Στηρίξτε μας

90 άρρωστες γάτες και ένας σκύλος σε άθλιες συνθήκες σε διαμέρισμα συλλέκτριας στο Μοσχάτο Αττικής

26 Αυγούστου 2015 19:07 | Καταγγελίες
90 άρρωστες γάτες και ένας σκύλος σε άθλιες συνθήκες σε διαμέρισμα συλλέκτριας στο Μοσχάτο Αττικής

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Έκκληση μέσω facebook απευθύνει η Σοφία Κρομμυδάκη για τη σωτηρία περίπου 90 γατών και ενός σκύλου που βρέθηκαν στις 18 Αυγούστου να ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Πελοποννήσου 1 στο Μοσχάτο Αττικής.

Βρήκαν πτώματα γατιών μέσα σε σάκο...

 

Τα ζώα παρά την καταπόνηση είναι πολύ φιλικά με τους ανθρώπους...

Οι φωτογραφίες που έβγαλαν οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των περίοικων, αποδεικνύουν το μέγεθος του μαρτυρίου των ζώων τα οποία μια γυναίκα έκλεισε εκεί μέσα. Δεκάδες γατιά περίπου 90 γεμάτα ψύλλους, εξαθλιωμένα να ζουν σ’ ένα διαμέρισμα ερμητικά κλειστό μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.

MosxatoGatesSyllektriasOdosPeloponissou20 8 2015 1Άρρωστα, τυφλά γατιά καθώς και νεογέννητα συχνά χωρίς τροφή, νερό έγκλειστα μέσα στον καύσωνα...

Τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού σύμφωνα με τη Σοφία Κρομμυδάκη, που πήγε επί τόπου με τη Γεωργία Μακρή, αντιπρόεδρο της Μ.Κ.Ο. KOFFA, ήταν σφραγισμένες από τη συλλέκτρια με πανιά, ώστε να περιοριστεί η δυσωδία. Τα ζώα ουρούσαν και αφόδευαν οπουδήποτε αφού δεν είχαν άμμο ή πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο. Τα ξύλινα πατώματα του σπιτιού είχαν κυριολεκτικά ποτίσει από τα κόπρανα και τα ούρα.

 

Σχεδόν όλα τα γατιά άρρωστα, όλα αστείρωτα, νεογέννητα ένα βήμα πριν τον θάνατο από τις ασθένειες. Πολλά από αυτά κατέληξαν. Λίγες μέρες μετά την πρώτη είσοδο των φιλόζωων στον χώρο μέσα σε ντουλάπι βρέθηκε σάκος με πτώματα γατιών.

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο και δράστης μια καλοστεκούμενη γυναίκα περίπου 65 ετών η οποία και προφανώς είναι ψυχικά διαταραγμένη, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Κρομμυδάκη, η οποία κλήθηκε από τους γείτονες να πάει επί τόπου καθώς δεν άντεχαν άλλο τη δυσωδία και ήθελαν φυσικά να πετάξουν τα ζωντανά στον δρόμο.

 

Η συλλέκτρια δεν έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και όπως έγινε γνωστό είχε μετακομίσει εκεί τα ζώα της πριν από περίπου 4 μήνες. Συχνά, όπως πληροφορηθήκαμε, την έβλεπαν να κουβαλάει σακούλες με γατιά, τα οποία και προφανώς μάζευε απ' οπουδήποτε. Το μέγεθος του μαρτυρίου αποκαλύφθηκε αργότερα εξαιτίας των οσμών.

Όλα αυτά τα ζώα, ζούσαν αιχμάλωτα σε αυτό και προηγουμένως προφανώς και σε άλλα σπίτια - άγνωστο για πόσα χρόνια - χωρίς να βλέπουν ούτε το φως του ήλιου. Όλα χρειάζονται αρχικά περίθαλψη και στη συνέχεια στείρωση. Μια διαδικασία που θα κρατήσει πολύ εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού τους. Οι φιλόζωες μέλη της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Μοσχάτου - Ταύρου και της Φιλοζωικής Πειραιά - Μοσχάτου με μεγάλο κόπο καθάρισαν ό,τι μπορούσαν σε αυτό το σπίτι ώστε η κατάσταση να μην είναι τελείως τραγική, αν και η μυρωδιά ήταν παντού...

 

Στα ζώα έβαλαν, τροφή, νερό, άμμο. Αυτά που ήταν σε πιο κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν για περίθαλψη. Όμως το θέμα είναι ακόμα και αν όλα γίνουν καλά τι τα περιμένει από εδώ και πέρα και πόσα θα υιοθετηθούν; Η επανένταξη τους στον δρόμο ισοδυναμεί με έγκλημα καθώς θα τα πατήσουν τα αυτοκίνητα ή θα τα δολοφονήσουν οι άνθρωποι με φόλες και άλλους τρόπους.

Αν μπορείτε να βοηθήστε με φιλοξενίες, τροφές, άμμο, δοχεία, φάρμακα αποπαρασίτωσης και άλλα επικοινωνήστε με τη Σοφία Κρομμυδάκη στο τηλέφωνο: 6979005842.

