Στηρίξτε μας

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

18 Φεβρουαρίου 2015 18:46 | Καταγγελίες
Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012 στον χώρο του πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία έγινε αποδέκτης φωτογραφικού υλικού, το οποίο δείχνει ότι τα έγκλειστα ζώα εκεί υποσιτίζονται.Άλλωστε στο www.zoosos.gr από τον Απρίλιο του 2013 είχαμε αναφερθεί στην έλλειψη, τροφής, αλλά και κτηνιατρικής φροντίδας τότε με αποτέλεσμα τα έγκλειστα ζώα να αλληλοσπαράσσονται.

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης ζώων ΚΑΙ στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή: «Μέσω επώνυμων καταγγελιών στην ομοσπονδία μας, πληροφορηθήκαμε για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από ελλιπείς έως απαράδεκτες.

Οι φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια μας, είναι σοκαριστικές. Κουτάβια να διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες, υποσιτισμένα κουτάβια, πιθανώς άρρωστα, υποσιτισμένα ζώα, σε τρισάθλια κατάσταση, ζώα τα οποία δείχνουν ότι στερούνται στοιχειώδους κτηνιατρικής περίθαλψης. Οι φωτογραφίες δείχνουν σαφέστατα παραβίαση κάθε κανόνα υγειούς διαβίωσης, την οποία επιβάλλει η νομοθεσία.

KozaniDimotikoKynokomeio (2)Κουτάβια μέσα σε κλουβιά με κόπρανα που δεν έχουν καθαριστεί.

Τελευταία όλο και περισσότερες καταγγελίες εναντίον Δήμων, παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Καταγγελίες για Δημοτικά καταφύγια τα οποία λόγω της αδιαφορίας των Δημοτικών αρχών, έχουν καταντήσει κολαστήρια.

Μαθαίνουμε όμως ότι ο Δήμος Κοζάνης και προσωπικά ο Δήμαρχος, έχουν ενδιαφερθεί και μεριμνήσει για την βελτίωση των δομών του καταφυγίου. Τι φταίει λοιπόν για αυτή την κατάντια;

Το πρόβλημα το οποίο εμείς επισημαίνουμε ως το σοβαρότερο είναι η έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας.

KozaniDimotikoKynokomeio (5)Σκελετωμένο ζώο πριν από δύο μήνες από το Καταφύγιο της Κοζάνης.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ιδιώτης κτηνίατρος ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του στον Δήμο, μέσω σύμβασης. Ο συγκεκριμένος κτηνίατρος, κρίνοντας από τα στοιχεία τα οποία έχουμε στα χέρια μας, όμως, είτε στερείται επαρκούς επιστημονικής κατάρτισης, είτε αδιαφορεί για την υγεία των ζώων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, δε, δεν προβαίνει άμεσα σε στείρωση των εισερχομένων ζώων, όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012, (άρθρο 9, παρ.4), με αποτέλεσμα να υιοθετούνται τα συγκεκριμένα ζώα αστείρωτα. Δεν θα αναφερθούμε στις πολλές άλλες καταγγελίες εναντίον του συγκεκριμένου κτηνιάτρου, Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι μέσω της αμελέστατης δουλειάς του δυσφημείται πανελλαδικά ο Δήμος Κοζάνης, ενδεχομένως άδικα.

Η ομοσπονδία μας σας καλεί να λύσετε οριστικά το πρόβλημα της περίθαλψης των αδέσποτων σκυλιών όχι μόνο βελτιώνοντας τις δομές του καταφυγίου σας, αλλά ιδρύοντας Δημοτικό κτηνιατρείο μέσα στα πλαίσια του καταφυγίου και συνάπτοντας σύμβαση με κτηνίατρο, ο οποίος θα έχει την πρέπουσα εμπειρία, κατάρτιση και ευαισθησία τόσο για τα αδέσποτα ζώα τα οποία χρήζουν ειδικής φροντίδας, αλλά και για την δημόσια υγεία.

Ο Δήμος πρέπει να πάψει να κατασπαταλάει τα χρήματα των πολιτών σε ακριβές και ανεπαρκείς κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Ο κάθε Δήμος, πρέπει να σεβαστεί αφενός το δημόσιο συμφέρον, αφ' ετέρου την ευζωία των ζώων της περιοχής του, διαθέτοντας ελεγχόμενα χρήματα για καλύτερες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Ήδη λειτουργούν πολλά δημοτικά κτηνιατρεία ανά την επικράτεια με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό και άριστα αποτελέσματα.

