Στηρίξτε μας

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσιάζει ψευδώς μια εξιδανικευμένη κατάσταση για το Δημοτικό Κυνοκομείο & την διαχείριση των αδέσποτων

8 Ιουλίου 2016 13:50 | Επικαιρότητα
Προκλητικός για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσιάζει ψευδώς μια εξιδανικευμένη κατάσταση για το Δημοτικό Κυνοκομείο & την διαχείριση των αδέσποτων

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, με ακόμα μία επικοινωνιακή τακτική απευθύνεται με προσωπική επιστολή προς εκείνους που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) για τα εξοντωτικά πρόστιμα προς στα δύο φιλοζωικά σωματεία στην περιοχής (το ένα εκ των οποίων τηρούσε απολύτως ό,τι ορίζει ο νόμος) στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η υιοθέτηση και αναπαραγωγή κατηγοριών σε βάρος θεσμικών οργάνων χωρίς την ανάλογη πληροφόρηση δεν συνάδει με το ήθος ιδιαίτερα των ανθρώπων του πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών και  προκαλεί έκπληξη».

Ο δήμαρχος παρουσιάζει στην κυριολεξία το άσπρο – μαύρο, παραποιεί την πραγματικότητα, περιγράφει μια εξιδανικευμένη κατάσταση αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων και στις συνθήκες που υπάρχουν ή υπήρχαν μέχρι πολύ πρόσφατα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης. Ο κ. Ιωαννίδης πουθενά δεν αναφέρει ότι έχουν γίνει στην Εισαγγελία Κοζάνης πολλές καταγγελίες για κακοποίηση ζώων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου αφού τα σκυλιά έμεναν ακόμα και χωρίς τροφή! Δεν εξηγεί καν γιατί ποτέ η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Τασοπούλου, δεν ανταποκρίνεται ούτε στα αλλεπάλληλα μηνύματα του www.zoosos.gr και σε άλλους δημοσιογράφους και δεν απαντά σκόπιμα σε απλά ερωτήματα όπως «Που βρίσκονται οι ταΐστρες;» ή «Γιατί δεν δίνετε για υιοθεσία τα Ροτβάιλερ με την διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία αφού υπάρχουν ενδιαφερόμενοι;», για το που επανεντάσσονται τα σκυλιά κ.ά.

Ο κ. δήμαρχος φυσικά δεν αναφέρει ούτε μια κουβέντα για το γεγονός ότι απέλυσε τον συμβασιούχο υπάλληλο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης και νυν πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «ΑΓΓΙΖΩΟ» Αθανάσιο Πατιό, επειδή αποκάλυψε πως η δημοτική αρχή «διαχειρίζεται» τα σκυλιά εντός και εκτός του καταφυγίου. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Κοζάνης σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες είχε προειδοποιήσει τον κ. Πατιό για την επικείμενη απόλυση του αν δεν κλείσει το στόμα του όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Ο κ. Ιωαννίδης κατηγορεί ευθέως (αν και δεν τον κατονομάζει άγνωστο για ποιους λόγους) και τον Δημήτρη Λιάνα, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Κοζάνης «Στοργή», λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν μιλούσε για όσα συμβαίνουν στο καταφύγιο όσο ήταν εξωτερικός συνεργάτης του δήμου.

Ουσιαστικά ο δήμαρχος Κοζάνης «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» και παρουσιάζει όλους τους άλλους φταίχτες και μόνο την δημοτική αρχή χωρίς ευθύνες για την διαχείριση των αδέσποτων, ενώ δικαιολογηθεί πολύ εύκολα ακόμα και τους θανάτους όχι των 130 σκυλιών – που αναφέρουν οι καταγγέλλοντες –  αλλά των 80 σκυλιών, που παραδέχτηκε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου ότι συνέβησαν, λέγοντας πως ήταν κουτάβια, ή γέρικα σκυλιά τα οποία παρά την περίθαλψη κατέληξαν…

Κάποια από τα ζώα που πέθαναν αβοήθητα εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης...

 

Ο κ. δήμαρχος με μια δόση προφανώς σκόπιμης αφέλειας αναρωτιέται πως τεκμηριώνουμε εμείς (που υπογράψαμε την επιστολή) ότι τα αδέσποτα κακοποιούνται λες και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για κουτάβια χτυπημένα με τσεκούρι, πεταμένα στα σκουπίδια ζωντανά, για δηλητηριασμένα από φόλες ζώα, για πυροβολημένα ζώα παντού στο νομό Κοζάνης, όπως ακριβώς συμβαίνει και όλες τις άλλες περιοχές της χώρας (χωρίς καμιά εξαίρεση).

 Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Κοζάνης προς τα Μ.Μ.Ε. και τους υπογράφοντες

«Αγαπητοί,

Με έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκα πως υπογράψατε κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς και παράγοντες μετά από πρωτοβουλία της Π.Φ.Π.Ο., με την οποία με ευκολία αναπαράγονται πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Κοζάνη.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως και κατανοώ τα φιλοζωικά και καλοπροαίρετα κίνητρά σας, πλην όμως, όταν υπογράφετε και μάλιστα βάλλεστε εναντίον ενός Δήμου, οφείλετε να έχετε την πλήρη εικόνα του ζητήματος.

Προς διευκόλυνσή σας λοιπόν σας ενημερώνω για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων  που ακολουθούμε ως  Δήμος :

  • Ο Δήμος Κοζάνης διαθέτει, από τον Σεπτέμβριο του 2012, το μοναδικό αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο οι συνθήκες διαχείρισης των ζώων είναι ιδιαίτερα καλές. Επιπλέον πρόσφατα προβήκαμε, με ίδιους πόρους (οι Δήμοι έχουν να χρηματοδοτηθούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από το 2010) σε αναβάθμιση των χώρων του καταφυγίου.
  • Οι περισυλλογές, καθώς και οι επανεντάξεις των αδέσποτων ζώων (για τις οποίες κρατούνται αρχεία) γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο αποτελούμενο από δύο άτομα  και μάλιστα βάσει ενός σχεδίου περισυλλογών και επανεντάξεων που έχει εκπονήσει η αρμόδια υπηρεσία.
  • Η φροντίδα των ζώων στο καταφύγιο (σίτιση, καθαριότητα, προαυλισμός) γίνεται από υπάλληλο του Δήμου καθημερινά μηδέ εξαιρουμένων των αργιών.
  • Την διαχείριση όλου του προγράμματος έχει κτηνίατρος που απασχολείται με σύμβαση έργου.
  • Την ιατρική περίθαλψη (σημάνσεις, εξετάσεις, εμβολιασμούς, στειρώσεις) έχει άλλος κτηνίατρος, ο οποίος απασχολείται επίσης με σύμβαση έργου και ο οποίος είναι ταυτοχρόνως και υπεύθυνος του καταφυγίου.
  • Για τη διαχείριση του προγράμματος λειτουργούν 5μελής και 3μελής επιτροπές.
  • Πριν από έναν μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφησε τον κανονισμό λειτουργίας του καταφυγίου, ο οποίος ενώ δεν επιβάλλεται από τη νομοθεσία, μπορεί να συμβάλει στην ορθολογικότερη διαχείριση του προγράμματος.
  • Πριν από κάποιους μήνες ο Δήμος τοποθέτησε ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα περιμετρικά της πόλης.
  • Πριν από ένα χρόνο ο Δήμος υλοποίησε πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία της α/βάθμιας εκπαίδευσης (από τα 35 σχολεία του Δήμου μας στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα 22, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος) με στόχο την ανάπτυξη φιλοζωικής συμπεριφοράς στους μαθητές.
  • O Δήμος Κοζάνης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια  ώστε να καταπολεμήσει την ανεύθυνη ιδιοκτησία ζώων συντροφιάς  και την εγκατάλειψή τους:

- Πραγματοποιεί καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και έχει     καλέσει όλους τους δημότες να προσκομίσουν το αποδεικτικό ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων τους, σε εφαρμογή της νομοθεσίας. Ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

- Διανέμει  φυλλάδια στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στα οποία αναγράφονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και τα πρόστιμα που ισχύουν σε κάθε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.

- Έχει απευθύνει έγγραφη έκκληση σε όλους τους ιδιώτες κτηνιάτρους της Κοζάνης να συνδράμουν από την πλευρά τους, όσο μπορούν στην προώθηση της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Παρ’ όλα αυτά προ καιρού ο Δήμος Κοζάνης κατηγορήθηκε πως στο καταφύγιό του έγιναν ‘δολοφονίες’ ζώων, 130 στον αριθμό και μάλιστα κατατέθηκαν μηνύσεις.  Όπως έχουμε απαντήσει εκτενώς, ο αριθμός των ζώων  που πέθαναν ήταν σαφώς πολύ μικρότερος και αφορούσε στο 90% κουτάβια ημερών ή εβδομάδων, ηλικίες ιδιαίτερα ευάλωτες, κατά την άποψη των κτηνιάτρων, σε ιούς, μικρόβια ή άλλους εξωγενείς παράγοντες. Το υπόλοιπο 10% των θανάτων αφορούσε σε γέρικα ζώα ή ζώα που περισυλλέγησαν άρρωστα ή τραυματισμένα και παρά την περίθαλψη, υπέκυψαν.

