Στηρίξτε μας

Κουλούρα Αιγίου Αχαΐας: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

8 Αυγούστου 2012 10:45 | Καταγγελίες

Στην Κουλούρα Αιγίου Αχαΐας μια Ελληνοβελγίδα έχει κλείσει σ’ έναν στάβλο 25 σκυλιά, τα οποία είναι εδώ και πέντε μέρες χωρίς νερό και φαγητό, αφού η ίδια έχει εξαφανιστεί.

Τα σκυλιά δεν είναι στειρωμένα και είναι πολύ πιθανόν ανάμεσα τους να υπάρχουν όχι μόνο κουτάβια αλλά και ζώα ήδη νεκρά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης νερού και τροφής! Ζητείται άμεσα βοήθεια για φιλοξενίες από φιλοζωικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες, καθώς επίσης και συνδρομή σε τροφές και πιθανόν σε φάρμακα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ή περιοχή είναι κατοικημένη και οι γείτονες απειλούν, να βγάλουν έξω τα ζώα και να τα εξοντώσουν. Η Σία Σοφιανοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», έχει ήδη απευθυνθεί στο Α.Τ. της περιοχής για να καταγγείλει την κακοποίηση, που υφίστανται τα ζώα, αφού είναι απαράδεκτο, υποτιθέμενοι φιλόζωοι να αντιμετωπίζουν αυτά τα πλάσματα κατά τέτοιο τρόπο.

Όμως οι δυνάμεις των φιλόζωων της περιοχής δεν αρκούν, ώστε να προσφερθούν στα ζώα τα απαραίτητα, αφού και το καταφύγιο, που διαχειρίζονται στην Ακράτα 35 χιλιόμετρα από το Αίγιο είναι πλήρες. Το Αίγιο ανήκει στον Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος δεν έχει πρόγραμμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς και αδυνατεί – όπως είπε – να βοηθήσει καθώς δεν διαθέτει κάποιον χώρο, ή κυνοκομείο. Προφανώς όμως αδυνατεί, επειδή είναι καλύτερα να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα!

Η κα Σοφιανοπούλου πριν από μέρες πρότεινε στην κάτοχο των ζώων, τα οποία βρίσκονται σε αυτόν τον στάβλο, που της παραχωρήθηκε προσωρινά, να συνδράμει, ώστε να γίνουν οι στειρώσεις, όμως η Ελληνοβελγίδα αρνήθηκε πεισματικά κάθε βοήθεια και μάλιστα με επιθετικό τρόπο. Όμως λίγες μέρες αργότερα τηλεφώνησε στην κα Σοφιανοπούλου ζητώντας βοήθεια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε αφήνοντας τα ζώα χωρίς φαγητό και νερό και σ’ έναν χώρο που δεν της ανήκει.

Η Ελληνοβελγίδα, όπως μας πληροφόρησαν, είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του στάβλου να βάλει μέσα μερικά σκυλιά για 5 ημέρες. Όμως τα σκυλιά είναι στον χώρο για περισσότερο από έναν μήνα.

Στην αρχή πήγαινε κανονικά, στην συνέχεια δύο με τρείς φορές την εβδομάδα και τώρα έχει εξαφανιστεί. Ο ιδιοκτήτης του στάβλου βρίσκεται σε απόγνωση καθώς οι απειλές από τους γείτονες και την όχληση, που έχει δημιουργηθεί, αυξάνονται και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Ο άνθρωπος αυτός ειδοποίησε σήμερα την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου λέγοντας, πως τα σκυλιά πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς νερό και φαγητό. Η κα Σοφιανοπούλου βρίσκεται ήδη επί τόπου και μας ενημέρωσε, ότι η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της συμπεριφέρονται ως συλλέκτριες ζώων καθώς έχουν δημιουργήσει και στο παρελθόν αντίστοιχα προβλήματα.

Συνηθίζουν να νοικιάζουν κτήματα στην ευρύτερη περιοχή, μαζεύουν σκυλιά, τα οποία τοποθετούν στους χώρους αυτούς, κάνουν κάποιες λίγες στειρώσεις και στην συνέχεια καθώς αδυνατούν, να στειρώσουν τον πληθυσμό όλων των ζώων, τα οποία συγκεντρώνουν, και να ανταπεξέλθουν σε τροφές και φάρμακα, τα ζώα πολλαπλασιάζονται, αρρωσταίνουν. Τότε οι «φιλόζωες» είτε ευθανατώνουν κάποια από αυτά, είτε επεμβαίνουν οι γείτονες ελευθερώνοντας κάποια, ή πυροβολώντας κάποια άλλα, όπως έγινε με δύο Ντόμπερμαν στο παρελθόν.

Ο Σ.Π.Α.Ζ.Α. στο παρελθόν πήρε 10 σκυλιά τα οποία η Ελληνοβελγίδα επρόκειτο να τα θανατώσει, πολλά εκ των οποίων ακόμα βρίσκονται στο καταφύγιο του. Υπάρχει πραγματική και μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Το τηλέφωνο της κα Σοφιανοπούλου είναι το 6945704994 για όποιον μπορεί να συνδράμει.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Αίγιο: Συνελήφθη ο άνδρας που προσπάθησε να πνίξει το κουτάβι στη θάλασσα

Πυροβολήθηκε το φλαμίνγκο στο Αίγιο! O κυνηγός που το σκότωσε το πέρασε για μπεκάτσα;

Πέθανε το φλαμίνγκο που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο υδροβιότοπο της Αλυκής στο Αίγιο

Τεμένη Αιγίου: Γατί χτυπημένο από ψαροντούφεκο!

Ακράτα: Βασάνιζε τα σκυλιά του απείλησε να σκοτώσει την φιλόζωη που τον κατήγγειλε

Σκότωσαν με τσάπα σκύλο στον Ελαιώνα Αιγίου

Ριόλο Αχαΐας: Πυροβόλησε τα σκυλιά της γειτόνισσας του και σκότωσε το ένα

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΤΤΙΣΜΕΝΑ.ΕΚΕΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ.ΠΕΡΣΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΕΚΕΙ.ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΗΜΙΑΙΜΟ ΠΙΤ-ΜΠΟΥΛ,ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ ΔΕΣΠΟΖΩΜΕΝΑ,ΘΥΛΥΚΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ!ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΤΟ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ .ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΕΤΣΙ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!(ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ???ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ???ΜΠΑ....ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ...)ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΝΑΖΕ,ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΘΩΡΑΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ.Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ?ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ Κο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ(ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΑΙΓΙΟΥ),ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ 4,5 ΩΡΕΣ!ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 15 ΕΤΩΝ!Α.....ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΗ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ???ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ !!!!!ΚΑΙ ΓΩ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ...ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ)ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΡΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ!!!!!!!!!!!!!!

  2. olga leventaki

    το προβλημα θα λυθει μολις μαζεψουν και βαλουν σε κανενα ιδρυμα αυτη την γυναικα επειγοντος απο την συμπεριφορα της διχνει οτι το χρειαζεται καλα και ο αλλος βλεπει στο σταβλο του να πεθαινουν τα σκυλια απο δειψα και δεν κανει το αυτονοητο να τουσ παρεχει εστω νερο εως οτου βρεθει μαι λυσει μα καλα εχουμε χαζεψει εντελως? αρχιζω να ανυσηχω για το ανθρωπινο ειδος...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.