα: Δηλητηρίασαν με φόλες 26 ποιμενικούς σκύλους

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. τακος

    Ο χώρος που ζούνε τα ζώα της κ.Σταματάκη δεν είναι κυνοκομείο, αλλά νεκροταφείο.
    Πακιστανοί ή αγνώστου προέλευσης άνθρωποι άγνωστοι για την πολιτεία εργαζόμενοι σ'αυτόν το χώρο, τις περισσότερες φορές απλήρωτοι,ανασφάλιστοι ίδια η μοίρα τους με αυτή των ζώων και η ζωή των χωρικών με τον φόβο της προστασίας των λίγων παιδιών τους από τα δεκάδες αδέσποτα του "κυνοκομείου".

  2. elena

    ενα ατομο με τοσα ζωντανα και μπραβο της γιατι εχει ολη την καλη διαθεση να τα βοηθησει ασχετα αν δεν τα καταφερνει .βοηθηστε την αντι να την κραζετε

  3. Τάσος

    Γράφετε ένα άρθρο στο οποίο έχετε αναφέρει άπειρες φορές τον όρο συλλέκτη για την κυρία Σταματακη.δημιουργειτε προηγούμενο,ακόμα και σε εμάς που δεν την ξέρουμε.το άρθρο σας γράφτηκε γι αυτο κυρίως απ ότι καταλαβαίνω,παρά για τα ζωάκια που έχασαν τη ζωή τους και για τα αλλα που πρέπει να δωθουν για υιοθεσία.κανονικα πρέπει να έρθετε σε επαφή με την κυρία Σταματακη και απο κοινού να βοηθήσετε στις υιοθεσίας των ζώων.αφηστε τα γραπτά και ασχοληθείτε επιτέλους με τα έργα!

  4. ΕΥΤΥΧΙΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ

    επειδή καταγομαι απο εκει, θελω να ομολογησω πως η κα Σταματακη εχει καλη διαθεση. Δε μπορει μια γυναικα χωρις ιδιαιτερο μορφωτικο επιπεδο και δε το λεω υποτιμητικα, το λεω για να μπορει να τα βγαλει περα με τους κακοπροαιρετους αρμοδιους,με μηδενικους πορους και με μια δημοτικη αρχη παντελως αδιαφορη στο ζητημα των σκυλων, που μερικες φορες σκεφτομαι αν συμμετεχει στις δηλητηριασεις των ζωων, λυπαμαι που το λεω, αλλα με ανησυχει που στο χωριο χειμαδι θανατωνονται μαζικα ζωα και δεν ειναι η πρωτη φορα. θανατωνονται απο σκυλια μεχρι σπουργιτια.γεμιζει ολο το χωριο δηλητηριο.σε αυτο το χωριο δηλητηριασαν και το πρωτο μου σκυλι, προκαλωντας μου απεραντη θλιψη.Νομιζω πως η Σταματακη εχει μπλεξει με υπερβολικη κακια, χωρις να νοιωθει εμπιστοσυνη σε κανεναν.οπως και να χει καποιος πρεπει να δει το ζητημα σοβαρα και πολυ φοβαμαι πως αυτοι που εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν(βλεπε δημοτικη αρχή) δε θελουν..

  5. Kalliopi Skamnaki

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΦΟΛΕΣ,,,ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΙΣΩΣ ΠΕΣΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ .....ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΟΥ.

  6. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Ελπίζω να βρεθει μια λύση . Η κυρία Σταμτάκη είναι υπέροχος άνθρωπος . Εχει αφιερώσει τον εαυτό της στην φιλοζωία . Αν δεν υπήρχαν τέτοι άνθρωποι που πολλοί θεωρούμε γραφικούς ,ο κόσμος θα ήταν χειρότερος σίγουρα .
    Τα λέω αυτά επειδή τυχαίνει να την έχω γνωρίσει και είδα έναν άνθρωπο γεμάτο αγωνία για την υγεία των ζώων .
    Μάλιστα μου είπε ότι της πετούσαν κουτάβια ότα έλειπε .
    Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν γίνει αυτό που κάνει η κυρία Σταματάκη θα πρέπει να γίνονται ευθανασίες συνεχώς .

