Στηρίξτε μας

Τι απαντά ο «ΑΡΙΩΝ» για τη συνεργασία του με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

17 Μάι 2018 14:00 | Επικαιρότητα
Τι απαντά ο «ΑΡΙΩΝ» για τη συνεργασία του με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η δρ Αιμιλία Δρούγα συνιδρύτρια του κέντρου «ΑΡΙΩΝ» και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Εθνικού Δικτύου Εκβρασμών Θαλασσίων Ειδών κάνει λόγο για την υποκρισία εκείνων που ουσιαστικά κάνουν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αποδεδειγμένα άλλα έλεγε και άλλα κάνει αναφορικά και με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα καθώς συνεχίζει να επιτρέπει τις παράνομες παραστάσεις τσίρκο με δελφίνια στο παράνομο δελφινάριο του.

Με αφορμή την κριτική – από πέντε φιλοζωικού φορείς – προς το πρόσωπο του υπουργού για τη συμμετοχή του στη διημερίδα «CETUS Rescue VET» για την προστασία των κητωδών η οποία συνδιοργανώθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πελαργός», (που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ιδρύθηκε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο) η κα Δρούγα επισημαίνει ότι «Δεν πιστεύουμε ότι η καταγγελία αφορά τα δικαιώματα των ζώων όταν είναι γνωστό ότι κάποιοι φροντίζουν μόνο για την δική τους υστεροφημία και όχι για το συνολικό όφελος της χώρας», παράλληλα τονίζει την αντίθεση του φορέα «ΑΡΙΩΝΑ» στην αιχμαλωσία των κητωδών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Μας αφήνει κατάπληκτους η υποκρισία ορισμένων 'ζωοφιλικών' οργανώσεων. Οι υπογράφοντες τη καταγγελία για τη διενέργεια της διήμερης επιστημονικής ημερίδας, με πρωτοστατούντα το Ινστ. Κητολογικών Ερευνών, είχε επίσημα προσκληθεί ως μέλος του Εθνικού δικτύου Εκβρασμών θαλασσίων ειδών του ΥΠΕΝ - Δίκτυο το οποίο αποφασίσθηκε για την λειτουργία του το 2015 από τον Υπουργό κ. Τσιρώνη - επί θητείας του στο αρμόδιο Υπουργείο. Για τον λόγο αυτό προσκλήθηκε ο Υπουργός για να απευθύνει χαιρετισμό στη πρώτη, παγκοσμίως, συνεδρίαση ενός σεμιναρίου για τη πιστοποίηση 40 από τους 120 Κτηνιάτρους, μέλη του Δικτύου ΑΡΙΩΝ και πτυχιούχους από το ΑΠΘ, με σκοπό να συνδράμουν από τις μακρινές περιοχές τους, σε περιστατικά εκβρασμών κητωδών και άλλων θαλασσίων ειδών.

Ο ίδιος ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του, στήριξε τις θέσεις του ακλόνητα για την ευζωια των ζώων και για τα αιχμάλωτα ζώα. Η αναγκαιότητα λειτουργίας ενός εθνικού δικτύου θέτει σε 'παροπλισμό' αυθαίρετες ενέργειες μεμονωμένων ερευνητών και ζωόφιλων οι οποίοι για χρόνια λεηλατούν τα στοιχεία που παίρνουν από εκβρασμένα κήτη, φώκιες, χελώνες, κλπ και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν αρμόδιο φορέα.

ArionKtiniatroiDelfinia

Ο Υπεύθυνος του Ινστ. Κητολογικών Ερευνών ήρθε στο χώρο του συνεδρίου τη Παρασκευή πριν την έναρξη του συνεδρίου μας, αφού γνώριζε και τους διεθνούς φήμης επιστήμονες στο χώρο των κητωδών για να δηλώσει ότι ...είναι αντίθετος με το δελφινάριο του Αττικού Πάρκου! Επιτέλους, η οικολογία δεν πρέπει να γίνεται πολιτικό όργανο κανενός.

