Στηρίξτε μας

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

1 Ιουλίου 2017 15:02 | Καταγγελίες
Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Χάρη στη βοήθεια των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και όλων των άλλων ιδιωτών και φιλοζωικών φορέων, που προσφέρθηκαν, σώθηκαν τα σκυλιά, η γάτα και το καναρίνι το οποίο γυναίκα – που πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο – είχε κλείσει στο σπίτι της στην περιοχή των δικαστηρίων στα Χανιά της Κρήτης μέσα σε άθλιες συνθήκες και για την ίδια και για τα ζώα.

Αυτό που αντίκρισαν στις 23 Ιουνίου οι εθελοντές – οι οποίοι ενημερώθηκαν από την Αστυνομία – δείχνει το μέγεθος της τραγικότητας της κατάστασης και φυσικά παραμένει άγνωστο πόσο ζώα ενδεχομένως πέθαναν στα χέρια της γυναίκας η οποία δυστυχώς μπαινοβγαίνει στο ψυχιατρείο εξαιτίας της κατάστασης της...

«Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώθηκε το βράδυ της πρόπερασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς στις 23:00 και λίγο πριν τα μεσάνυχτα εθελοντές του συλλόγου πήγαν τόπου για να δουν τι συμβαίνει και να βάλουν τροφή και νερό στα ζώα όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Έφη Τσεκμεζόγλου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν πολλά άδεια κλουβιά πουλιών, μια γάτα μέσα σε κλουβί, που από τον εγκλεισμό και την ακινησία είχε πάθει αγκύλωση, περιττώματα ζώων παντού μέσα στο σπίτι και ένα στρώμα στο πάτωμα πάνω στο οποίο προφανώς κοιμόταν η άρρωστη γυναίκα. Το νερό στο σπίτι ήταν κομμένο, δεκάδες άδεια πλαστικά μπουκάλια παντού διάσπαρτα, ένα ενυδρείο με νεκρά ψάρια… όλα τα ζώα χωρίς τροφή και νερό και τα σκυλιά (ενήλικα και κουτάβια) γεμάτα ψύλλους… Μέσα στα ντουλάπια του σπιτιού οι εθελοντές που αναζήτησαν εκείνη την ώρα τροφή για να δώσουν στα σκυλιά βρήκαν παραδόξως και μιας καλής ποιότητας ζωοτροφή την οποία προφανώς η γυναίκα έδινε στα κουτάβια, τα οποία όπως μάθαμε, τα εντόπισε στα σκουπίδια και τα μεγάλωσε με μπιμπερό.

«Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» στην ανακοίνωση της περιγράφει το χρονικό της διάσωσης και τονίζει πως οι εθελοντές ήρθαν αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις των γειτόνων, που ήταν ενοχλημένοι από την δυσοσμία αλλά δεν φάνηκαν να νοιάζονται το τι θα απογίνουν τα ζώα, ήθελαν μόνο απλά να τα διώξουν από εκεί. Το συγκεκριμένο συμβάν - που μόνο σπάνιο δεν είναι - αποδεικνύει φυσικά και την ανεπάρκεια της Πολιτείας καθώς άνθρωποι ψυχικά ασθενείς μένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια με αποτέλεσμα με πράξεις ή παραλείψεις τους να κακοποιούν τους εαυτούς τους ή και ζώα.

Συγκεκριμένα εξηγεί: «Πριν μια εβδομάδα, ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία για ένα πολύ άσχημο περιστατικό. Μια κυρία - ψυχικά ασθενής - είχε εγκλωβίσει στο σπίτι της διάφορα ζώα, σκύλους, γάτες, καναρίνια. Η κυρία νοσηλεύεται και τα ζώα ήταν κλεισμένα μέσα αβοήθητα σε πλήθος περιττωμάτων, χωρίς φαγητό και νερό. Όταν πήγαν οι εθελοντές μας βρήκαν μια γατούλα σε κλουβί παπαγάλου, μία ελεύθερη και ένα ημιθανές καναρίνι.

Ένα από τα σκυλάκια ήταν ένα γνωστό αδέσποτο της πλατείας δικαστηρίων που είχε εξαφανιστεί περίπου ένα μήνα πριν, το οποίο έτρεξε αμέσως στην πλατεία που ήταν κοντά και φιλοξενείται από τον εθελοντή που το φρόντιζε,

Υπήρχαν ακόμη πέντε σκυλάκια,3 κουτάβια 3-4 μηνών και δύο ενήλικα νεαρά μικρόσωμα πανέμορφα. Τα ζωάκια είναι όλα πολύ φιλικά, τα κουτάβια είναι σκελετωμένα, είναι ημίαιμα κυνηγοσκυλάκια που θα γίνουν μεσαίου μεγέθους. Η γατούλα του κλουβιού μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και φιλοξενείται από μέλος μας, ενώ το καναρίνι το πήρε κάποιος γείτονας.