Είναι προφανές ότι, ακόμα και σε οικονομικές συνθήκες ιδιαίτερα σφιχτές, ο Δήμος Κοζάνης με ίδιους πόρους καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των αδέσποτων ζώων,  τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων,  την δημόσια ασφάλεια και υγεία των πολιτών και την τήρηση της νομοθεσίας.

Επομένως η όποια υπογραφή επιστολών υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, χωρίς κάποια σκοπιμότητα θέλουμε  να πιστεύουμε, η υιοθέτηση και αναπαραγωγή κατηγοριών σε βάρος θεσμικών οργάνων χωρίς την ανάλογη πληροφόρηση δεν συνάδει με το ήθος ιδιαίτερα των ανθρώπων του πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών και  προκαλεί έκπληξη. Επιπλέον ενισχύει την λασπολογία, συμβάλλει στον αήθη διασυρμό προσώπων και θεσμών και  δημιουργεί δύο αντίπαλες ομάδες: αυτούς που αυτοαποκαλούνται φιλόζωοι και αυτούς που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ‘κυνηγοί κεφαλών των αδέσποτων’.

Όσον αφορά στο θέμα των προστίμων στους δυο προέδρους των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας, αυτά δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου και άρα η αναφορά σε εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Και για να γνωρίζετε τι και ποιον υπερασπίζεστε με την υπογραφή σας

Ο ένας εκ των προέδρων είχε από το 2005  έως και το 1ο εξάμηνο του 2012 συνεργασία με τον Δήμο για την περισυλλογή και την σίτιση των αδέσποτων ζώων με ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα. Όταν η συνεργασία αυτή διεκόπη, άρχισε τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις χειροδικίες. Ήδη η νυν αντιδήμαρχος έχει καταθέσει μηνύσεις για εξύβριση και απειλές κατά της ζωής της. Επιπλέον υπάρχουν στο διαδίκτυο  μαρτυρίες για την συμπεριφορά του, η δε αυτοθυματοποίηση και η ‘αθώα’ επίκληση της ανιδιοτέλειας και του προσωπικού κόστους, καθώς και  της απλής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στον ιδιωτικό του χώρο δεν πείθουν κανέναν στην πόλη μας, αφού αυτά δεν προκύπτουν από συγκεκριμένα στοιχεία και συμπεριφορές.

Ο έτερος πρόεδρος  υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου, υπεύθυνος για τη φροντίδα και ευζωία των ζώων εντός του καταφυγίου και μάλιστα κατά την ίδια περίοδο που ο ίδιος κατήγγειλε (όταν όμως έληξε η σύμβασή του), μαζί με άλλα μέλη του σωματείου του, τον Δήμο για τις θανατώσεις ζώων. Αν πράγματι αυτό ισχύει δεν έχει και ο ίδιος κάποια ευθύνη; Και αν καταλήξουμε να μιλάμε για εκδικητικότητα, αυτή προέρχεται από τον Δήμο προς τα φιλοζωικά σωματεία ή το αντίθετο;

Για το θέμα του Εθελοντισμού, όχι μόνον δεν απαξιώνουμε τον εθελοντισμό, τουναντίον  είμαστε από τους Δήμους που καλούμε μόνιμα τους συμπολίτες μας σε εθελοντικές δράσεις, στηριζόμαστε στους εθελοντές μας, τους τιμούμε και τους επιβραβεύουμε.

Για τις κακοποιήσεις ζώων στην περιοχή μας, στις οποίες αναφέρεστε, πώς προκύπτουν αυτά τα στοιχεία και πώς τεκμηριώνονται;

Θα περίμενα από τους ανθρώπους του δικού σας κύρους μεγαλύτερη προσοχή σε ό, τι υπογράφετε διότι η αναγνωρισιμότητά σας μπορεί να διαμορφώσει απόψεις.

