Στηρίξτε μας

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

22 Οκτωβρίου 2014 11:35 | Καταγγελίες
Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σ’ ένα διαμέρισμα στο Ηράκλειο της Κρήτης μια Γερμανίδα κρατούσε κάτω από άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 10 σκυλιά, άγνωστο αριθμό γάτων, δύο κότες, ένα κουνέλι και ένα παραδείσιο πτηνό. Χθες το βράδυ η ιδιοκτήτρια των ζώων – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – πέταξε στο δρόμο ένα σκελετωμένο σκυλί. Οι γείτονες που είδαν τι συνέβη αντιλήφθηκαν ότι το σκυλί είναι ακόμα ζωντανό και κάλεσαν την Αστυνομία. Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας είδαν δεκάδες ζώα – ειδικά τα σκυλιά – σκελετωμένα και άρρωστα αφού έχουν να φάνε για μήνες.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (9)Το σκελετωμένο ζώο που πέταξε στο δρόμο.

Όλα τα δωμάτια του σπιτιού της συλλέκτρια – όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες – ήταν γεμάτα κόπρανα και συσσωρευμένα αντικείμενα. Εις βάρος της γυναίκας, που διαμένει εδώ και 10 χρόνια στο συγκεκριμένο διαμέρισμα επί της οδού Γερωνυμάκη, σχηματίστηκε δικογραφία. Όμως αμέσως μετά τη σύλληψη της με εντολή του εισαγγελέα Ευστάθιου Θεοφανίδη μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα μετά τη μεταφορά της συλλέκτριας στο νοσοκομείο και τότε είδαν και τα υπόλοιπα ζώα γι' αυτό και ζητήθηκε και πάλι η συμβολή του εισαγγελέα για να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των έγκλειστων κατοικιδίων.

Βάσει της εισαγγελικής διάταξης αφαιρέθηκαν άμεσα από την κατοχή της όλα τα ζώα και ανατέθηκε προσωρινά η φροντίδα τους στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Δήμου Ηρακλείου και στα φιλοζωικά σωματεία που ενημερώθηκαν για το θέμα. Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή της απαγορεύτηκε και η εκ νέου απόκτηση άλλων ζώων.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (11)

Άρρωστο και χωρίς τροφή για μήνες.

Η Αστυνομία κάλεσε το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου ώστε να ζώα να φύγουν από εκεί. Το σκυλί που εντοπίστηκε πεταμένο στο δρόμο αν και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο δεν σώθηκε καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε μη αναστρέψιμη γι’ αυτό και του έγινε ευθανασία.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (5)Σκυλιά, γάτες, δύο κότες, ένα κουνέλι και ένα παραδείσιο πουλί μέσα στο διαμέρισμα.

Το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου κάνει έκκληση για τροφές φάρμακα και φιλοξενίες. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6934090182.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (18)Το διαμέρισμα γεμάτο κόπρανα.

Οι γείτονες είπαν ότι επανειλημμένα είχαν καλέσει την Αστυνομία και την Υγειονομική Υπηρεσία αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την καταγγελία τους, όταν την ρωτούσαν γιατί δεν ταΐζει τα ζώα η γυναίκα έλεγε ότι δεν έχει λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα που το νοικιάζει το πληρώνουν οι γονείς της οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό.

Τέσσερα από τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, το παραδείσιο πουλί παραδόθηκε σε εκπρόσωπο του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και για τα υπόλοιπα ζώα αναζητείται στέγη όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Καλλιόπη Μαραβελάκη μέλος του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου.

