Στηρίξτε μας

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

13 Ιανουαρίου 2016 20:22 | Καταγγελίες
Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Συνέντευξή Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιο» πρώην μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» οι οποίοι κατήγγειλαν μαζί με πολίτες – που διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά που πήρε ο Δήμος για στείρωση στη συνέχεια εξαφανίστηκαν – στην αρμόδια Εισαγγελία τον Νοέμβριο 2015 για τις παρανομίες της δημοτικής αρχής αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου αλλά και κατά την επανένταξη τους αφού η αρμόδια – εκ του νόμου – Πενταμελής Επιτροπή δεν είχε συσταθεί και δεν είχε αποφασίσει γι’ αυτά τα θέμα.

KozaniSyntefxiTypou13-1-2016 (4)Η Μαρία Τρέμη πρώην πρόεδρος του «ΑΓΓΙΖΩΟ» και ο Αθανάσιος Πατιός πρώην υπάλληλος του Δημ. Κυνοκομείου είναι μεταξύ εκείνων που κατήγγειλλαν τον Δήμο Κοζάνης για τις πρακτικές του.

Οι πράξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα 130 σκυλιά να πεθάνουν. Ο δήμαρχος άλλωστε μόλις χθες παραδέχτηκε ότι 80 σκυλιά πέθαναν ενώ είπε ότι η αρμόδια Πενταμελής Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη (!) φορά πριν από μερικές μέρες και ήταν και εκείνος παρών παραδεχόμενος ουσιαστικά αυτό που του καταλογίζουν, ότι δηλαδή αποφάσιζε που θα επανατοποθετήσει τα αδέσποτα έχοντας παρακάμψει την λειτουργία αυτού του οργάνου.

KozaniSyntefxiTypou13-1-2016 (1)Εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. της Κοζάνης παρακολούθησαν την συνέντευξη Τύπου.

Στο κείμενο που διάβασαν στους δημοσιογράφους η Μαρία Τρέμη πρώην πρόεδρος του «ΑΓΓΙΖΩΟ» και ο Αθανάσιος Πατιός ο άνθρωπος που εργαζόταν στο Κυνοκομείο και απολύθηκε από το δήμαρχο επειδή αποκάλυψε τι συμβαίνει εκεί ανέφερε τα εξής:

«Θα ξεκινήσουμε με μια διευκρίνιση… οι καταγγελίες οι οποίες έγιναν αφορούν το Καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης και αναφέρονται σε αυτούς που είναι άμεσα υπεύθυνοι για αυτά τα ζώα σε καμιά περίπτωση δεν κατηγορούνται οι πολίτες της Κοζάνης η οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός φορέας.

Η γενίκευση που έγινε χθες από τον Δήμαρχο ήταν τελείως άστοχη και φυσικά έγινε στην προσπάθεια να στρέψει τον κόσμο εναντίον μας. Ειμαστε δημότες αυτή της πόλης, την αγαπάμε και προσπαθούμε εθελοντικά πάντα να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζουμε… αυτά που είδατε και είδε όλη η Ελλάδα πλέον και που είναι η μόνη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια – τα γεγονότα και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνα τους – είναι αυτά που συνέβησαν όλους αυτούς τους μήνες στο Δημοτικό Καταφύγιο, όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα και να σημειώσουμε εδώ ότι οι καταγγελίες είναι 2 και όχι μια.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτό που είδατε εσείς χθες δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία… είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών του φιλοζωικού κινήματος με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος και της αρμονικής συνεργασίας οι οποίες έπεσαν δυστυχώς στο κενό.

Ο θάνατος όλων αυτών των ζώων είναι γεγονός και όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο που υπήρχε μέσα στο Καταφύγιο… δεν νοείται να υπάρχει μικρόβιο για διάστημα 5-6 μηνών μέσα σε ένα καταφύγιο το οποίο να προκαλεί τον θάνατο τόσων ζώων και να μην γίνεται προσπάθεια εξάλειψης του όλο αυτό το διάστημα όπως και να θεωρείται φυσικό πράγμα ο θάνατος 80 ζώων!!

Θα θέλαμε να θέσουμε σε αυτό το σημείο και το θέμα των άκριτων επανεντάξεων στα βουνά και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας όπου τα ζώα κινδυνεύουν να πεθάνουν είτε από την πείνα είτε να παρασυρθούν από διερχόμενο αυτοκίνητο και να προκληθεί ατύχημα.

Τέλος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε με την σειρά μας κάτι το οποίο ίσως αναρωτιούνται πολλοί συμπολίτες μας φιλόζωοι και μη… αφού υπάρχει κονδύλιο για την διαχείριση των αδέσποτων και μάλιστα μεγάλο γιατί ο Δήμος αδυνατεί να δώσει σωστή περίθαλψη στα ζώα που φιλοξένει; Γιατί να υπάρχουν τόσοι θάνατοι; Γιατί τόση αδιαφορία ενώ ήταν ενημερωμένοι όλοι οι υπεύθυνοι εξ’ αρχής για την κατάσταση;

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ό,τι χρειαστεί για να δείτε όλοι ότι δεν είναι μεγαλοπρεπέστατα ψέματα αλλά αντιθέτως είναι η αλήθεια και ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και κτηνιάτρους!

Αν δεν υπήρχε η αλαζονεία αυτή της εξουσίας δημάρχου και αντιδημάρχου τόσους μήνες που η φιλοζωική κοινότητα της Κοζάνης προσπαθεί να θέσει τα προβλήματα και δεν συναντούσαμε την απαξίωση και την αδιαφορία τους, ούτε τόσα ζώα θα είχαν πεθάνει ούτε η υπόθεση θα έφτανε στη δικαιοσύνη. Ήταν η έσχατη άμυνα, που μας απέμεινε».

Η κα Τρέμη που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη δεν ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν για τι συμβαίνει στο Δημοτικό Κυνοκομείο ή τι έγινε με τις επανεντάξεις «ήθελαν να απαντήσουμε με το αν συμφωνούμε με τον χαρακτηρισμό “δολοφόνος” προς το πρόσωπο του δημάρχου Λευτέρη Αγγελίδη ή να απαντήσουμε εμείς γιατί παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. του “ΑΓΓΙΖΩΟ” εκείνοι που μας διαδέχτηκαν. Είναι πραγματικά λυπήρο να παρουσιάζεις στοιχεία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να σε ρωτούν γι’ αυτά που δεν είσαι αρμόδιος να απαντήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.