Η ομοσπονδία μας, θα σταθεί στο πλευρό σας, με την πολύ μεγάλη γνώση της στο θέμα αυτό, καθώς είναι αυτή που έχει προάγει τον θεσμό. Σταματήστε, λοιπόν άμεσα την δυσφήμιση του έργου του Δήμου σας! Προχωρήστε στην δημιουργία δικού σας κτηνιατρείου» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. προς τον Δήμο Κοζάνης.

Διαβάστε επίσης:

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών (βίντεο)

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα!

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Aντιδήμαρχος χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δ. Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Τι πρέπει να αλλάξει στον νόμο 4039/2012;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. MARIA VLACHOU

  'Eλεος κρατάνε έγκλειστα τα ζώα για να παίρνουν τα λεφτά.
  Μόνο ένας τρελός καταδικάζει τα σκυλιά σ΄αυτή την κατάσταση,
  Μήπως οι υπεύθυνοι των δήμων πρέπει να περνάνε ψυχιατρικές εξετάσεις πριν αναλάβουν οποιοδήποτε έργο?
  'Οσο & να προσπαθούν σαν τα μούτρα τους δεν θα γίνουμε,
  αυτοί αντί να δίνουν παραδείγματα προς μίμηση κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
  Τόσο λυσσασμένοι είναι πια?
  Εδώ πρέπει να διαμαρτυρηθεί κόσμος στο κολαστήριο του δήμου.
  Αυτά τα πλάσματα έχουν μία ζωή,πιο μικρή & από την δικιά μας πόσο να αντέξουν?
  μιλάμε για κουτάβια που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να μπορέσουν να ζήσουν.
  'Ολοι πληρώνουμε στους δήμους & είμαστε συνένοχοι σ΄αυτό το έγκλημα .
  Αν δεν είναι ικανοι να τα φροντίσουν, τουλάχιστον μην τους στερήσουν αυτό που τους έδωσε ο Θεός την ζωή τους.

 2. Yiota

  Sa de ntrepeste na dhmosieyete tetoia psemata. Xeroume polu kala ti thysies exei kanei o ypeythynos gia to katafygio, xeroume polu kala pws akoma kai ta Xristougenna tou ta perase me ta skulakia, prospathwntas na ta taisei apo to ysterhma tou! Grammateis kai Farisaioi, stamathste pia!!!! Parepiptontws, kai dystyxws gia esas, oi kinhseis tou anthrwpou aytou, tou kataplhktikou, vriskontai me leptomereies sto Facebook. Vlepoume kathe skulaki adespoto kai arrwsto pou diaswzei! Den exete podi na pathsete loipon! Sa de ntrepeste, terata!

 3. penny damianou

  TH ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΦΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ; ΟΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

 4. Βασίλης

  Αν πάτε στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στο κέντρο στην Ερμού ζητήστε να δείτε το χώρο που οι νυχτοφύλακες φυλάνε τα σκυλιά του χώρου. Είναι ένα κοτέτσι πλημμυρισμένο στα σκατά δίπλα στις τουαλέτες. Μπορείτε να το δείτε και χωρίς να ρωτήσετε. Πηγαίντε απλά δίπλα στις τουαλέτες και θα δείτε το χώρο. Άλλωστε αν δεν τύχει να πάτε τη μία φορά το τρίμηνο που τα καθαρίζουν θα σας πάρει η μπόχα αμέσως. Τα σκυλιά ταϊζονται όποτε θυμηθούν και θελήσουν να τα ταίσουν οι δύο μόνιμοι νυχτοφύλακες που τα χρησιμοποιούν μόνο για να κοιμούνται αυτοί το βράδυ. Πολλά βράδια ούτε καν τα βγάζουν έξω. Και φυσικά είναι μόνιμα εκτεθειμένα στον παγετό το χειμώνα και στον καύσωνα το καλοκαίρι.

  Αυτά...στο κέντρο της Αθήνας, εντός του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού, σε ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάντε μια βόλτα και δείτε από μόνοι σας όσοι ενδιαφέρεστε. Μπορείτε να θαυμάσετε το μουσείο και το νεκροταφείο του χώρου και μετά να δείτε το κοτέτσι με το βαρέλι όπου ζουν φυλακισμένα τα σκυλιά.

  Αν η συντάκτρια του site θέλει φωτογραφίες και βίντεο μπορώ να της τα στείλω. Απ'όσο ξέρω και ο αρχαιολόγος του χώρου έχει προσπαθήσει να μεταθέσει από τον χώρο τον δυνάστη-σαδιστή νυχτοφύλακα που μαζεύει σκυλιά και τα φυλακίζει στον Κεραμεικό, αλλά φυσικά όντας μόνιμος φύλακας υπερισχύουν αυτοί που τον προστατεύουν από την Εφορεία Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.