Για του λόγου λοιπόν το αληθές σας καλώ να επισκεφθείτε την πόλη μας, να αποκτήσετε ίδια άποψη (όχι κατασκευασμένη και από απόσταση) για τις εγκαταστάσεις στο καταφύγιό μας,  να ενημερωθείτε από κοντά για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, να γνωρίσετε τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην όλη διαχείριση, καθώς και τους ανθρώπους των φιλοζωικών σωματείων και να κρίνετε.

Τέλος  προ ολίγου καιρού αντικείμενο ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγινε  και το καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης και μάλιστα δύο φορές, τα δε στοιχεία μπορούν να είναι στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας, είναι καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Λέσβου «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» απαντώντας στην επιστολή που έλαβε από τον δήμαρχο έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία αν απαντηθούν από την δημοτική αρχή θα φανεί με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η επιβολή των τεράστιων διοικητικών προστίμων εις βάρος των δύο σωματείων, αλλά θα φανεί και το πόσο αδιάφορες είναι οι τοπικές αρχές στο να εφαρμόσουν σωστά τη νομοθεσία για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Μποτετζάγιας τονίζει: «Αξιότιμε κε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, και χαίρομαι που μαθαίνω για τις πολλαπλές δράσεις του Δήμου σας για την ευζωία και την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τα (αδέσποτα) ζώα που διαβιούν στα όρια διοικητικής σας ευθύνης.

Καθώς δυστυχώς δεν μπορώ να επισκεφθώ την πόλη σας για να σχηματίσω όντως ίδια άποψη για τις πραγματικές συνθήκες τήρησης της νομιμότητας, θα σας παρακαλούσα απλώς να με ενημερώσετε σε τι ποσό ανέρχονται τα πρόστιμα για παραβάσεις του Ν.4039/2012, Άρθρο 21 τα οποία βεβαιώθηκαν προς, και εισπράχθηκαν από, το Δήμο σας την περίοδο 2012-2016 από τη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία κ.ο.κ. ώστε να το αντιπαραβάλω με το ποσό των 280 (διακόσιες ογδόντα) χιλιάδες ευρώ που επιβλήθηκε στα δύο φιλοζωικά σωματεία της περιοχής σας.

Είμαι βέβαιος ότι ένας Δήμος ο οποίος έχει να επιδείξει τέτοιο φιλοζωικό έργο όπως αυτό το οποίο περιγράφεται στην απαντητική σας επιστολή, θα έχει μεριμνήσει ώστε να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί αν όχι ίσο ποσό, τουλάχιστον μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα από δημότες σας οι οποίοι π.χ. δεν έχουν τσιπάρει τα ιδιόκτητα ζώα τους.

Αναμένοντας, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα συγκεκριμένα στοιχεία, διατελώ μετά τιμής

Ιωσήφ Μποτετζάγιας

7/7/16».

Τι απαντά το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ»  

«Απαράδεκτος για άλλη μια φορά! Συνεχίζει να προκαλεί και να ζει σε άλλο Δήμο, ποσό μάλλον σε άλλη πόλη,... που σε αντίθεση με τον δικό μας κάνει έργο κατά πασά πιθανότητα... ότι και να πούμε πλέον είναι περιττό...αλλά δεν φταίει αυτός που καμαρώνει σε τίποτα φταίει που δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας Εισαγγελέας μέχρι σήμερα και δεν έχει πάει καμία βόλτα προς το Καταφύγιο να δει το χαλί που επικρατεί... ή δεν είδε τις φωτογραφίες με τα 130 νεκρά ζώα, η μάλλον συγνώμη τα 85 κατά τον κ. Ιωαννίδη, γιατί έχει σημασία το νούμερο... έλεος!!!

Επίσης θα θέλαμε να μας πει ποια 5μελης επιτροπή λειτουργεί που οι περισσότερες επανεντάξεις έγιναν χωρίς να ενημερωθεί κανένα μέλος πάρα μόνο αφού αφήσαν τα ζώα στην μέση του πουθενά.

Σε ποιους ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ αναφέρεται και χρησιμοποιεί πληθυντικό αριθμό γιατί μόνο η κ. Ζιώγου εξέταζε και στείρωνε ζώα και κανένας άλλος.

