Στηρίξτε μας

Αθήνα: Έσωσαν γάτες που κακοποιούσε για καιρό μια γυναίκα ψυχικά ασθενής (βίντεο)

26 Δεκεμβρίου 2020 09:00 | Καταγγελίες
Αθήνα: Έσωσαν γάτες που κακοποιούσε για καιρό μια γυναίκα ψυχικά ασθενής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 24 Δεκεμβρίου υπάλληλοι του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων πήγαν στην οδό Φιλαδελφέως στο κέντρο της Αθήνας για να παραλάβουν τις γάτες που κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή από το διαμέρισμα μιας γυναίκας, η οποία είναι ψυχικά ασθενής και μεταφέρθηκε για νοσηλεία αρχικά στο «Δρομοκαΐτειο» και στη συνέχεια στο Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

 

Η κατάσταση στο άδειο σπίτι, στο οποίο υπήρχε μόνο ένα στρώμα, δεν είχε ρεύμα και ούτε ψυγείο, ήταν σχετικά ανεκτή για τα ζώα - σε σχέση με το προηγούμενο διαμέρισμα της στην οδό Γρηγοροβίου στην Κυψέλη - καθώς η 54χρονη είχε πρόσφατα μετακομίσει εκεί. Η ιδιοκτήτρια του προηγούμενου σπιτιού την είχε διώξει από το διαμέρισμα στο οποίο έμενε γιατί η μυρωδιά από τα συσσωρευμένα κόπρανα και ούρα των 13 γατιών ήταν αφόρητη και οι καταστροφές στο σπίτι μεγάλες.

Σε αυτό το διαμέρισμα στη Φιλαδελφέως τελικά βρέθηκαν 10 γάτες και η μια από αυτές κατάφερε να βγει από το σπίτι και να εξαφανιστεί, όταν σε αυτό προχθές μπήκαν οι αστυνομικοί. Και αυτό το ζώο δυστυχώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί. Εξαφανισμένες είναι και άλλες γάτες της 54χρονης καθώς είχε αφήσει την πόρτα της ανοιχτή με αποτέλεσμα τα ζώα να βγαίνουν στον διάδρομο, να περιφέρονται στον τρίτο όροφο, να αφοδεύουν στους κοινόχρηστους χώρους και οι περίοικοι να τα κυνηγάνε για να τα διώξουν...

Ευθύνονται όσοι γνώριζαν την κατάσταση της και δεν της πρόσφεραν ουσιαστική βοήθεια

Κανείς από όλους εκείνους - και ήταν πολλοί - οι οποίοι γνώριζαν ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι καλά και είναι ξεκάθαρα διαταραγμένη με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο και για τον εαυτό της και για τα ζώα της (παθητική κακοποίηση) και ίσως και για τους γύρω της, δεν μίλησαν εγκαίρως.

Την κάλυπταν, της παρείχαν βοήθεια (τροφές, χρήματα κ.ά.) χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη στήριξη και η κατάσταση πλέον έφτασε σε αυτό το σημείο, με τη γυναίκα να παραληρεί για μιλώντας για αγγέλους, σατανάδες και διαβόλους και τα γατιά να υποφέρουν από τη βρώμα και την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr τον πρώτο αστυνομικό, που μπήκε στο σπίτι, η 54χρονη τον έλουσε κυριολεκτικά μ’ έναν κουβά νερό και το γεγονός ότι η γυναίκα κυκλοφορούσε μέσα στο παγωμένο διαμέρισμα γυμνή μέσα στα κόπρανα των ζώων και ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με κλειστά παντζούρια αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης της και την παράνοια από την οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο η Tereza Bardhi φαίνεται σε τι συνθήκες ζούσε και η ίδια και τα ζώα της λίγο πριν μετακομίσει και αποδεικνύεται πως η ψυχική πάθηση δεν αντιμετωπίζεται με «κανάκεμα» αλλά με φάρμακα και ιατρική καθοδήγηση.

Θυμίζουμε ότι τις 2 Αυγούστου 2020 η Tereza Bardhi είχε περιγράψει με τα εξής λόγια το τι είδε στο σπίτι της 54χρονης: «ΕΠΕΊΓΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΑ ΤΑ ΓΑΤΙΆ ΘΑ ΤΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ! 2 απο αυτά είναι τύφλα ..ζούνε σε άθλιες συνθήκες