Δεν πιστεύουμε ότι η καταγγελία αφορά τα δικαιώματα των ζώων όταν είναι γνωστό ότι κάποιοι φροντίζουν μόνο για την δική τους υστεροφημία και όχι για το συνολικό όφελος της χώρας. Στο χώρο του Αττικού Πάρκου έγινε μια 2ωρη επίσκεψη το Σάββατο το απόγευμα για να δουν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές, από κοντά (και χωρίς κοινό), τη κατάσταση των 7 δελφινιών και να δείξουν οι καθηγητές τρόπους λήψης δειγμάτων και διατροφής σε περίπτωση εκβρασμού δελφινιού στη περιοχή των κτηνιάτρων. Η επίσκεψη δεν κατοχυρώνει κανένα για καμία άλλη πράξη.

Ήδη έχουμε υποδείξει την άμεση απομάκρυνση ενός από τα δελφίνια (επειδή είναι το μόνο θηλυκό) εφόσον βρεθεί κατάλληλος χώρος. Ο ΑΡΙΩΝ είναι ένας οργανισμός επιστημονικός και για 25 χρόνια, άοκνα και χωρίς ποτέ να ζητήσει χρήματα υποστηρίζουμε τα καθημερινά περιστατικά εκβρασμών σε διάφορα μέρη της χώρας μας, τις περισσότερες φορές με προσωπική δαπάνη.

Το Πράσινο Ταμείο το 2017, επέλεξε σε σειρά από άλλες προτάσεις και τη δική μας (μάλιστα τη κατέταξε πρώτη στη βαθμολογία) για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε το επιστημονικό σεμινάριο και να παράγουμε ανάλογο υλικό. Όσο για τον ΠΕΛΑΡΓΟ είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αυτόνομη από το Αττικό Πάρκο, η οποία υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Βιοποικιλότητα και τον Πολιτισμό.

Επιτέλους, η υποκρισία και η παραπληροφόριση να σταματήσει εδώ και να δοθεί η ελευθερία να στηριχθεί και να λειτουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Εκθαλάσσωσης Θαλασσίων ειδών με τους αρμόδιους φορείς. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη καταγγελία εάν δηλαδή, αφορά τη καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων ή τη στήριξη της ύπαρξης αντιδράσεων οι οποίες είναι ενάντια στην ευζωία τους και στις υποχρεώσεις της χώρας. Τα κητώδη δεν αποτελούν αποκλειστικότητα κανενός μεμονωμένου ερευνητή, αλλά ανήκουν στη κληρονομιά της χώρας μας.

Για το δελτίο τύπου του ΑΡΙΩΝ/ΠΕΛΑΡΓΟΣ και της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου σχετικά με την επιστημονική διημερίδα πατήστε εδώ: http://www.arion.org.gr/epistimoniki-ekpaideusi/ και για τη Πολιτική του ΑΡΙΩΝ ενάντια στην αιχμαλωσία των κητωδών εδώ: http://www.arion.org.gr/rescue-rehabilitation/» καταλήγει η ανακοίνωση της κας Δρούγα

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό!

Όπως πολλές φορές έχουμε πει στο www.zoosos.gr οι περιβαλλοντικοί φορείς που συνεργάζονται με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε. δίνουν με την παρουσία τους εκεί άλλοθι στους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες του, ώστε να συνεχίζουν να ισχυρίζονται, να διαφημίζουν και να πείθουν τους αδαείς πως η επιχείρηση τους είναι ένας χώρος προστασίας της άγριας ζωής, ενώ είναι τόπος σκλαβιάς για ζώα του ουρανού, της στεριάς και της θάλασσας.

Αυτοί οι φορείς - δεν θα βαρεθούμε να το λέμε - νομιμοποιούν με την παρουσία τους τη συνέχιση του εγκλεισμού των ζώων άρα και των δελφινιών, τα οποία εξαναγκάζονται από τους ανθρώπους με δέλεαρ την τροφή να κάνουν «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες, ώστε να υπάρχει πελατεία που θα πληρώνει για το θέαμα. Στο θέαμα αυτό δεν υπάρχει τίποτα το εκπαιδευτικό. Αντιθέτως στα παιδιά οι μεγάλοι δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο δυνατός στον αδύναμο.