Τι επισημαίνει ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Ανδρέας Ευθυμίου, δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου με ανάρτηση του στο facebook στις 20 Αυγούστου επισήμανε τα εξής: «Ενημερώθηκα για το περιστατικό του εγκλεισμού και της εγκατάλειψης 80 γατών σε σπίτι του Μοσχάτου και απευθύνω έκκληση σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει είτε υιοθετώντας ένα ζωάκι είτε παρέχοντας χώρο φιλοξενίας, τρόφιμα ή φάρμακα να καλέσει στο 6979005842 την κ. Σοφία Κρομμυδάκη.».

Μάλιστα απαντώντας σε σχόλιο για τι κάνει η δημοτική αρχή για τη σωτηρία αυτών των ζώων τόνισε: «Aπό την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το γεγονός συνεργαζόμαστε τόσο με τις φιλοζωικές οργανώσεις, όσο και με κτηνιάτρους, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Να υπάρξει η σωστή περιποίηση στα γατάκια, να εξεταστούν, να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που έχουν λόγω των συνθηκών διαβίωσης που αντιμετώπιζαν και φυσικά να στειρωθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν δεκτά σε κατάλληλα μέρη φιλοξενίας μέχρι να υιοθετηθούν. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την νοσηρή κατάσταση που παρουσίαζαν τα γατάκια κλεισμένα και εγκαταλελειμμένα στο διαμέρισμα. Δυστυχώς, οι διαδικασίες, κυρίως λόγω έλλειψης μηχανισμών κεντρικής χρηματοδότησης για τέτοιες καταστάσεις, πολλές φορές είναι χρονοβόρες και αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς ακραία ζητήματα. Παρόλα αυτά με την πολύτιμη συμβολή όλων, των φιλοζωικών οργανώσεων, των ιατρών και των κατοίκων που επιθυμούν να βοηθήσουν, προχωράμε σε σταθερές κινήσεις άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος. Άλλωστε, είμαστε από τους λίγους Δήμους που έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνεχή δράση του για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων. Το παραπάνω μήνυμά μου, με την ευαισθησία που έχω απέναντι σε τέτοια ζητήματα, είχε ως σκοπό αποκλειστικά και μόνο την ενημέρωση των κατοίκων για το περιστατικό, προκειμένου να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να αναλάβουν τα γατάκια, για να βρεθούν σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον.».

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr τα γατιά αναμένεται να μεταφερθούν σε κλειστό χώρο του δήμου, ώστε εκεί να γίνει η περίθαλψη και η στείρωση τους.

 Ζητούν την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Η κα Μακρή, που ανέλαβε τον σκύλο ο οποίος βρέθηκε εκεί έγκλειστος, στις 19 Αυγούστου με ανάρτηση της στο facebook τόνισε ότι θα σταλεί η κάτωθι επιστολή στη δημοτική αρχή ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά με τη διαχείριση των ζώων. Συγκεκριμένα τόνιζε τα εξής: «Με αφορμή το σημερινό γεγονός της ανεύρεσης 80 περίπου γατών και ενός σκύλου σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο επί της οδού.***************** σε άθλια κατάσταση, ζητώ από εσάς την ανάληψη ευθύνης για την περισυλλογή τους, την περίθαλψή τους και την στείρωση τους, ως ο νόμος ορίζει, πριν την ένταξή τους σε προστατευμένα σημεία σίτισης στην πόλη μας.

Και συγκεκριμένα αναφέρω τα εξής:

Κληθήκαμε σήμερα 18/8 από τους ενοίκους της παραπάνω πολυκατοικίας να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσης και αντιμετώπισης της υπερβολικής δυσοσμίας που προερχόταν από το παραπάνω διαμέρισμα!

Μεταβήκαμε στον χώρο η κα Κρομμυδάκη εκ μέρους φιλοζωικού σωματείου Πειραιά και εγώ εκ μέρους Οργανισμού Προστασίας Δικαιωμάτων των ζώων όπου παρουσία της αστυνομίας και του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ανοίχτηκε η πόρτα και βρεθήκαμε μπροστά στο τραγικό θέαμα αμέτρητων γατιών εκ των οποίων άλλα άρρωστα, άλλα πολύ μωρά, όλα αδύνατα, κάποια καχεκτικά να κινούνται πάνω στις ακαθαρσίες τους μέσα σε μία πνιγηρή ατμόσφαιρα κλεισούρας και έλλειψης οξυγόνου! Ως γιατρός σας λέω ότι όλο αυτό χαρακτηρίζεται ως ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΒΌΜΒΑ!!! Οι ψύλλοι δε και άλλα έντομα συνθέτουν σκηνικό κολαστηρίου...

Ως εκπρόσωποι σωματείων η βοήθεια που προσφέρουμε είναι εθελοντική, εδώ όμως είναι αφενός μεγάλο το κόστος για απλούς εθελοντές και ανύπαρκτος ο χρόνος ώστε να απομακρυνθούν τα ζώα με ασφάλεια από εκεί και να διενεργηθεί καθαρισμός και απολύμανση του κτιρίου.

