Στηρίξτε μας

Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

29 Ιανουαρίου 2015 21:19 | Επικαιρότητα
Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

Στο ραδιόφωνο του ALPHA 9,89 FM και στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου και του Πέτρου Κουσουλού μίλησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης λίγο μετά την ορκωμοσία του. Ο κ. Τσιρώνης αναφερόμενος στο κυνήγι αλλά και στη συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μάλιστα δήλωσε  μεταξύ άλλων πως κατά την προσωπική το άποψη το κυνήγι είναι κάτι εκ του περιττού, που θα φθήνει σταδιακά και αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της παιδείας, όμως στην κυβέρνηση λειτουργούν συλλογικά και όχι ο κάθε υπουργός ως άτομο.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι όχι να καταργηθεί το κυνήγι αλλά να ελεγχθεί η λαθροθηρία καθώς από το κυνήγι κινδυνεύουν τα θηράματα και καταστρέφονται βιότοποι. Ακούστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού.

YpourgeioParagogikisAnasygrkrotisisΟ νέος υπουργός και οι υφυπουργοί που στελεχώνουν το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Τσιρώνης δήλωσε: «…Η κυβέρνηση είναι μια ομάδα δεν κινείται ο Τσιρώνης, δεν κινείται ο Α δεν κινείται ο Β κινείται η κυβέρνηση. Άρα ως μέλος της κυβέρνησης θέλω να παίζω με μια ομάδα και να μπορέσω να αποδώσω τα μέγιστα σε αυτό το ζήτημα.

Άλλο πράγμα λοιπόν η προσωπική γνώμη του Τσιρώνη για το κυνήγι, ο Τσιρώνης δεν έβγαινε ποτέ να κυνηγήσει… και άλλο το κυβερνητικό έργο, στο οποίο κυβερνητικό έργο το κυνήγι θα το αντιμετωπίσει σαν μια πραγματικότητα, η οποία πραγματικότητα υπάρχει.

Δεν κατεβάζουμε το κουμπί αύριο, με διοικητική διαταγή λέμε ξαφνικά εξαφανίζεται το κυνήγι. Μακάρι να γινότανε αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στο κυβερνητικό έργο το ξέρετε το ξέρουμε όλοι. Όσοι ελπίζανε ότι θα περάσουν προσωπικές απόψεις σε ένα υπουργείο νομίζω ότι απογοητεύτηκαν οικτρά. Εγώ πάνω απ’ όλα είμαι μέλος ενός πολιτικού κόμματος ξέρω να δουλεύω συλλογικά. Δεν είμαι ένα άτομο…»

«Σίγουρα το κυνήγι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή απειλεί καταρχάς τα θηράματα άρα οι ίδιοι οι κυνηγοί θα έπρεπε να το σκέφτονται αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια λαθροθηρία που πρέπει να ελεγχθεί, υπάρχει μια πολύ μεγάλη καταστροφή στους βιότοπους πάνω στους ορεινούς όγκους η οποία δεν κάνει κακό μονάχα στο αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν θηράματα και αν εξαφανιστεί ή δεν θα εξαφανιστεί ένα είδος - αυτό είναι πάρα πολύ θλιβερό να εξαφανίζονται είδη - αλλά κάνει και πολύ κακό στην τοπική οικονομία. Και επίσης υπάρχει και κάτι εντελώς αντιαισθητικό και μου το έχουν πει κυνηγοί, κυνηγοί πάνω στην Αρμέτσικα πάνω στο Πογώνι, ότι έρχονται λέει με τις τζιπάρες κάτι τύποι σαν ορδές και ξαφνικά το βουνό γίνεται Βιετνάμ.

Αυτό το πράγμα λοιπόν πρέπει κάπως να σταματήσει και να εξορθολογιστεί. Από κει και πέρα με παιδεία κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα που θα καταλάβουν οι άνθρωποι πως το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας, μπορεί να είναι 10.000 χρόνια, 20.000 χρόνια, 50.000 χρόνια και το σέβομαι - και υπάρχει αυτή η νοοτροπία και πρέπει να σεβόμαστε τις νοοτροπίες των ανθρώπων - αλλά είναι κάτι το οποίο έχει πλέον όσο αστικοποιείται ακόμα και το χωριό, αλλάζει ο τρόπος που ο άνθρωπος παράγει αγαθά είναι κάτι το οποίο είναι εκ του περιττού…».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Τσιρώνης προς κυνηγούς: Σκοτώστε τα ζώα αλλά σεβαστείτε το περιβάλλον!

Οικολόγοι Πράσινοι: Απαράδεκτη και φιλοκυνηγετική η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι

Οικολόγοι Πράσινοι: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ρόλο ταπεινού υπηρέτη των κυνηγών

Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε τους κυνηγούς πως δεν θα καταργήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το κυνήγι

Οι κυνηγοί στηρίζουν ΝΔ για το καλό της αειφορίας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης!

Δυσαρεστημένοι οι κυνηγοί από τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Προπαγάνδα εναντίον του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου

Ο Σαμαράς συστράτευσε και τους κυνηγούς για να γίνει πρωθυπουργός!

Ή κυνηγός ή πρεζόνι; Άλλη επιλογή δεν υπάρχει;

Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το γουνεμπόριο ο Α.Τσίπρας χθες στην Κοζάνη (βίντεο)

«Ανησυχητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νέο κυβερνητικό σχήμα‏»

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.