  7. Sonia Sartini

    Μάθατε ολοι τον χαρακτηρισμο συλλέκτης..δλδ τι να κανει ενας ανθρωπος που αγαπάει τα ζώα όταν τα βρισκει τραυματισμένα εγκατελειμενα και σκελετωμενα? να τα αφήσει στη μοιρα του? εδω μεσα μπαινουν και διαβαζουν χιλαδες ανθρωποι.Απο ενα ζωακι να παρουμε ο καθενας εχει λυθει το προβλημα της κυριας.Αλλα δεν...κανεις..μονο ταμπελες ξερουμε να βαζουμε σε ατομα που παλευουν μια ζωη για τα πλασματακια κ ολα αυτα απο την ασφαλεια του καναπε μας αγκαλια με το λουλου μας..αιντε πια σας βαρεθηκα ολους..ντεμεκ φιλοζωοι!

  8. ελενη

    Θα ήθελα να σχολιάσω μια φράση που είδα σε παραπάνω σχόλιο. "4.Δεν τίθεται θέμα να "απομακρυνθούν" τα ζώα απο την ίδια, μια και εδώ και καιρό εχει συμφωνήσει για να υιοθετηθούν,"
    Τι σας ενόχλησε στη φράση ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ? Μήπως δεν επείγει?? Τα γεγονότα δείχνουν ότι έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί καιρό τώρα. Απομακρυνθεί σημαίνει και φιλοξενία σε κάποιο χώρο πιο φιλικό προς αυτά, μιας και απο ο,τι εκεί κινδυνεύουν! Ξέρετε πόσο δύσκολες έχουν γίνει οι υιοθεσίες τώρα πια? Πόσο καιρόι θα ποάρει να υιοθετηθούν τα ζώα? Χρόνια μπορεί. Τι θα γίνει αν πετάξουν άλλες 2-3 φορές φόλα? Τα ζώα θα έπρεπε να απομακρυνθούν καιρό τώρα και μακάρι να βρισκόντουσαν 2-3 φιλοζωικές να αναλάμβαναν να φύγουν άμεσα.
    Μπράβο στις ενέργειες της εθελοντικής ομάδας που έχει σχηματιστεί, αλλά με εξοργίζει να βλέπω συμπεριφορές και σχόλια που να ευνοούν ένα συλλέκτη που μόνο κακό κάνει στα ζώα!

  9. irene

    ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ..?? ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕΤΑΙ ..ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΑΙ ..ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ Κ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ..ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ... ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ .

  10. Eθελοντές για τα ζώα της Σταματάκη

    Το άρθρο περιέχει τις εξής ανακρίβειες:

    1. Τα σκυλιά δεν είναι 175 αλλά 182 -απο 280 που ήταν παλιότερα -κατά την τελευταία καταμέτρηση
    2. Ο Δήμος εχει δώσει δωρεάν νερό και μετα απο επιστολή μας η κα.Σταματάκη τον συνάντησε πρίν δύο εβδομάδες και συμφώνησαν να βοηθήσειμενει να συμφωνησουν πως ακριβώς πρακτικά.Επίσης θα κάνει επίσημη καταμέτρηση των σκύλων ο Δήμος.
    3. Δεν την βοηθάνε λίγοι εθελοντές απο την Λάρισα (αν και το σωματείο Animal ανέλαβε 7 ζωα και τα έδωσε για υιοθεσία), αλλά έχει διαμορφωθεί ομάδα εθελοντών απο όλη την Έλλάδα εδώ για βοηθεια σε τροφες στειρώσεις και φάρμακα ενω περιμένουμε να βρεθούν γονείς για όλα τα ζώα https://www.facebook.com/groups/324495670965547/?ref=ts&fref=ts και σελίδα προώθησης των ζώων της για υιοθεσία εντός ελλάδος εδώ https://www.facebook.com/stamatakialexandra?ref=ts&fref=ts . Έχουν υιοθετηθεί αρκετά ζώα μέχρι τώρα, αλλά φυσικά οι ανάγκες ειναι μεγάλες ακόμη, και τα ζώα πολλά.
    4.Δεν τίθεται θέμα να "απομακρυνθούν" τα ζώα απο την ίδια, μια και εδώ και καιρό εχει συμφωνήσει για να υιοθετηθούν, πράγμα που γίνεται απο την ίδια και την ομάδα εθελοντών.Οποιος θελει μπορεί να ερθει στην ομάδα να βοηθήσει και φυσικά να υιοθετήσει σκυλάκι.

    Oμάδα Ενεργών Εθελοντών για τα 182 Σκυλάκια της Σταματάκη
    https://www.facebook.com/groups/324495670965547/?ref=ts&fref=ts

    Σελίδα για να υιοθετήσετε σκυλάκια
    https://www.facebook.com/stamatakialexandra?ref=ts&fref=ts

    Email:
    [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.