ζητώ την ΆΜΕΣΗ εξεύρεση λύσης για ψεκασμό, περίθαλψη, ασφαλή μεταφορά και στείρωση των ζώων που βρίσκονται ακόμη εκεί λόγω έλλειψης υποδομής ,εκτός από τον σκύλο που πήρα στο σπίτι μου για την πρώτη φροντίδα και θα μεταφερθεί προσωρινά στο καταφύγιό μας.

Το ΔΙΚΕΠΑΖ αρνείται να αναλάβει γάτες παρόλη την συνδρομή του Δήμου... και ο Δήμος δεν εκπόνησε ακόμη πρόγραμμα που να αφορά τις γάτες!

Να τονίσω πριν κλείσω ότι ΔΕΝ πρέπει σε καμμία περίπτωση να αφεθούν ελεύθερες πριν ψεκαστούν και θεραπευτούν όσες νοσούν γιατί θα προκληθεί επιδημία σε όλη την πόλη και επίσης να στειρωθούν για να μην πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω την άμεση ανταπόκρισή σας......

ΜΑΚΡΉ ΓΕΩΡΓΊΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΦΦΑ Ν.G.O.».

Διαβάστε επίσης:

Το φάσμα της κακοποίησης ζώων, η παρασυσσώρευση - Τι είναι o συλλέκτης ζώων

Έκκληση για τη σωτηρία 30 γατιών που εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλέκτη στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Έκκληση για τροφές για τα 100 σκυλιά και γάτες συλλέκτη στην Περαχώρα Κορινθίας

Έκκληση για τροφές - φάρμακα - φιλοξενία 17 σκελετωμένων σκυλιών που είχε συλλέκτης στο Σχηματάρι Βοιωτίας (βίντεο)

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Θα δικαστεί η 47χρονη συλλέκτρια που επί χρόνια κακοποιεί και σκοτώνει ζώα σε Μύκονο - Τήνο (βίντεο)

Κουλούρα Αιγίου Αχαΐας: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

Γλυκά Νερά Αττικής: Έκκληση για τη φιλοξενία 20 άρρωστων σκυλιών που βρέθηκαν να ζουν με άνδρα ψυχικά ασθενή (βίντεο)

Έκκληση για τη φροντίδα των σκυλιών που έμειναν μόνα τους μετά τον θάνατο 75χρονου συλλέκτη στο Τύμπανο Ξάνθης (βίντεο)

Κεφαλλονιά: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκυλιά που βασανίζει ο συλλέκτης στα Δελλαπορτάτα

Έκκληση για τη σωτηρία 25 σκυλιών που βρέθηκαν σε σπίτι - χωματερή συλλέκτριας στη Φτελιά Δράμας

Βέροια Ημαθίας: Καλυτερεύει η κατάσταση των ζώων της συλλέκτριας χάρη στη βοήθεια των φιλόζωων (βίντεο)

Ημαθία: Έκκληση για τροφές για σκυλιά & γάτες συλλέκτριας που βρέθηκαν σκελετωμένα σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα Βέροιας (βίντεο)

90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

Άνω Λιόσια: Βρήκαν τον σκύλο εξαθλιωμένο - κλειδωμένο μέσα στο σπίτι της νεκρής συλλέκτριας

Έκκληση για τα 34 σκυλιά που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλεκτριών στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Μαγνησία: Έσωσαν δεκάδες ζώα (γάτες, σκυλιά, κατσίκες) που εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή στο ακατοίκητο νησάκι Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο (βίντεο)

Έκκληση για τη σωτηρία 40 σκελετωμένων σκυλιών που ανήκουν σε ψυχικά διαταραγμένο άνδρα στο Βασιλικό Πωγωνίου (βίντεο)

Σοκαριστικές εικόνες απ'τις συνθήκες διαβίωσης δύο γυναικών που συγκέντρωναν σκυλιά & γάτες στα Σπάτα Αττικής (βίντεο)

Αρκαδικό Αργολίδας: Δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά - γάτες ζούσαν ανάμεσα σε πτώματα ζώων & όγκους σκουπιδιών σε σπίτι ηλικιωμένων

Μακρύγιαλος Πιερίας: Βρήκαν εξαθλιωμένα και νηστικά 35 σκυλιά που αδυνατεί να φροντίσει ο ψυχικά και σωματικά άρρωστος ιδιοκτήτης τους

Σύρος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για την 47χρονη συλλέκτρια που θανατώνει επί χρόνια ζώα στη Μύκονο

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη φροντίδα γατιών που ζούσαν σε σπίτι συλλέκτριας η οποία πέθανε

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Βοηθήστε τις γατούλες από το σπίτι συλλέκτη στη Θεσσαλονίκη

Ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις 30 γάτες της συλλέκτριας στο Φάληρο

Δάφνη: 30 σκυλιά εγκλωβισμένα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τοξικομανή

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.