Τι είναι ο συλλέκτης ζώων

Η κλινική ψυχολόγος Ασημίνα Κουλουκούρη είναι επικεφαλής της M.K.O. «Psychanimal» και της Μ.Κ.Ο. «ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης» και σε συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους προσφέρει ουσιαστικό έργο φροντίζοντας αδέσποτα, που χρήζουν άμεσης βοήθειας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο facebook δημιούργησε αυτή τη σελίδα, στην οποία καθένας μπορεί να βρει πληροφορίες για το τι είναι ο συλλέκτης ζώων, πως τον αναγνωρίζουμε, τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά των ανθρώπων για τα ίδια τα ζώα, πως πρέπει να αντιμετωπίζονται εκείνοι, που πάσχουν από αυτή την εμμονή.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (4)Δεκάδες ζώα έγκλειστα για καιρό.

Σε αυτή τη σελίδα μπορούμε να μάθουμε, να βλέπουμε πίσω από τις φράσεις και τις ιστορίες των συλλεκτών και να διακρίνουμε την κακοποίηση, που υφίστανται τα ζώα, τα οποία συγκεντρώνουν κοντά τους.

Επειδή και στην Ελλάδα συχνά εντοπίζονται περιπτώσεις συλλεκτών κρίναμε χρήσιμο να δημοσιοποιήσουμε αυτό το υλικό, για να γίνει ευρύτερα γνωστό μέσω του www.zoosos.gr.

Τι είναι ένας συλλέκτης ζώων

Είναι ένας άνθρωπος που έχει περισσότερα ζώα από όσα μπορεί να θρέψει και να φροντίσει σωστά.

Πώς τον αναγνωρίζετε

Είναι σε μια συνεχή αγωνία για διάφορα ζώα, για τα οποια θεωρεί ότι κινδυνεύουν και αισθάνεται ότι μόνον αυτός μπορεί να σώσει, κανένας άλλος! Έχει στο σπίτι του πάρα πολλά ζώα ή όσα και να έχει, δεν είναι ποτέ φροντισμένα.

Αν είναι φροντισμένα είναι τόσο πολλά που κακοποιούνται εξαιτίας της στέρησης του ζωτικού χώρου.

Ο συλλέκτης ανησυχεί και αγωνιά για το πλάσμα, που εντοπίζει στον δρόμο, αλλά δεν προβληματίζεται για το πως ζουν αυτά που έχει ήδη εγκλωβίσει π.χ. στο διαμέρισμα του. Βρίσκεται πάντα σε μια συνεχή αγωνία, αλλά μόνο σε σχέση με το επόμενο ζώο.

Θεωρεί τον εαυτό του άγιο ή πολύ καλό άνθρωπο. Θεωρεί ότι αγαπάει πάρα πολύ τα ζώα, και θα τον ακούσετε να λέει ότι τα έχει «σαν παιδιά του».

Τα περισσότερα ζώα ενός συλλέκτη δεν είναι στειρωμένα. Αδυνατεί να κατανοήσει πότε ένα ζώο είναι άρρωστο. Δεν θέλει να δώσει τα ζώα του για υιοθεσία.

Οι γύρω του πιστεύουν, ότι απλά τα αγαπάει πολύ και τον λυπούνται γιατί δεν έχει βοήθεια από πουθενά... Δεν θέλει ούτε καν να φανταστεί, τι θα συμβεί στα ζώα του, εάν πάθει κάτι ή εάν πεθάνει.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (19)Έξω από το διαμέρισμα της οδού Γερωνυμάκη.

Μπορεί ο κάθε φιλόζωος να κρύβει μέσα του έναν μικρό συλλέκτη, έχει όμως επίγνωση. Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και ζουν στον κόσμο της φαντασίας τους, σύμφωνα με την οποία όλοι οι άλλοι θέλουν το κακό των ζώων εκτός από τους ίδιους.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (17)Και κότες σε κλουβιά.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέτουν ερωτηματικά στον εαυτό τους, δέχονται μόνο τροφές ή βοήθεια για καταφύγιο, αμφισβητούν τις υιοθεσίες, και δεν αναγνωρίζουν πραγματικά σημάδια ασθένειας ούτε στα ζώα τους ούτε στον εαυτό τους. Πολύ συχνά ενδέχεται να συλλέγουν εξ ίσου και άλλα πράγματα (αντικείμενα), τα οποία έχουν μεγάλη δυσκολία να αποχωριστούν.

