Στηρίξτε μας

Κοζάνη: Υπέρογκα πρόστιμα σε εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ενώ τα σκυλιά εξαθλιώνονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο και κανείς έλεγχος δεν γίνεται εκεί από τις αρχές

26 Ιουνίου 2016 15:21 | Καταγγελίες
Κοζάνη: Υπέρογκα πρόστιμα σε εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ενώ τα σκυλιά εξαθλιώνονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο και κανείς έλεγχος δεν γίνεται εκεί από τις αρχές

Με υπέρογκα πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ «ανταπάντησε» ο Δήμος Κοζάνης μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας με την βοήθεια της Εισαγγελίας στις κατηγορίες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης και για τα όσα κάνει με τις παράνομες επανεντάξεις, την ελλιπή σίτιση, την απουσία κτηνιατρικής περίθαλψης στα έγκλειστα ζώα.

Prostimo56.000SomateioAGIZOO

Έτσι την Πέμπτη 23 Ιουνίου μετά από έρευνα που έγινε σε χώρους φιλοξενίας αδέσποτων επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 240.000 ευρώ ενώ τόσο ο Αθανάσιος Πατιός, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩ» (o άνθρωπος που αποκάλυψε την κακοποίηση των σκυλιών εντός Δημοτικού Κυνοκομείου γι' αυτό και απολύθηκε ενώ εργαζόταν ως συμβασιούχος), όσο και ο Δημήτρης Λιάνας πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Κοζάνης «Στοργή» οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Φυσικά τα ζώα του «ΑΓΓΙΖΩ» είναι όλα με βιβλιάρεια υγείας, εμβολιασμένα και με τσίπ ενώ και αυτά της «Στοργή» δεν κακοποιούνται αντιθέτως διασώθηκαν από φόλες, από πυροβολισμούς, από βαριοπούλες, τσεκούρια,  από εγκληματικές πράξεις κάθε είδους...

KatafygioZoonKozanis220.000 ευρώ επιβληθήκαν ως πρόστιμο για τα 200 σκυλιά της Στοργής.

Ουσιαστικά οι αρμόδιες αρχές, που βρίσκουν τις συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης καλές και χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες ως «αδέσποτες», παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά εκεί υποσιτίζονται και δεν τους γίνεται θεραπεία ενώ ήδη έχουν πεθάνει 130 από αυτά, καταγγέλλουν εκείνους οι οποίοι τόσα χρόνια έχουν επωμιστεί με δικά τους έξοδα την φροντίδα εκατοντάδων αδέσποτων τα οποία ο Δήμος Κοζάνης έχει αφήσει στο έλεος ανθρώπων, που τα εξοντώνουν με κάθε τρόπο.

KatafygioZoonKozanis-2Σκυλιά που βρέθηκαν κακοποιημένα, άρρωστα, εξαθλιωμένα.

Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Κοζάνη δείχνουν πόσο έχουν αποθρασυνθεί όσοι κατέχουν εξουσία και επειδή έχουν ενοχληθεί με τις καταγγελίες σε βάρος τους επιδιώκουν στην κυριολεξία να εκδικηθούν εκείνους που αποκάλυψαν τι πραγματικά κάνουν και τι όχι.

DioikitikoProstimo220.000EuroKozani220.000 ευρώ

Στην ανοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που υπογράφει και ο σύλλογος «ΑΓΓΙΖΩΟ» γίνεται λόγος καθόλου άδικα για σημεία και τέρατα εις βάρος εκείνων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων και επιδιώκουν να βάλλουν τέλος στην ασυδοσία του δημάρχου, της αντιδημάρχου στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

LianasVagelisIounios2016Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική, την Αστυνομία και την Εισαγγελία εξοντώνει οικονομικά εκείνους που καθημερινά φροντίζουν αδέσποτα...

ΚΟΖΑΝΗ: ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ

«Προς εξουσία και διαπλοκή Κοζάνης

Ημερομηνία λήξεως έχετε εσείς και όχι η φιλοζωία

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον οικολόγο !!! Δήμαρχο και την ανύπαρκτη Αντιδήμαρχο Κοζάνης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και βεβαίως και πρωτίστως την Αστυνομία και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, που με την σύμπλευσή τους στις διώξεις των φιλόζωων της πόλης, μας οπλίζουν όλους με δύναμη, μας ατσαλώνουν στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής.

Είμαστε βέβαιοι, ότι αν υπήρχε κάποιο ξερονήσι εκεί κοντά, κάτι σαν τον Άη Στράτη της Χούντας ας πούμε, θα εξόριζαν τους φιλόζωους πολίτες εκεί. Βεβαίως και τα ζώα. Ποντάρουν στην απογοήτευση μας αλλά το αφήγημά τους δεν θα τους βγει. Έχουν όλοι αυτοί ημερομηνία λήξεως ενώ οι αξίες και τα ιδανικά μας ποτέ.