Είχα διαβάσει κάπου "σώστε τα ζώα απο τούς φιλόζωους ",πολύ σωστά ....καπιοιοι φιλόζωοι για μένα είναι χειρότεροι απο τούς άλλους που λένε δεν θέλω να έχω κανένα ζωάκι διότι δεν μπορώ την ευθύνη. Είμαι ακόμα σοκαρισμένη με αυτό που είδα η μυρωδιά υπάρχει σε όλη την πολυκατοικία, τής εχουν κάνει καταγγελία και θα την πληρώσουν τα γατιά, στην πρώτη φωτογραφία είναι κακά και ουρά ,το μπάνιο έχει πλημμυρίσει βρομάει βόθρος, γεμάτο μύγες... βρόμα παντού. ..ΈΛΕΟΣ. ..η γυναίκα δεν είναι καλά ψυχολογικά ουτε οικονομικά κσι δεν είναι ούτε 55 χρονών . ..πρίν 9 χρονιά υιοθέτησε μια σιαμεζα από εμένα ,πού η καημένη γάτα με πλησίαζε για βοήθεια. ..μέτρησα 11 γατιά όσο μπόρεσα να αντέξω, κόντεψα να λιποθύμησω τα μάτια μού ετσουζαν απο τα ουρά τούς , 13 έχει λέει ούτε θυμάται καλά έχω πει όταν πετύχει υιοθεσία στην Ελλάδα ειναι λαχείο. ....Ένας μαλλιαρός γάτος με τσηβα που το δέρμα του είναι χάλια .. σύντομα όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενίες δεν υπάρχει χρόνος».

Οι φωτογραφίες από το προηγούμενο διαμέρισμα της 54χρονης στην οδό Γρηγοροβίου στην Κυψέλη

 

Αν όσοι γνώριζαν την 54χρονη είχαν μιλήσει και δεν την κάλυπταν ίσως θα μπορούσε να ζήσει φυσιολογικά η ίδια μαζί με τις γάτες της, που δήλωνε πόσο πολύ αγαπούσε. Οι ψιψίνες, οι οποίες διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά στη Νέα Ερυθραία Αττικής.

Μια γυναίκα μίλησε...

Η Βάγια Παπαδοπούλου, που κάλεσε την Αστυνομία, στην ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής: «Φίλοι μου προσέχετε που δίνετε ζωάκια που βρίσκεται στον δρόμο. Δυστυχώς υπάρχουν διαταραγμένοι άνθρωποι που κάνουν τεράστιο κακό στα ζώα. Τα γατάκια ζούσαν στις συνθήκες που βλέπεται πάρα πολύ καιρό  και κάποια  είχαν υιοθετηθεί από ψυχικά άρρωστη γυναίκα.

Μετά από καταγγελία δική μου και σε συνεργασία με τον Δήμο, αφαιρέθηκαν και πλέον είναι ασφαλή και φιλοξενούνται στο κτηνιατρείο του κυρίου Κτενά στην Κηφισιά όπου θα τους γίνουν  εξετάσεις.

Η γυναίκα που τα είχε, μεταφέρθηκε μέσω της αστυνομίας  στο ψυχιατρείο, όπου θα έχει την φροντίδα που χρειάζεται και ελπίζουμε  ο εισαγγελέας να κρίνει πως δεν θα πρέπει να έχει στην κατοχή της ξανά ζωάκι.

Όταν πέφτει στην αντίληψη σας κάποια τέτοια περίπτωση να μιλάτε, να μην φοβάστε.

Η αστυνομία είναι στο πλευρό των πραγματικών φιλόζωων  και μας βοηθάει όπως και ο δήμος.

Ευχαριστώ από καρδιάς το ΑΤ Πατησίων για την άμεση κινητοποίηση και το τμήμα της αστικής Πανίδας και συγκεκριμένα την κυρία Σεραφίνα Αβραμίδου για την πολύ καλή  συνεργασία.

Υσ. Πρόκειται για 8 γατούλες, οι 2 τυφλές, όλες στειρωμένες, εμβολιασμένες, μεγαλωμένες σε σπίτι και αναζητάνε μια οικογένεια να ξεχάσουν την φρίκη που έζησαν. Αν θέλετε να σώσετε μια ψυχή κάντε το δίχως δεύτερη σκέψη.

ΥΣ2 Υπάρχει άλλη μια συλλέκτρια που συνεργαζόταν με την Λιάνα, εξ Αλβανίας με τα αρχικά  Τ.Μ. η οποία  είναι και αυτή επικίνδυνη για τα ζώα, ζει στο κέντρο , και όπως παραδέχεται έχει σε μια γκαρσονιέρα πάρα πολλά ζώα, ανεμβολίαστα και άρρωστα.

Όχι μόνο γνώριζε το αίσχος και δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία πάρα ζητιανεύει στο Facebook τροφές και χρήματα, αλλά της πήγαινε και άλλα γατιά στο κολαστήριο!

ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΊΝΕΤΕ ΖΏΑ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ, ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΊΝΕΤΕ ΧΡΉΜΑΤΑ ΔΙΌΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΌ ΚΆΝΕΙ ΣΤΑ ΖΏΑ ΚΑΙ ΌΣΟ ΕΣΕΙΣ  ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΥΤΉ  ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ.

ΣΎΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΉΝ ΡΆΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΎΝΑ ΤΗΣ.»

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αστικής Πανίδας

Για το γεγονός το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων στην ανακοίνωση του επισημαίνει τα εξής: «ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΙΔΑ!

Είχαμε ενημερωθεί εδώ και καιρό για συλλέκτρια με γάτες που ζούσαν σε άσχημες συνθήκες. Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για βοήθεια έβρισκαν εμπόδια από "φιλόζωη" η οποία συνηθίζει να κάνει αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια, αλλά στην ουσία δεν αφήνει κανέναν να βοηθήσει... Η συντονισμένη προσπάθεια όμως εθελόντριας, που γνώριζε την κατάσταση και επέμεινε πολύ, του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, που έτρεξε την υπόθεση εξαιρετικά γρήγορα, και της Αστικής Πανίδας, που είναι πάντα παρούσα όταν υπάρχει ανάγκη, είχε ως αποτέλεσμα εχθές το απόγευμα, παραμονή Χριστουγέννων, να απομακρύνει η υπηρεσία μας τις γάτες και η συλλέκτρια να λάβει την ψυχιατρική βοήθεια που χρειαζόταν.

Με την βοήθεια όλων των παραπάνω οι γατούλες αλλά και η ασθενής ιδιοκτήτριά τους θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες με ασφάλεια δίπλα σε ανθρώπους που θα τις προσέχουν και θα τις νοιάζονται.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!».

Αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποια από τις γάτες

Αν ενδιαφέρεστε για την υιοθεσία κάποιας από τις γατούλες επικοινωνήστε με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων μέσω facebook εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Το φάσμα της κακοποίησης ζώων, η παρασυσσώρευση - Τι είναι o συλλέκτης ζώων

Σε άθλιες συνθήκες μέσα σε όγκους σκουπιδιών ζούσε ηλικιωμένος άνδρας και πολλά σκυλιά στο Άργος Αργολίδας

Έκκληση για τη σωτηρία 30 γατιών που εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλέκτη στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Έκκληση για τροφές για τα 100 σκυλιά και γάτες συλλέκτη στην Περαχώρα Κορινθίας

Έκκληση για τροφές - φάρμακα - φιλοξενία 17 σκελετωμένων σκυλιών που είχε συλλέκτης στο Σχηματάρι Βοιωτίας (βίντεο)

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Θα δικαστεί η 47χρονη συλλέκτρια που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει ζώα σε Μύκονο - Τήνο (βίντεο)

Κουλούρα Αιγίου Αχαΐας: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

Γλυκά Νερά Αττικής: Έκκληση για τη φιλοξενία 20 άρρωστων σκυλιών που βρέθηκαν να ζουν με άνδρα ψυχικά ασθενή (βίντεο)

Έκκληση για τη φροντίδα των σκυλιών που έμειναν μόνα τους μετά τον θάνατο 75χρονου συλλέκτη στο Τύμπανο Ξάνθης (βίντεο)

Κεφαλλονιά: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκυλιά που βασανίζει ο συλλέκτης στα Δελλαπορτάτα

Έκκληση για τη σωτηρία 25 σκυλιών που βρέθηκαν σε σπίτι - χωματερή συλλέκτριας στη Φτελιά Δράμας

Βέροια Ημαθίας: Καλυτερεύει η κατάσταση των ζώων της συλλέκτριας χάρη στη βοήθεια των φιλόζωων (βίντεο)

Ημαθία: Έκκληση για τροφές για σκυλιά & γάτες συλλέκτριας που βρέθηκαν σκελετωμένα σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα Βέροιας (βίντεο)

90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

Άνω Λιόσια: Βρήκαν τον σκύλο εξαθλιωμένο - κλειδωμένο μέσα στο σπίτι της νεκρής συλλέκτριας

Έκκληση για τα 34 σκυλιά που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλεκτριών στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Μαγνησία: Έσωσαν δεκάδες ζώα (γάτες, σκυλιά, κατσίκες) που εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή στο ακατοίκητο νησάκι Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο (βίντεο)

Έκκληση για τη σωτηρία 40 σκελετωμένων σκυλιών που ανήκουν σε ψυχικά διαταραγμένο άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου (βίντεο)

Σοκαριστικές εικόνες απ'τις συνθήκες διαβίωσης δύο γυναικών που συγκέντρωναν σκυλιά & γάτες στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Αρκαδικό Αργολίδας: Δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά - γάτες ζούσαν ανάμεσα σε πτώματα ζώων & όγκους σκουπιδιών σε σπίτι ηλικιωμένων

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη φροντίδα γατιών που ζούσαν σε σπίτι συλλέκτριας η οποία πέθανε

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Βοηθήστε τις γατούλες από το σπίτι συλλέκτη στη Θεσσαλονίκη

Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Φάληρο

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.