Στηρίξτε μας

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τα δελφίνια κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους!

21 Δεκεμβρίου 2017 12:23 | Επικαιρότητα
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τα δελφίνια κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους!

Τα δελφίνια εξαναγκάζονται να κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους μας λέει εμμέσως πλην σαφώς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε ανακοίνωση του στην οποία παρουσιάζει κατά την πάγια τακτική του – που έχουμε βαρεθεί να διαψεύδουμε – το άσπρο ως μαύρο μάλιστα αναφέρει τις άθλιες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Αίγινας για να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλά ξεχνάει να μας πει πόσα δελφίνια πέθαναν στις δικές toy εγκαταστάσεις από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα κάτι που θα δείτε αναλυτικά εδώ.

Η επιχείρηση Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε. στην απάντηση που έστειλε σήμερα στο www.zoosos.gr επιχειρηματολογεί αναφορικά με το πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο οποίο έχουν καταγραφεί πλήθος παραβάσεων και παρανομιών, λέγοντας ότι τα όσα κατέγραψαν εκείνοι οι οποίοι πραγματοποίησαν τον έλεγχο δεν ευσταθούν.  Στη συνέχεια τονίζει ότι οι επτά βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο να σταματήσει τις παράνομες παραστάσεις των δελφινιών καθώς είναι κανονικό τσίρκο και δεν είναι εκπαιδευτικές – έχουν υιοθετήσει την ρητορική αυτών που θέλουν το κακό της επιχείρησης (άρα και των 75 εργαζόμενων καθώς σκόπιμα αναφέρει και τον συνολικό αριθμό τους).

Ενώ για το βίντεο που τράβηξε Γερμανός πολίτης – επικεφαλής φιλοζωικής οργάνωσης κατά της κακοποίησης των κητωδών και την καταγγελία που κατέθεσε στις ελληνικές αρχές – παραθέτει μια σειρά από επιχειρήματα για να τον κατατάξει στους γραφικούς, που δεν καταλαβαίνουν τι φανταστικά που περνάνε τα θαλάσσια θηλαστικά έγκλειστα στις πισίνες.

Διαβάστε τις απαντήσεις της επιχείρησης Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.

Απάντηση στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τις «παράνομες» παραστάσεις

«Αναφορικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Περιβάλοντος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής προς ενημέρωση σας.

Οι καταγγελίες που έγιναν προς τους Επιθεωρητές περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο μιας συστηματικής προσπάθειας συγκεκριμένης ομάδας για τη συνεχή δυσφήμηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, των 75 εργαζομένων του και του έργου που επιτελούμε εν γένει. Οι επιθεωρητές χρησιμοποίησαν στην έκθεση τους φρασεολογία που ταυτίζεται με αυτή των πολέμιων της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών Πάρκων.

Τα επιχειρήματα ωστόσο που διατυπώνονται δεν ευσταθούν. Υπενθυμίζουμε ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει αθωωθεί δύο φορές από την αρμόδια ελληνική δικαιοσύνη σε κατηγορίες για παράβαση των άρθρων 12 παράγραφος 2 και άρθρου 20 παράγραφος 3 του Ν 4039/2012 με τις υπ`αριθμόν 93642/2013 αθωωτική απόφαση του Β αυτόφωρου μονομελούς πλημμελειοδικείου στις 24/10/2013 και την υπ`αριθμόν 61390/2015 αθωωτική απόφαση του Β μονομελούς πλημμελειοδικείου στις 17/06/2015.

Ο νόμος 4039/2012 πολύ ορθά απαγορεύει την χρήση των ζώων σε παραστάσεις. Δεν απαγορεύει όμως την εκπλήρωση του ρόλου των σύγχρονων Ζωολογικών Πάρκων κάνοντας ειδική μνεία μάλιστα για αυτά, που δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών τους μέσα από Εκπαιδευτικά Προγράμματα, κατά τα οποία οι επισκέπτες ενημερώνονται για την βιολογία του εκάστοτε ζώου αλλά και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει στην φύση, προσφέροντας λύσεις για τους τρόπους που μπορούν οι ίδιοι αφενός να ευαισθητοποιηθούν και αφετέρου να τα προστατεύσουν.

Ο χώρος των δελφινιών είναι προσβάσιμος καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου όπως συμβαίνει με όλα τα ζώα που διαβιούν σε αυτό κάτω από τις πλέον αυστηρές συνθήκες ευζωίας που προβλέπονται από την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος τόσο της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων) όσο και της ΕΑΑΜ (Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Θαλάσσια Θηλαστικά) στα οποία συγκαταλέγονται τα κορυφαία ευρωπαϊκά ζωολογικά πάρκα και ενυδρεία πολλά από τα οποία μάλιστα είναι κρατικά ή δημοτικά.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η ευζωία των ζώων. Για αυτό φροντίζει το εξειδικευμένο προσωπικό μας των οποίων την γνώση, αγάπη και φροντίδα των ζώων δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Με απώτερο στόχο την προστασία και την διατήρηση της Άγριας Ζωής.