Μια ερώτηση όμως θα θέλαμε δημοσίως να τους κάνουμε. Μα γιατί τόσο φειδωλοί και τσιγκούνηδες, σαν τον γερό Λαδά στις παλιές ωραίες ελληνικές ταινίες; Μόνο 280.000 ευρώ πρόστιμο στους Προέδρους των δύο Φιλοζωικών Συλλόγων; Χάθηκε ένα ωραίο και στρογγυλό εκατομμύριο; Τόσα πρόστιμα έχει ο νόμος, κακοποίηση ζώων, εκμετάλλευση αυτών, παράνομη εκτροφή, έλλειψη κατάλληλης τροφής, μόνιμο δέσιμο των ζώων και τόσα άλλα;

Όλα αυτά, που κάθε μέρα βάζετε σε όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, που έχουν σε άθλιες συνθήκες τα ζώα τους, με τόση ευλάβεια και πυγμή, όπως βάλατε και στα φιλοζωικά σωματεία.

Η λέξη ντροπή σας πέφτει πολύ λίγη για το τόσο δα μικρό ανάστημά σας. Μικροί και ολίγιστοι, σε όλα. Περιμένοντας με αδημονία τις μηνύσεις, όπως προανήγγειλε προχθές η έμπλεος οικολογικών απόψεων δημοτική αρχή – εκδικητική φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα την λέγαμε –  σας ενημερώνουμε για τις δικές μας, αφού όμως με την άδειά σας κάνουμε μερικούς σχολιασμούς.

Η Αστυνομία και η Κτηνιατρική, για να ξεκινήσουμε από αυτούς, που δεν έχουν βεβαιώσει ποτέ κανένα πρόστιμο μέχρι τώρα για τα χιλιάδες κακοποιημένα παθητικά και ενεργητικά ιδιόκτητα ζώα στην Κοζάνη βεβαίωσαν πρόστιμα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αγγίζωο, βεβαίωσαν πρόστιμα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αγγίζωο, για έλλειψη τσιπ και βιβλιαρίων στα ζώα, που έχουν στον χώρο τους, τα οποία όμως τσιπ και βιβλιάρια, δυστυχώς γι’ αυτούς, υπήρχαν εδώ και καιρό.

Ναι, δεν καταλάβατε λάθος, έβαλαν πρόστιμα για τσιπ και βιβλιάρια υγείας, τα οποία υπήρχαν και τα μεν και τα δε. Ήταν τόση η προσμονή και λαχτάρα τους να εξοντώσουν τους φιλόζωους, που δεν περίμεναν στιγμή.

Τόσο πολύ δε λατρεύουν τα ζώα και τους προστάτες τους, που παρασύρθηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Λόγω δε της γνωστής αυτής αγάπης τους για τα ζώα βεβαίωσαν στον ίδιο σύλλογο και πρόστιμα για έλλειψη των κανόνων ευζωίας, γιατί όλα ήταν σκελετωμένα, χωρίς εμβόλια, γεμάτα τσιμπούρια, χωρίς νερό και τροφή, χωρίς κατάλυμα, όπως όλα αυτά τα πρόστιμα που βάζουν στους άλλους ντε.

Ο δε έλεγχος, που έκαναν ήταν ενδελεχής, ναι βεβαίως ενδελεχής. Μπήκαν μέσα στο καταφύγιο, χάιδεψαν όλα τα ζώα ανελλιπώς, τα λυπήθηκαν πάρα πολύ στην κατάσταση που ήταν, τα σύγκριναν δε με τα δικά τους που έχουν στο κυνοκομείο τους και τιμώρησαν τους κακοποιούς τους. Σχόλια διαφόρων που ισχυρίζονται, ότι δεν κατέβηκαν καν από το αυτοκίνητο και έκριναν την ευζωία των ζώων χωρίς να δουν τα ζώα διαψεύδονται, ως κακεντρεχή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης – εδώ θα σοβαρευτούμε γιατί μπορεί να μας κλείσουν και μέσα – παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για θανάτους τόσων ζώων, παρά τις καταγγελίες για παρανομίες του Δήμου, παρά την μη λειτουργία της 5μελους επιτροπής, παρά τις καταγγελίες για πλήρη ασυδοσία και ετσιθελισμό του Δήμου δεν μετέβη, ως όφειλε από την νομοθεσία, να ελέγξει επιτοπίως τις καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν μέσα στο καταφύγιο, λέμε τώρα, του Δήμου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει άδεια λειτουργίας από την επιμελή στα καθήκοντά της Κτηνιατρική Υπηρεσία, ως αποδείξαμε ανωτέρω, χωρίς να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία, που προβλέπονται από τον νόμο 604/77 και του Π.Δ. 463/78.

