Στηρίξτε μας

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;

18 Μαρτίου 2012 18:05 | Επικαιρότητα
Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;

Ποια επιχείρηση προσπαθεί να πείσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, ότι είναι εκτός από ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό το θέαμα των άγριων ζώων, που είναι εγκλωβισμένα εφ’ όρου ζωής; Ποια επιχείρηση προσπαθεί να μας πείσει, ότι τα δελφίνια, αντί να οργώνουν τους ωκεανούς και τις θάλασσες είναι καλύτερα να κάνουν κωλοτούμπες για τα παιδάκια μας;

Ποια επιχείρηση προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο, αφού επιδιώκει με πάθος να μας πείσει, ότι μια καμηλοπάρδαλη, η οποία ζει εγκλωβισμένη σε μερικά μόνο τετραγωνικά γης στα Σπάτα είναι καλύτερα εκεί από την αχανή αφρικανική σαβάνα, η οποία είναι και το φυσικό της περιβάλλον;

Μα ποια άλλη από το «εκπαιδευτικό» Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα! Το οποίο μέσω της ιστοσελίδα του ζητάει από τους επισκέπτες του να δείξουν, ότι «πιστεύουν» σ’ αυτό και μέσα απ’ ένα αστείο ερωτηματολόγιο!

Ανόητα επιχειρήματα… «εύκολες» ερωτήσεις!

AttikoParkoErotimatologio

Γιατί όλοι οι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τη δημιουργία ζωολογικών κήπων βάζουν άραγε τα έγκλειστα άγρια ζώα να ζευγαρώνουν; Γιατί διαιωνίζουν τον εγκλεισμό; Μα φυσικά γιατί βγάζουν λεφτά από τη στυγνή εκμετάλλευση των ζώων.

Κάποια από τα άγρια ζώα – που βρίσκονται σε αντίστοιχα πάρκα – είναι αλήθεια, ότι δε μπορούν να επιστρέψουν στη φύση, γιατί οι άνθρωποι επί της ουσίας τα χαντάκωσαν και τα κατέστησαν ανίκανα να επανενταχθούν πλήρως εκεί που ανήκουν.

Είναι ζώα, που δεν έμαθαν από τους γονείς τους, να κυνηγούν, να επιβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, επειδή οι άνθρωποι - εκμεταλλευτές τους, τους σκότωσαν, για το δέρμα, τα νύχια, τα δόντια, ή για άλλους λόγους.

Έτσι αυτά τα μικρά, αν δεν καταλήξουν σε κάποιο τσίρκο, ή σε κάποιο σπίτι κάποιου μεγιστάνα, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στις εγκαταστάσεις ενός ζωολογικού πάρκου.

Όμως οι «φιλόζωοι» και συνήθως πολύ «φιλεύσπλαχνοι» επιχειρηματίες, που υπερτονίζουν τον «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» των κλουβιών τους όχι μόνο το επιτρέπουν, αλλά συστηματικά επιδιώκουν να γεννιούνται οι απόγονοι των άγριων ζώων, που υπάρχουν δέσμια στις εγκαταστάσεις τους.

AttikoIpopotamos

Επιδιώκουν να γεννιούνται μέσα στα κλουβιά νέα αγρίμια, για να έχουν τα κλουβιά τους περιεχόμενο με φρέσκο αίμα. Άλλωστε ένα μωρό πάντα πουλάει! Ζευγαρώνουν τα έγκλειστα όντα σκόπιμα και δεν αρκούνται στην ευκαιριακή φιλοξενία εκείνων των πλασμάτων, που δεν γίνεται να επιστρέψουν στη φύση!

Για να τα χορταίνουν τα δικά μας μάτια και τα μάτια των παιδιών μας το «θέαμα» της υποταγμένης φύσης, αφού πρώτα έχουμε πληρώσει στην είσοδο του πάρκου το ανάλογο εισιτήριο!

AttikoParkoZebra

Θυμηθείτε, ότι κάθε φορά, που πηγαίνετε το πιτσιρίκι σας στον ζωολογικό κήπο και στο δελφινάριο του μαθαίνετε μέσω αυτών των «εκπαιδευτικών επισκέψεων», ότι έτσι πρέπει να ζουν τα ζώα, μέσα στα κλουβιά!

Διαβάστε επίσης:

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Τι λέει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το Δελφινάριο του!

Τσίρκο τέλος! Τι θα γίνει με το Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου;

Το Δελφινάριο, ο νόμος και οι «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες

Κάποιοι νόμοι ψηφίζονται! Εφαρμόζονται όμως;

Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις!

Συνεχίζουν παράνομα τις παραστάσεις στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Ένα δελφίνακι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν» απλώς παιδεύονται κύριε υπουργέ!

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.:Εκπαιδευτικές οι κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και όχι σόου!

Π.Φ.Π.Ο.: Όμηρος της αντιφιλοζωικής υστερίας των κτηνιατρικών υπηρεσιών ο αρμόδιος υπουργός

Π.Κ.Α.Κ.: Απληροφόρητος ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εκθέτει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. hari

    η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν να παω την μικρη, για να εχει αυτη την "εμπειρια" κ να δει καποια ζωα σε αιχμαλωσια ωστε να μιλησουμε σχετικα...αλλα τελικα δεν!
    ελα ομως που σε εκδρομη στο δημοτικο, ηταν στο προγραμμα...
    και μιλαμε για τρελη μπιζνα. Μια τυχαια καθημερινη κ ηταν φουλ στα σχολεια κ στις οικογενειες. Εισοδο...καφετερια...αναμνηστικα...ειναι πολλα τα λεφτα.
    Το μονο καλο στην ιστορια αυτη, εκεινο το διαστημα το ενυδρειο-δελφιναριο ηταν κλειστο για καποιο λογο.
    Ομως σκεφτομαι, οτι ισως ηταν καλυτερα αν ειχαμε παει μονοι μας καποια στιγμη, ωστε να εχω την ευκαιρια να της μιλησω για ολα αυτα κ να την εβαζα σε ενα κλιμα διαφορετικο απο αυτο της ωραιας..."εκπαιδευτικης" εκδρομης με τους φιλους&συμμαθητες της!
    Καποιες σκεψεις που ηθελα να μοιραστω...

  2. Βαγγέλης

    Οι πραγματικά φιλόζωοι και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι δεν επισκέπτονται τέτοιους χώρους. Εκεί μόνο θλιμμένα ζώα μπορείς να δεις. Καιρός να πάψουμε να πηγαίνουμε εκεί τα παιδιά μας και να προσφέρουμε πραγματική βοήθεια στα ζώα αν νοιαζόμαστε γι' αυτά.

    1. Sunshine

      Κάνουν το σωστό και το ιθικό. Θα ήταν προτιμότερο μέσα στο πάρκο να υπήρχαν κάτι κοιμισμένα δίποδα σαν εσένα, χωρίς δικαίωμα στην αναπαραγωγή. Αίσχος!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.