Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

12 Νοεμβρίου 2012 13:50 | Επικαιρότητα
Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Με μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση έχουν έρθει αντιμέτωποι εδώ και μερικές εβδομάδες φιλόζωοι εθελοντές ομάδων και σωματείων της Θεσσαλονίκης που παλεύουν να σώσουν τα ζώα της πόλης. Μέσα σ’ ένα διαμέρισμα στο οποίο ζει μία 70χρονη γυναίκα εντοπίστηκαν να ζουν μαρτυρική ζωή μαζί της περίπου 40 γάτες.SyllektriaGates Thes (3)

Δυστυχώς λόγω της απομόνωσης της και της απουσίας συγγενών, η ηλικιωμένη έχασε τον έλεγχο και το σπίτι έγινε σταδιακά πλέον μη κατοικήσιμο από τις ακαθαρσίες και τις καταστροφές. Οι γείτονες της εξαιτίας της δυσωδίας κάλεσαν επανειλημμένα την Αστυνομία και κατόπιν επέμβασης εισαγγελέως, οργανώθηκε όλη αυτή η δράση εθελοντικών σωματείων και φορέων για να σωθούν τα ζώα και να μην καταλήξουν στον δρόμο.

SyllektriaGates Thes (1)

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί οι περισσότερες γατούλες, έχουν στειρωθεί σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και φιλοξενούνται σε καταφύγιο ζώων με τη μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι επιτακτική ανάγκη οι 29 γατούλες να βρουν σπίτια. Και ήδη κάποιες εκ των 40 στάθηκαν γρήγορα τυχερές. Αυτή τη στιγμή γίνεται από τους εθελοντές προσπάθεια καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου, που όμως θα κρατήσει πολύ καιρό.

Τα πάντα γίνονται χωρίς καμιά χρηματοδότηση απ' οπουδήποτε, οι εθελοντές με ίδια μέσα προσφέρουν για το καλό των ζώων προσωπική εργασία και χρήματα. Συγκεκριμένα εξηγούν: «ΖΗΤΑΜΕ από όσους θέλουν να υιοθετήσουν μία γατούλα, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της "ΓΑΤΟΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" καθώς εκεί θα βρουν τις φωτογραφίες τους. Οι περισσότερες ψιψίνες είναι καθαρόαιμες, ή ημίαιμες Σιάμ. Όλες στειρωμένες, αποπαρασιτωμένες και εμβολιασμένες.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας σ' αυτή την εθελοντική δράση. Μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλο υπάρχει ελπίδα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ Ή ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΤΕ ΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΑΜ - ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ. Οι συλλέκτες ζώων είναι συχνό φαινόμενο στην χώρα μας και αποτελεί παθολογία το φαινόμενο τους».

Η Μ.Κ.Ο. «Γατοομάδα Θεσσαλονίκης» ευχαριστεί θερμά τον Στέλιο Γερονυμάκη από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και τους εθελοντές του «Νοιάζομαι» για τη βοήθεια και τη συνεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των εθελοντών της «Γατοομάδα Θεσσαλονίκης» στην ιστοσελίδα: www.thessalonikicatgroup.org στο email: [email protected] και στο τηλέφωνο: Τηλ. 6979780445 (14:00 - 16:00). Η υιοθεσία των ζώων φυσικά και θα γίνει υπό την αιγίδα της Μ.Κ.Ο. «ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης:

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκύλος που χτυπήθηκε από άνδρα μάλλον με τσεκούρι στην είσοδο του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τον σκύλο με την εφημερίδα για να τον διώξει από την στάση

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Ευη Βρεττου

    Παρακαλω πολυ θα ηθελα πολυ να υοθετησω μια γατουλα Σιαμ.Ζω στην Μυτιληνη και ειχα μια σιαμεζα αλλα την εχασα αδικα.Παρακαλω βοηθειστε με...

  2. MKO ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης

    Η επικοινωνια για οσους θελουν να υιοθετήσουν γάτες γίνεται μόνο μετο επισημο τηλέφωνο της ΜΚΟ 6979780445 (2-4μμ) και με κανένα αλλο. Παρακαλω να σβηστούν τα σχόλια του Δημήτρη που εγιναν με καλη πρόθεση ομως εκθέτουν το προσωπικό τηλέφωνο της Μ.ΜΠ. χωρίς την εγκριση της και την δική μας καθώς και η φωτογραφία του εσωτερικού του σπιτιού της συλλέκτριας ζώων την οποια δεν δημοσιοποιήσαμε εμείς ούτε έχει την έγκριση μας ή την δική της να βγει δημόσια.

    Ευχαριστούμε

    1. Δημήτρης

      Μπορείς να καλέσεις στο 6971698629. Θα απαντήσει η Μαρία που έχει πλήρη γνώση για τις γάτες της περίπτωσης και φιλοξενεί και κάποιες από αυτές.

    1. Δημήτρης

      Μπορείς να καλέσεις στο 6971698629. Θα απαντήσει η Μαρία που έχει πλήρη γνώση για τις γάτες της περίπτωσης και φιλοξενεί και κάποιες από αυτές.

    2. Alex Voutriaridis

      εχω 30 γατουλες ολες οικοσιτες, 5 ειναι 6 μηνων οι αλλεw ποιο μεγαλες. ολες γλυκουλες. θα χαρω να σου στειλω φωτο , μπορεις να επικοινωνησεις στο facebook Alexander Voutriaridis ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.