Η αγάπη προς τα ζώα δεν είναι ο μόνος γνώμονας εδώ. Καθένας θα ήθελε να τα σώσει όλα, αυτό είναι δεδομένο για έναν φιλόζωο. Εδώ μετράει η σχέση με την πραγματικότητα, που είναι ουσιαστικά διαταραγμένη.

Πρέπει να αναρωτηθείτε αν είστε ή γίνεστε συλλέκτες

Τα ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, αν υποψιάζεστε ή φοβάστε ότι μπορεί να γίνετε (ή και να είστε ήδη) συλλέκτες είναι τα εξής:

- Τα βγάζω πέρα με τόσα ζώα;

- Μπορώ να τα πηγαίνω όλα στον κτηνίατρο για πρόληψη και για θεραπεία;

- Αν αρρωστήσουν, έχω χρήματα για τις ειδικές τροφές, φάρμακα και επεμβάσεις;

- Είμαι σίγουρη/ος ότι σκέφτομαι σωστά και δεν έχω αμελήσει να δω πως εκείνα - τα ίδια μου τα ζώα - νιώθουν;

- Εάν πάθω κάτι η πεθάνω, τι θα γίνουν τα ζώα μου; Έχω εξασφαλίσει κάποια λύση από τώρα;

- Αντέχω οικονομικά να τα στειρώσω όλα;

- Εάν δεν μπορώ να τα έχω, πως θα καταφέρω να υιοθετηθούν από άλλους καλά και σωστά;

Αυτή είναι ερώτηση κλειδί γιατί οι συλλέκτες είναι εξαιρετικά δύσπιστοι και πιστεύουν ότι είναι μεγαλόκαρδοι και ότι μόνον αυτοί τα αγαπάνε σωστά. Πάντα μιλούν για αγάπη και τροφές, ποτέ για δυσκολία αποχωρισμού. Θεωρούν αδύνατο να δώσουν τα ζώα τους διότι είναι παθολογικά δύσπιστοι.

GermanidaIrakleioKritisGeronymaki (12)Τα ζώα χωρίς τροφή επί μήνες.

Εάν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι ικανοποιητικές και έχετε μερικά χρήματα στην άκρη, τότε το καταφύγιό σας μπορεί να λειτουργήσει με την προϋπόθεση φυσικά ότι είστε ειλικρινείς και δεν απαντήσατε λέγοντας ψέματα στον εαυτό σας.

Εάν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αφήνουν «κενά», τότε κατά πάσα πιθανότητα είστε συλλέκτης και δεν το έχετε καταλάβει...

Βιβλιογραφία:

http://www.bu.edu/ssw/research/hoarding/books/

http://www.bu.edu/ssw/2011/05/25/dean-post-doctoral-fellow-publish-the-h...

http://www.bu.edu/ssw/research/hoarding/team/

http://www.bu.edu/ssw/research/hoarding/books/

http://www.bu.edu/ssw/2011/05/25/dean-post-doctoral-fellow-publish-the-h...

http://www.animalhoarding.com

http://www.aspca.org/fight-animal-cruelt...

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_hoar...

http://www.tufts.edu/vet/hoarding/

http://animal.discovery.com/tv/confessio...

http://www.psychanimal.org

Διαβάστε επίσης:

Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Βοηθήστε τις γατούλες από το σπίτι συλλέκτη στη Θεσσαλονίκη

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. φωφω

    Βλεποντας καθημερινα τετοιου ειδους αναρτησεις σε διαφορα σαιτ,δεν ξερω τελικα αν για καποια αμοιρα ζωακια που οι ταχα μου δηθεν "φιλοζωοι"τα μαζευουν απ το δρομο,ειναι καλυτερα να μενουν εκει..... ποσοι τετοιου ειδους συλλεκτες υπαρχουν ακομη??.. κριμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.