Τέλος με αφορμή την ερώτηση αυτή σας καλούμε κ Υπουργέ και κύριοι βουλευτές να εξετάσετε περιπτώσεις όπου πράγματι ζώα διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες που αποτελούν όνειδος για την χώρα όπως για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις της ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα».

Απάντηση στο βίντεο του Γερμανού «ειδικού» για τα δελφίνια και το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

«Σχετικά με το βίντεο του «Γερμανού ειδικού» όπως τον αποκαλείτε, ο οποίος καταγγέλλει την κακοποίηση δελφινιών στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής προς ενημέρωσή σας:

Αρχικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η μοναδική ειδικότητα του Andreas Morlok είναι σαφώς η πρόθεση συστηματικής παραπληροφόρησης, διαστρεβλώνοντας έτσι την αλήθεια προς όφελος της επίτευξης και της προώθησης ενός από τους σκοπούς της “ProWal”, μιας μικρής ακτιβιστικής γερμανικής εταιρείας, δηλαδή του κλεισίματος των Ζωολογικών Πάρκων και δελφιναρίων. Στο βίντεο που είναι αναρτημένο έχουμε να απαντήσουμε με μια σειρά από διευκρινίσεις, διαψεύδοντας τις ανακρίβειες και τις αναλήθειες όπως τεχνηέντως παρουσιάζονται στο βίντεο και συγκεκριμένα,:

- Πρώτον, σε ότι αφορά την έκθεση των δελφινιών στον ήλιο, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι φυσικά παρέχουμε στα δελφίνια μας δύο περιοχές των πισινών καλυμμένες με ειδικές τέντες για την ηλιοπροστασία τους, και πάντα με ελεύθερη πρόσβαση των δελφινιών ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

- Δεύτερον, σε ό,τι αφορά την έλλειψη των παιχνιδιών, στα δελφίνια μας διαθέτουμε καθημερινώς και για αρκετές ώρες της ημέρας μια σειρά παιχνιδιών. Προφανώς ο «ειδικός Γερμανός» δεν ήταν παρών στις ώρες εκείνες.

- Τρίτον, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ένα πολύ κακεντρεχές και φθηνό σχόλιο εκ μέρους του «ειδικού» αναφορικά με τα ‘πεινασμένα’ δελφίνια. Στα δελφίνια μας όπως βεβαίως και σε όλα τα ζώα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου προσφέρεται εξαιρετικά άφθονη και υγιεινή διατροφή υπό την επίβλεψη ειδικού προσωπικού και μόνιμου κτηνιάτρου, μάλιστα βασισμένη σε προδιαγραφές και σύμφωνα με πρωτόκολλα διατροφής όπως προβλέπονται και επιβάλλονται διεθνώς.

- Τέταρτον, ο «ειδικός» φωτογράφησε μια μικρή δεξαμενή χλωρίνης, συμπεραίνοντας ότι αυτή είναι η μέθοδος καθαρισμού των δεξαμενών πισίνας, κρίνοντας ότι αυτό είναι «πολύ κακό για τα ζώα». Να διευκρινίσουμε ότι το νερό της πισίνας φιλτράρεται με ένα σύστημα οζόνης και πρωτεϊνών (ozone generator and protein skimmer), και το χλώριο χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες για τον έλεγχο του Ph, όπως ακριβώς πραγματοποιείται και σε όλες τις πισίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Ακόμη, σε oτι αφορά το «τραυματισμένο» δελφίνι, πρόκειται για ένα τραύμα στο πτερύγιο που έχει φροντιστεί και αντιμετωπιστεί εδώ και δεκαπέντε έτη και το οποίο έχει επουλωθεί όποτε και εκδηλώθηκε. Η αλλοιωμένη στο φακό εικόνα, που προβάλλεται στο βίντεο τεχνηέντως, παρουσιάζει σκοπίμως ένα «τραυματισμένο» δελφίνι για την παραπληροφόρηση του κόσμου.

- Επιπλέον, ο «ειδικός» προσπαθεί να δείξει εικόνες φθοράς δείχνοντας κάποια εργαλεία, σχολιάζοντας ότι είναι επικίνδυνα εφόσον κάποιος επισκέπτης μπορεί να τα πετάξει στο νερό. Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι εκείνη την ημέρα (19 Νοεμβρίου), στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποιούνταν έργα συντήρησης στις κερκίδες και κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής παρουσίασης, τα εργαλεία τοποθετήθηκαν προσωρινώς ακριβώς από κάτω ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε επαφές αυτών με το κοινό.

