Στηρίξτε μας

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

7 Αυγούστου 2012 19:46
Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Φρίκη μέσα στο κέντρο της πόλης

Περίπου 30 σκυλιά εντοπίστηκαν μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο και πολύ βρώμικο σπίτι επί της οδού Αρτέμιδος στην περιοχή της Δάφνης στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Αυγούστου. Ο ιδιοκτήτης τους, ο οποίος αρχικά νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο και τελικά κατέληξε, εκτός από τοξικομανής, είχε και όλα τα χαρακτηριστικά του συλλέκτη ζώων, αφού χρησιμοποιούσε κατά τέτοιο τρόπο αυτό το οίκημα και τα σκυλιά, τα οποία μάζευε, για καιρό.

Ακριβής καταμέτρηση δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς ζώα εμφανίζονται από παντού. Όπως είπαν στο www.zoosos.gr εκείνοι, που αντίκρισαν αυτή τη φρίκη, πρόκειται για κουτάβια, για ενήλικα, αλλά και για ηλικιωμένα ζώα μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, όλα σκελετωμένα από την ασιτία και με δερματικά προβλήματα. Αυτά τα πλάσματα για χρόνια ζούσαν μέσα στη βρωμιά μέσα σε σωρούς από σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και περιττώματα.

Μετά τον θάνατο του συλλέκτη άρχισαν οι αντιδράσεις από τους γείτονες, αφού τα ζώα ήταν ατάιστα, αφρόντιστα και φυσικά εξαθλιωμένα μέσα σ' αυτό το γκέτο σ’ έναn χώρο, που θυμίζει χωματερή, και είναι φυσικά εστία μόλυνσης. Όταν οι εθελοντές φιλόζωοι έφτασαν εκεί, για να σώσουν, ό,τι σώζεται, για κάποια από τα σκυλιά ήταν ήδη αργά και τα εντόπισαν νεκρά. Η Μαρίτα Σφακιανάκη έκανε αμέσως έκκληση για τη σωτηρία των ζώων μέσω facebook.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της διάσωσης των ζώων και δραστηριοποιήθηκε αμέσως την ώρα, που άλλοι κάνουν ανέμελοι τις διακοπές τους. Δραστηριοποιήθηκαν και κάποια μέλη σωματείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) πήγαν σήμερα επί τόπου για να μεταφέρουν κάποια από τα σκυλιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Όμως μέσα σε αυτό το οίκημα βρίσκονται ακόμα 8 ζώα και όλα είναι φοβικά. Τώρα ευτυχώς έχουν φαγητό και νερό, όμως ανάμεσα τους υπάρχουν και θηλυκά, που εγκυμονούν, γι’ αυτό και επείγει η μεταφορά και η άμεση στείρωση τους.

Αυτό, που επίσης επείγει, είναι, να αναλάβει επί της ουσίας τις ευθύνες του ο Δήμος Δάφνης. Γιατί και αυτό το βάρος δεν γίνεται, να το σηκώσουν εξ ολοκλήρου οι ιδιώτες. Φυσικά και δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος Δάφνης, που κάποιος άνθρωπος – προφανώς διαταραγμένος – μάζεψε σ’ έναν χώρο 30 ζώα και τα άφησε, να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, χωρίς ίχνος φροντίδας.

Όμως τα ζώα δεν φταίνε σε τίποτα για την ανισορροπία, που δέρνει τους ανθρώπους, ούτε μπορούν, να λύσουν το πρόβλημα μόνα τους. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 ο Δήμος Δάφνης οφείλει να αναλάβει τα ζώα και να τα σώσει από το γκέτο. Άλλωστε οι ιδιώτες φιλόζωοι εθελοντές φρόντισαν πριν από τους αρμόδιους να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Ελπίζουμε αυτοί, που πρέπει, θα ανταποκριθούν.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με φάρμακα, τροφές και χρήματα για αυτά τα πλάσματα μπορεί να καλέσει για τα περαιτέρω στα τηλέφωνα της Ζ.Ε.Η. 6976131680 – 6945598760.

Διαβάστε επίσης:

Και στον Δήμο Δάφνης παράνομες πινακίδες που απαγορεύουν την διέλευση σκυλιών

Αφήνει αβοήθητα τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. νικος παναγιωτοπουλος

    Ειναι αληθεια η οχι οτι το συγκεκριμενο ατομο μεσα στα τοσα προβληματα του φροντιζε ανελλειπως τα σκυλια?Ειχε καμμια απαντηση στις εκκλησεις του για βοηθεια απο ολους τους δημους της περιοχης? Γιατι ρε ατιμοι τον στιγματιζετε σαν τοξικομανη?Τελικα πεθανε η ειναι στο δρομοκαιτειο?Ειναι διαταραγμενος πνευματικα καποιος που λυπαται να διωξει τα ζωα και τα ανεχεται και τα φροντιζει οσο μπορει μιας και ολες του οι προσπαθειες για αποκατασταση των σκυλιων πανε στο βροντο απο τους δημοτικους αρχοντες?Περιμενουμε να αποκαταστησετε την μνημη του γιατι δεν προκειται για διαταραχη

    1. eleni

      Νίκο, όπως μάθαμε από γείτονα, ο ανθρωπος αυτός, που είναι τοξικομανής νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο και αναφέρουμε.

      Τα ζώα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εντοπίστηκαν σε κακή κατάσταση. Ατάιστα με δερματικά προβλήματα.

      Ένας άνθρωπος, που δεν μπορεί, να φροντίσει ούτε τον εαυτό του, δεν μπορεί να φροντίσει όχι ένα, ούτε δύο, πόσο μάλλον 30 ζώα!

      Οι ευθύνες των δημοτικών αρχών είναι δεδομένες. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι δεδομένο ότι λειτουγεί ως συλλέκτης ζώων, εξαιτίας προφανώς μιας κάποιας διαταραχής.

      Όποιος αγαπάει τα ζώα δεν τους συμπεριφέρεται έτσι.

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  2. Dora Giotaki

    Ειναι αληθεια οτι οι Δημοτικες Αρχες του Δημου Δαφνης-Υμηττου οταν ενημερωθηκαν ειπαν να αφησουν τα σκυλια να πεθανουν και να πανε μετα οι ιδιοι ως πολιτισμενοι εκπροσωποι των δημοτων τους να μαζεψουν τα πτωματα. Και μετα περιμενουν την επομενη δοση απο τις Βρυξελλες να πληρωσουν εκτος απο τα ομολογα που ληγουν και καποια χρηματα στην Τοπικη Αυτοδιοικηση, ετσι για συνεχιζεται το φαγοποτι.

  3. Dora Giotaki

    Ειναι αληθεια οτι οι Δημοτικες Αρχες του Δημου Δαφνης-Υμηττου οταν ενημερωθηκαν ειπαν να αφησουν τα σκυλια να πεθανουν και να πανε μετα οι ιδιοι ως πολιτισμενοι εκπροσωποι των δημοτων τους να μαζεψουν τα πτωματα. Και μετα περιμενουν την επομενη δοση απο τις Βρυξελλες να πληρωσουν εκτος απο τα ομολογα που ληγουν και καποια χρηματα στην Τοπικη Αυτοδιοικηση, ετσι για συνεχιζεται το φαγοποτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.