XaniaEgkleistaSkylia2017 4Η ώρα της αποπαρασίτωσης.

Ψάχναμε επειγόντως φιλοξενίες, κάναμε αναρτήσεις στη σελίδα μας (https://www.facebook.com/filozoikos.chaniwn/posts/1912198239036149) αλλά δε βρέθηκε τίποτα, τα σκυλάκια όμως έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα και ήμασταν σε απόγνωση αφού δεν υπήρχε περιθώριο φιλοξενίας γιατί ήδη φιλοξενούμε συνολικά περίπου 150 ζώα σε σπίτια μελών, ενώ αντιμετωπίζαμε προβλήματα και με τους γείτονες που είχαν στοχοποιήσει τους εθελοντές και κάθε φορά που πηγαίναμε, αντιμετωπίζαμε φραστικές επιθέσεις γιατί δεν αναλαμβάναμε τις "υποχρεώσεις μας" και δεν "κάναμε τη δουλειά μας", αφού ήταν πολύ απλό "να φορτώσουμε τα ζώα σε μια κλούβα" και να τα πάρουμε αμέσως από εκεί, αφού η μυρωδιά ήταν αφόρητη.

Βέβαια αν κάποιος έμπαινε στο σπίτι θα διαπίστωνε ότι η κατάσταση ήταν χρόνια και δε δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα, αλλά τώρα είχαν βρεθεί κάποιοι που μπορούσαν να τους αποδώσουν ευθύνες και αυτοί δεν ήταν η Πολιτεία και οι φορείς της, αλλά οι εθελοντές.

XaniaEgkleistaSkylia2017 3Τα κουτάβια δεν είχαν βγει ποτέ από το σπίτι.

Η ιστορία ευαισθητοποίησε τους εθελοντές  της οργάνωσης archenoah-kreta που έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν χιλιάδες στειρώσεις αδέσποτων στην Ελλάδα και έχουν κάνει συμβάσεις με τους δήμους Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου και την κτηνίατρο κα Αντωνία Χατζηδιάκου, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως για να βρουν οικογένειες για όλα τα σκυλάκια, ενώ ανέλαβαν όλα τα έξοδα εμβολιασμού και ηλεκτρονικής σήμανσης. Θα έπρεπε όμως να βρεθεί φιλοξενία ενός μήνα μέχρι τα ζώα να είναι σε θέση να ταξιδέψουν. Και πάλι εκεί η βοήθεια της οργάνωσης ήταν καταλυτική.

XaniaEgkleistaSkylia2017 2Ο χώρος φιλοξενίας.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Σ&Μ ΤΣΕΠΕΤΗΣ ΑΕ η οποία ανέλαβε τα έξοδα των ζώων για να καλυφτούν οι φιλοξενίες και τον κο Γιάννη Ζακυνθινάκη, καθώς και κάποιους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας.

XaniaEgkleistaSkylia2017 1Τα σκυλάκια πλέον είναι καθαρά, πολύ χαρούμενα, ελεύθερα και απαλλαγμένα από τους εκατοντάδες ψύλλους που κατέτρωγαν το κορμάκι τους.

Δυστυχώς υπάρχει και η φιλοζωία στη λανθάνουσα μορφή της. Η κηδεμόνας είναι φανερό ότι δεν κακοποιούσε ενεργητικά τα ζωάκια, αφού όλα ήταν φιλικά και εξοικειωμένα με το ανθρώπινο χάδι, αλλά τα είχε καταδικάσει να ζουν φυλακισμένα στο χειρότερο περιβάλλον» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Περπάτησε μετά από πολύμηνη φροντίδα ο πυροβολημένος σκύλος & χρειάζεται σπιτικό

Γέφυρα σωτηρίας για να ξαναπερπατήσει ο σκύλος που ξυλοκοπήθηκε & πυροβολήθηκε επανειλημμένα στην Μαλάξα Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χανιά: «Αστεία» ποινή για τον στρατιωτικό & κυνηγό που έδεσε & εγκατέλειψε τον σκύλο του για να πεθάνει από πείνα

Χανιά: Αστυνομικοί του Α.Τ. Βρυσών φρόντισαν τα κουταβάκια που κάποιος εγκατέλειψε

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Χανιά: Καταδικάστηκε ο βοσκός που σκότωσε με καραμπίνα 2 σκυλιά στο χωριό Κουφός

Χανιά: Βρήκε τον σκύλο πυροβολημένο στο Μάλεμε

Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για τον σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πλατανιά Χανίων

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.