Στηρίξτε μας

Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

15 Ιανουαρίου 2016 15:33 | Καταγγελίες
Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

Δεν είναι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου που αποκάλυψε και κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο και τις παράνομες επανεντάξεις επισημαίνει με επιστολή του προς το www.zoosos.gr ο Δήμος Κοζάνης ο οποίος ισχυρίζεται ότι η διακοπή της συνεργασίας με τον Αθανάσιο Πατιό είναι κάτι που έχει προαποφασιστεί πριν γίνει γνωστό ότι είχε εμπλοκή στο θέμα των καταγγελιών.

Ο Δήμος Κοζάνης ουσιαστικά όμως δεν απαντά σε αυτό που αποκαλύψαμε στο ρεπορτάζ μας στις 13 Ιανουαρίου 2016 «Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών» ότι η Μαρία Τρέμη πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «ΑΓΓΙΖΩ» είχε ενημερώσει τόσο στον ίδιο τον Αθανάσιο Πατιό και έχει δηλώσει και στο www.zoosos.gr ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Κοζάνης ο Λευτέρης Ιωαννίδης την είχε προειδοποιήσει πως αν δεν σταματήσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος να μιλάει για τις παράνομες επανεντάξεις και τις συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης θα χάσει την δουλειά του όπως και τελικά έγινε.

O Δήμος Κοζάνης γνωρίζει πολύ καλά ότι το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ» είχε δημόσια καταγγείλει την δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2015 για τις παράνομες επανεντάξεις όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

15 Οκτωβρίου 2015
«Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει»

16 Σεπτεμβρίου 2015
«Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο»

Γι’ αυτό και τα περί συμπτώσεων πέφτουν στο κενό. Το θέμα μπορεί να έγινε ευρέως γνωστό στις 11 Ιανουαρίου 2016 μετά την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας αλλά εκείνοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και παρακολουθούσαν τα όσα καταγγέλλονταν δημόσια εδώ και μήνες αντιλαμβάνονται ότι οι ισχυρισμοί του Δήμου Κοζάνης περί σύμπτωσης και όχι εκδικητικής απόλυσης είναι τουλάχιστον αστείες αφού οι καταγγελίες στην Εισαγγελία Κοζάνης έγιναν τον Νοέμβριο του 2015. Ουσιαστικά απέλυσαν εκείνον που μίλησε και τους ξεμπρόστιασε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης

Κοζάνη, 15 Ιανουαρίου 2016

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσιεύματα, περί «εκδικητικής απόλυσης» εξωτερικού συνεργάτη του Δήμου Κοζάνης, που ορίστηκε ως υπεύθυνος για την ευζωία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει τα κάτωθι:
- Η απόφαση για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συνεργάτη του Δήμου λήφθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2015, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης (Πρακτικό συνεδρίασης).
- Η λύση της συνεργασίας εκτελέσθηκε με την 1372 απόφαση Δημάρχου Κοζάνης, με ημερομηνία 30-12-2015 (ΑΔΑ ΩΖΞΑΩΛΠ-Ι9Ζ).
- Ο Δήμος Κοζάνης έλαβε γνώση για τις καταγγελίες καταγγελίες πρώην μελών του σωματείου ‘Αγγίζωο’ στον Εισαγγελέα στον Εισαγγελέα, από την από 11/1/2016 ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.). Οι καταγγελίες μάλιστα δεν περιλάμβαναν τα στοιχεία των καταγγελλόντων.
- Μέχρι σήμερα 15 Ιανουαρίου 2016, στο Δήμο Κοζάνης, δεν έχουν κοινοποιηθεί οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για εκδικητική απόλυση αλλά για απόφαση, που ελήφθη βάσει πρωτίστως της προσπάθειας του Δήμου Κοζάνης για οικονομική εξυγίανση αλλά και άλλων παραγόντων. Στη θέση του πρώην συνεργάτη, τοποθετήθηκε μόνιμος υπάλληλος του Δήμου. Αντιθέτως η δημοσιοποίηση των καταγγελιών, προέκυψαν μετά την ανάρτηση στη Διαύγεια της λύσης της σύμβασης εργασίας.

Θα θέλαμε εδώ να υπογραμμίσουμε για ακόμη μια φορά τον προβληματισμό μας για όσα «εύκολα» αναπαράγονται στα ΜΜΕ της χώρας, χωρίς τη δέουσα έρευνα. Καλούμε όποιο ΜΜΕ της χώρας το επιθυμεί, να έρθει στην Κοζάνη σε χρόνο που θα επιλέξει, να δει από κοντά το μοναδικό αδειοδοτημένο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στην Π.Ε. Κοζάνης, να ενημερωθεί για τις προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης και στη συνέχεια να κρίνει το έργο που γίνεται.

Διαβάστε επίσης:

«Στόλισαν» καταλλήλως το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των αδέσποτων

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.