Τέλος, στο σχόλιο του «ειδικού» αναφορικά με την λειτουργία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για το χρονικό διάστημα 2013 μέχρι και τον Ιούλιο 2017, πρέπει να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά το εξής:

Αναφορικά με την άδεια λειτουργίας, η οποία είχε ημερομηνία λήξης 18/3/2013, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αιτήθηκε της ανανέωσής της, προ της λήξης της όπως προβλέπεται από το νόμο. Η ανανέωση της άδειας η οποία και τελούσε υπό τις διαδικασίες των αρμοδίων φορέων και όχι από ενέργειες ή παραλείψεις του Πάρκου, εκδόθηκε τελικά στις 31/7/2017. Για το μεταβατικό διάστημα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση των επίσημων αρμόδιων υπηρεσιών, η παλιά άδεια παρέμενε σε ισχύ, λειτουργώντας έτσι καθόλα νόμιμα και σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ο χώρος των δελφινιών είναι προσβάσιμος καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου όπως συμβαίνει με όλα τα ζώα που διαβιούν σε αυτό κάτω από τις πλέον αυστηρές συνθήκες ευζωίας που προβλέπονται από την κείμενη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι μέλος τόσο της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων) όσο και της ΕΑΑΜ (Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Θαλάσσια Θηλαστικά) στα οποία συγκαταλέγονται τα κορυφαία ευρωπαϊκά ζωολογικά πάρκα και ενυδρεία πολλά από τα οποία μάλιστα είναι κρατικά ή δημοτικά.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η ευζωία των ζώων. Για αυτό φροντίζει το εξειδικευμένο προσωπικό μας των οποίων την γνώση, αγάπη και φροντίδα των ζώων δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, με απώτερο στόχο την προστασία και την διατήρηση της Άγριας Ζωής».

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα - «καταπέλτης» για τις παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Δελφινάριο & τις παράνομες παραστάσεις με δελφίνια

Γερμανός ειδικός καταγγέλλει την κακοποίηση των δελφινιών στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (βίντεο)

Γ. Δημαράς: Να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ακόμα ένα δελφίνι πέθανε αιχμάλωτο στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτείνουν το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να γίνει ενυδρείο ώστε να μην κακοποιούνται τα δελφίνια

Έλληνες καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την αιχμαλωσία & κακοποίηση των δελφινιών μέσω τηλεοπτικού σποτ (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Μη διδακτικές οι εκδρομές μαθητών σε χώρους αιχμαλωσίας & εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Με τις πλάτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου «θρηνεί» για ακόμα ένα δελφίνι που πέθανε στο παράνομο δελφινάριο του

Διαμαρτυρία αύριο έξω από το παράνομο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα νέα αιχμάλωτα δελφίνια

Ο Π. Σκουρλέτης υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Φέρνουν 6 νέα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αν & στο δελφινάριο του έχουν πεθάνει ήδη 5

Την «κωλοτούμπα» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο θέμα της εκμετάλλευσης των δελφινιών «θυμίζει» ο βουλευτής του κόμματος Γ. Δημαράς.

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν» απλώς παιδεύονται κύριε υπουργέ!

Π.Κ.Α.Κ.: Ανέφικτη η ευζωία των δελφινιών που ζουν αιχμάλωτα

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Φωτογραφική διάταξη για να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Χαρά Καφαντάρη: Επιβεβλημένη η απόσυρση της φωτογραφικής διάταξης για το δελφινάριο

Ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τερματίσει την κακοποίηση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Απέτυχε ο υπουργός να νομιμοποιήσει το παράνομο δελφινάριο στο Αττικό Πάρκο

Απέσυρε την τροπολογία για την νόμιμη λειτουργία τσίρκο με ζώα ο Τσαυτάρης

Θεραπευτικές οι κωλοτούμπες από άγρια ζώα σύμφωνα με το ΥΠ.Α.Α.Τ.!

Πιπιλή: «Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, δεν είναι μπαλαρίνες»

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: Εκπαιδευτικές οι κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και όχι σόου!

Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν» απλώς παιδεύονται κύριε υπουργέ!

Γιατί η MOm συνεργάζεται με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων;

Γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων κρατώντας αιχμάλωτα αγρίμια!

Το λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Δεκάδες ζώα παρανόμως αιχμάλωτα στα κλουβιά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Ένα δελφινάκι - αντικείμενο διασκέδασης και πλουτισμού γεννήθηκε στο Αττικό Πάρκο

Κρίτων Αρσένης: Επιζήμια για τα δελφίνια τα δελφινάρια

Πιπιλή: «Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, δεν είναι μπαλαρίνες»

Αναρμόδιο το δικαστήριο για την εκμετάλλευση των δελφινιών και τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Τουρκία: Έμαθαν στα δελφίνια να επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον και τα απελευθέρωσαν!

Ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο από Τομ και τον Μίσα, τα δελφίνια που απελευθερώθηκαν στην Τουρκία

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.