VimagazinoTsironis2015DelfinarioΤι έλεγε ο Γιάννης Τσιρώνης το 2015.

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν οι επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι πασχίζουν για τη διατήρηση της άγριας ζωής του τόπου μας να συνεργάζονται με την επιχείρηση που κρατάει άγρια ζώα σε κλουβιά και πισίνες μόνο και μόνο για να βγάζουν λεφτά αυτοί στους οποίους ανήκει;

Διαβάστε επίσης:

Υποκρισία εκ μέρους του Γ. Τσιρώνη για τα δελφίνια & τις παράνομες παραστάσεις τσίρκο στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Φιλόζωοι διαμαρτυρήθηκαν για το παράνομο δελφινάριο και τον εγκλεισμό των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (βίντεο)

ProWal: Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης δελφινιών που εξαναγκάζονται σε «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες για το καλό της τσέπης των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκο Α.Ε.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τα δελφίνια κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους!

Πόρισμα - «καταπέλτης» για τις παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Δελφινάριο & τις παράνομες παραστάσεις με δελφίνια

Γερμανός ειδικός καταγγέλλει την κακοποίηση των δελφινιών στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (βίντεο)

Γ. Δημαράς: Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ακόμα ένα δελφίνι πέθανε αιχμάλωτο στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτείνουν το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να γίνει ενυδρείο ώστε να μην κακοποιούνται τα δελφίνια

Έλληνες καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την αιχμαλωσία & κακοποίηση των δελφινιών μέσω τηλεοπτικού σποτ (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Μη διδακτικές οι εκδρομές μαθητών σε χώρους αιχμαλωσίας & εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Με τις πλάτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου «θρηνεί» για ακόμα ένα δελφίνι που πέθανε στο παράνομο δελφινάριο του

Διαμαρτυρία αύριο έξω από το παράνομο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα νέα αιχμάλωτα δελφίνια

Ο Π. Σκουρλέτης υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Φέρνουν 6 νέα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αν & στο δελφινάριο του έχουν πεθάνει ήδη 5

Την «κωλοτούμπα» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο θέμα της εκμετάλλευσης των δελφινιών «θυμίζει» ο βουλευτής του κόμματος Γ. Δημαράς.

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν» απλώς παιδεύονται κύριε υπουργέ!

Π.Κ.Α.Κ.: Ανέφικτη η ευζωία των δελφινιών που ζουν αιχμάλωτα

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Φωτογραφική διάταξη για να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Χαρά Καφαντάρη: Επιβεβλημένη η απόσυρση της φωτογραφικής διάταξης για το δελφινάριο

Ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τερματίσει την κακοποίηση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Απέτυχε ο υπουργός να νομιμοποιήσει το παράνομο δελφινάριο στο Αττικό Πάρκο

Απέσυρε την τροπολογία για την νόμιμη λειτουργία τσίρκο με ζώα ο Τσαυτάρης

Θεραπευτικές οι κωλοτούμπες από άγρια ζώα σύμφωνα με το ΥΠ.Α.Α.Τ.!

Πιπιλή: «Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, δεν είναι μπαλαρίνες»

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: Εκπαιδευτικές οι κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και όχι σόου!

Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Γιατί η MOm συνεργάζεται με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;

Γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων κρατώντας αιχμάλωτα αγρίμια!

Το λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Δεκάδες ζώα παρανόμως αιχμάλωτα στα κλουβιά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Ένα δελφινάκι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο

Κρίτων Αρσένης: Επιζήμια για τα δελφίνια τα δελφινάρια

Πιπιλή: «Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, δεν είναι μπαλαρίνες»

Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Τουρκία: Έμαθαν στα δελφίνια να επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον και τα απελευθέρωσαν!

Ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο από Τομ και τον Μίσα, τα δελφίνια που απελευθερώθηκαν στην Τουρκία

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.