Γιατί κύριε Ιωαννίδη εφόσον υπήρχε αυτό το περιβόητο πια μικρόβιο στο Καταφύγιο και πέθαιναν ζώα συνέχιζαν να γίνονται περισυλλογές και επανεντάξεις; Για να κολλήσουν και τα ζώα που έμπαιναν μέσα ή για να μεταφέρουν το "θανατηφόρο" μικρόβιο και αυτά που έβγαιναν έξω;

Και επίσης να μας πει εάν δεν είναι δικά του λογία τα παρακάτω "Αν δεν σταματήσει να μιλάει θα το φάει το κεφάλι του" αναφερόμενος στον τέως υπάλληλο κ. Πατιό και το "να μην με ξαναενοχλήσεις και να μην απευθυνθείς ξανά σε εμένα" στον πρόεδρο του Σωματείου, τον εθελοντή, που πηρέ για να του αναφέρει ότι η κ. Τασοπούλου δεν απαντάει στο αίτημα μας για να παραλάβουμε άρρωστα ζώα από το Καταφύγιο... έτσι φέρεται στους εθελοντές...

Και το πιο σημαντικό... γιατί κύριε Ιωαννίδη αφού δεν είμαστε σωστοί φιλόζωοι αλλά "παράνομοι" και εκδικητικοί μας δίνατε τόσο καιρό ζώα για θεραπεία; Γιατί δεν ήρθατε και δεν ενδιαφερθήκατε εσείς ο σωστός φιλόζωος να έρθετε να δείτε μια φορά ή να ρωτήσετε τι κάνουν όλα αυτά τα ζώα που μας παραδώσατε μέχρι και πρόσφατα...; Εσείς ο σωστός φιλόζωος και δεν τα κρατήσατε στο τόσο καλό και νόμιμο καταφύγιο σας με τους ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ σας για να τα περιθάλψετε;».

Διαβάστε επίσης:

Διάσημες υπογραφές διαμαρτυρίας για τα εκδικητικά πρόστιμα σε φιλοζωικά σωματεία που υποκαθιστούν το έργο του αδιάφορου Δήμου Κοζάνης

Κοζάνη: Υπέρογκα πρόστιμα σε εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ενώ τα σκυλιά εξαθλιώνονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο και κανείς έλεγχος δεν γίνεται εκεί από τις αρχές

«Αδέσποτες καταγγελίες» χαρακτηρίζει η Περιφέρεια τον θάνατο 130 σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης

Η Εισαγγελία Κοζάνης αποφάσισε να μην δοθούν για υιοθεσία τα 2 Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο παιδιού

Τα 8 Ροτβάιλερ -2 εκ των οποίων ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού- δίνει για υιοθεσία ο Δήμος Κοζάνης

Κοζάνη: Σήμερα η απόφαση για την υιοθεσία των 8 Ροτβάιλερ

Π.Φ.Π.Ο.: Να δοθούν για εκπαίδευση & υιοθεσία τα 8 Ροτβάιλερ, ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη

Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιτροπή του Δήμου Κοζάνης τα Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου

Οι «επικίνδυνες» φυλές σκύλων και η αλήθεια

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δάγκωσαν και σκότωσαν 5χρονο αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Συνεχίζουν να πεθαίνουν τα σκυλιά εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης αφού παραμένουν χωρίς περίθαλψη

Τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς θυμίζει ο Δήμος Κοζάνης στους δημότες του

Κοζάνη: Λιγοστοί όπως πάντα εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

«Στόλισαν» καταλλήλως το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των αδέσποτων

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

Κοζάνη: Δηλητηρίασαν 30 αδέσποτα, έσερναν τα πτώματα στην άσφαλτο για να τα εξαφανίσουν!

Εορδαία: Δηλητηρίασαν τα σκυλιά που επανεντάχθηκαν

Διαμαρτύρονται για τη συστηματική εξόντωση των αδέσποτων στον Δήμο Εορδαίας

Μεγάλη διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες από τους φιλόζωους στην Πτολεμαΐδα

Περισσότερα από 40 ζώα νεκρά από φόλες σε 4 μέρες στην Πτολεμαΐδα

Μεταμόρφωση Κοζάνης: Κοπάνησε το κεφάλι του κουταβιού με τσεκούρι!

Αναρρώνει το κουτάβι που χτυπήθηκε με τσεκούρι στη Μεταμόρφωση Κοζάνης

Μεταμόρφωση Κοζάνης: Κοπάνησε το κεφάλι του κουταβιού με τσεκούρι!

Κοζάνη: 80χρονος πυροβόλησε στο στόμα και σκότωσε μια σκυλίτσα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Πυροβόλησε σκύλο στο Σισάνι Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.