Μα τώρα τι να πούμε; Να βάλουν πρόστιμα στον εαυτό τους και στις Αρχές της πόλης; Που ξανακούστηκαν αυτά; Πότε πήγαν στο κυνοκομείο οι διάφορες Αρχές να ελέγξουν, αν έχουν τα ζώα τσιπάκια, αν προαυλίζονται, αν έχουν βιβλιάρια, αν ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή τα άρρωστα, γιατί πεθαίνουν σαν τις μύγες, αν σιτίζονται, αν, αν, αν.

Αφήσαμε για το τέλος το υπόδειγμα στην αντιμετώπιση των ζώων Δήμο Κοζάνης με τον δήμαρχό του και την αντιδήμαρχό του, παραδείγματα δημοκρατίας και άψογης συνεργασίας με τους πολίτες εθελοντές, με αγάπη για τη φύση και τα πλάσματά της, οικολόγοι γαρ, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό τραύμα που τους άφησε η κριτική, από άτομα κατώτερης υποστάθμης, όπως είναι οι φιλόζωοι, που άκουσον - άκουσον είχαν το θράσος να τα βάλουν με τη δημοτική αρχή για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της, και εκδικούνται με τρόπο αποκρουστικό, πότε με απολύσεις και πότε με πρόστιμα δυσθεώρητα.

Για τους ανωτέρω λοιπόν λόγους οι φιλοζωικοί φορείς έχουν καταθέσει ή αναμένεται τάχιστα να καταθέσουν μηνύσεις στα ελληνικά δικαστήρια κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά και αναφορές στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και στα αρμόδια για τους Δήμους υπουργεία. Η φιλοζωία είναι στάση ζωής με αξίες και ιδανικά, ανύπαρκτα όμως για ορισμένους άλλους καρεκλοκένταυρους και μη» καταλήγει η ανοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ».

Διαβάστε επίσης:

«Αδέσποτες καταγγελίες» χαρακτηρίζει η Περιφέρεια τον θάνατο 130 σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης

Η Εισαγγελία Κοζάνης αποφάσισε να μην δοθούν για υιοθεσία τα 2 Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο παιδιού

Τα 8 Ροτβάιλερ -2 εκ των οποίων ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού- δίνει για υιοθεσία ο Δήμος Κοζάνης

Κοζάνη: Σήμερα η απόφαση για την υιοθεσία των 8 Ροτβάιλερ

Π.Φ.Π.Ο.: Να δοθούν για εκπαίδευση & υιοθεσία τα 8 Ροτβάιλερ, ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη

Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιτροπή του Δήμου Κοζάνης τα Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου

Οι «επικίνδυνες» φυλές σκύλων και η αλήθεια

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δάγκωσαν και σκότωσαν 5χρονο αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Συνεχίζουν να πεθαίνουν τα σκυλιά εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης αφού παραμένουν χωρίς περίθαλψη

Τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς θυμίζει ο Δήμος Κοζάνης στους δημότες του

Κοζάνη: Λιγοστοί όπως πάντα εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

«Στόλισαν» καταλλήλως το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των αδέσποτων

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία – «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

Αναρρώνει το κουτάβι που χτυπήθηκε με τσεκούρι στη Μεταμόρφωση Κοζάνης

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. ΕΡΗ

    ...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ρε που πήγαν τον Βαγγέλη στην αστυνομία !!!! Ο άνθρωπος έχει σώσει τόσα ζώα από δρόμους...τα φροντίζει και όσα είναι άρρωστα τα κάνει καλά....μα πάνω από όλα τους δίνει ΑΓΑΠΗ!

  2. αννα

    Ευρωπαικο Δικαστηριο να τους πατε Δημαρχο και Αντιδημαρχο αρκετα με τους ανικανους τους ανυπαρκτους και τους πονηρους

  3. Vasilis

    Εντάξει παίζει να είναι ο χειρότερος δήμαρχος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν βρίσκεται στη φυλακή αυτό το καθίκι και η αντιδήμαρχός του ακόμα; Δεν μπορεί να αναλάβει την υπόθεση η εισαγγελεία Αθηνών; Μπορούμε να ανταπαντήσουμε με μαζικές μηνύσεις, όχι μόνο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και εις μνήμη τόσων ζώων που δολοφονήθηκαν και βασανόστηκαν με τον χείριστο τρόπο, αλλά και για να τον σταματήσουμε από το να συνεχίσει το έγκλημά του. Ας κάνουμε κάτι πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.